1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Placute - Discuri de frana - Furtunuri metalice - recomandari - ce merita si ce cumparam

Discuție în 'Suspensii si frane' creată de florinbutoiu, 20 Ian 2008.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. elvatar

elvatar 1st Gear Member

Locație:
    Tulcea
    Masina:
    A4,1.9 TDI,2001
    eu mi-am pus acum cateva zile pe fata discuri brembo premier (320 ron setul) si placute ferodo(130 ron bucata) si sunt f multumit. nu scartaie si franeaza excelent. le recomand. inainte de montare mecanicul a curatat bine zonele unde se montau discurile..

2. Catalin_1987

Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    In mod normal este nevoie cam de 4-500 de km sa se aseze placutele pe discuri(pe spate poate dura mai mult),dar asta nu inseamna ca masina ramane infranata pana la asezare,ci doar nu franeaza la parametrii maximi(placuta nu este sezata perfect pe forma discului).Asa cum spuneau colegii,placuta se departeaza de disc singura cand nu mai apesi frana.Este posibil ca discurile tale sa aiba buza prea mare si sa frece placuta prea rau in acea buza,dar totusi nu s-ar incinge asa rau.Cum s-au introdus pistonasele in etrieri la schimbarea placutelor(folosind unealta aceea speciala,care invarte si impinge in acelasi timp,sau altfel)?Nu de alta,dar daca ti-au ciupit garnitura apar probleme de genul asta.
    Referitor la discuri si placute schimbate impreuna este recomandat sa se foloseasca acelasi producator si pentru discuri si pentru placute,pentru ca fiecare producator isi optimizeaza placutele si discurile pentru a fi cat mai eficiente.deci chiar daca se folosesc producatori de renume,este posibil sa nu franeze la capacitate maxima cand sunt folosite 'separat'

3. rotitza

rotitza Pasionat Audi Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    De impins nu au fost impinse cu unealta speciala ... iar eu cred nu s-au montat cum trebuie acele lamele ce vin cu placutele in pachet. Sunt niste lamele de metal ce vin intre peretele etrierului si placuta de frana sa o tina...poate din cauza acelor lamele sa stea mai presate placutele pe disc. Nici eu nu stiu ce sa cred. Am sa mai merg asa cu ea cateva zile sa vad cum se comporta.
    Cand le-am dat jos pe cele vechi, acestea nu aveau lamelele cu pricina...

Am senzatia ca locul in care stau nu e in deajuns de larg incat ele sa poata reveni fara sa atinga discul....

4. Catalin_1987

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    pe langa acele lamele placutele mai au si un adeziv care le fixeaza de etrier,dar nu toate.De exemplu la Ferodo Premier nu aveau acel adeziv(o banda dublu adeziva),dar in service mi-au pus o solutie de lipit pe placuta si nu am avut probleme.Vezi ca daca mai mergi mult asa si discurile se incing puternic se decalesc si nu prea mai ai ce face cu ele.

5. rotitza

rotitza Pasionat Audi Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    Multumesc colegilor foarte mult pentru sfaturi.
    Aseara am reusit sa rezolv problema scotand acele placute de metal si astfel totul a revenit la normal. Singura problema rezultata din aceasta greseala a ramas cu discurile care sper eu sa nu fi suferit foarte mult...sper sa nu ma trezesc cu ele ovalizate sau crapate. Deocamdata se comporta foarte bine.

PS: O regula de baza este daca ati gasit placutele vechi fara acele tablite nici sa nu le montati, iar in cazul in care le aveati, sa le montati.

Ultima editare: 10 Iun 2009
  6. cipri@n

cipri@n Bronze Member

Locație:
    Iași / Catania
    Masina:
    A4 Avant 2002, 1.9 TDI, 131 CP, AVF
    inca odata multumesc lui aryes13 :hi: am cumparat placutele si discurile ATE + 2 litri lichid de frana FERODO 272 €, le-am si schimbat deja in afara de discurile pe spate pentru ca erau niste suruburi blocate, a ramas unu ce nu avea de gand sa se desfaca si exista riscul de a se rupe, asa ca ma voi lua de el cand o sa am treaba si pe la bratul spate. acuma astept sa se faca rodajul, am un stil de condus mai sport deci acuma tre sa conduc mai mosnegeste:).

7. cj80gdi 1st Gear Member

Locație:
    Cluj Napoca
    Masina:
    Audi A4 1.8
    Salut.
    Se pare ca discurile imi sunt ovalizate (imi tremura la franare brusca). Am gasit pentru modelul meu (1.8 ADR) discuri brembo la 130 Ron bucata. placutele sunt Ferodo si sunt relativ noi (nu am facut 10 mii de km cu ele).
    Ma gandesc sa schimb eu discurile, eventual daca puteti sa-mi ziceti careva concret cum se procedeaza. Sper ca nu ii dificil sa le schimb, trebuie reglat ceva? risc sa stric ceva? sau sa merg la un mecanic?

Discurile mele au striatii pe ele si nu sunt ventilate. nu stiu ce marca sunt dar intrebarea mea este cum de s-au ovalizat asa repede ( fiind destul de noi ca nu par uzate)? Masina vibra de cand am cumparat-o...nu eu sunt responsabil cu ovalizarea lor, iar acum parca vibreaza tot mai tare si de aceea ma gandeam sa le schimb.

multumesc

8. Catalin_1987

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Schimbarea discurilor este relativ simpla.Se da jos etrierul,suport etrier si se scoate discul(prin lovire cu un ciocan).Discul nu este asigurat cu suruburi,practic el este fixat de suruburile rotilor cand le strangi.Placutele nu trebuiesc folosite cele vechi(nu este recomandat)pentru ca iti poti strica noile discuri(placutele au deja forma discurilor vechi),dar daca le folosesti tot pe alea,ai grija sa nu le inversezi(le pui exact cum le-ai dat jos,chiar daca repet nu este recomandat).Daca vorbim de discurile fata,este imposibil sa nu fie ventilate(ventilat inseamna ca discul are pe mijloc niste aripioare de racire,dispuse astfel incat atunci cand roata se invarte aerul sa intre in disc si sa-l raceasca).Discurile striate si perforate sunt altceva,perforatiile au mai multe roluri.Un disc de proasta calitate se ovalizeaza usor,mai ales daca este udat cu apa cand este fierbinte sau sistemul de franare este defect(placutele freaca pe disc mereu si se incing foarte rau).Brembo este o marca buna,dar in functie de pret este si calitatea.Sfatul meu este sa alegi discuri cat mai calitative si placute la fel si nu ai probleme mult timp cu ele(un disc bun tine 100 de mii km lejer,iar un rand de placute 30 de mii in functie de cum sunt exploatate).Eu am pus Ate si discuri si placute si pana acum sunt multumit de ele(am franat si de la 200 la ora fara probleme,nu simt nici o vibratie in volan),dar am si grija sa nu le spal cand sunt calde.

9. cozmino

cozmino Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    1995 RHD A4 B5 1.9TDI (1z) - If it ain`t rubbin` you ain`t dubbin
    Pe B5 sunt si variante cu discuri neventilate (disc solid), eu cel putin asa am.

10. cj80gdi 1st Gear Member

Locație:
    Cluj Napoca
    Masina:
    Audi A4 1.8
    si eu tot disc solid am, dar dupa cum am mai spus, ale mele nu sunt originale. de aceea intreb pe cei cu b5 cu motorizarea de 1.8 ce discuri au.

11. cozmino

cozmino Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    1995 RHD A4 B5 1.9TDI (1z) - If it ain`t rubbin` you ain`t dubbin
    Pai sunt 2 tipuri pe fata :
    Etrieri Lucas cu discuri de 280mm cu disc solid (nou 15mm ,minim 13mm) , disc ventilat (nou 25mm, minim 23mm) .
    Etrieri Ate/Teves cu discuri de 288mm cu disc solid (nou 13mm ,minim 11mm), disc ventilat (nou 22mm, minim 20mm) .
    Placutele sunt la fel (noi 14mm, minim 2mm) .

Spate:
    Diametru 245mm
    Grosime ( nou 10mm, minim 8mm)
    Placute (noi 12mm, minim 2mm)

Astea sunt valabile ptr 1.6 , 1.8 si 1.9.

12. leampar 1st Gear Member

Locație:
    Focsani
    Masina:
    A3 2.0 TDI 2005
    cum se schimba placutele spate

cum pot schimba placutele spate la un audi a3 2,0 tdi din 2005? ma poate ajuta cineva?

13. Catalin_1987

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Consider ca o recomandare se face dupa folosirea produsului.Asa toti dam cu vorba,ca alea sunt bune ca asa am auzit eu.Placutele ate sunt bune,la fel si discurile Ate,doar ca scartaie si asta destul de deranjat.Franarea este buna,discurile nu s-au ovalizat pana acum,placutele le folosesc de 10 mii de km si mai duc lejer 20 de mii(tinand cont ca eu am un stil mai agresiv de a conduce si cei 10 mii sunt facuti aproape toti in oras).
    Placutele de frana la A4 pe spate se schimba folosind o presa care in momentul cand apasa cilindrul in interior il si roteste(daca doar apesi nu intra).Restul este clasica demontare a etrierului.Daca nu ai presa respectiva se poate folosi o cheie reglabila,dar nu este recomandat pentru ca poti ciupi garnitura.stiu ca te referi la A3,dar eu doar la A4 stiu procedura si ma gandesc ca poate este asemanatoare.

14. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Eu zic sa mergi pe feroodo premier mogul,au franare buna si nu scartaie in comparatie cu ATE,personal ca si placute frana nu am sa folosesc decat feroodo;si sa-ti arat cum arata placutele dupa 14k km,aproape noi(e adevarat ca vreo 8k km is facuti pe autostrada,deci nu e prea relevant).Ce am observat:am pus discuri ATE si placute Feroodo de noi,iar uzura discurilor e putin mai mare decat a placutelor!

15. wwl

wwl Silver Member

Locație:
    Pitești
    Masina:
    A4 1.8T B6
    Acum vreo 3 saptamani am schimbat si eu placutele de frana ...
    Masina a fost echipata cu Textar pe fata si Lucas pe spate, acum am montat placute Ferodo! E adevarat as fi preferat Textar dar pretul m-a facut sa ma orientez spre Ferodo ... pana acum, am vreo 1000 km cu ele, totul e ok, rareori scartaie la franare in rest isi fac treaba foarte bine.

16. zsolt_30 1st Gear Member

Locație:
    tg mures
    Masina:
    a4 diesel 2006
    daca interbi inca 3 mecanici o sa ti zica 3 pareri diferite...:))cel mai bun este ate....dar daca ti se pare scump poti incerca ferodo....am pus si sunt multumit...ideea e sa nu fie prea tare....adica cu mai putine particule de metal...sa nu pui italiene....:))si trw e bun...poti alege din astea...textar pune renault din fabrica...deci....alegerea e a ta..:salute:

17. Cornholio

Cornholio 6th Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    Audi A4 B6 - 2002, 131 BHP AWX & Audi A6 C6 Facelift - 2009 , 2.7TDI CANA
    Placute frana fata ATE - pret suspect de mic

Va salut, am bantuit azi pe la cateva magazine de piese in cautare de placute frana fata. Mai toata lumea mi-a recomandat ATE si nefiind diferente astronomice de pret am decis sa-mi iau ATE. La mai multe magazine am gasit tot felul de nebunii insa pana la urma am comandat la unii un set de ATE cu un pret suspect de mic : 213 RON - Trebuie sa le ridic maine.

Mentionez ca am un A4 B6, 2002, 1.9 TDI/130 cp

Exista facaturi ? Sau cum se explica pretul mititel ? Cum ar trebui sa arate cutia sau ele in sine daca sunt ceea ce trebuie ?

18. klaudyu

klaudyu Silver Member

Locație:
    Rebrișoara
    Masina:
    Audi A4 1.9 TDI 131 cp 2002
    Ai dat comanda la tot setul? fata+spate sau doar fata,ori doar spate?Pretul afisat de tine aduce cu pretul pentru placute fata.

19. Cornholio

Cornholio 6th Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    Audi A4 B6 - 2002, 131 BHP AWX & Audi A6 C6 Facelift - 2009 , 2.7TDI CANA
    Doar setul pt fata. Insa din ce am vazut si la alte magazine si mi-au mai zis si alti prieteni cu A4, 213 RON pare cam mic pretul. D-asta eram curios daca exista facaturi, si cand o sa ma duc la ei maine, ce ar trebui sa scrie pe cutie ( provenienta, fabricatie etc ).

Zici ca e ok pretul ? Poate ceilalti au preturile mai mari ( undeva pe la 260 - 300 RON pe acelasi lucru )

20. Catalin_1987

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    In primul rand discutia se putea purta pe unul din topicurile legate de subiect(este un topic despre discuri si placute),iar in al 2-lea pretul nu este neaparat mic.Placutele originale Ate au pe spate vopsit cu alb logoul ATE(pe placuta exterioara),iar placuta interioara are o banda dublu adeziva 3M.Sunt produse in mai multe tari,printre care si ITALIA.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta