1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Placute - Discuri de frana - Furtunuri metalice - recomandari - ce merita si ce cumparam

Discuție în 'Suspensii si frane' creată de florinbutoiu, 20 Ian 2008.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. Cornholio

Cornholio 6th Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    Audi A4 B6 - 2002, 131 BHP AWX & Audi A6 C6 Facelift - 2009 , 2.7TDI CANA
    Sa inteleg ca au ceva italienele ? E ceva de care trebuie sa ma feresc ? Vro tara producatoare anume ? Sau pana la urma toate sunt la fel. Pana la urma e ok ca voi ziceti ca pretul nu e suspect. Ma asteptam sa fie cine stie ce pocnitori in cutie de ATE pentru ca multi mi-au zis ca sub 300 RON nu exista. Maine le iau si revin cu detalii, daca interseaza pe cineva.

Imi pare rau pentru noul topic, nu mi-am dat seama.

2. Catalin_1987

Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Nu,am subliniat Italia,pentru ca marca nu este italieneasca,dar se fabrica si prin alte tari.daca sunt in cutie Ate,sunt marcate Ate si ai frane bune,asta conteaza.Eu am discuri si placute Ate si sunt bune,dar scartaie placutele destul de enervant.

3. cozmino

cozmino Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    1995 RHD A4 B5 1.9TDI (1z) - If it ain`t rubbin` you ain`t dubbin
    Stii de ce , pentru ca sunt cel putin 2 tipuri de seturi de placute ATE ptr masina ta.
    1 - 13.0460-7201.2 (W:72.9/72.9, H:155.1/156.3, Th:20.3, For PR No. 1LA;1LC)
    2 - 13.0460-7110.2 ( W:156.4, H:74, Th:20.4 , For PR No. 1LB;1LE;1LF;1LT)

Prima varianta costa aproape 300RON , a 2-a aproape 200 RON.

4. Teko

Teko Silver Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    VW Passat 3C5 2.0 tdi (BMP) 2007 + VW Golf 7 1.6
    Ate...

In 2007, luna 08, am cumparat Discuri fata si spate + placute, toate ATE la pretul de 740 lei, cu factura. Adevarate.
    Sunt exploatate de doi ani fara nicio problema, scartaituri sau alte minuni.
    Discurile de fata sunt identice cu cele originale (ventilatie dubla).

5. cipri@n

cipri@n Bronze Member

Locație:
    Iași / Catania
    Masina:
    A4 Avant 2002, 1.9 TDI, 131 CP, AVF
    eu am cumparat acum o luna placute si discuri ATE din Italia, care sunt si made in italy; placutele fata m-au ajuns 55 euro.

6. redbooll21 1st Gear Member

Locație:
    Targu Mures
    Masina:
    Audi A8, 2.8, 180 CP , 1996
    Mi-am schimbat franele de vre-o 4000 de km . In acelasi moment am rectificat si discurile de frana pentru ca aveau deja santuri . Nu stiu .. e o boala generala la placutele after market sa scartaie sau am eu un defect.
    Totusi un set original nou de placute bate undeva la 130 de euro , iar pe acestea am dat 40 de euro.

M-am enervat la un moment si am zis ca pun vaselina pe discurile de frana ... chiar daca nu mai am frana .. macar sa nu scartaie ... e penibil.:blownose:

7. LevY

LevY Gold Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A6 C5 Avant , 1.9 TDi , AVF , 131 Hp , CV 6+1
    Incercati cu Road House daca va scartaie ....

8. cj80gdi 1st Gear Member

Locație:
    Cluj Napoca
    Masina:
    Audi A4 1.8
    Salut. am schimbat discurile si placutele. Tot vibreaza la franare brusca.
    Ce poate sa fie? se regleaza cumva etrierul sau placutele. cele vechi nu au fost uzate uniform, una din ele (cea de pe piston) era uzata mai tare pe partea dreapta (cum te uiti la placuta). sunt diferente de uzura cam de 2 mm. celelate 3 placute sunt putin uzate si normal.

9. audia6tdi Guest

Locație:
    bd
    Masina:
    momentan in cautare,fara graba
    si cele originale scartaie cand se incing.acum depinde si de marca placutelor pe care ai luat-o...

10. BAK_IS

BAK_IS 1st Gear Member

Locație:
    IASI
    Masina:
    A8 - 4.2 - 2004
    Depinde de marca placutelor asa este ... discurile mele de exemplu sunt echipare ATE si mi-am luat si placutele la fel - am dat aproape 250 E/set dar nici n-am schimbat nimic vreo 25.000 Km .... Stilul de condus este iar f. important ... Discurile la mine sunt de 100 de ani si n-am probleme dar nici n-am pus alte placute pe vreun producator aiurea ... :no: ;)

11. bresciano

bresciano 1st Gear Member

Locație:
    Brescia
    Masina:
    Audi a3 din 2012 8P
    Placute de frana

Intr-o ora trebuie sa ajung la service sa schimb placutele de frana. As vrea sa aflu daca placutele pe care le voi monta sunt bune si nu scartie. Ele se numesc MAGNETI MARELLI.:readit:

12. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Nu am auzit de marca asta,dar iti recomand cu incredere feroodo premier mogul,ate si lukas.

13. daniel84

daniel84 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A 3,1.9 TDI din 2000 ,ALH
    daca asa ai gasit pentru masina ta mergi pe ;mana; lor sunt multi producatori care fac asa ceva dar cum spunea colegul data viitoare mergi pe ceva de incredere

14. LevY

LevY Gold Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Si pana la urma ce ai pus ?! nu te`ai mai intors de la service ?! Scartaie ?! Ti sa inmuiat/intarit pedala ?!

15. bresciano

Locație:
    Brescia
    Masina:
    Audi a3 din 2012 8P
    am schimbat

Am ajuns acasa mai tarziu pentru ca am avut si altceva de rezolvat. Am schimbat placutele si pedala parca este mai moale,nu stiu daca este semn bun sau rau, ce sa spun? De scartait are un scartait dar nu mai este acel scartait ca de tren, este un alt fel de scartait. Mi-sa spus ca pana se aseaza placutele:keule: , sper sa fie asa. Chiar si doi prieteni mi-au spus asta, dar eu nu ma pot impaca cu gandul pana nu se va opri scartaitul acesta la franare care ma dispera. Daca nu inceteaza am sa le schimb iar. Sper sa nu fie nevoie.

16. calintes

calintes Bronze Member

Locație:
    Reghin
    Masina:
    Audi A6 3.0TDI quattro
    Treaba cu pedala mai moale revine in mod sigur cam dupa 200-300km insa legat de scartait nu pot sa iti spun sa speri nimic.In orice caz si recomandarea mea era sa mergi pe alta firma cum a spus si Ashihara: Ate, Ferodo, TRW, Lucas, Textar.

17. bresciano

Locație:
    Brescia
    Masina:
    Audi a3 din 2012 8P
    fluierat frane (scartait)

Baieti, am avut un scartait, acum nu mai am deocamdata. Am luat de la un magazin auto un antifischio (anti-fluierat) de la Arexon, o crema care a costat 8 euro, am dat pe discuri si vad ca nu mai fluiera. Ce sa spun sper sa nu inceapa iar ca ma calca pe nervi si inebunesc, daca incepe iar le dau jos si pun de la ferodo, m-am interesat deja ma costa 78 euro. Dar sper sa nu mai fluiere, de fapt nu este un fluierat este ceva mai gros decat un fluierat (adica era). Am mai intrebat amici si mi-au spus ca este un fluierat, asa spun astia pe aici Fluierat( fischio) normal pana se aseaza placutele, am facut de cand le-am schimbat cam 60-70 km. Sper sa nu mai fluiere.

18. bresciano

Locație:
    Brescia
    Masina:
    Audi a3 din 2012 8P
    offf.....placutele !!!

A trecut o saptamana si placutele mele scartie in continuare ca la inceput, chiar daca am uns discurile cu o pasta anti-scartait. Baieti ascultati-ma caci eu va spun din cea ce mi-sa intamplat, nu puneti alte placute pe masina decat cele originale daca vreti sa nu va scartie. Imi pare rau ca am ales varianta asta dar daca le-am cumparat pe acestea acum am sa incerc sa le schimb la acelasi vanzator sa le schimb si sa imi dea Ferodo. Acum astept raspuns sa vad daca mi-le schimba. Daca nu am sa merg cu ele asa, desi ma dispera cand aud scartaitul acela. Data viitoare nu mai fac aceeasi greseala, pun originale Audi.

19. calintes

calintes Bronze Member

Locație:
    Reghin
    Masina:
    Audi A6 3.0TDI quattro
    Originalele sunt Ate cum ti-am recomandat si eu

20. LevY

LevY Gold Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    eu am pus Road House si nu a scartait nici macar in prima secunda !

Sunt foarte multumit de ele !

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta