1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Placute - Discuri de frana - Furtunuri metalice - recomandari - ce merita si ce cumparam

Discuție în 'Suspensii si frane' creată de florinbutoiu, 20 Ian 2008.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
  2. cipri@n

cipri@n Bronze Member

Locație:
    Iași / Catania
    Masina:
    A4 Avant 2002, 1.9 TDI, 131 CP, AVF
    colega cam proasta alegere cu placutele; eu deabia am revenit din concediu ca altfel te sfatuiam sa nu iti pui asa ceva. iti recomand ATE care mi-am pus si eu, momentan scartie putin dupa drumuri lungi ceea e si normal si oricum e mai greu de gasit placute care sa nu mai scartie deloc pentru ca s-au scos cateva materiale care erau folosite la fabricarea placutelor lucru impus de U.E. ; marca de placute este italiana si observ ca esti si in italia si iti spun sa ai grija mare la mecanici, ca nu le au cu meseria si folosesc si piese de schimb panarame. si mie imi zicea ca imi baga ulei Tamoil ca au ei la bidon de 50 litri si am zis nu multumesc ca eu folosesc Castrol. iti recomand ca tot ce ai de facut la masina sa faci la noi in tara pe cat posibil;).

3. bresciano

bresciano 1st Gear Member

Locație:
    Brescia
    Masina:
    Audi a3 din 2012 8P
    placutele.....

Astazi am mai primit o explicatie de la mecanic, cica placutele sunt bune si ca de obicei nu scartie, doar ca la inceput pane sa aseaze ele 2-3 km sa nu se mearga tare si sa se foloseasca pedala de frana incet sa nu se supra-incalzeasca, este adevarat ca eu am mers cam tare si am cam bruscat frana crezand ca asa este mai bine. Voi ce spuneti dragi colegi de aceasta explicatie? Sa fi gresit eu ca am mers cam tare inca de la inceput si s-au ars placutele(asa cum spune mecanicul) cica ar fi prins luciu si asta ar fi cauza.:applaus:

4. bresciano

bresciano 1st Gear Member

Locație:
    Brescia
    Masina:
    Audi a3 din 2012 8P
    placutele.....

Astazi am mai primit o explicatie de la mecanic, cica placutele sunt bune si ca de obicei nu scartie, doar ca la inceput pane sa aseaze ele 2-3 km sa nu se mearga tare si sa se foloseasca pedala de frana incet sa nu se supra-incalzeasca, este adevarat ca eu am mers cam tare si am cam bruscat frana crezand ca asa este mai bine. Voi ce spuneti dragi colegi de aceasta explicatie? Sa fi gresit eu ca am mers cam tare inca de la inceput si s-au ars placutele(asa cum spune mecanicul) cica ar fi prins luciu si asta ar fi cauza.:applaus:

5. LevY

LevY Gold Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A6 C5 Avant , 1.9 TDi , AVF , 131 Hp , CV 6+1
    Daca aveti posibilitate .. eu recomand cu incredere ROAD HOUSE .

6. cipri@n

cipri@n Bronze Member

Locație:
    Iași / Catania
    Masina:
    A4 Avant 2002, 1.9 TDI, 131 CP, AVF
    normal din ce stiu eu in primii 500 km nu trebuie sa fortezi tare frana; franezi din timp, fara opriri bruste. dar nu te baza nici pe explicatia mecanicului pentru ca nu e marca de placute de frana demna de audi, plus ca nu stiu sa isi meseria. si putin off topic ca sa vezi cat de competenti sunt mecanicii italieni. cand am schimbat placutele si discurile care le-am dus eu personal, marca ATE, le-am dus si 2 litri de lichid de frana; cand au vazut lichidul m-au intrebat daca sunt sigur ca vreau sa il schimb pentru ca se arde pompa de servofrana :), am zambit sec si am zis ca mie sa mi-l schimbe si ei sa stea cu lichidul o viata si dupa facem proba la frane, la care baietii au mutit.

7. adiro

adiro 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4, 2006, B7, 2.0 TFSI Quattro
    pana la urma ce se recomanda? Am inteles ca si Pagid sunt bune...ce parere aveti?

8. zsolt_30 1st Gear Member

Locație:
    tg mures
    Masina:
    a4 diesel 2006
    de Pagid sincer nici nu am auzit....:huh:poate sunt bune...parerea mea este citeste tot topicul si o sa vezi....aici scriu persoane care au schimbat deja si vezi parerile lor.....eu am ferodo de vreo 9000 km.....franele sunt bune....un pic la inceput suna dar acum e ok....totusi daca nu iti place ferodo.pune ate...un pic mai scump....dar.....rezultatul e pe masura;)

9. jadrian

jadrian 1st Gear Member

Locație:
    Bistrita
    Masina:
    A4 B7, 2005, 2.0 TDI, 103kw, BLB
    multa lume mi a recomandat ATE,ieri le am schimbat,600 ron cu tot cu manopera.acuma sa vedem calitatea...

10. Teko

Teko Silver Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    VW Passat 3C5 2.0 tdi (BMP) 2007 + VW Golf 7 1.6
    Placute de frana

ATE este echiparea originala pentru Audi.
    Eu sunt foarte multumit de calitate. La vremea respectiva am inlocuit odata cu placutele si discurile, fata + spate. Tot este ATE si nu am avut niciodata scartait sau alte zgomote anormale. Toate au costat 750 lei. Manopera in regie proprie.

11. by694bh

by694bh Gold Member

Locație:
    Ivrea(TO)-Baia Mare
    Masina:
    AUDI A4 2.0 ALT 2002
    am schimbat si eu placutele pe spate si am pus tot ATE pret 55euro iar lucrarea am facut-o eu
    ATE sint placutele originale montate de audi-vw:icon_thumright:

12. zsolt_30 1st Gear Member

Locație:
    tg mures
    Masina:
    a4 diesel 2006
    sper ca cu 600 ron ti ai pus si pe spate....ca altfel e cam scump....pe fata se gasesc daca cauti bine de la 220 ron....fara manopera

13. jadrian

jadrian 1st Gear Member

Locație:
    Bistrita
    Masina:
    600 ron cu tot.
    320 fata, 200 spate,80 manopera.
    oare e normal sa se auda la franare k si cum ar freca ceva???
    din cauza k sunt noi sau mecanicu nu le a pus cum trebuie???
    :respekt:

14. zsolt_30 1st Gear Member

Locație:
    tg mures
    Masina:
    a4 diesel 2006
    chestia e ca daca discurile nu ti le ai schimbat ei totusi au o anumita uzuzra...nu neaparat mar....dar placautele fiind noi...frecarea dintre placuta si disc e mai mica dect cu cele vechi..acelea piese s au "sculptat"unul cu celalat....placutele fiind noi nu se mai culca exact pe placuta in momentul de fata....dar asta se rezolva dupa cateva franari mai "curajoase"la mine cam 1 saptamana a fost si totul revine la normal.acum poate nici nu iti tine frana ca de obicei...dar rabdare....se rezolva singur...si o sa dispara si sunetul care ete deranjeaza pe tine...bafta:salute:

15. jadrian

jadrian 1st Gear Member

Locație:
    Bistrita
    Masina:
    ms szolt
    ai avut dreptate,nu se mai aude sunetul ala,in schimb frana tot mi se pare cam slabuta,sper sa se rezolve cu timpul...
    o zi buna

16. zsolt_30 1st Gear Member

Locație:
    tg mures
    Masina:
    a4 diesel 2006
    se rezolva si aia......motivul franarii mai "slabe"este:pozte nu te ai uitat laplacutele vechi...dar la cele noi cu siguranta....cred eu...ai vazut diferenta??placutele uzate sunt mari ca palma zona de frecare....cele noi sunt intr un fel "ascutite"deci tie in momentul de fata aceea zona este zona de frecare care este mult mai mica deocamdata.din cauza asta nu ai frane cum ai avut....dar rabdare....se uzeaza un pic si gata....o sa ai frane.....beton....:eyebrows:

17. adiro

adiro 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4, 2006, B7, 2.0 TFSI Quattro

cum e cu placutele? in continuare multumit de Ferodo? vreau sa-mi pun si eu acum discuri fata si placute Ferodo fata+spate si as vrea sa stiu cum sunt.... Initial vroiam sa pun ATE, dar din cate am inteles exista posibilitatea sa scartaie...

18. zsolt_30 1st Gear Member

Locație:
    tg mures
    Masina:
    a4 diesel 2006
    stii multa lume spune ca placutele tari nu sunt bune...si eu suntde acord cu asta....dar nimeni nu nu iti zice exact care sunt cele "moi"....:no:in orice caz nu trebuiesc puse cele mai ieftine...cele italiene subnicio forma....ate,ferodo,textar.brembo nu se gasesc decat discuri....cel putin asa am vazut.....cel maisanatos ar fi sa ti pui si discuri si placute de la acelasi fabricant....cu discurile e mai delicat....poate bat dupa o vreme....acolo multi recomanda brambo....si trw e bun..deci asta ar fi bune,acum vezi si dupa posibilitati materiale...foarte mult nu merita sa investesti in asta,oricum fac parte din categoria "piese de uzura" raspunsul pentru placute de frana ferodo daca imi mai plac??? franele sunt bune....cateodata scartaie....mai rar ca la inceput dar mai canta cate o melodie....;)

19. Teko

Teko Silver Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    VW Passat 3C5 2.0 tdi (BMP) 2007 + VW Golf 7 1.6
    Placute de frana

Calitatea suprafetei de frecare la instalatia de franare este esentiala, inseamna viata si siguranta !!! Daca te-ai plictisit de asa ceva :) foloseste ce este mai ieftin, de la acelasi producator ca "doar sunt consumabile".

De ce se incearca introducerea unor materiale compozite, revolutionare pot sa spun, la preturi cat mai accesibile tuturor producatorilor? Pentru siguranta.

Exemplu : circuli cu 80 km/h si apare un obstacol pe care nu poti sa-l eviti si
    esti obligat sa franezi pana la oprire....
    Ai discuri si placute de calitate (ATE, Brembo) te opresti la
    1 (unu) metru de obstacol.
    Ai ceva mai ieftin, ca doar nu se merita ca sunt consumabile :) ,
    si (Doamne fereste!!!) te opresti 1 (unu) metru mai incolo......

Asta este diferenta :( si crezi ca merita?
    E deajuns o singura data, nu de doua ori!

20. zsolt_30 1st Gear Member

Locație:
    tg mures
    Masina:
    a4 diesel 2006
    eu stiu ca ai dreptate.....dar te rog sa citesti iarasi la ce ai dat raspuns.....:)nu amvorbit de marci slabe.....chiar intr un rand e scris a nu cumparati italiene sau ce stiu eu ce....cred ca marcile pe care le am enumerat sunt foarte bune.....nu ma intelege gresit.....:)cineva s a interesat daca e bun ferodo...eu mi am zis parerea.atat.bafta si o fi buna iti doresc:undwech:

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta