1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Placute - Discuri de frana - Furtunuri metalice - recomandari - ce merita si ce cumparam

Discuție în 'Suspensii si frane' creată de florinbutoiu, 20 Ian 2008.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. cornelw11

cornelw11 3rd Gear Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    AUDI A4 2.5TDI
    Plăcuţe

A venit vremea să schimb şi eu plăcuţele de frână.... dar înainte să o fac am nişte nelămuriri, care cred că o să le clarific cu ajutorul vostru.
    în 1 rând, pt să schimb plăcuţele faţă, e nevoie de ceva presă specială? sau pot să apăs pistonaşul uşor...
    2 cum pot sa aflu ce marcă sunt discurile mele?
    3 la o uzură de aprox 3 mm, trebuie schimbate discurile? îi mare uzura? cam câţi mm îi uzura maximă?
    4 pot să aflu marca la plăcuţe fără să le dau jos? zic asta pt ca să nu mai stau 1 zi cu masina desfăcută până când îmi vin cele noi (vreau să comand aceeaşi marcă, pt că mi-a plăcut cum prindeau)
    5. pentru schimbarea lichidului, trebuie ceva aparat special? cum se numeşte, să întreb la service dacă au aşa ceva...
    maşina Audi a4 B7
    aştept răspunsurie voastre, şi sper să fie de folos nu numai mie, ci şi la alţii.
    numai bine şi uzuri cât mai mici:)

LE. de pe un alt forum:

placute dure:
    Pagid , Textar ...

placute medii:
    Ferodo, Bosch, Ate, Lucas ...

placute moi:
    Roadhouse, woking, Ferodo tar, LPR, Siemer ...

Recomand folosirea placutelor "medii", iar ca firma placutele Ate...

Ultima editare: 19 Ian 2010
  2. bugyman85

bugyman85 1st Gear Member

Locație:
    Anies, BN
    Masina:
    Audi A4, 2.0 L, Diesel, 140 cp,2005
    Pentru ca va trebui in curand sami schimb placute fata+discuri fata, am citit cu atentie parerile voastre si am ajuns la concluzie ca amble trebuie sa fie de aceeasi firma. Am sa folosesc ATE, dar daca cineva lea incercat si nu a fost multumit il rog frumos sa anunte si daca are cineva sami dea unpret aproximativ ii multumesc anticipat. O zi buna

3. tdanielv

tdanielv Bronze Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    Audi A4 Avant B6 116CP
    salut,

eu mi-am pus ATE pe spate acum 2 luni, sper sa nu gresesc pretul.
    pret aproximativ 170 Ron (fara manopera).

4. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Prefer foroodo premier mogul in detrimentul lui ate pt faptul ca in caz de folosire intensiva ate scartaie(si mai multi s-au plans de asta),pe cand feroodo nu ;)

5. bisisica 2nd Gear Member

Locație:
    iasi
    Masina:
    audi a4 2007
    recomand ATE..ptr a4 2007 pret set placute pe fata cu senzor 330 RON iar pt spate 190 RON

6. juve_star

juve_star Bronze Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    AUDI A4 1,6 101CP
    Am pus pe masina, placute pe fata Delphi, iar pe spate si discurile si placutele Delphi. Sunt foarte multumit, nu scartaie si se simte ca ingheatza masina la franare, sunt eficiente.

7. fiorryy 1st Gear Member

Locație:
    RADAUTI
    Masina:
    AUDI A6TDI
    Cred ca ar fi indicat sa descri procedura poate au si alti nevoie vreodata:readit::readit:

8. ddaann 1st Gear Member

Locație:
    iasi
    Masina:
    a4, 1.9 tdi 131 cp avf, 2004
    Frana de mana electrica

Daca frana de mana este actionata electric, prin apasare de buton, schimbarea placutelor spate, impingerea pistonasului se face cu vag, din pacate nu stiu exact pe ce canal.

9. sab197

sab197 Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0 tdi multitronic, MY 2009
    Open Rear Parking Brake
    Prerequisites:
    Connect a battery charger.
    Cycle the Parking Brake ON, then OFF first.
    [Select]
    [53 - Parking Brake]
    [Basic Settings - 04]
    Group 007
    [Go!]
    The brake calipers will then open, allowing the pads to be changed.
    [Done, Go Back]
    [Close Controller, Go Back - 06]

It is normal for the LED in the parking brake switch and the warning lamp in the instrument cluster to blink rapidly at this point.

Close Rear Parking Brake
    Prerequisites:
    Connect a battery charger.
    [Select]
    [53 - Parking Brake]
    [Basic Settings - 04]
    Group 006
    [Go!]
    The brake calipers will then close.
    [Done, Go Back]

The LED in the parking brake switch and the warning lamp in the instrument cluster will probably continue to blink rapidly. This should stop after cycling the Parking Brake ON, then OFF again.

Function Test
    Prerequisites:
    Cycle the Parking Brake ON, then OFF first.
    [Select]
    [53 - Parking Brake]
    [Basic Settings - 04]
    Group 010
    [Go!]
    The brake pads are now opening and closing 3 times.
    Wait 30 seconds after the the brakes stop making noise.
    [Done, Go Back]

Caution!
    Do not perform any of these Basic Settings while the brakes are disassembled! Opening, closing, function tests, and otherwise cycling the Electronic Parking brakes should only be done with the pads and calipers properly installed on the rotors.
    Please follow the procedures EXACTLY. There's a reason for every step. If you skip any prerequisites or other steps here, you are likely to experience "issues" for which no documented resolutions exist, in which case we will not be able to help you resolve them.

Ultima editare: 1 Feb 2010
  10. nick

nick 1st Gear Member

Locație:
    Munchen
    Masina:
    A8 4H 4.2 350cp
    salut, am schimbat recent placutele efrina pe fatza si am observat ca cele din exterior aveau uzura doar de 50% fata de cele actionate direct de piston , de fapt am fost atentionat de senzor de uzura placutelor... intrebarea mea , este normal o uzura atit de neuniforma a placutelor..? Ps am folosit placutze ferodo premier

11. robert_szr

robert_szr 2nd Gear Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A3 8L 1.9 TDI
    placute folosite a3 tdi 180cp mers sportiv:

lukas ...nu am nimik de obiectat nici de rau nici de bine
    textar...pe spate ,nemultumit> se consumau la 10 mii km, o data cu revizia uleiului filtrelor,schimbam si placutele pe spate
    ferodo ...foarte multumit prind bine se tocesc greu am deja 15tkm cu ele si sunt tocite abea la jumate si sunt cu cateva 10 ron mai scumpe decat textar

12. romikatm 3rd Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4 B7 motor 2.0 tdi BPW 103 kW an 2007 ; A4 B8 avant motor 2.0 tdi CAGA 105 kW an 2009
    Eroare placute frana

Am schimbat placutele de frana,dar atentionarea apare in continuare pe afisaj.E deranjanta deoarece nu mai pot afisa nimic pe display din cauza ei.
    Cum pot scapa de ea?
    Daca deconectez si reconectez bateria,sunt sanse de rezolvare,sau trebuie 'umblat' in comp.de bord?
    Multumiri!

13. Seku

Seku 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    In curand
    sa nu fie cumva de la senzoru de placuta..s-a mai discutat pe forum de o problema de genu din cate imi aduc aminte..

14. andrei.c

andrei.c 6th Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Audi A3, 1.6 AVU, 2002
    eroarea aia se poate sterge foarte usor cu o diagnoza, dar la fel de bine se poate sterge prin scoaterea bateriei...dar sa sti codul la casetofon/CD...:)

15. romikatm 3rd Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4 B7 motor 2.0 tdi BPW 103 kW an 2007 ; A4 B8 avant motor 2.0 tdi CAGA 105 kW an 2009
    Multumesc!
    Am scos bateria pt.5 minute,dar se pare ca nu ajunge(parca ar mai avea comp.o baterie pt.memorie!).Mai incerc cu ea scoasa 1 ora,sa vedem ce zice!
    Cat despre radio-CD,fiind Concert II,in instructiuni se spune ca atat timp cat e montat pe masina originala nu cere codul dupa debransare-bransare baterie.Aiurea!Am facut chestia asta,si imi cere codul!Am un sticker cu un cod,il introduc si imi spune ca nu e bun!A-nnebunit lupu'!
    Cred ca tot la o diagnoza va trebui ca sa ajung,pt.a rezolva ambele probleme.Stie cineva unde se poate face si cat costa?
    Multumiri!

16. LevY

LevY Gold Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A6 C5 Avant , 1.9 TDi , AVF , 131 Hp , CV 6+1
    cand ai scos bateria trebuia sa lasi o usa deschisa si nu iti mai cerea ....

17. romikatm 3rd Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Interesanta chestia cu usa!
    Chiar merge?
    Cand reconectez bateria,usa sa fie deschisa sau inchisa?(din ciclul intrebarilor de primavara-vara!).

18. andrei.c

andrei.c 6th Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Audi A3, 1.6 AVU, 2002
    poti sa lasi bateria scoasa si o zi...era suficient chiar numa sa o iei pentru cateva secunde ca sa se reseteze senzoru...
    cu diagnoza...vad ca esti din TM...hai maine la galeria 1...intalnirea club audi TM...la ora 20.00 daca esti pe acolo sigur o sa fie cineva si le zic la baieti sa aduca si diagnoza
    numa bine

19. Florin M

Florin M 3rd Gear Member

Locație:
    Brasov, Sfintu Gheorghe
    Masina:
    AUDI A4 Avant, 2001, 116 CP, PD, AJM
    Trebuie sa schimb placutele pe fata,
    Care sunt mai bune dintre Ferodo sau Trw, Ferodo sunt mai ieftine cu 21 de lei.

20. zsolt_30 1st Gear Member

Locație:
    tg mures
    Masina:
    a4 diesel 2006
    parere

eu mi am pus ferodo vara trecuta.am frane bune dar cateodata scartaie....e enervant...acum daca ar trebui sa aleg textar mi as pune.....si ate e bun dar es scump...eu zic incearca textar....si bmw pune pe original textar

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta