1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Placute - Discuri de frana - Furtunuri metalice - recomandari - ce merita si ce cumparam

Discuție în 'Suspensii si frane' creată de florinbutoiu, 20 Ian 2008.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. tilu

tilu Bronze Member

Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    Audi A3 8V 2.0 TDI DSG
    Am schimbat la A3,A4 cu TRW, se comporta bine fara scartaieli(A3 din Germania pe fata a venit tot cu TRW).

2. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Florin M alege TRW.

O zi buna

3. adiro

adiro 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4, 2006, B7, 2.0 TFSI Quattro
    si eu am avut TRW pe fata, au fost ok, nu scartaie, franeaza relativ bine....
    acum mi-am pus EBC Greenstuff si sunt curios cum sunt, pana acum super multumit, insa nu le-am rulat destul sa ajunga la performanta maxima

4. adialexpop

adialexpop 1st Gear Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    Audi A4 Avant, 1.9 TDI, 96 KW,2003, 6 viteze
    Daca ai banii, pune originale. Nu vor mai scartai, o sa vezi.

5. Cammeleon

Cammeleon Bronze Member

Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    BMw 318 i
    Am avut delphi pe masina mea, asa am cumparat-o cu ele... intradevar in brosura are rezultate excelente... dar se incalzeste foarte usor.. .si atunci... pt mine a fost dezamagitor.
    Dupa am folosit ATE, sunt excelente.

Acu 150 de km, am schimbat placutele fata spate,(DIY :p) , am comandat piesea orig. de la rep. AUDI(cyprus), mi se pare ca pt fata mi-au dat FERODO si spate TRW.

Sunt curios daca depasesc performanta ATE

6. mihai_urotiorc

mihai_urotiorc 4th Gear Member

Locație:
    Austria
    Masina:
    Dacia Logan MCV , 1.5dci,2007
    Salutari,daca tot va schimbati placutele de frana puneti o poza cu presa ce impinge pistonasul,vreau sa-mi cumpar una pt. ca la etrierele spate trebuiesc invartite pistonasele ca altfel strici garnitura si curge.
    Apropo eu mi-am luat placutede frana JURID si n-am treaba,totusi cred ca is de alea medii.

Multumesc!

Ultima editare: 8 Apr 2010
  7. Cammeleon

Cammeleon Bronze Member

Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    BMw 318 i
    Tot "home-made" am folosit, dar intre timp am si rasucit pistonasul cu o cheie franceza (thx to Calintes) :p, merge fara probleme, :)

8. Florin M

Florin M 3rd Gear Member

Locație:
    Brasov, Sfintu Gheorghe
    Masina:
    AUDI A4 Avant, 2001, 116 CP, PD, AJM
    ce placute de frana spate sunt mai bune ?

Trw
    Textar
    Bosch
    sau Ferodo

9. by694bh

by694bh Gold Member

Locație:
    Ivrea(TO)-Baia Mare
    Masina:
    AUDI A4 2.0 ALT 2002
    iata si pozele cu presele care se folosesc in service ptr schimbarea placutelor de frina , la pentru placutele din spate acel ,,surub ''invirte si cele doua ghiare care imping si rotesc pistonul in acelasi moment pe fata este o presa normala

Ultima editare: 9 Apr 2010
  10. 91DON

91DON Silver Member

Locație:
    Paris
    Masina:
    N-am
    a sosit vremea sa imi schimb si eu placutele/discurile pe fata.
    leam si cumparat deja,ambele marca ATE.le voi monta marti...un review atunci :)
    vroiam doar sa intreb ceva despre franele de pe spate...
    frana de mana imi prinde foarte foarte sus,iar daca carosabilul nu este cel putin umed nu am nicio sansa sa imi blocheze rotile.de ce imi prinde sus frana de mana? pt ca sunt uzate discurile si placutele?
    fiind folosite rareori franele de pe spate banuiesc ca nu e nevoie sa investesc multi bani in discuri si placute...eu asa consider,voi ce ziceti?

11. glumaretzuu Gold Member

Locație:
    Bacău / Iași
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0TDI
    Cum adica sunt folosite rar placutele pe spate?:no: Daca ar fi asa ai sari prin parbriz la aproape orice frana.

12. 91DON

91DON Silver Member

Locație:
    Paris
    Masina:
    N-am
    :uhm: eu asa stiam,ca atunci cand apesi pedala este actionata frana de pe fata,iar frana de mana=frana spate...
    daca este folosita si frana de pe spate atunci cand apas pedala de frana atunci voi schimba si placutele si discurile de pe spate

13. Florin M

Florin M 3rd Gear Member

Locație:
    Brasov, Sfintu Gheorghe
    Masina:
    plăcuțele de pe fata se uzează mai repede, pt ca la frânare toata greutatea mașinii e pe fata, de obicei placutele pe fata se uzează mult mai repede pe fata decât pe spate, cam 2 seturi de plăcuțe fata la un set de plăcuțe spate.

14. glumaretzuu Gold Member

Locație:
    Bacău / Iași
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0TDI
    Pune placute bune si pe spate ca sunt importante. Varianta asta cu schimbul unui set pe spate la un schimb de 2 ori pe fata am mai auzit-o chiar si la un mecanic,dar din propria experienta nu e asa. La orice masina pe care am condus-o, placutele pe spate prezentau cam aceeasi uzura ca pe fata si le schimbam in acelasi timp; parca cele de pe spate sunt si mai subtiri decat cele pe fata, sa ma corecteze cineva daca gresesc.

15. 91DON

91DON Silver Member

Locație:
    Paris
    Masina:
    N-am
    probabil ca pe spate o sa schimb doar placutele,din cate mam uitat eu discurile nu sunt uzate atat de tare incat sa fie necesara inlocuirea acestora.

16. 91DON

91DON Silver Member

Locație:
    Paris
    Masina:
    N-am
    asa...astazi mia schimbat discurile si placutele pe fata....ce sa zic...sunt foarte multumit,chiar si acum,cand nu functioneaza la "putere maxima"
    cu ocazia asta mia si disparut o problema,nu imi mai intra abs'u la viteze foarte mici.
    insa dupa ce mia sschimbat astea mia verificat franele...pe fata sunt foarte bune,insa pe spate se pare ca este o problema...nu imi franeaza cum ar trebui,adica imi franeaza mult mai slab...la prima vedere miau spus ca sar putea sa fie vreun senzor si sa vin alta data si sa se uite ce ii anume....
    sunt foarte multumit de aceste placute si discuri,inca o bere domnului csabi pt alegerea facuta ;) si multumesc pt ajutor domnule csabi

PS. am verificat starea discurile/placutelor pe spate,si nu prezinta uzura,deci mai merg folosite....nu sau uzat probabil pt ca nici nu imi franeaza cum ar trebui...
    ramane de vazut ce si cum ii cu frana pe spate..

17. Florin M

Florin M 3rd Gear Member

Locație:
    Brasov, Sfintu Gheorghe
    Masina:
    azi mi-am luat placute TRW si pe fata si pe spate, discurile am sa le rectific la strung, urmeaza sa va spun cum se comporta placutele trw dupa ce am sa le montez in modul (DIY).:)

18. cornelw11

cornelw11 3rd Gear Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    AUDI A4 2.5TDI
    sal. sper ca vrei sa rectifici doar partea exterioara a discului pe car nu freaca placuta nu?. (dunga aceea ce ramane de 2-3 mm)
    altfel grija mare, ca daca rectifici toata partea fina pe care prinde placuta, no sa iti mai iasa perfecta niciodata si o sa iti bata in pedala. f multi au patit asa. si apoi a trebuit sa schimbe discurile
    sper ca ai inteles ce am vrut sa zic.

19. Florin M

Florin M 3rd Gear Member

Locație:
    Brasov, Sfintu Gheorghe
    Masina:
    pai partea aceea de sus, dar si cea de care freaca placuta in cazul in care e nevoie, pt ca acum simt cand pun frana cum prinde doar unele portiuni de pe disc.Iar in cazul in care discul e deteriorat prea mult adica depaseste cateva zecimi, voi fii nevoit sa le inlocuiesc.

20. felmeridavid 2nd Gear Member

Locație:
    Suedia
    Masina:
    BMW 520d E61
    Placute Road House

S-a aprins semnul de avertizare frana in BC (acel cerc cu cate trei liniute pe stg + dr de culoare galbena). Presupun ca am nevoie de schimbat placutele de frana. Poate semnifica si altceva? Mecanicul lucreaza cu placute Road House, ati auzit de ele? Pretul este de 170 Ron.
    Multumesc

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta