1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Placute - Discuri de frana - Furtunuri metalice - recomandari - ce merita si ce cumparam

Discuție în 'Suspensii si frane' creată de florinbutoiu, 20 Ian 2008.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. adibose

adibose 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    2007 - A4 B7 Avant 1.9TDi
    am uitat sa mentionez PAGID-ul ca placute bune de cumparat.

Stiti cum este...parerile sunt impartite, fiecare cu experienta lui dar nimeni nu le-a experimentat pe toate supunandu-le la niste teste concrete. Sunt factori care influenteaza in mod diferit viata unei placute cat si a discurilor, asta o stim cu totii,

important este sa franam bine si sa ne ferim de necazuri! :)

2. tr10100

tr10100 2nd Gear Member

Locație:
    SLATINA
    Masina:
    A6, 1.9 TDI, 2002 cod AVF
    salut, am vazut in acest thread ca placutele de frana interioare difera, in functie de partea pe care se monteaza, adica placuta interioara de pe dreapta este diferita de placuta interioara de pe partea stanga... daca e adevarat, va rog sa ma lamuriti si pe mine, eventual cu ceva poze, deoarece de curand am schimbat placutele si as vrea sa verific daca le-am montat bine. va multumesc!

3. packard 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A3 1,9 TDI
    @ tr 10100

nu sunt diferite intre ele cele de pe interior. oricum daca nu te pricep si nu stii ce si cum sa verifici mai bine mergi sa le schimbi intr-un atelier ca totusi e vorba de frana

4. Samy.

Samy. Gold Member

Locație:
    Argeș
    Masina:
    A4 avant 1.8T AJL 180Hp, Golf4 2.0i AQY 115Hp
    Eu am montat TRW pe fata de cca 15000 km si sunt multumit de ele

5. mihai_urotiorc

mihai_urotiorc 4th Gear Member

Locație:
    Austria
    Masina:
    Dacia Logan MCV , 1.5dci,2007
    tr10100 Da, placutele se monteaza diferit si anume vezi in poza cele cu ''urechi'' vin puse pe partea cu pistonasul etrierului(placute interioare) si anume ''urechiile'' intra in pistonas iar celelalte vin in partea exterioara(placute exterioare) a discului.

Bafta!:thumbs-up:

Eu mi-am luat placute de frana pe fata de la VAICO (47,55 euro set fata), inca nu le-am montat dar o sa le montez odata cu discurile noi de frana si o sa revin cum se comparta. O sa postez la topicul How To...cum se schimba discurile si placutele de frana fata.

Ultima editare de un moderator: 22 Aug 2012
  6. tr10100

tr10100 2nd Gear Member

Locație:
    SLATINA
    Masina:
    A6, 1.9 TDI, 2002 cod AVF
    multumesc tuturor colegilor care mi-au raspuns, m-am linistit, ideea cu diferente intre placutele interioare stanga - dreapta am preluat-o de la colegul citat mai sus si am vrut sa ma conving ca totul este ok. Am schimbat placutele de vreo doua saptamani si e totul in regula deocamdata, deoarece, fiind criza, am luat cele mai ieftine placute, eu mergand mai batraneste... sunt curios sa vad cat vor tine. bafta la toata lumea si multumesc inca o data!. stima!

7. Samy.

Samy. Gold Member

Locație:
    Argeș
    Masina:
    A4 avant 1.8T AJL 180Hp, Golf4 2.0i AQY 115Hp
    Astazi am cumparat si discurile de frana 190 ron/buc. Am ales Brembo, iar placutele TRW.
    De brembo ce puteti spune din experienta?

8. Vlad04NOZ

Vlad04NOZ Gold Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Audi B3 1.8S & Audi A4 B5 Avant
    In urma cu vreo 2-3000 de km am schimbat toate placutele fata / spate si am ales TRW ;) un pic mai scumpe dar merita (in jur de 300 RON toate...cele de pe fata erau cu senzor de uzura), se comporta impecabil...le-am cumparat la recomandarea mecanicului ...el lucreaza la Seat si mi-a spus ca Seat-urile vin echipate din fabrica cu TRW-uri...o sa revin cu impresii dupa vreo 10-15.000 de km:):p

Ultima editare: 26 Iul 2010
  9. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Ei,cum e?S-a imbunatatit franarea?

10. upgrade

upgrade 4th Gear Member

Locație:
    bacau
    Masina:
    audi a4 2002 1.9 101cp
    am dat astazi jos de pe fata placute simer cu care am facut 55 000 km,mai mergeau cateva mii.sunt ok pentru pretul lor

11. Body05

Body05 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 2.0 Fsi 2006
    Placute frana A4

Salutare!

Va rog frumos, imi poate spune cineva ce marca de placute de frana este mai buna?
    Am primit o oferta cu urmatoarele:
    Blackstuff
    Placute upgrade Greenstuff
    Placute ceramice Redstuff
    Placute circuit Yellowtuff
    Placute standard ATE
    Placute standard TEXTAR
    Placute standard Ferodo
    Placute standard LPR
    Placute standard Delphi

Pe care sa le aleg?(va rog sa-mi spuneti macar doua marci bune dintre acestea!)

Multumesc anticipat!

Cu respect,
    Bogdan

12. allexutzu

allexutzu Bronze Member

Locație:
    Pitesti
    Masina:
    BMW 320d e90
    ATE...am avut, am si sunt foarte multumit de ele!

13. nelutu_petrican

nelutu_petrican Silver Member

Locație:
    Târgu Neamț / Gura Humorului
    Masina:
    A4 B6 QUATTRO 2.5TeDeI , cel mai PROST motor.. dupa BLB bineinteles :), si alta marca din 3 litere
    1. ATE si 2. Textar
    uita de yelowgreenred&stuff daca mergi normal, nu cred ca ai nevoie de tot felul de scartaieli cand franezi si cred ca preferi sa ai o frana optima chiar daca nu ai "incalzit" placutele

14. orgonaskaroly

orgonaskaroly Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Recomand ATE!

15. Body05

Body05 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 2.0 Fsi 2006
    Va multumesc frumos!

16. pltgeorge

pltgeorge Banned

Locație:
    Pitesti
    Masina:
    Audi A4 2.0 TQ TFSI
    am pe masina ebc greenstuff. NU scartaie nu fluiera, nu au nevoie sa fie incalzite pentru a avea eficienta optima. Sunt extrem de multumit de ele.

17. Catalin_1987

Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Am avut Ate si m-au scos din minti 30 de mii km pana le-am schimbat.Dupa ce se incalzeau putin scartaiau foarte rau.Discurile erau noi,tot Ate.Acum am TRW pe aceleasi discuri si este liniste momentan.Probabil placutele mele erau facute pe vapor,pentru ca erau foarte dure

18. Blajinul 2nd Gear Member

Locație:
    "No man's land"
    Masina:
    O caruta cu "doi cai frumosi"
    Body05

eu recomand ATE, sunt placute pe care le montez in service-ul unde lucrez si nu am auzit pe nimeni sa se planga, exceptand pe Catalin acum :think:
    oricum, ca titlu informativ ATE este si sistemul de franare folosit de Audi/VW ;)

Catalin,

sunt si ATE-urile de mai multe feluri , unele facute pe vapor si altele facute in Germania :p

19. Catalin_1987

Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Asta asa este si sunt mai mult ca sigur ca placutele mele erau facute pe vapor.
    Bine,sunt mai multe aspecte de luat in consideratie printre care si montajul-Ate au fost montate in service,in 30 de minute erau montate si am plecat,TRW-montate de mine personal in ~3 ore(curatat etrieri,curatat discuri)
    Momentan TRW-urile sunt mai ok decat placutele Ate pe care le-am avut eu.
    Legat de calitatea pieselor,traim in Romania,toata lumea fura ce poate si de unde poate,degeaba scrie pe cutie Germany(sunt atent cand cumpar,insa nu pot face teste de calitate inainte de a cumpara).Am intalnit piese cumparate pe original(prima de la un magazin,a 2-a de la PBN) care nu s-au potrivit fizic pe masina,desi erau ceea ce trebuia.Am zis ca am luat teapa la magazin si am comandat la PBN in speranta ca piesa primita v-a fi cea buna.Gresit,a venit o piesa identica,insa cu defect de fabricatie(o cota a unui ansamblu era cu 1mm mai mica decat cea de pe masina).

20. Blajinul 2nd Gear Member

Locație:
    "No man's land"
    Masina:
    O caruta cu "doi cai frumosi"
    Ai perfecta dreptate, dar hai sa-ti mai spun un secret ;), atat pe Audi cat si pe VW sunt de cele mai multe ori cate doua tipuri de placute/discuri folosite de producator si din experienta iti spun ca eu comand placutele numai dupa ce le dau jos de pe masina si compar dimensiunile , asta ca sa nu patesc ca tine si sa-mi stea clientul in service sa astepte de doua ori livrarea acestora :p

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta