1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Placute - Discuri de frana - Furtunuri metalice - recomandari - ce merita si ce cumparam

Discuție în 'Suspensii si frane' creată de florinbutoiu, 20 Ian 2008.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. Cornholio

Cornholio 6th Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    Audi A4 B6 - 2002, 131 BHP AWX & Audi A6 C6 Facelift - 2009 , 2.7TDI CANA
    Martorul de bord apare doar cand cele de pe fata sunt uzate. Cele pe spate nu au senzori, trebuie verificati ochiometric din cand in cand sau, ideal e sa nu stai pana incep sa frece ( cum am facut eu :) ). Eu am mai facut cam 1000-2000 km cu martorul aprins. Nu ar trebui sa fie probleme.

Pe spate am TRW, pe fata am ATE. Le-am schimbat cam in acelasi timp unele de altele ( 3-4 luni max ). Am deja cam 50 mii km de atunci si cand am pus cauciucurile de iarna le-am veirifcat la ochi. Arata FOARTE BINE si am un mers destul de haotic.

2. pgm 1st Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    Audi A4 Avant 2.0 tdi 2007
    Ferodo SL a folosit cineva. Cum sunt in comparatie cu Premier. Mie pe astea mi le-au dat de la magazin pentru spate. Multumesc!

3. pgm 1st Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    Audi A4 Avant 2.0 tdi 2007
    Gata, le-am schimbat. Cele cu care am luat masina din Germania erau Galfer.

4. tavy 6th Gear Member

Locație:
    roman
    Masina:
    audi a4 1.9 tdi 90hp 1995 1Z
    salut am si eu o intrebare ,am schimbat discurile si placutele pe fata momentan nu am frana ceia ce e normal pt se face rodaju dar m-am uitat pe suprafata discurilor si observ ca in ambele parti placutele nu calca decat pe 70% din suprafata discului .Ceva sugestii?

5. mihai_urotiorc

mihai_urotiorc 4th Gear Member

Locație:
    Austria
    Masina:
    Dacia Logan MCV , 1.5dci,2007
    Mai asteapta .. o sa calce pe toata suprafata discului placuta ...mai trebuie un pic de rodaj ..asa mi-a fost si mie ...am schm. placute si discuri...dupa vreo 300-500 km au calcat bine ... discul trebuie sa fie ca si oglinda...nu conteaza daca are cateva dungi zgariate in disc...alea sunt de la placute in timp isi revine si frana ...
    Bafta!

6. tavy 6th Gear Member

Locație:
    roman
    Masina:
    audi a4 1.9 tdi 90hp 1995 1Z
    mc mihai, eu ma gandeam ca ar terbui sa calce pe tot discul mai ales ca placutele si discurile sunt noi pt ca la celelate discuri vechi aveam uzzura mai mare in partea de sus a discurilor si mai putina in partea de jos.bafta mc de raspuns

7. CDE Junior Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    406coupe 2.0
    baieti, va spun eu din experienta: cele mai bune placute si discuri de frana sunt cele de la ATE !

si, ca idee, va la si 2siteuri specilizate pe franare:

www.placute-frana.ro
    www.discuri-frana.ro

8. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Sa nu mai faci niciodata afirmatii din astea categorice. Sunt discuri si placute de frana cu mult peste ATE. Ai auzit de discuri Tarox G88 si placute Tarox sau AP racing sau Brembo GT sau Stasis Monobloc4 si mai sunt. Nu intotdeauna ce stim noi sunt si cele mai bune. Se fac si frane speciale pe comanda care costa mii de euro numai discurile ca sa nu mai vorbim de etrieri.
    ATE sunt bune si atat, nu sunt cele mai bune sunt alti producatori peste ATE cu mult.

Inca ceva rezolva cu reclama din semnatura pentru ca esti in abatere fata de regulament. Citeste regulamentul si capitolul publicitate cu atentie.

O seara buna

Ultima editare: 21 Feb 2011
  9. CDE Junior Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    406coupe 2.0
    majoritatea celor dintre noi doresc placute si discuri normale, corect? BREMBO GT? Pai cine da 2000ron pe un set de discuri? Sunt curios cati ar zice "da!" la intrebarea asta :) Am auzit de tot ce ai enumerat tu mai sus, si mai pot enumera de 3ori pe atat :) dar majoritatea dorim ceva ok calitativ, dar, cat de cat ok si ca pret, nu stiu cati si-ar lua placute de frana HAWK PERFORMANCE de exemplu :)

ps: rezolv acum si cu reclama din semnatura, merci pt avertisment!

10. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Pentru ceva calitativ dar in limite decente de pret ATE si TRW care sunt pe acelasi palier sunt ok. Dar sunt oameni cu bani care vor performanta pe masinile lor si atunci intra in alta clasa, aia de care vorbeam in posturile de mai sus. Dar cum aici este o arie tehnica sa nu ne indepartam de subiect prea mult.

O noapte buna

11. gabriel87

gabriel87 4th Gear Member

Locație:
    Linz Austria
    Masina:
    Audi A4 B6 1.9 TDI 130CP 2003 AVF S-line
    Vreau sa imi cumpar si eu un set de discuri ATE plus placute frana. Dar am observat ca atat discurile cat si placutele au diferite marimi pentru un model de masina.
    Ce am eu nevoie sa imi cumpar? Care este diferenta intre marimea mai mica si mai mare la discuri si placute? Tin mai mult?
    Ce imi recomandati ?
    Multumesc

12. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 2.0i, 131 cp, 2003
    trebuie sa-ti cumperi exact marimea care o ai pe masina ta, daca nu, va trebui sa schimbi si etrierii in ideea ca vrei discuri mai mari sau mai mici decat ai acum.

13. lxl

lxl Gold Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi allroad 2002.2,5 TDI AKE,A2 2002. 1,4TDI AMF,A4 2017 2.0 DETA.A4 2.0 2017 deta,A4 2015,2.0,CNHA
    Am incercat marca qwp si nu o recomand ,sant de calitate slaba,asta reflecta si pretul.

14. gabriel87

gabriel87 4th Gear Member

Locație:
    Linz Austria
    Masina:
    Audi A4 B6 1.9 TDI 130CP 2003 AVF S-line
    Multumesc Marius de raspuns. Si presupun ca marimea exacta o aflu cu ETKA?

15. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Da o afli din ETKA sau te duci la un magazin de piese auto sau reprezentanta si pe baza seriei de sasiu se comanda exact discurile si placutele conform cu dotarile masinii tale. Marca discurilor si placutelor o alegi tu sau daca te duci la reprezentanta vei cumpara produse OEM.

O noapte buna

16. Marius.Babei

Marius.Babei 5th Gear Member

Locație:
    botosani
    Masina:
    Audi A4(b5) 1.6 101 cp
    salut

am si eu o intrebare.a schimbat cineva placutele sau are cineva idee daca difera forma unei placute de pe partea din interior cu cea din exterior de exemplu?

17. lxl

lxl Gold Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi allroad 2002.2,5 TDI AKE,A2 2002. 1,4TDI AMF,A4 2017 2.0 DETA.A4 2.0 2017 deta,A4 2015,2.0,CNHA
    Exista masini unde difera cele doua,dar ce importanta are? placutele se vand in set complet.

18. Marius.Babei

Locație:
    botosani
    Masina:
    Audi A4(b5) 1.6 101 cp
    asa e

intr-adevar se vand la set,dar vreau sa le montez eu si mi-e sa nu o pun pe cea de pe interior pe exterior si invers:)

19. lxl

lxl Gold Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Frana este un element de siguranta,eu cred ca e mai bine sa o faca un service autorizat,parerea mea.

20. Marius.Babei

Locație:
    botosani
    Masina:
    Audi A4(b5) 1.6 101 cp
    da stiu

o sa fiu mai atent:P nu sunt chiar strain de cauza de aceea indraznesc sa le schimb eu...

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta