1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Placute - Discuri de frana - Furtunuri metalice - recomandari - ce merita si ce cumparam

Discuție în 'Suspensii si frane' creată de florinbutoiu, 20 Ian 2008.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. Catalin_1987

Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Eu nu am vazut pe nimeni facand treaba asta in service.Vasul de lichid are si el limita maxim si minim,iar maxim este pe la jumatatea vasului.In timp ce placutele se tocesc nivelul lichidului ajunge aproape de minim,iar atunci cand compresezi pistonasul se duce iar spre maxim,deci nu curge nimic,decat daca tu ai umplut vasul pana la refuz.In service i-am vazut pe baieti ca impingeau pistonasul cu mana,impingandul de disc.chiar m-am mirat cat de usor l-au impins.

2. st3ditzu

st3ditzu 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Limousine S-Tronic/quattro/2021/2.0 Diesel-Hibrid/DTPA/204HP/4K C8
    Pana la un pct ai dreptate, insa daca si discurile au uzura si s-a completat lichid este posibil ca acum la impingerea pistonaselor sa nu mai incapa in vas si sa dea pe-afara. Oricum, este bine sa se urmareasca si acest aspect. Desigur exista o varietate de situatii care nu pot fi cuprinse uneori in explicatiile date aici. Una peste alta, operatiunea este simpla, nu necesita neaparat service sau mare mecanic.

airden și Ionut Stoian apreciază asta.
  3. Rapier

Rapier Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A5 Sportback, 2.0 TDi (CNHA), 2016
    Presa respectiva se foloseste si pe fata si pe spate din ce am vazut (la mine cel putin au folosit-o). Daca in unele service-uri sau unii mecanici nu o folosesc, este alta treaba. Eu prefer sa ma duc acolo unde se foloseste presa...in rest, fiecare face ce doreste, doar e masina lui

4. st3ditzu

st3ditzu 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Limousine S-Tronic/quattro/2021/2.0 Diesel-Hibrid/DTPA/204HP/4K C8
    Nu vreau sa fiu inteles gresit. Daca exista acel dispozitiv bine-nteles ca se foloseste pe fata/spate. Sserj dorea sa-si schimbe placutele acasa, putin probabil sa-l aibe, situatie in care se improvizeaza.

5. Gibi Bronze Member

Locație:
    Galați
    Masina:
    Audi A4 2006 1,9 TDI
    Presa se foloseste atat pe fata cat si pe spate, cu mica diferenta ca pe spate mai si trebuie rotit pistonasul, ca la o infiletare. Unele service-uri nu au dispozitivul special (care roteste si impinge pistonasul in acelasi timp), si folosesc mopsul pt rotire, dar exista pericolul sa-ti ciupeasca garnitura de protectie si in scurt timp observi ca ti se incalzeste roata respectiva pt ca nu se mai retrage pistonul datorita mizeriei depuse pe pistonas prin gaurica respectiva.
    La masinile ce au frana de mana electro-magnetica, sau cum s-o numi, am inteles ca normal s-ar folosi vag-ul pt setare; asa mi s-a spus la un sevice; in alta parte mi s-a dat de inteles ca romanii inventivi cum sunt, au gasit modalitatea de a sunta operatiunea cu vag-ul pt schimbarea placutelor pe spate.

Ultima editare: 13 Oct 2008
  6. sserj 4th Gear Member

Locație:
    Gura Humorului / Iasi
    Masina:
    Audi A4 B6 V6TDI
    M-am uitat pe spate si am vazut pe langa ceea ce cred a fi furtunul de lichid si un cablu subtirel (care initial credeam ca e de la senzor:think:), si un cablu clasic de frana...banuiesc ca de la frana de mana. Deci cred ca nu e electro-magnetica. Daca da, si e chestie de de soft, cred ca ma las pagubas..

7. Gibi Bronze Member

Locație:
    Galați
    Masina:
    Audi A4 2006 1,9 TDI
    Pai frana de mana o ai normala, intre scaune o parghie sa-i spun asa, nu?
    La noul passat (ca un exemplu)este cu buton in stg pe bord, asta este electro-magnetica !
    Dupa masina pe care o ai in semnatura, sunt sigur ca placutele pe spate se schimba normal, fara vag.

8. sserj 4th Gear Member

Locație:
    Gura Humorului / Iasi
    Masina:
    Audi A4 B6 V6TDI
    Aha..nu stiam cu ce se mananca aia electro..nu prea am avut de-a face cu masini mai noi (deloc:blush:)
    Am mai gasit ceva pe net daca intereseaza pe cineva: http://johnvey.com/features/a4brakes/

Va multumesc la toti de tips. Va anunt daca ma apuc de treaba (in principiu la sfarsitul saptamanii). Numai bine!

9. Catalin_1987

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Pun o poza cu placuta exterioara sa vezi cum arata si una cu discurile pe care le-am schimbat eu.Am pus discuri ATE si placute ATE.Acum cateva zile am gasit la un baiat de vanzare discuri originale Audi cu emblema pe ele.Ce mi-sa parut ciudat este ca aratau identic cu ale mele,desi erau oem.Ale mele au mai mult de 5 gauri de prindere+ o gaura mica pentru surub de siguranta(care la a4 nu exista).Chiar cred ca din fabrica masina vine echipata cu discuri ate.

10. sserj 4th Gear Member

Locație:
    Gura Humorului / Iasi
    Masina:
    Audi A4 B6 V6TDI
    As mai avea o intrebare (scuze daca ma intind prea mult cu posturile )..are cineva idee cam la cat se intinde pretul la sistemul de la RS4(disc, etrier, tot tacamu..)? E mai mult o chestie de curiozitate, cel putin deocamdata.:)

11. Cata_ADC

Cata_ADC Moderator Staff Member

Locație:
    Brasov - Zarnesti
    Masina:
    alta marca I3 , e-drive 2018
    Hehe aici ma interesasem si eu candva de o chestie in genul.
    La A3 kitul de conversie in S3 era pt partea din fata 2.000 $ si pt spate 1700$ asta nu includea si transport,montaj etc.
    La un B7 spre exemplu treaba sta altfel ca apar discurile ceramice.
    Cred ca ai sa ramai surprins dar pt partea din fata costa ''doar'' in jur de 15.000 $ :faint:

12. sserj 4th Gear Member

Locație:
    Gura Humorului / Iasi
    Masina:
    Audi A4 B6 V6TDI
    M-a bufnit rasul!!! Ai de capu meu, pai cred ca in total iese mai mult de cat am dat pe masina:blink: Oricum , multumesc pt raspuns. :)

13. Cata_ADC

Locație:
    Brasov - Zarnesti
    Masina:
    Ti-am dat varianta originala de pe RS4 B7
    P.S. sunt facute in colaborare cu Brembo din cate stiam;)
    P.P.S Oricum mai exista multe variante aftermarket si foarte bune. Pot recomanda ATE si Zimmermann le pret cat de cat omenesc.

14. sserj 4th Gear Member

Locație:
    Gura Humorului / Iasi
    Masina:
    Audi A4 B6 V6TDI
    Cam cat de ”omenesc” ar fi? :)

15. Cata_ADC

Locație:
    Brasov - Zarnesti
    Masina:
    Uite ca pe asta nu o stiu...
    Daca stie cineva poate ne vinde un pont ;)

16. Catalin_1987

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Nu stiu pretul pentru discuri ceramice,insa nu prea le vad rostul daca masina nu sare de 250 de cai.Am condus o perioada scurta de timp un Mb SL500 cu motor de 5,0 380 cai parca.Si acela avea discuri perforate,dar nu erau ceramice si tot avea frane.Erau ele cam maricele este adevarat,dar nu ceramice.Si cum majoritatea nu sarim de 200 de cai,plangem dupa ei,dar dam mai putin din buzunar.Combinatia discuri bune,placute bune si cauciucuri bune te scoate din situatii urate.Acum jumatate de ora mi-a sarit un caine in fata la romana,eu aveam 60 la ora si pe jos era ud.Am franat puternic,a intrat abs-ul si am reusit sa il evit,desi era la distanta foarte scurta.De cele mai multe ori nu franele sunt problema noastra ci aderenta,pe care o pierdem usor

17. Rapier

Rapier Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Din ce stiu, numai R8 are discuri ceramice. Franele de la RS4 nu sunt ceramice sunt "normale"...ma rog, discuri perforate/ventilate, etrieri mai mari, dar sunt normale nu ceramice (nici ca optiune nu stiu daca exista dat fiind ca RS4 nu are mai multe motorizari cu mai multe puteri...)

Oricum kitul de la RS4 ar trebui sa coste ceva mai mult decat cel de la VW R32 si din ce stiam e cu discuri ATE si etrieri Brembo. Costurile pe fata sunt undeva pe la 2000-3000 EUR

Dar atentie, franele ceramice sunt frane super sport...e adevarat ca o combinatie de discuri/placute/etrieri bune te poate scoate din situatii dificile, totusi franele sport au discuri si placute foarte dure si care functioneaza la regimul optim abia dupa ce se incing...daca sunt reci, franeaza mai prost decat unele normale. La circulatia in orase unde e aglomerat si stai mult pe loc si la un moment dat ai nevoie sa pui o frana brusca, se poate ca cineva cu frane sport sa aiba probleme mai mari decat cineva cu frane normale. Zic asta pentru situatii extreme cu viteze ceva mai mari si frane bruste...daca se merge cu 20-30 Km/h si pui frana, evident ca si cele sport vor frana.

Ultima editare: 14 Oct 2008
  18. Cata_ADC

Locație:
    Brasov - Zarnesti
    Masina:
    Rapier zici bine dar te contrazic. Exista si pt RS4 la fel cum exista si pt S8 posibilitatea de a merge pe discuri ceramice. Excludem R8 care le are in stock :p
    La S3 nu sunt ceramice dar totusi pretul imi pare cam mare ... :(

19. Rapier

Rapier Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Te cred. Stoc stiu ca nu sunt...si ma gandeam ca la 420 CP, nu stiu ce rost avea...dar pana la urma, acelasi motor este si pe R8

20. Cata_ADC

Locație:
    Brasov - Zarnesti
    Masina:
    Pai sunt clienti exclusivisti ce isi doteaza masinile cu toate optiunile desi clar nu scot nici 50% din ce poate masinuta.
    Cat despre pret aici spun no comment... :)

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta