1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Placute - Discuri de frana - Furtunuri metalice - recomandari - ce merita si ce cumparam

Discuție în 'Suspensii si frane' creată de florinbutoiu, 20 Ian 2008.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. Romeo_79

Romeo_79 Gold Member

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    A4 Allroad 2.0 TDI 177 CP CGLC 2013
    Da,asa e.Inainte de a schimba placutele,nivelul la lichidul de frana era la maxim.
    Pistonasul a fost inpins cu o presa.
    Am scos putin din lichidul de frana,si acum e putin mai jos de nivelul maxim.Nu am mai vazut sa fi curs,dupa...
    Imi faceam griji mari,crezand ca s-a-ntamplat ceva cu pompa de frana.
    Va multumesc mult pentru raspunsuri.

2. audi4cata

audi4cata 1st Gear Member

Locație:
    constanta
    Masina:
    audi A4 AVANT
    placute frinare audi A4;1,9 TDI

Ma puteti sfatui cu privire la alegerea placutelor de frina,as dori sa le schimb,dar nu ma pot hotari care sunt cele mai bune referitor la calitate ,pret!

3. musicdok

musicdok 5th Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 B6 1.9 tdi
    salut

audi a4 vin echipate din fabrica cu placute marca ATE
    dat fiind faptul ca sunt destul de scumpe
    akuma fiecare cu portofelul lui
    au am dat 180 ron ptr placute spate marca Ate dar sunt si f multumit
    eu iti sfatuiesc sa incerci firme ca si Textar dar in nici un caza sa nu iti strici masina si discurile cu niste placute ieftine
    sper ca am fost de folos
    noroc

4. Catalin_1987

Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Eu am schimbat discurile si placutele pe fata cu Ate si sunt foarte multumit.Urmeaza sa le schimb si pe cele de pe spate in curand tot cu Ate.Am avut pe masina placute Textar(multi le lauda si le folosesc),dar din cauza discurilor uzate(cred)la viteza aveam senzatia ca aluneca mai mult decat franeaza.Situatia s-a schimbat foarte mult cu noile placute si discuri.Placutele pentru fata au fost in jur de 200 ron.Tinand cont ca am facut 10 mii cu ele si abia se observa uzura,tind sa cred ca ma vor tine 30-50 de mii km ca popa.Cele de pe spate te tin mult mai mult ca cele de pe fata(cam la 2 schimburi pe fata,schimbi un rand pe spate)

5. 4AUDI Silver Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 Avant, 2003, 1.9TDI, 131CP
    eu mi-am cumparat din Germania placute originale de la un dealer Audi si daca nu gresesc sunt Textar. O sa verific cand ajung acasa(cele de spate inca nu le-am schimbat) si daca am gresit o sa corectez.

6. andrein

andrein Bronze Member

Locație:
    piatra
    Masina:
    Audi
    cu FERODO ati trait vreo experienta ?

7. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Din fabrica Audi vine cu Lucas sau Ate;Andrein eu am Ferodo Premier pe masina si sunt f multumit.

8. asg

asg 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    audi a4 b8 2012 3.0 diesel and mercedes cls 4matic
    eu am folosit si lucas si trw si am fost multumit..placutele sunt cam 150-180 ron iar manopera mi-am facut-o singur.la service costa in jur de 50 lei.

9. Bestie

Bestie 5th Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 B6 1.9 TDI Quattro AVF 2003
    Eu mi-am pus Ferodo pe spate la ultima revizie. 85 RON. Momentan e prematur sa-mi dau cu parerea. Cand am iesit din service mi se parea ca pedala de frana nu se mai apasa la fel de mult, avea cursa mai mica, dar acum "mi-a trecut". Ori m-am obisnuit, ori si-a revenit pedala.

10. 1QUATTRO9

1QUATTRO9 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A3 Sportback 2.0TDI 2012
    Vreau si eu sa imi schimb discurile. Mecanicul mi-a recomandat Ferodo iar eu i-am spus ca am auzit ca ATE sunt puse din fabrica la audi. Raspunsul: Vrei sa iti arat ATE pe Audi "Made in China"?

11. Catalin_1987

Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    De ferodo am auzit numai de bine,deci cred ca poti sa le pui cu succes.Eu am pus discuri Ate si placute tot Ate pe fata si sunt super multumit.Franele sunt eficiente si la viteza mare,unde discurile originale incepusera sa-mi dea emotii mari.Daca esti atent de unde cumperi,nu pui discuri Made in China,pentru ca te poti uita pe disc si scrie tara de provenienta.Alta varianta buna este Brembo din cate am auzit sau TRW,dar nu pot da recomandari.Ai si variante de discuri perforate si striate la preturi putin mai mari,dar nu am incercat sa vad daca franeaza mai bine masina cu aceste discuri(am vazut in schimb la un MB S350 cum arata un disc perforat dupa 60 de mii km si in dreptul gaurilor discul era foarte putin tocit comparativ cu zona dintre gauri,adica se formasera pe disc numai cercuri proeminente in zona in care avea gaurele).

12. Rapier

Rapier Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A5 Sportback, 2.0 TDi (CNHA), 2016
    Mai da citesc si ma minunez cate aud. Spune-i mecanicului ala ca da, eu sunt curios sa vad discurile alea ATE "made in china"....puse de fabrica. Sunt FOARTE curios sa le vad. Ce naiba "puneti botul" la tot ce spune unul si altul? Sunteti chiar atat de creduli? ATE este unul din cei mai mari producatori de discuri, placute, etc si echipeaza de fabrica multe marci si modele de masini...ca si Ferodo, Brembo, Textar, Tarox si altii. Voi chiar credeti ca la masini gen Audi, aia pun chinezisme pe masina? Si chiar daca ar pune...sa zicem ca sunt intr-adevar fabricate in China pentru ca ar avea fabrica acolo. Faceti si voi diferenta intre niste produse de firma facute in China si niste copii chinezesti ale acestora. Chiar daca ATE ar produce in China, nu credeti ca le face conform unor anumite standarde de calitate? Credeti ca tot Audi-ul vostru este fabricat in Germania? Sunt o gramada de componente, mai ales electronice fabricate prin China, Spania (Valeo), Turcia (Bosch)...si asa mai departe. Nu mai fiti copii...

Faptul ca O DATA sau de mai multe ori s-a intamplat cuiva sa aiba probleme cu un anumit produs, asta nu inseamna ca produsul este prost. Stiu RS4 cu discuri ovalizate si varza dupa 1500 Km...or fi facute si alea in China, nu? Sau cu motorul praf dupa 5000 Km...si ala a fost facut in China? Sunt motoarele 2.0 TDI la care multa lume spune ca papa ulei...de asta ar trebui ca nimeni sa nu mai cumpere aceasta motorizare, nu? Pt ca e proasta si papa ulei...or fi facute si astea prin China

De multe ori mecanicul sau magazinul de piese recomanda un producator dupa cat ii iese lui la vanzare sau ce prefera el din diverse motive. Parerea mea este ca iti poti pune linistit orice discuri care sunt de marca, inclusiv ATE. Eu le-am schimbat pe ale mele si am acum ATE PowerDisk (din acelea cu striuri, fara perforatii), dar alegerea am facut-o pe baza pretului si modului cum erau facute...nu am vrut Brembo pt ca erau perforate si nu vroiam discuri perforate

Ultima editare: 25 Ian 2009
  13. pcmarius

pcmarius 6th Gear Member

Locație:
    Canada
    Masina:
    Audi, Allroad, 2.7 BiTurbo, 250cp
    Asta am eu, asta recomand :)

ATE ventilate si crestate; in combinatie cu placute tot ate sunt perfecte ! Ca o paranteza la fabricatia masinilor, tatal meu a lucrat ca inginer in RO ce produce cablurile (toata instalatia electrica) pentru BMW si mercedes si sunt livrate direct in germania la FABRICA; si asta ce inseamna ca e naspa bmw si mercedes?? sunt niste reguli foarte aspre si niste teste riguroase.......

Ultima editare: 28 Ian 2009
  14. bullibutton 1st Gear Member

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi A6 C5 1.9 AVF
    Am avut ocazia sa merg cu un A4 identic ca al meu.Eu avand discuri si placute nu stiu de care(asa am luat masina) iar el acea discuri brembo si placute ATE.Diferenta vreau sa spun ca e enorma.Cum termin si eu palcutele abia astept sa trec pe ATE.Le-am probat si le recomand.Posibil ca in combinatie tot cu discuri ATE sa dea un randament mai bun.Bafta tuturor.

15. 1QUATTRO9

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A3 Sportback 2.0TDI 2012
    Turbomecanica se pare ca face turbine pt Audi si VW

16. 1QUATTRO9

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A3 Sportback 2.0TDI 2012
    Icer

pe spate cu 80 ron. Inca sunt in rodajul de 100km nu pot sa imi dau cu parerea.

17. LevY

LevY Gold Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A6 C5 Avant , 1.9 TDi , AVF , 131 Hp , CV 6+1
    Placute de Frana

Salut ... :)
    De curand mi sa aprins martorul pt placutele de frana ...
    Are cineva idee cat ma costa pt toate rotiile ?! Cat ajunge manopera ?! Sau ce marca sa cumpar ?

Va multumesc !!

Am gasit un topic in care se recomanda mai multe marci . Dar stie cineva ce preturi se practica la manopera sau la un set complet de placute ?!

Ultima editare: 15 Feb 2009
  18. c0rl30n3_don

c0rl30n3_don 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 1.9TDI 131hp
    Original e cel mai bun...

Dk vrei acest lucru va trebuii sa sch si etrieri si multe altele... Eu recomand ceea ce am incercat ATE placute si discuri... Pt mine au fost excelente nu am sch discurile 150.000km deci intelegi ce spun despre ATE;)

19. LevY

LevY Gold Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A6 C5 Avant , 1.9 TDi , AVF , 131 Hp , CV 6+1
    ce parere aveti despre placutele de la Road House ?! Mi le`a recomandat cineva ....

Voi ce parere aveti ?!

20. Ghost91

Ghost91 4th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi a6 2.5 TDI 120kw 2004 BDG
    eu am schimbat placutele de frana in vara la masina si mau ajuns max 250-300 lei parca. Am luat pe producator pentru ca sunt elemente uzabile si nu mai tin minte ce firma erau.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta