1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Planetare Audi 80 - 90 - 100 - Modele Clasice - probleme si rezolvari

Discuție în 'Modele clasice' creată de mad4audi, 1 Iun 2008.

1. Nelu Pătraşcu Gold Member

Locație:
    KAVARNA
    Masina:
    AUDI A6 C4 2,5 TDI motor AEL 103 kw
    Este cu totul altfel la mine. Flanşa aceea care pozat-o tu este mult mai mare, are nuturi interioare ce intră pe arborii planetari ai cutiei şi se fixează cu un şurub M 8. Arborele planetar are o gaură centrală filetată.
    Uită-te la acea flanşă cu nuturi exterioare şi vezi dacă nu are o gaură în centru. la capătul care intră in cutie. Planetarele tale seamănă cu cele de Audi 80.

2. Romeo_79

Romeo_79 Gold Member

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    A4 Allroad 2.0 TDI 177 CP CGLC 2013
    Arborele planetar nu are gaura filetata.Dar,chiar pe capatul axului,are un "umar",ca si cum ar trebui o siguranta acolo.
    Iar spre cutie,arata asa...
    DSC01293_resize.JPG

Ultima editare: 3 Oct 2009
  3. Nelu Pătraşcu Gold Member

Locație:
    KAVARNA
    Masina:
    Demontează planetara de pe flanşă, bagă-i axul în cutia de viteze şi loveşte-l cu ceva. Probabil siguranţa interioară se va fixa pe acel umăr.
    Totuşi nu înţeleg, dacă ai intervenit la capul planetarei din dreapta de ce a apărut acest "deranjament" la planetara din stânga?

4. Romeo_79

Romeo_79 Gold Member

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Nici eu nu-mi pot explica...Problema a aparut dupa schimbarea capului de planetara,si a bratelor.

5. Nelu Pătraşcu Gold Member

Locație:
    KAVARNA
    Masina:
    Măsoară distanţa de la şurubul braţului (centru) până la marginea pivotului.
    Eşti convins că braţul din stânga este la fel de lung cu cel pe care l-a înlocuit?
    Altă explicaţie nu poate fi. De asemenea, vezi că sunt nişte rondele compensatoare (groase cam de 1 cm.) care se montează între capul planetarei şi rulmentul fuzetei. Care-i poziţia roţii din stînga (unghiul de cădere), stă vertical pe asfalt sau partea de jos a roţii este împinsă spre exterior?

6. Romeo_79

Romeo_79 Gold Member

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Initial,m-am gandit la acelasi lucru,ca bratele sunt putin mai lungi.Dar sunt noi,iar pe ambalajul amandurora scria clar ca sunt pentru Audi 100 C4.
    Am verificat si aspectul cu rotile,si nu stau spre exterior.De altfel,de abia am reglat directia...
    E vreo posibilitate ca bratele sa fie montate invers(cel de pe stanga,in dreapta,si viceversa)?S-ar potrivi si asa?
    Cu toate ca au fost montate conform marcajului de pe ele: "R" si "L".

7. Nelu Pătraşcu Gold Member

Locație:
    KAVARNA
    Masina:
    Convinge-te măsurând!
    Nu cred că pot fi inversate, şi mă gândesc la faptul că bara stabilizatoare nu s-ar mai fi putut monta. Ceva s-a întâmplat acolo, altfel de ce una din planetare a devenit prea scurtă. Mă voi uita la maşina mea să văd în ce măsură este posibilă o montare greşită. Chestia e că dacă s-ar putea pune şi invers, ar fi interschimbabile şi nu le-ar mai personaliza spunîndu-le braţ de stânga şi braţ de dreapta. Ar fi un singur braţ utilizabil în ambele părţi.

8. Romeo_79

Romeo_79 Gold Member

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Am sa incerc si varianta cu masurarea,cand voi avea timpul necesar...

9. vasyi86 1st Gear Member

Locație:
    Resita
    Masina:
    Audi A4, 1,9 TDI, 1995
    Am si eu o problema la un Audi A4 din 96 motor 1.9 TDi 90Cp., imi bate planetara de pe partea stanga, si am o planetara buna dar este de pe partea dreapta, se poate pune, sau au dimensiuni diferite?, sau pot macar schimba doar capul de planetara de loa una de drapta pe stanga?

10. panti

panti Silver Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    audia3 1.9 TDI ALH,seat toledo 1.9 TDI
    da.poti schimba doar capul.e mult mai simplu de cat sa schimbi toata planetara:)

11. vasyi86 1st Gear Member

Locație:
    Resita
    Masina:
    Audi A4, 1,9 TDI, 1995
    Mersi. Am crezut ca e mai usor sa schimb toata planetara decat doar capul :)

12. marti 1st Gear Member

Locație:
    brasov
    Masina:
    audi coupe 89
    Am avut si eu probleme cu bataie pe partea breapta cind luam curba la dreapta, am scimbat bucsii, bieleta rulment amortizor si pina la urma a fost capul de planetara. Un cap de planetara costa cam cit o planetara second. Am fost la mai multi mecanici si toti au spus ca planetara e OK, avea joc foarte mic, am vazut acest lucru si dupa demontare, dar dupa ce am schimbat capul de planetara au incetat bataile.Poate sunt putin off topic, dar scriu mesajul sa vin in ajutorul celor cu probleme de acest fel.

13. otelea

otelea Silver Member

Locație:
    Câmpulung Moldovenesc
    Masina:
    audi 80 B4 1.9 tdi 90cp 1994; A4 1.9 TDI AVB 2004; A6 allroud 2,5 TDI BCZ 2004
    Imi poate recomanda cineva un producator de capuri planetara bune si ieftine. Trebuie sa schimb si eu capul de planetara pe dreapta. Vreau sa stiu din experienta voastra cam ce cap deplanetara sa pun si eu pe masina.

14. Romeo_79

Romeo_79 Gold Member

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Meyle.

15. annabudala

annabudala 5th Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A3 8P BKD
    Buna!am si eu o problema cand merg se aude la roata fata stanga un zgranganit cum ar fi niste rulmenti...mi-a spus un baiat dupa forum ca poate fi rulmentul de la planetara aveti idee cam cat costa?Mai pot merge putin cu cea asa?Va multumesc frumos.O zi buna.

16. Cristian S.

Cristian S. Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Anna ori rulmentul,ori planetara,sau amandoua..;)
    Planetara cand e obosita ''pocneste'' la viraje de pe loc,iar la rulmentii cand sunt pe duca se aude un huruit aproximativ incepand cu 20/h

17. annabudala

annabudala 5th Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A3 8P BKD
    Merci frumos..la sfarsitul saptamanii am sa ma duc cu ea la un mecanic..si pocneste cum ai zis tu la virajele de pe loc..si cum am zis zdranganeste un rulment..sigur are ceva:) acum sa vedem ce si cum.Si planetara sunt firme ceva?care e mai buna ai idee?Merci frumos

18. otelea

otelea Silver Member

Locație:
    Câmpulung Moldovenesc
    Masina:
    calitatea este data si de producator si de cati bani esti dispus sa dai pe piese

19. fagarasan

fagarasan Silver Member

Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    Ford fiesta TDCI 2007
    Ieri mi-am schimbat capul de planetara din dreapta.Era asa de terminat ca pocnea si in curbe.Am pus unul nou m-a costat 135 ron cu tot cu surub,vaselina,coliere,burduf de cauciuc.Manopera a fost de 75 Ron cu tot cu schimbat de placute pe fata.Concluzia:masina nu mai pocneste cand o iei de pe loc cu rotile virate in orice directie si frane muuult mai bune.

20. otelea

otelea Silver Member

Locație:
    Câmpulung Moldovenesc
    Masina:
    Ce producator la capul de planetara ai luat? daca vrei sa-mi spui!!!

Distribuie pagina asta