1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Planetare la A4 B6 - diverse probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de catalin_8382, 11 Oct 2008.

1. cipri29

cipri29 Bronze Member

Locație:
    Florești - Cluj
    Masina:
    A4 B8 2.0 tdi CAHA 2009, A2 1.4TDI ATL2004
    Aceasi chestia am avut si eu am mers cu planetara asa 10 mii si ceva si cred ca mai mergea ca nu am fortat-o deloc . Dupa ce am cumparat-o ma obs ca e spart un burduf deaia cad pt ca intra mizerie intre bile si se uzeaza f repede . referitor la pret eu am dat 3 mil pe tot kitul dar e gkn .

2. Dracku

Dracku Bronze Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Fosta mea, Audi A4 2,5TDI V6 Quattro 2001,180CP
    Schimba semeringul,dai afara uleiul din grup si il schimbi(eu am bagat Aral),la mine lipseau cam 0,4l,ca sa nu ai surprize mai tarziu.De la placute nu e in nici un caz,trebuia sa se auda un frecat ,oricum daca placutele sunt uzate,cilindrii de la pistonase au iesit in afara,sa compense,deci problema nu e sigur de acolo.Sa ne tii la curent!Eu zic 95% ca e de la gume!

3. darius7 2nd Gear Member

Locație:
    londra
    Masina:
    audi a6 2.5
    am si eu o problema.....asemanatoare cu cee de aici....
    am un audi a6 -2002 si va spun ca nu am avut probleme cu el niciodata sunt ff multumit de el...l-am luat la 150 mii km si am facut 50 mii km si nu am bagat nici un ban in el...
    la viraje maxim stanga si dreapta se aude un sunet cand plec de pe loc pacanituri ca si cum as trage o bucata de tabla pe o banda zimtata dar doar cand plec de pe loc si la viraje maxim...nu bate nimic la masina, bucse sau altceva nu am nici o bataie in afara ca se aude pacaniturile alea...ce poate sa fie? sunt capetii de planetara? ce trebuie sa schimb la ea? nu sunt un stiutor al mecanicii de aceea intreb...va rog sa ma ajutatii cu un raspuns daca puteti... multumesc anticipat

4. juve_star

juve_star Bronze Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    AUDI A4 1,6 101CP
    Mai mult ca sigur capul de planetara, dar totusi o vizita la mecanic e necesara, ca sa fi si tu informat 100%.

5. MICU COSMIN

MICU COSMIN 3rd Gear Member

Locație:
    Galati
    Masina:
    Audi A4 2.0 TDI 2013-WV GOLF 1.2 TSI 2015
    Salutare!
    Am si eu o problema in ceea ce priveste planetara, mai precis burduful acesteia.
    Acum vreo trei saptamani am schimbat un rulment (dreapta fata) si timpul cat mecanicul lucra la masina mea am "aruncat" si eu un ochi pe sub masina si am observat vaselina pe interiorul rotii din stanga.Am intrebat mecanicu si acesta mi-a spus ca este de la burduful planetarei , cere s-a spart. Eu unul nu am observat ceva fisuri vizibile ,dar mesterul e mester... . Idee e ca el mi- a spus ca nu e o problema mare si ca mai pot merge asa pana ramane fara vaselina si incepe sa bata( a estimat el peste vreo 40 mii km). Ieri am mers ceva mai tare (140-160-180) si am virat ceva mai brusc la viteze mari, iar cand am ajuns la destinatie am observat vaselina pe partea dreapta pe usa jos. Sa se fi spart si celalalt burduf din stanga?E adevarat ceea ce mi-a spus mecanicul ca mai pot merge fara griji pana ranane fara vaselina fara sa se rupa asa cum am citit ca i-s-a intamplat unui coleg? Va multumesc anticipat!

6. audia6tdi Guest

Locație:
    bd
    Masina:
    momentan in cautare,fara graba
    Nu e chiar asa "mecanic" daca ti-a spus ca mai poti merge asa...Sfatul meu:ia si schimba burduful care este spart,sau ambele pana nu incepe sa "faca panarama".Daca deja a inceput sa caraie,schimba capatul de planetara,sa nu te iei dupa mecanici care spun ca daca schimbi burduful scapi de neplaceri(ma refer daca a inceput deja sa caraie).Ideea e ca un burduf de calitate e cca 60 ron pe cand un capat de planetara de calitate e cca 400 ron

7. Catalin_1987

Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Asa mecanic?Decat sa ia banii pe schimbat un burduf acum, prefera sa ia banii pe un cap de planetara maine.Nu cred ca o planetara fie ea si de Audi merge atat fara vaselina.Schimba ambele burdufuri si poti sta linisit

8. MICU COSMIN

MICU COSMIN 3rd Gear Member

Locație:
    Galati
    Masina:
    Audi A4 2.0 TDI 2013-WV GOLF 1.2 TSI 2015
    Multumesc de sfaturi ! O sa incerc sa le schimb pe amandoua burdufuri cat de repede pot(financiar vorbind) pentru ca nu-mi place sa stiu ca ceva nu este in regula cu masina . O zi buna !

9. Francisc

Francisc 1st Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Audi A4, 2.5 Quattro, 2002
    Buna ziua.
    Nu stiu daca am scris la sectiunea potrivita insa as avea si eu o intrebare (problema).
    Am achizitionat de curand un A4, B6, 2.5 tdi, 180 cp, Quattro, si cred ca este ceva in neregula cu aceasta masinuta.
    Cateodata cand virez maxim la dreapta (doar cand plec de pe loc am auzit), se aude o bubuitura infundata in spate. Ca si cand as avea ceva in portbagaj.
    Multumesc frumos.

Ultima editare de un moderator: 3 Sep 2011
  10. nelutu_petrican

nelutu_petrican Silver Member

Locație:
    Târgu Neamț / Gura Humorului
    Masina:
    A4 B6 QUATTRO 2.5TeDeI , cel mai PROST motor.. dupa BLB bineinteles :), si alta marca din 3 litere
    Partea cu bubuitura in spate la plecari de pe loc cu rotile virate maxim e normala. Sau mai bine zis, nu stiu cat e de normala, dar "asa face toate" quattro si functioneaza fara probleme mult si bine. E un sunet infundat, ca si cum o sticla cu apa s-ar plimba libera prin portbagaj si s-ar lovi de mocheta laterala in viraje.

Ultima editare de un moderator: 3 Sep 2011
  11. Francisc

Francisc 1st Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Multumesc frumos pentru raspuns.
    M-am mai linistit acum ca nu am putut dormi azi noapte de ganduri :D
    Sper sa fie asa....De cealalta chestiune am citit tot aici pe forum ca ar fi la ceva normal, ceva de genul ca atunci se activeaza esp sau ceva de genul.
    Daca si altii mai au bubuituri de genul, mai astept lamurir :P
    Mersi frumos inca odata.

12. Francisc

Francisc 1st Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Nimeni nimic?
    Se pare ca va trebui sa ma multumesc cu un singur raspuns. :)

13. Fiezza 1st Gear Member

Locație:
    Mangalia
    Masina:
    A3 1.8T 2003 Revo Stage2 ; Audi A4 B8 2.0TDI-Multitronic-2009
    Un A4 B6 2.5 quattro - 2003 - am achizitionat si eu in urma cu 3 saptamani si nu am nici un zgomot pe spate... am fortat masina si pe nisip sa aud ceva suspect dar nimic.
    Singurul zgomot pe care il aud este de pe dreapta fata, un zgomot ritmic la o rotatie completa a rotii (2-3 tzac tzac.. :) ), numai cand virez stanga maxim si doar la punerea in miscare inainte sau inapoi. Am verificat burdufele la planetare stg si dr si sunt in regula, vaselina este...am schimbat placutele de frana fata, bielete anti-ruliu si bucsi bara stabilizatoare dar zgomotul este tot acolo. Voi schimba capetele de planetara dreapta si mai vedem dupa. Anvelopele sunt aproape noi si fata si spate.

14. xxl75 2nd Gear Member

Locație:
    Buzău
    Masina:
    a4 b6
    Eu zic sa mai verifici din nou,sigur vei auzi un zgomot;de altfel,este o discutie mai veche pe forum,precum si provenienta acelui zgomot ;)

15. Francisc

Francisc 1st Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    xxl 75, da-ne un link catre o pagina unde s-a discutat despre asta te rog.
    Vreau sa mai citesc si parerile altora.
    Mersi cu anticipatie.

16. xxl75 2nd Gear Member

Locație:
    Buzău
    Masina:
    a4 b6
  17. Francisc

Francisc 1st Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Multumesc frumos baieti. M-am linistt si eu dupa ce am citit.
    Ce m-as face fara forum? :D

18. vali.popescu 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    AUDI A4 B8 2.0TDI 143CP 2008

Salut Iulian,

Cum ai rezolvat problema? Si eu patesc acelasi lucru, mai putim chestia cu ploaia. Troncanitul se aude in viraje stinga 30- 45 grade, cind masina este in "sarcina" (in serpentine la urcare sau in demaraj). Multumesc.

19. AG-89-ERY 1st Gear Member

Locație:
    Argeș
    Masina:
    Audi A4, 2.0i, 2002
    Salut am si eu o problema cu capul de la planetara. S-a rupt. Am cumparat altul nou si vreau sa il schimb. Imi puteti explica si mie cum trebuie procedat pentru inlocuirea celui rupt. Multumesc

Ultima editare de un moderator: 26 Ian 2012
  20. Nepotu66

Nepotu66 4th Gear Member

Locație:
    Ploiești
    Masina:
    A4 B6, 2.0 ALT
    Am si eu niste nelamuriri, deja sunt cu nervii la pamant.
    1.De la ce modele de Audi se potriveste planetara fata pentru un benzinar B6 2.0i ALT? ? (ma refer la diferite motorizari 1.6 , 1.8, 1.9 etc.)
    2.Planetarele de la diesel difera de benzinare?

Distribuie pagina asta