1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Plansa bord dezlipita la a4 b5.

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de karaspunk, 20 Mar 2010.

1. karaspunk

karaspunk 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 Avant,1800,1996
    k,oricum nu vreau sa ma intelegi gresit,nu ma contrazic.eu sunt totusi foarte curios cum arata pe dedesubt,si pana nu scoti parbrizul e imposibil sa vezi ceva concret.de asta am si zis ca o sa caut undeva un Audi fara parbriz si atunci....o sa stiu sigur daca e alba sau neagra.ramane de vazut

2. adrianaudi 1st Gear Member

Locație:
    craiova
    Masina:
    a4 ,19 tdi 1996
    am niste poze la o plansa de bord desfacuta si nu stiu sa le postez le pun la dispozitie pentru cine se pricepe.

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

Ultima editare de un moderator: 10 Iun 2010
  3. Cristian S.

Cristian S. Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
  4. adrianaudi 1st Gear Member

Locație:
    craiova
    Masina:
    a4 ,19 tdi 1996
    multumesc Cristian S
    multumesc ovidiutm

Ultima editare de un moderator: 10 Iun 2010
  5. karaspunk

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 Avant,1800,1996
    Multumim de poze,sunt putin neclare dar destul cat sa ne facem o idee

6. adrianaudi 1st Gear Member

Locație:
    craiova
    Masina:
    a4 ,19 tdi 1996
    am mai facut cateva poze, sper ca se vad mai bine.

7. karaspunk

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 Avant,1800,1996
    se vad mai bine si pt mine sunt mult mai semnificative.am vazut mult mai bine ce ma interesa,si anume partea din spate a bordului(plansei).eu inca sper ca voi gasi o solutie la problema multora dintre noi...multumesc mult pt efort:respekt:

8. mariandex

mariandex 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    audi a6 avant 1,8T cod AEB 150 hp
    Salut si eu am avut aceiasi problema si am rezolvat-o in trei zile de munca pentru ca am decis sa-mi demontez bordul pentru ca masina sta in parcare momentan datorita unor probleme tehnice ( turbina sparta ,asa am cumparat-o , am schimbat-o singur in parcare , scump la service si le mai raman suruburi de obicei si acum am debitmetrul de aer defect , cand o sa am bani o sa-l schimb , e c-am scump si acum am alte prioritati ) . Bordul este format dintr-un sandwich : la baza are un plastic care e bordul propriuzis , cel care unii l-au simtit ca plansa se opreste in ceva , o spuma poliuretanica densa si vinilinul sau materialul care imita pielea . De lipit l-am lipit cu prelandez , tine bine mai ales ca prelanrezul cand se usuca este elastic si are un contact foarte puternic mai ales daca sunt date ambele suprafete ce trebuiesc lipite cu prelandez . Partea mai nasoala e ca spuma poliuretanica se dezlipeste de plastic si se indoaie adica se ridica in sus si asa ramane , ca sa o aduci la forma initiala trebuie incalzita ca sa devina maleabila si sa poata fi lipita . Deci operatia de lipire e c-am asa : se da cu prelandez pe ambele suprafete si in timp ce se usuca (prelandezul trebuie sa fie uscat pe suprafetele date inainte de lipire adica daca pun mana , mana nu trebuie sa se lipeasca de suprafetele date ) se incalzeste plansa ( spuma poliuretanica ) cu un foen pana cand aceasta devine mai maleabila apoi se preseaza bine , sa tine presata c-am o ora pentru un contact cat mai bun cu ajutorul unor clesti de montaj .
    Bordul a fost o provocare sa-l dau jos pentru ca a trebuit sa demontez consola centrala , volanul , casetofonul unitatea de comanda a climei si multa surubaraie . Cu ajutorul Elsawin-ului a fost destul de simplu pentru ca mi-a aratat unde se situeaza fiecare surub , clema de prindere , cat si ordinea operatiilor de demontare si montare . Pun cateva poze cu bordul demontat si montat la loc :

9. karaspunk

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 Avant,1800,1996
    Wow...pai in primul rand mutumesc(si in numele celor interesati) pentru postare!
    In al 2-lea rand,mi se pare munca lu"Sisif doar pentru a lipi bordul.nu-mi imaginam ca este atat de complicat(desi un coleg a spus mai sus ca nu chiar asa usor).Acum ,intrebarea mea este:nu se poate lipi doar prin indepartarea parbrizului?trebuie neaparat demontat tot ce ai spus tu?

10. mariandex

Locație:
    București
    Masina:
    La mine ideea a fost sa-mi fac interiorul luna pentru ca era foarte murdar si indiferent de ce solutii foloseam mai devreme sau mai tarziu petele tot imi apareau si colac peste pupaza mi-a aparut si niste mucegai pe bancheta din spate datorita faptului ca masina a stat o buna perioada de timp in parcare . Cand am vazut asta am decis ca singura solutie era spal tapiteria la propriu
    (bagata la masina de spalat) si asa am demontat bancheta , scaunele , am dat tapiteria jos am bagat-o la spalat si acum scaunele si bancheta arata ca noi , si asa am ajuns si la bord care la inceput si eu am crezut ca e doar scos din cleme dar cand am vazut care e treaba asta a fost , l-am dat jos . Cu ocazia asta am spalat toate plasticele de la bord le-am curatat si acum arata ca noi .
    Acum ca sa-ti raspund la intrebare poate e mai usor sa dai parbrizul jos ca sa-l lipesti dar trebuie sa bagi lipici sa-l lasi sa se usuce (lipiciul) , in timp ce se usuca trebuie sa incalzesti destul de tare spuma aia sa fie destul de maleabila ca sa se lipeasca bine . si trebuie sa-l tii presat destul de mult timp altfel dupa un timp se dezlipeste si cu el montat e cam dificil . Si ar mai fi o problema ai sansa de a sparge parbrizul la demontare cat si la montare .
    Acum fiecare poate adopta solutia care e mai la indemana sau la care se pricepe , eu am decis sa-l demontez pentru ca mi s-a parut cea mai buna solutie si cea mai ieftina .
    Asa ca am postat una din cele doua solutii . Bafta tuturor in rezolvarea problemei .

11. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    @mariandex, felicitari!
    Pentru toti cei care vor sa isi lipeasca plansa, avand in vedere ca trebuie fixata partea de sus de partea de jos, cred ca singura solutie in care se poate lipi si pe urma sa arate si bine, este solutia oferita de care Marian. Orice alta varianta de scurtare a timpului de lucru si de sarit peste multitudinea de plastice demontate, va fi dupa parerea mea, o rezolvare doar pe jumatate, deoarece cu plansa data jos se poate lipi simetric si presa cu acei clesti (zic eu foarte importanti - ii gasiti la orice magazin Practiker).
    Felicitari Marian!

12. karaspunk

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 Avant,1800,1996
    Da intradevar asta pare cea mai buna solutie.unde mai pui ca faci si o curatenie generala la toata plasticaraia bordului.in concediu ma apuc de treaba:)

13. mariandex

Locație:
    București
    Masina:
    Salut revin cu poze cu bordul montat cele doua de la sfarsit din prima postare nu se vede ce ne interesa (partea lipita a bordului) , am reusit sa fac astazi cateva :

14. karaspunk

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 Avant,1800,1996
    treaba nene ce sa mai,bravo tie!cand ma apuc de a mea te invit la o bere sa-mi explici mai pe-ndelete :)

15. mariandex

Locație:
    București
    Masina:
    Ok da-mi un pm si vorbim .
    pentru mine treaba cu bordu a fost cea mai putin migaloasa fata de demontarea banchetei + spatar + scaune la care le-am demontat tapiteria pentru a o curata (adica le-am demontat din toate incheieturile) . Am sa fac un tutorial cand o sa am timp cu demontarea tapiteriei pentru cine vrea sa si-o curete super profesional , garantat nici o spalatorie nu o s-o faca asa curata cum mi-am facut-o eu ;) .
    P.S. se poate demonta cate o parte adica un scaun o bancheta pentru a nu sta cu masina prea mult timp in parcare .

Ultima editare: 5 Iul 2010
  16. karaspunk

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 Avant,1800,1996
    K,merci mult.ne auzim cum intru-n concediu

17. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Pfua... la dat jos tapiteria nici mie nu imi place, am facut-o o data si mi-a lasat un gust amar! :faint:

18. mariandex

Locație:
    București
    Masina:
    Pt. karaspunk : ok
    Pt. ovidiutm : stiu cel putin la scaunul pasager mi se luase dar totusi le-am facut cu placere ca stiam ca o sa arate ca noi . sper sa se pastreze cat mai mult sa nu mai fiu nevoit sa le mai dau jos prea curand :) .

19. tavy 6th Gear Member

Locație:
    roman
    Masina:
    audi a4 1.9 tdi 90hp 1995 1Z
    Salut, acceiasi problema o am si eu la stalpi,dar nu ma deranjeaza.Problema mea e airbagu pasager ,acolo se desprinde plansa si e urat tare.Vara nu am probleme deoarece plansa devine mai maleabila si sta lipita de airbag dar iarna devine mai dura si face "burta".Pot face ceva fara sa demontez bordul?/?/

20. midnicht2000

midnicht2000 1st Gear Member

Locație:
    Satu Mare
    Masina:
    A4 B5,1.8 ADR,1996
    Salut.
    Ma intereseaza daca stie cineva daca se mai potriveste careva plansa de la un alt model?:zen:
    Si al meu este dezlipit la ambele stalpi:notme:

Distribuie pagina asta