As vrea sa schimb si eu plansa de bord la masina din semnatura,dupa cum stim cu toti,este vorba de vesnica problema a capacului de la airbag si marginile plansei care de la caldura se scorojesc.Intrebarea mea este la masina din ”96,se potriveste, adica este compatibila o plansa de B5 din 2000? mai exact m-ar interesa pana la ce an plansele sunt compatibile? adica ”plug and play ”cum se zice.
Nu stiu sigur daca e la fel cea de facelift dar pentru siguranta ia-ti una de pe un b5 din 98 ca aia nu se face asa. Atentie, 98 curat, nu 97 cu tenta de 98.
Am inteles,totusi dupa spusele multora care se ocupa cu asa ceva confirma faptul ca plansele de B5 sunt compatibile pana la modele finale din 2000-2001.O sa vad ce fac.
Gabi, daca te apuci de demontat si ai putin timp in plus, urca si tu cateva poze cu ce trebuie desfacut. In special la volan ca acolo e cam complicata treaba... si cred ca ar ajuta destul de mult . Ms !
Iulian, ia-ti o trusa de tubulare si cateva surubelnite si apuca-te de treaba. O sa vezi tot ce trebuie desfacut doar cand te uiti cu ochii tai. Ca idee, nu scapati de desfacut plasticul de sub volan, torpedoul, consola centrala cu tunel cu tot si ce contine (scrumiera, climatronic, player, butoane, sertaras). Apoi gurile de ventilatie si ceasurile. Abia acum o sa apucati sa vedeti plansa in ce e prinsa.
Salut Inca in Ianuarie am pus o intrebare pe care am primit foarte repede raspuns de la OVIDIUTM! Si eu am avut problema cu dezlipirea plansei, tot am amanat schimbarea lui dar iata ca tot am ajuns sa-l schimb din motivul ca vaporizatorul de la AC mi s-a gaurit si se afla sub bord si oricum trebuie demontat plansa pentru schimbarea lui. Am cumparat un bord care se afla pe un B5 din 98, acest sfat am primit de la Ovidiu. Maine vom vedea daca se potriveste sau trebuie modificat ceva pentru montarea lui (in mod normal nu ar trebui).
Am montat plansa se potriveste perfect fara nici o modificare. Deci, daca vreti sa schimbati recomand cu incredere din anul 1998
Am schimbat si eu in week-end plansa de bord,mentionez ca sunt compatibile plansele de B5 indiferent de an 95,pana la cele din 2000.Eu am montat o plansa de facelift impecabila din 2000 era masina,a venit perfect la toate prinderile.Un pont pentru cei care se incumeta sa faca swap-ul asta,nu va chinuiti sa scoateti senzorul solar,cel de pe bord,pe sub plansa,este aproape imposibil,vedeti ca senzorul are deasupra un capacel care pare integrat in grila de aerisire,cu o surubelnita subtire scoateti capacelul respectiv,o sa vedeti ca senzorul este fixat cu un mic surub cu cap in cruce,desfaceti acel surb,trageti de senzor in sus si acesta va iesi cu tot cu mufa si cu o bucata suficienta de cablu,scoateti mufa si ati rezolvat treaba.Pe sub plansa este aiurea tare de scos.
Bineinteles ca si eu am aceiasi problema la a mea, model din 96. Am incercat la un moment dat sa lipesc si eu partile dinspre stalpi, dand ormamentul jos de pe stal si am incercat sa bag o bucata de material dublu-adeziv destul de puternic, dar nu am avut loc sa il bag pe tot si sa il si manevrez si etc si m-am lasat pagubas. Singuru lucru care ma deranjeaza destul de tare e la dezaburire, pentru ca tot timpul partea de jos a parbrizului ramane aburita si se usuca destul de greu.... Si eu am masina de 2 ani si pare ca nu sa dezlipit mai mult fata de cum era, oricum, ideea e ca vara e bine totusi sa punem parasolare pe parbriz... Bine totusi ca nu crapa...ca la dacie ), desi am vazut niste poze mai in urma la un coleg care are bordul foarte deformat, inclusiv la grila de sus de aer....eu in situatia aia as schimba plansa de bord cu totul fara discutii. Sau as vinde masina.
Am si eu aceeasi problema cu plansa de bord, am vorbit cu Ovidiu, mi-a recomandat plansa de bord de pe model din '98, dar maine incerc sa il lipesc cu un adeziv cu care se lucreaza in fabricile de pantofi( se aplica cu pensula atat pe plastic cat si pe partea dezlipita, se lasa 15 minute la uscat si apoi presezi usor cu mana si aia e);sper sa tina aceasta smecherie. Daca nu o sa iau o plansa bord (am gasit la 200 de lei, daca e bun pretul), dar eu zic ca voi reusi sa il lipesc.
Gabi spunea pe pagina anterioara ca sunt compatibile si plansele de facelift. Personal, eu zic ca si daca reusesti sa o lipesti pe a ta, nu va tine cand va bate soarele la vara. Plus ca banuiesc ca nici in jurul airbagului pasagerului nu sta cum trebuie...
Da,sunt compatibile plansele si de facelift,doar ca se gasesc greu si sunt destul de scumpe,mai ales daca au si airbagul.