1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Pompa de apa sau garnitura de chiulasa defecta la Audi A4 B5

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de thugboy, 23 Feb 2010.

1. tavy 6th Gear Member

Locație:
    roman
    Masina:
    audi a4 1.9 tdi 90hp 1995 1Z
    salut din nou ,legat de problema mea prima banuiala a fost garnitura de chiuloasa dar nu e pt nu am presiune pe furtunuri si la strangere furtunul e moale termostatul deschide, cam ciudat mi se pare busonul de la vasul de expansiune mentionez ca am schimbat vasul pt nu m-ai mergea senzorul si am pus unul de pasat care difera la modul de etansare si mi se pare ca se infileteaza prea usor ,pompa de apa e schimbata singurul lucru ramane Vasco si e scump bafta

2. cnitel 1st Gear Member

Locație:
    arad
    Masina:
    a4 18 bezina 1997
    eu la fel pierdeam apa! am cumparat masina si dupa doua zile m-am trezit cu balta sub ea...dupa o saptamana furtun spart....iar apa sub ea dupa alte 3-4 zile..intradevar aveam urme de ulei in capacul de la vas si toata lumea mi-a spus garnitura de chiuloasa..ce-l ce mi-a vandut masina a schimbat distributia si garnitura de chiuloasa dar nu a mai curatat vasul de expansiune si instalatia de apa... mi se aduna ulei sub capac si nu mai deschidea supapa capacului.
    am curatat instalatia am schimbat capacul si merge f bine :)
    dar observa-ti fenomenul mai in amanunt!

3. 43DDM

43DDM 1st Gear Member

Locație:
    BRASOV
    Masina:
    AUDI A6 2013, motor 1968 cm,diesel,automat,177 CP
    Buna la toti :
    masina mea audi a6 2005, 1968 cm BLB diesel
    pierd antigel, la fiecare 400 km tre sa completez, ca se aprinde becul pe bord "cooling"
    am verificat toate furtunele,nu curge pe sub masina nimic, am schimbat garnitura de chiuloasa (750 RON cu manopera)
    dar tot pierd lichid
    cred ca este chiuloasa de vina, stie cineva de unde pot cumpara una second hand si cat ar costa, sau daca stiti pe unde se poate repara
    va rog, orice informatie este utila
    chestia e ca imi baga si apa in ulei, nu multa dar cand am schimbat garnitura de chiuloasa, mi-au artat de la service putina apa prin furtunele de la ulei, era uleiul foarte gros.
    va multumesc

4. Cristisor

Cristisor Platinum Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Fost proprietar de A4 (B5)
    Chiuloasa stiam ca se rectifica la schimbarea garniturii, poate de asta inca ai probleme.

5. FloRio

FloRio Platinum Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Audi A4 1,9 TDI 110hp~AFN 1998
    exact,daca nu ai rectificat chiulasa degeaba ai schimbat toate astea,tot vei pierde,acum vei fi nevoit sa cumperi alta garnitura de chiulasa si sa duci chiulasa la rectificat,pentru planeitate pentru ca s-a strambat.cine ti-a schimbat garnitura trebuia sa iti spuna si treaba asta ca trebuie rectificata chiulasa

6. yojoe

yojoe 2nd Gear Member

Locație:
    sibiu
    Masina:
    A4, 1.6, 1996 motor ADP
    zici ca iti baga apa in ulei la trecut sau in prezent? ca eu nu am intles, daca e la prezent e chiuloasa de vina, daca e la trecut si inca pierzi apa dupa ce ai schimbat garnitura, sunt mai multe posibilitati: nu s-a facut planeitatea la chiuloasa, chiuloasa fisurata, sau cel mai fericit caz sa fie supapa din busonul de la vasul de expansiune blocata, la mine a fost a 3-a varianta , am fiert dopul am curatat vasul si totul s-a rezolvat.

7. allexutzu

allexutzu Bronze Member

Locație:
    Pitesti
    Masina:
    BMW 320d e90
    Va salut, azi am gasit si eu o pata sub masina de la antigel...am fost la service si mecanicul a zis ca e furtunul pe care o sa-l atasez in pozele urmatoare...nu l-am comadat la service ca dureaza o sapt pana mi-l aduce..daca cineva poate sa-mi faca rost mai repede as fi recunoscator

8. myth

myth Silver Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    audi a4 '96 <-> audi a6 '98 + audi a3 '03
    Foloseste zona de publicitate.
    Esti sigur ca furtunu ala ii de vina? Se umezeste? Are semne ca ii copt?

9. allexutzu

allexutzu Bronze Member

Locație:
    Pitesti
    Masina:
    BMW 320d e90
    pai da, la T-u ala curge...am fost la un service si a bagat mana p-acolo mecanicu

10. Omleta 1st Gear Member

Locație:
    Resita
    Masina:
    Audi A6 2,5 L 2001
    Chestia e ca asa am patit si eu. Se pare ca e capacu de la borcanul de apa. Mi se deschide supapa am inteles. Din ce am aflat in interior nu trebuie sa fie presiune, doar putin, asa e si la mine. Nu urca gradele mai mult de 90 dar m-am trezit ca am ramas fara apa de dimineata. O dadea toata afara pe stutu ala de refulare deci din cate am inteles e capacu de la borcanu de apa, aveti alta idee ce ar putea fi ?

Nu mai scrie in limbaj de chat sau mess si cu prescurtari. Respecta limba romana si gramatica limbii romane ca sa intelegem ce scrii. Am corectat eu gramatical textul. Citeste si respecta regulamentul.

Ultima editare de un moderator: 22 Apr 2011
  11. braston

braston 3rd Gear Member

Locație:
    tg.mures
    Masina:
    A4 1.9 TDI 110 CP
    la fel am patit si eu la B5. s-au spart 3 furtunase si am ramas fara antigel. aveam ulei in vasul de apa si pe instalatie. furtunele erau "coapte". probabil din cauza uleiului de pe instalatie sau poate din cauza ca imi picura motorina de pe filtru de motorina. le-am schimbat toate 3 si acum totul e ok. ulei mai am depus in vasul de apa. cum as putea sa il curat?

12. Cristisor

Cristisor Platinum Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Fost proprietar de A4 (B5)
    @Omleta In instalatie trebuie sa fie presiune cand apa are 90 de grade. Nu stiu daca e mare sau mica insa daca desfac busonul apa da afara din vas. Poate la tine supapa e slabita si se deschide la o presiune mai mica.

13. niku7

niku7 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4, 2.0 TDI, Quattro, 2009 211 CP
    am si eu o problema in care am nevoie de sfatul vostru. imi pierde apa pe la pompa de apa. m-am uitat pe unde pierde....si picura exact in fata masinii. m-am bagat putin sub ea si am vazut ca pompa de apa are un dop sub ea, iar deasupra dopului este o gaura dreptunghiulara paralela cu solul. acea gaura trebuie sa fie acolo? are cineva idee? ca pe acolo imi imi curge....se prelinge pe pompa de apa pana la dopul de dedesupt. imi cer scuze daca nu am fost destul de explicit...cred ca mai bine vin cu poze sa va arat concret. multumesc anticipat!

14. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Eu nu am inteles decat ca iti curge pe undeva. Daca iti curge de la pompa de apa, e clar, pompa de apa nu a fost schimbata la ultima distributie, respectiv a trecut timpul cand ar fi trebuit schimbata distributia.
    Daca curge pe altundeva, in functie de acel loc difera masura pe care trebuie sa o iei.

15. niku7

niku7 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    intr-adevar nu a fost schimbata pt ca mecanicul mi-a zis ca nu e pe distributie si nu trebuie schimbata:( distributia e schimbata de curand
    uite si poze

Ultima editare de un moderator: 26 Apr 2011
  16. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Un capac nou (ce include acea supapa) costa sub 20 ron asadar nu e o avere. Dar... sansele sunt mici sa fie capacul si mai mari sa fie garnitura de chiulasa arsa.
    Furtunele pot fi gasite la magazin si aduse si intr-un timp mai scurt dar numai daca cautati la mai multe magazine astfel accesand mai multi furnizori si mai multe depozite cu sanse mai mare de a putea fi gasita piesa pe stoc la unul din depozitele din tara.

17. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Parerea mea este sa o schimbi.
    Pompa de apa este un consumabil care e bine sa o schimbi la circa 60.000km, si ideal pentru asta e sa o asociezi cu schimbul distributiei pentru a nu trebui sa tii minte suplimentar cand ai schimbat pompa de apa. Eu unul nu o sa inteleg niciodata astfel de practici, cu atat mai mult mecanici care incurajeaza exploatarea pieselor importante, piese ce te pot lasa cu fundul in balta atunci cand ti-e lumea mai draga si, daca esti si departe de casa, poti sa te gandesti la mecanicul tau care ori nu a avut chef sa o schimbe ori a fost baiat cu simt si s-a gandit la buzunarul tau. :(

18. niku7

niku7 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Asa am sa fac. Am sa schimb pompa de apa in cazul asta. Cat despre mecanic...........si el ar cam trebui schimbat. Iti multumesc pentru sfaturi Ovidiu.
    O zi buna!

19. and3y 1st Gear Member

Locație:
    Botosani
    Masina:
    Audi A4 1600
    apa pe toba

Buna seara. Audi 1.6 an 1995.

Am si eu probleme cu apa pierd cam 1L la 1000-1500 km si sigurul lucru ce am observat e ca arunca apa pe toba. Mi-a zis un mecanic ca ar fi chiluasa fisurata. Masina merge perfect. Poate sa fie chiluasa fisurata ?

Ultima editare de un moderator: 20 Iun 2011
  20. mariusik

mariusik Bronze Member

Locație:
    Buzău
    Masina:
    Audi
    Verifica mai intai flansa de apa, se afla pe blocul motor in spate. Cu timpul imbatraneste plasticul si pierzi din ce in ce mai multa apa. Succes!

Distribuie pagina asta