1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Pompa de inalta presiune la motorul 2.0 CR TDI - Span/Pilitura in sistemul de injectie si in pompa

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de Mema Nicus0r, 9 Mai 2012.

1. anarchy

anarchy Gold Member

Locație:
    Wild West
    Masina:
    A6 C7 3.0TDI
    io am inceput deja :D
    saptamana viitoare o montez.

2. ovi2088 5th Gear Member

Locație:
    Pascani
    Masina:
    A4 , CAG , 2008
    Ti a ajuns deja pompa cp3 ?

3. anarchy

anarchy Gold Member

Locație:
    Wild West
    Masina:
    A6 C7 3.0TDI
    nu, dar pana saptamana viitoare ajunge :)

4. Clauu Gold Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    ̶A̶4̶ ̶B̶8̶,̶ ̶2̶.̶0̶d̶ ̶-̶ ̶C̶J̶C̶B̶,̶ ̶2̶0̶1̶2̶ A1 8X, 1.4tfsi, CAXA, 2012
    Pompa este de pe peugeot 1.4hdi, cod 0445010042
    @anarchy ti-ai comandat-o sa stai fara grija sau pt tunning? :)

5. anarchy

anarchy Gold Member

Locație:
    Wild West
    Masina:
    A6 C7 3.0TDI
    Ambele variante dar mai mult pentru tuning.

6. GeorgeA6 1st Gear Member

Locație:
    Romania
    Masina:
    A6,2.7,2005
    Buna seara,
    Am un A6 2005 2.7 tdi recent adus din Germania ,toate bune pana cand a inceput sa scoata fum alb la relanti. Am mers la service cu ea au constatat ca din cauza pompei de injectie a ajuns span in tot sistemul de alimentare ,deci concluzie schimbat 6injectoare +pompa +curatat rezervor conducte etc
    Intrebarea mea este daca a mai fost cineva in situatia mea ? Din ce am vazut pe forum aceasta problema la pompele de injectie nu este intalnita la acest tip de motor ...

7. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Exact. Eu as cere si o a 2-a parere la alt service.
    In cel mai rau caz as demonta injectoarele si le-as duce la o verificare pe banc de proba sa vad in ce stare sunt. Daca injectoarele sunt bune este imposibil sa ai span in instalatie. La fel te poti uita si in pompa de injectie daca exista span.
    Problema cu fumul alb la ralanti am avut-o si eu dar de vina au fost O-ring-urile de cupru de la injectoare.
    Nu te arunca din prima sa faci cum spun ei ca o faci pe buzunarul tau.

8. GeorgeA6 1st Gear Member

Locație:
    Romania
    Masina:
    A6,2.7,2005
    Ideea este ca masina mergea bine tragea bine ,doar fumul alb la relanti . In conditiile astea e posibil sa am span pe instalatie ?

9. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    Sa iti arate spanul din pompa de inalta,avand in vedere ca masinaa inca merge daca ar fi adevarat eu as curata tot + cumparat alta pompa de inalta.
    Succes.

Ultima editare: 13 Noi 2016
  10. anarchy

anarchy Gold Member

Locație:
    Wild West
    Masina:
    A6 C7 3.0TDI
    nu cred ca e adevarat. cred ca incearca sa-ti "vanda" pe bani foarte multi niste piese. vezi oringurile de la injectoare si filtru epurator.

11. kng_bv

kng_bv Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A4 B8 Avant 2.0, 2011 200+CP A3 quattro, 1.8T, 2000 400+CP
    Filtru epurator de cele mai multe ori este vinovat de fumul alb la ralanti. Daca aveai span in instalatie pana acum sigur nu mai mergea masina sau mergea foarte prost (in cazul fericit).

12. ovi2088 5th Gear Member

Locație:
    Pascani
    Masina:
    A4 , CAG , 2008
    Anarchy ai montat CP3 ? Care e situația ?

13. rotitza

rotitza Pasionat Audi Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    Dupa mai multe intamplari de acesat gen, cu pompa care face span ce mi-au ajuns la urechi, toti aveau un element in comun, motorina aditivata...

Asa cum am banuit, a venit si confirmarea, pompa sufera datorita motorinei foarte uscate ce nu reuseste sa unga cama si pistonul compresor.

Sfatul meu pentru toata lumea este sa foloseasca motorina normala si chiar folosirea uleiului 2T in amestec cu motorina. Proportia utilizata cu precadere este de 1:200.

Nu am venit sa pun paie pe foc, nu sunt genul de om care sa consider ca aceasta este o problema generala a acestor motoare, spun aceste lucruri doar ca regula de preventie a unei eventuale neplaceri.

Drumuri bune tuturor!

14. ovi2088 5th Gear Member

Locație:
    Pascani
    Masina:
    A4 , CAG , 2008
    A trecut cineva la CP3 ?

15. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Intreb si eu o intrebare :uhm:: nu se poate monta/adapta un filtru dupa aceasta pompa de inalte care sa retina eventualul span generat de aceasta ?
    Macar daca se intampla, sa stii ca schimbi dracu pompa dar scapa celelalte : injectoare, conducte, rezervor, etc.

16. paulkf

paulkf Audi Expert

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A4 B8 AVANT, 2.0TDI CAGA 105KW, 2011, Manual
    Crezi ca exista filtre care sa reziste la presiuni de 2000-2200 de bari ?

17. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Nu stiu. De asta am si intrebat daca ar fi posibil asa ceva.

18. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Nu se poate Nucu. Trebuie ori sa schimbi pompa des ca si consumabil (maxim la 2-3 ani ca sa fi sigur ca nu ai probleme) sau treci la CP3. Bafta

19. rotitza

rotitza Pasionat Audi Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    Cristi, pe bune?
    Sfatul tau e sa schimbi pompa de inalte la 2-3 ani!? :faint:

O simpla cautare pe "goagal" cu pompa CP3 va va conduce spre multe filmulete cu schimbarea ei... Pe bune, sunt piese care se pot defecta, fie CP3 fie CP4.

Punctul meu de vedere este expus putin mai sus. Este nevoie de motorina grasa, nu de schimbarea periodica a pompei!

Ultima editare: 22 Dec 2016
    Stefan și sandumbogdan apreciază asta.
  20. paulkf

paulkf Audi Expert

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A4 B8 AVANT, 2.0TDI CAGA 105KW, 2011, Manual
    Din ,,pacate" colegul @rotitza are dreptate, in sensul ca motorina romaneasca trebuie ,,ingrasata". Motorina produsa si comercializata in Romania este foarte uscata, neputand asigura ungerea eficienta a componentelor critice ale sistemului de injectie (pompa de injectie, injectoare). Din acest motiv multi colegi, printre care si eu, au recurs la imbogatirea motorinei cu ulei 2T. Exista topicuri dedicate pe mai multe forumuri, inclusiv pe acesta, in care sunt dezbatute avantajele si dezavantajele ,,aditivarii" motorinei cu ulei 2T. In felul acesta se mai prelungeste durata de viata a componentelor care pica cel mai frecvent. In concluzie, un motor care a functionat numai in Romania prezinta un grad mai avansat de uzura fata de un motor de acelasi tip, cu acelasi numar de ore de functionare, dar din Germania sau Italia unde motorina are o calitate net superioara. Normele EURO 5 si 6 omoara motoarele Diesel, deoarece impun reducerea cantitatii de sulf din motorine, sulful avand prorpietati de lubrifiere. Pentru a se incadra in normele Euro 5 si 6, rafinariile incearca substituirea sulfului cu uleiuri minerale (rapita, ricin, etc). Problema la noi o reprezinta respectarea retetelor. Din acest motiv avem motorine inferioare d.p.d.v. calitativ, celor din vest. La motoarele cu DPF (filtru de particule) cantitatea de ulei 2T trebuie controlata/monitorizata pentru a evita colmatarea filtrului.

Ultima editare: 22 Dec 2016

Distribuie pagina asta