1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Pompa de inalta presiune la motorul 2.0 CR TDI - Span/Pilitura in sistemul de injectie si in pompa

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de Mema Nicus0r, 9 Mai 2012.

1. kng_bv

kng_bv Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A4 B8 Avant 2.0, 2011 200+CP A3 quattro, 1.8T, 2000 400+CP
    Daca se modifica corect hartile de control pentru rampa si regulator pompa cu siguranta va merge direct cu pompa din rezervor fara probleme. Dar asta presupune multe teste in toate regimurile de functionare a motorului.

Bogdan123 apreciază asta.
  2. Clauu Gold Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    ̶A̶4̶ ̶B̶8̶,̶ ̶2̶.̶0̶d̶ ̶-̶ ̶C̶J̶C̶B̶,̶ ̶2̶0̶1̶2̶ A1 8X, 1.4tfsi, CAXA, 2012
    Tocmai asta vreau sa incerc sa fac, fara modificari fizice. Totusi este posibil ca presiunea crescuta sa fie data de traseul modificat de motorina pe cjcb in sensul ca la mine returul din rampa se duce in filtru si iarasi pe tur si tot asa. Deja ma macina.. :) Ar fi fost un avantaj sa fi stiut pe caga ce presiune exista pe tur, daca este de 12bari la ralanti e clar pt ca la mine tot la fel(8b la amorsare si 12b la ralanti deci 4b s.ar face din ce impinge returul din rampa inapoi pe tur), si pe caga ar veni 8b +4b pompa de medii.
    Ref la acel regulator daca este la fel ca ce am avut eu atunci nu prea este de bine.. daca ai cum incearca si desfa unul sa iti dai seama mai bine ce incerc sa zic. Stutul mic ar fi trebuit sa fie pt retur fortat ca sa nu se creeze presiune in instalatie.

Ultima editare: 3 Iun 2017
  3. kng_bv

kng_bv Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    regulator.jpg

Uite cum e conectat. In partea de jos este TURUL regulatorului. In partea opusa surubului de reglaj este returul, ce ar trebui sa mearga direct in rezervor, nu dupa pompa, ca nu ai facut nici o treaba.

4. biju2000

biju2000 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 8.5 Allroad, S-Tronic, 2.0 TDI 177CP, CGLC, 2014
    Hai ca am mai sapat putin... deja am toate softurile si softuletele instalate.
    Pompa de aspiratie (din rezervor) de pe CAGA deverseaza cu 2,3 bar iar cea tandem creste presiunea la 5,0 bar.
    Pompa de aspiratie de pe CJCA deverseaza cu 4,3 bar (MacMac avea dreptate). In nici un caz n-am reusit sa aflu debitele cere si ele sunt foarte importante. Presiunile le-am extras din TecDoc pe coduri echivalente de la Magneti Marelli ca de la Bosch nu afli niciodata nimic.
    Asta inseamna ca trebuie refacuta integral arhitectura de pe CAGA. Cel mai scump element este pompa de aspiratie (310 ron second sau 750 noua la o cautare sumara) in rest ventilul si legaturile sunt relativ simple.
    Poti incerca o modificare din soft dar sunt mult prea multe variabile. La fel nici regulatorul nu cred ca va rezolva problema pentru ca vei pierde din debit micsorand sectiunea de curgere si deversand o parte in retur. Pompa CP3 are comportamentul unei pompe de aspiratie si risti sa produci cavitatie pe circuitul de joasa presiune daca nu primeste constant debitul cerut de ea. Noi nu stim in acest moment ce debit refuleaza pompa de pe CAGA comparativ cu cea de pe CJCA si nici carei diferenta refulata pe retur intre CP4 si CP3.
    Eu as merge pe ce este deja verificat si stabil si nu-i greu de facut. Incearca initial, cum punea Paulkf, sa schimbi pompa din rezervor. Teoretic ar trebui sa fie perfect fit ca vad ca au acelasi cod rezervoarele.
    PS: si bafta, nu renunta! suntem aici cu laptopurile deschise

off topic: o sa ma apuc si eu de transpalnt dar inca ma lupt cu "low oil pressure" si nu ma las pana nu-l dobor. La sfarsit si eu si Cristi o sa ne dam doctoratul cel putin pe specialitatea asta.

Ultima editare: 4 Iun 2017
    Clauu și paulkf apreciază asta.
  5. Clauu Gold Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Pai cat am avut regulatorul pus pe tur, fix inainte de pompa, cu contactul pus sau la amorsare aveam aceeasi presiune de 8b, la ralanti insa crestea la 12b. De aici si banuiala mea ca cei 4b se faceau din returul din rampa ce ajungea dupa filtrare iarasi pe tur. Nici vorba sa renunt, momentan astept un turbo upgrade dupa care o tai la Iasi pt modificari. Acum insa ma gandesc ca poate preventiv ar fi mai bine sa iau cu mine si o pompa de caga, cred ca intr.un final o sa ma intorc cu alta masina de acolo :)
    Chiar ma bucur ca ne creste grupul celor interesati de cp3 chiar daca in anumite cazuri este mai mult de munca, macar este bine ca incepem sa ne mobilizam :-)

Ultima editare: 4 Iun 2017
    biju2000 apreciază asta.
  6. paulkf

paulkf Audi Expert

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A4 B8 AVANT, 2.0TDI CAGA 105KW, 2011, Manual
    Ideal ar fi sa ai o masina cu motor CAGA langa tine pentru modificarea instalatiei de alimentare de joasa presiune:jump:. Pleci cu CJCB si te intorci cu un CAGA++ :yahoo:.

Clauu apreciază asta.
  7. kng_bv

kng_bv Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Timpul imi lipseste cu desavarsire, ca as fi pus un ceas de presiune la intrarea in pompa de inalte sa vad ce presiune aduc cele 2 pompe pana la intrarea in CP4.

8. EEXCALADE

EEXCALADE Silver Member

Locație:
    Bacău
    Masina:
    Porsche Macan S 3.0
    @biju2000 Motoarele 2.0 CR NU au pompa tandem

9. paulkf

paulkf Audi Expert

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Probabil a ,,asimilat" legarea in serie (hidraulic nu electric) a celor doua pompe de alimentare cu motorina, cu asezarea in tandem. Pana la urma tot tandem este si acela.

biju2000 apreciază asta.
  10. Marco_audi

Marco_audi 3rd Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi a6 2011 2.0tdi 170cp (chip 200cp, upgrade quattro)
    Pe motorul 2.0 tdi cr cod caha este pompa tandem.

11. kng_bv

kng_bv Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Marco_audi, pompa tandem este altceva fata de pompa "lift" de pe unele motoare CR.
    Pompa tandem este mecanica, antrenata de axele cu came, si se folosea la motoarele PD.

12. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Dar asta ce-o mai fi si la masina mea (cu filtrare dupa VIN, e tot CAHA), n-o fi pompa tandem ? Nu s-o fi folosind si la CR ?

13. kng_bv

kng_bv Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Aia e pompa de vacuum. Nu are legatura cu injectia.

Rosu Alin apreciază asta.
  14. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Am inteles.

15. Clauu Gold Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Multa lume foloseste acelasi termen de pompa tandem si pt vacuum.. chiar si pe site-uri de specialitate cu piese auto. De aici si confuzia.

16. paulkf

paulkf Audi Expert

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Exact. Daca stai sa analizezi si cele deoua pompe de alimentare cu motorina de la CAGA si CAHA sunt dispuse tot in tandem, dar nu sunt monobloc. Sunt doua componente distincte inseriate pe circuitul de alimentare. Ca sa fie clar si pentru cei care nu stiu acest amanunt, pompa de alimentare din rezervor impinge motorina in circuitul de alimentare cu motorina de joasa presiune, motorina fiind preluata de a doua pompa (suplimentara) de motorina care-i ridica si mai mult presiunea, impingand-o catre pompa de inalta presiune. Aceasta solutie constructiva este valabila la marea majoritate a motoarelor 2.0 TDI CR, cel putin cu exceptia CJCB.

17. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Nu e (doar ) de vacuum?

Sent from my HTC 10 using Tapatalk

18. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Ba da.

19. MacMac

MacMac Bronze Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    RS3 5xxHp, Q5 3.0 CCWA
    Din pacate si passat cu motor cffb are o singura pompa in rezervor.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

20. Str77

Str77 1st Gear Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi B8 CAGA 2010 / Audi B7 BLB 2006
    Montat azi pompa cp3 pe seat exeo.
    Chiar inainte de pompa intermediara exista un spliter cu 2 sensuri ( turul se duce in cp3, returul se intoarce in rezervor. Este posibil ca acesta sa rezolve problema celor cu 1 singura pompa.
    Codul piesei este:

8T0127247C - ventil.

Distribuie pagina asta