1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Pompa de inalta presiune la motorul 2.0 CR TDI - Span/Pilitura in sistemul de injectie si in pompa

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de Mema Nicus0r, 9 Mai 2012.

1. MacMac

MacMac Bronze Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    RS3 5xxHp, Q5 3.0 CCWA
    Ala de rampa, de obicei nu am avut pb cu ele. Doar la Claudiu s-a intamplat sa nu mearga bine, in rest totul ok. Au sosit filtrele la vama, is curios daca scap fara sa dau prea mult.

2. gabi_74

gabi_74 Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A6, C6, 2.0 TDI,CAGB,136 CP,2010
    O sa vreau și eu unul.Așa arata ?

3. MDU

MDU Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 quattro, 2.0 TDI CGLC, 2014
    Am citit acest thread si in ciuda faptului ca se scrie aici inca din anul 2012, lucrurile nu par prea clare.
    Din ce am observat, sunt sustinute in principal 2 mari cauze;

1. O parte din membri sustin ca problema se datoreaza piesei (pompa de inalta presiune conceputa prost). Unii sustin ca mai mult, piesa va ceda la un moment dat indiferent de combustibilul folosit.
    Daca este asa, atunci exista niste semne de intrebare intrucat ma astept ca:
    - procentul masinilor cu probleme sa depaseasca cu mult situatia actuala (piesa este identica pe toate masinile, dar cele cu probleme reprezinta doar intre 1 si 5% din masini)
    - problema sa apara relativ la acelasi kilometraj (in cazurile de pe forum au aparut atat pe la ~100k, cat si pe la ~200k sau chiar mai mult. Dar, intre 100k si 200k este totusi o diferenta considerabila, majoritatea romanilor fac km astia in peste 5 ani);

Semnele de intrebare de mai sus ar indica ca nu asta e cauza si ma duc la urmatoarea posibila cauza

2. Problema se datoreaza motorinei proaste. Daca vorbim de motorina proasta ne putem referi la 2 situatii:
    a. Situatia particulara a anumitor benzinarii care baga apa in motorina si/sau alte marsavii
    b. Situatia generala a benzinariilor, adica motorina uscata.

Si aici exista niste semne de intrebare:
    - desi exista colegi au intampinat problema fix dupa ce au fost in prima situatie de mai sus, exista multi altii care au alimentat regulat numai de la benzinarii considerate ok si tot au avut aceasta problema; asta cumva ar indica, ca problema apare din cauza celei de-a doua situatii- motorina uscata, ceea ca me duce la urmatoarea dilema,
    - daca problema apare din cauza motorinei uscate, ar trebui ca majoritatea masinilor sa o aiba, deoarece toti suntem limitati la cateva branduri de benzinarii ok din tara; nu are nimeni propria rafinarie ca sa alimenteze cu un combustibil diferit.

Deci nici cauza 2 nu pare sa fie cea corecta, si ironic semnele de intrebare care apar la fiecare cauza pointeaza catre cealalta cauza.

As aprecia daca ma poate ajuta cineva cu niste lamuriri sau completari. Totodata va fi util si pentru oricine va vizualiza acest topic pe viitor.

Olarel și Reviver apreciază asta.
  4. EEXCALADE

EEXCALADE Silver Member

Locație:
    Bacău
    Masina:
    Porsche Macan S 3.0
    Combustibilul de slaba calitate care nu asigura ungerea necesara impreuna cu proiectarea "eco" a pompei duc la aparitia spanului.

5. MarianMaxx

MarianMaxx Audi Expert

Locație:
    Italia
    Masina:
    Audi A6 4G 3.0 TDI Quattro S-tronic (CLAA) 2012 Avant
    La care as mai adauga mersul des pe rezerva si neamorsarea sistemului la schimbul filtrului de motorina. Filtrul de motorina (de proasta calitate, infundat, prinde aer, etc.) este si el un principal vinovat in defectarea pompei.

MDU apreciază asta.
  6. paulkf

paulkf Audi Expert

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A4 B8 AVANT, 2.0TDI CAGA 105KW, 2011, Manual
    La care se adauga, principala cauza, conceptia proasta a pompelor CP4. Nu exista un sistem care sa impiedice rasucirea pistonasului si implicit a rolei perpendicular pe cama. Din momentul in care pistonasul cu rola s-au rasucit in jurul axei ... ,,game over". Se poate intampla la 70.000 km, dar si la 400.000 km.

7. DeViAnS

DeViAnS Gold Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    A5 B9 DDWA Quattro 2018
    Motorina proasta si mersul "pe rosu" strica orice pompa, personal am stricat (daca se poate spune asa) o pompa Bosch CP1S3, (fiat jtd) care este similara CP3. Asa ca de multe ori o mare parte din vina o are si utilizatorul.

8. Clauu Gold Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    ̶A̶4̶ ̶B̶8̶,̶ ̶2̶.̶0̶d̶ ̶-̶ ̶C̶J̶C̶B̶,̶ ̶2̶0̶1̶2̶ A1 8X, 1.4tfsi, CAXA, 2012
    S-a tot scris intr-una, cp4 este proasta si punct. Degeaba va mai amagiti cu procente si etc, span sunt convins ca au toti cu cp4 intr-o oarecare masura, asa functioneaza pompa asta. Poate o mai ameliorezi cu 2t insa la un moment inevitabilul se va produce. Nu o zic eu, forumurile pe afara sunt pline. Aici la noi se cumpara diesel pt 5-10k km pe an.. de aici si procentajul relativ mai mic.. pt moment. Si oricum din experiente proprii nu activeaza toata lumea pe forum, daca te duci prin service-uri toti cunosc problema.

9. Octavian Birta

Octavian Birta 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 (4G2) 2.0 TDI (CNHA) 190CP S-Tronic 2014
    Pentru ideea expusa de EEXCALADE mai sus vreau sa intreb daca motorina de 51 asigura pentru pompa o ungere mai buna decat cea de 55.
    Pana acum eu alimentam doar cu 55 pe principiul ca este mai buna fiind mai bine aditivata dar zilele trecute mi-a zis un mecanic ca cea de 51 asigura o lubrifiere mai buna.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

10. paulkf

paulkf Audi Expert

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Spre exemplu, motorina cu cifra cetanica 51 de la OMV are un continut de pana la 6,5% biocombustibil, care are in componenta ulei de rapita. Motorina cu cifra cetanica 55, are continutul de biocombustibil 0%. De aici poti trage singur concluziile. Acel mecanic a avut dreptate.

MDU și Octavian Birta apreciază asta.
  11. Guest 86281 Guest

La motorina de proasta calitate as mai adauga si condensul care se face iarna cand ai in rezervor motorina mai putina, marindu-se astfel si cantitatea de apa. Pe scurt pompa asta cp4 trebuie menajata, ceea ce eu nu sunt de acord. La un moment dat fara sa vrei te vei trezi cu una din situatiile descrise mai sus, mers pe gol, sau din lipsa unei statii de carburant cu motorina buna vei fi nevoit sa bagi motorina mai proasta. Ca se vrea, ca nu se vrea toate drumurile duc catre cp3.

paulkf apreciază asta.
  12. Clauu Gold Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Exact, si drumurile preferabil sa fie fara platforma.. :-)

Bogdan123 apreciază asta.
  13. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    Pompele de injectie de pe 2.5 tdi nu fac nici un span indiferent de cifra octanica,condens nu are nici o logica ce povestiti voi acolo.

Din ce s-a analizat un material prost adaptat presiunilor mari si o problema de proiectare rasucirea pistonului,rolei perpendicular pe cama.

Binenteles sunt unele care functioneaza ceva mai mult asta nu inseamna ca nu au aceasi problema faptul ca pica la 80 de mii de km sau 150 de mii de km conteaza pentru utilizator insa din punct de vedere tehnic este aceasi problema: produc span.

Ultima editare: 3 Noi 2017
    mare_hotz apreciază asta.
  14. sandumbogdan

sandumbogdan Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0 TDI multitronic CAGA 105kW 2011
    Uitati un exemplu de utilizator de 2.0TDI CR, si unii se mira ca se strica pompa, ca e prea sensibila, etc.
    citez
    "...am mers vreo 10 km pe rosu la combustibil( in alte dati am mers zeci de km fara probleme)...
    ...apoi in zilele urmatoare am alimentat cu vreo 9 litri de motorina pentru plimbat putin prin oras...
    ...Am mers pe rosu de multe ori , o data pe serpentine zeci de km...
    ...ghinion ori am contribuit si eu cu mersul pe rosu de mai multe ori si am ars-o in timp..."
    https://vwforum.ro/topic/130049-dezamorsare-pompa-motorina/?tab=comments#comment-2874484

lillejhon apreciază asta.
  15. Clauu Gold Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Sincer nu vad legatura, debiteaza 'a ars-o in timp' nu e ca si cum a mers fara ulei si a calat motorul.. pe rosu tot motorina intra in pompa :) In cel mai rau caz ajungea mizerie in injectoare dar nici asa ca nu degeaba este filtru de motorina. Oricat ati cauta un motiv nu exista altul decat ca pompa asta este proasta si atat.

paulkf apreciază asta.
  16. MacMac

MacMac Bronze Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    RS3 5xxHp, Q5 3.0 CCWA
    De cand ma stiu si am masina merg pana termin rezerva aproape..uneori pana se sprijina acul pe opritor.
    E o prostie sa crezi ca are vreo influenta asupra pompei.
    Pompa din rezervor aspira mereu de pe fundul rezervorului, iar ptr filtrare ..ai filtru de 6 microni.

17. sandumbogdan

sandumbogdan Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0 TDI multitronic CAGA 105kW 2011
    MacMac pompa ta de inalte CP4 ce parere are? E bucuroasa de mers pe rosu?

Ultima editare: 9 Noi 2017
    MDU, aldimit și Reviver apreciază asta.
  18. paulkf

paulkf Audi Expert

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Stai linistit ca @MacMac a renuntat la CP4 si a trecut la CP3 de mult. Cred ca, daca nu este primul, cel putin este printre primii din Romania care au renuntat la dezastrul ala de CP4 si a trecut la CP3 :applaus:.

19. gabi_74

gabi_74 Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A6, C6, 2.0 TDI,CAGB,136 CP,2010
    Saptamana viitoare sper sa scap și eu de ea,am luat legatura cu Mac pentru un kit de conversie.Voi revenii cu un feedback după.

cristiunix apreciază asta.
  20. MacMac

MacMac Bronze Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    RS3 5xxHp, Q5 3.0 CCWA
    Dupa 3 ani de serviciu la mine era inca ok cand am desfacut-o ca sa i-o arat clientului. Cu rezervorul plin sau pe rezerva nu se schimba nimic ptr pompa deoarece ca locasul in care se afla e mereu plin pana sus chiar daca pe fund mai ai 1cm de motorina. In butoi sunt 10cm motorina.

Distribuie pagina asta