Pompa ulei motor 2.0 TDI - sistemul de antrenare cu probleme- reparatie si/sau inlocuire

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de cipi_, 5 Apr 2009.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. mario vrs Silver Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    audi a4 b7,2006,2.0 tdi BPW multitronic(HHF)
    Mama lor de Audi...vad ca incep sa cada si BPW-urile,care mi se pareau ca-s "alea bune". Trebuie sa plec in Italia si parca am ceva emotii.
    Incep sa plang dupa Renault Laguna care avea probleme ce mi se par acum joaca de copii.

Ioan19 apreciază asta.
  2. pixeldublu

pixeldublu 1st Gear Member

Locație:
    Brasov
    Masina:
    Audi A4 B7 2005 2.0 TDI (BLB)
    Acuma depinde si de noroc...
    Cand schimbi distributia faci si pompa de ulei si stii o treaba... dormi linistit. :)

3. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    pixeldublu corectia la balansier trebuie sa o faci pe o masina speciala si nu o face un strungar asta. Adica sa maresti gaura in balansier si sa confectionezi alt ax.

Daca te referi la intinzator sau lant, da se gasesc piesele, dar conditia este sa nu fie uzata gaura din balansier. Daca este uzata/marita gaura, degeaba pui axul nou sau lant nou cu intinzator si pinion, ca nu ai rezolvat absolut nimic.

S-a mai scris asta in acest topic. Cand aduci la cunostinta informatii spune-le in mod complet. Multa bafta.

4. mario vrs Silver Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Altii maresc gaura in balansier si baga o bucsa(nu stiu din ce material) ce are in interior gaura hexagon in care intra axul nou.
    Iesi mai ieftin,insa nu stiu cat de ortodoxa e operatiunea.

5. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Este perfect si merge perfect. Aceste piese nu sunt facute de extraterestri. Daca va spun ca sunt facute la Turbomecanica la noi, o sa ramaneti surprinsi. Nu e greseala de fabricatie ci de proiectie. Trebuie respectat doar duritatea si conpozitia materialului. Atat. Chiar azi am stat de vb cu un tip care a patit la fel si in loc de ax....si-a pus , SURPRIZA un imbus chrome-vanadium. A facut asta acum 6 luni la in A4 care face coletarie si trage dupa el remorca prin toata Europa. Deci....cum spuneam. Trebuie doar sa folosesti acelasi material ca si duritate. Asta e.....e o greseala de proiectare...sau au facut-o intentionat sa pice repede motoarele....sa nu mai tina 1.000.000 km ca alea de 1.9 La fel au patit si baietii cu Mercedesurile. Exact la fel. Dupa 150.000 km pica pompele la CDI-urile astea noi. Daca ciyesti la mercedes forum te ia durerea de cap

Ovidiu83 apreciază asta.
  6. Hilfiger

Hilfiger Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Nissan QQ J12
    La mine a picat si turbina. Deci un ax de 25 ron a facut paguba de 1000euro.
    Turbina noua de la Cipos cu 1800 ron si restul pieselor de la tucudean + manopera la cineva in TM. Daca stiam ce ma asteapa schimbam preventiv.

7. dariusddj

dariusddj Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    a4,2.0TDI,2006,multitronic,140CP,BPW
    Nu te supara, dar eu am zis cu cateva posturi mai de vreme, ca cine are B7 cu pompa cu ax, ar trebui sa faca treaba asta preventiv. Nu prin inlocuirea axului cu altul, ci prin majorarea gaurii din balansoar si inlocuirea axului cu unul in doua trepte.

Ultima editare de un moderator: 23 Mar 2013
  8. Hilfiger

Hilfiger Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Nissan QQ J12
    Pana nu desfaci nu stii ce ai, ax sau lant. Iar largirea nu e necesara daca axul nu a mancat si din gauri.
    Axul a fost rectificat de cei de la Audi, asa ca nu e nevoie de munca in plus. Eventual daca cineva vrea sa mareasca gaura poate comanda unul original de 10mm, ca exista si asa ceva.

Ultima editare: 27 Dec 2012
  9. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Ba se stie daca un motor are pompa cu lant sau cu pinion in functie de anul de fabricatie si de codul motorului. Daca se uzeaza axul, se uzeaza si locul unde vine bagat axul...chiar daca nu se vede cu ochiul liber. Apar acele microfisuri in material si ii scade duritatea. Inlocuirea axului ar trebui sa fie o placere sa o faci. Ca sa scapi de griji, o faci o data cu schimbul distributiei. Cu ocazia asta cureti si baia de ulei de depuneri.

10. Hilfiger

Hilfiger Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Nissan QQ J12
    In 40k vine si randul distributiei, atunci schimb cu totul. Ma mira faptul ca nimeni nu a dat in judecata Audi, mai ales ca se stie ca e greseala de proiectare.

11. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Nu e greseala de proiectare. Daca era asa, pica in garantie. Pur si simplu daca o piesa pica pe la 180-200.000 km nu este considerat greseala de proiecare, ci pur si simplu lipsa se fiabilitate. Asta e o problema de imagine a firmei. Cand o masi a are cel putin 5 ani si a facut peste 150.000 fabricantul nu mai poate fi facut raspunzator. Asta nu se aplica la elementele de siguranta, cum ar fi airbag-urile pentru ca astea nu se uzeaza....decat atu ci cand se deschid.

12. Hilfiger

Hilfiger Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Nissan QQ J12
    Axul are terminatia F acum si e made in Germania (e mult mai inchis la culoare). Acum stau in dilema daca sa rectific gaura sau sa las asa cum e si sa pun doar ax nou. La o inspectie amanuntita se pare ca doar axul de antrenare este tocit, asa ca mecanicul a lasat la latitudinea mea daca vreau sa schimb doar axul sau sa rectific gaura. El a schimbat la un Passat preventiv nu demult si mi-a spus ca avea acelasi joc ca la mine.
    Problema e ca in TM nimeni nu face asa ceva, de aceea va rog sa imi dati ceva idei pana nu pune totul la loc. Omul e disponibil sa isi mai tina ocupat liftul o saptamana.
    deci stie careva pe cineva care face astfel de rectificari in TM sau in jur?

Ultima editare de un moderator: 28 Dec 2012
  13. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Ai posibilitatea sa te uiti la un magazin de piese , sau undeva la o pompa noua ? sau una rectificata ? Sa-ti dai seama de joc .

14. dariusddj

dariusddj Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    a4,2.0TDI,2006,multitronic,140CP,BPW
    Nu poti sa-ti dai seama de uzura. Imi pare rau ca nu am facut poza la gaura inainte sa o rectific. Partile drepte ale hexagonului erau putin rotunjite. Eu zic ca nu merita sa pui un ax identic cu cel vechi daca tot e desfacuta masina. Cauta si tu un Timisoara ceva fabrica de pe vremea lui Ceausescu care lucta cu metal. Este un aparat de electrocoroziune si cu ala se poate face usor. Eu pot sa-ti fac in Cluj, dar acum cu sarbatorile nu stiu cum lucreza oamenii. Gaura+ax costa 400 lei. Ideea nu e ca doar maresti ca sa o rectifici, ci daca o maresti e mai greu sa se uzeze. Paretea de contact in ax are doar 2cm pe cand in pompa are 5cm. Daca maresti hexagonul de la 6mm la 8mm maresti suprafata de contact intre ax si gaura,

15. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Exact. Asta e si ideea.

16. mario vrs Silver Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Cat costa axul nou pe "original"?

17. Hilfiger

Hilfiger Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Nissan QQ J12
    Axul costa 25 ron. Manopera te omoara....

@darius
    Axul din ce il fabrica? Mie mi se pare slab un ax facut din cheie hexagonala de chrome v, cineva zicea ca s-ar putea face dintr-o cheie de forta, gen Drapper (alea de culoare neagra). Si de sarbatori orcum nu lucra nimeni intradevar.

18. mario vrs Silver Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    La mine in oras mi-au cerut in jur de 8-10 milioane manopera + 1.5 milioane pentru nenea care face modificarea la o fabrica.
    Acuma...socot si io ca prostu..: 3 milioane e pentru distributie(atat am dat cand am schimbat-o),care trebuie demontata si pusa la loc.
    Si 5-6 milioane sa dai pompa jos si s-o pui la loc???? WTF.

19. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Cand se intalneste omul de afaceri si mecanicul din om....asa se intampla. Jegosii speculeaza faptul ca iti arde buza. Nu contesc capacitatile lor de a face treaba dar....totusi. Nici sa fiu rau ....pentru ca daca socotesti la 100-150 lei ora....Nu se da numai distributia jos se da si baia, iar daca nu are o cheie speciala de desfacut cele doua suruburi de la cutie, o sa fie nevoit sa dea si cutia jos. Cred ca a calculat cu demontatul cutiei de viteze.

S-ar putea sa dai vreo 600 la manopera. Ca sa dai baia jos, nu e asa de simplu. Cam trebuie demontat mult. O sa lucreze cam o zi la masina

20. dan carp 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B7 Avant S-Line 2.0 TDI BLB
    La mine a fost asa:
    Kit lant cu pinion, intinzator si ax: 600 ron de la sighisoara
    Manopera 500 ron o zi
    Ulei , filtre cam 200 lei

Patina era uzata, lantul si pinionul f. putin iar axul nu avea nici joc nici uzura dar l-am schimbat cu cel nou daca tot desfacusem.

Motorul se aude si merge intr-un mare fel.
    Spor la treaba!

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta