1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Pompa ulei motor 2.0 TDI - sistemul de antrenare cu probleme- reparatie si/sau inlocuire

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de cipi_, 5 Apr 2009.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. djfix 1st Gear Member

Locație:
    Ploiesti
    Masina:
    Audi A6, 2.0 TDI, BLB, 2005
    Salut

In aceasta seara am avut neplacuta surpriza de a primi avertizarea "Low Oil Pressure" din partea masinii mele, dupa ce, de dimineata, cand am plecat spre locul de munca, zgomotul metalic facut de lantul pompei de ulei a fost mult mai tare decat pana acum. Stiam de pe forum de problema pe care o au motoarele 2.0 tdi BLB referitoare la pompa de ulei, si am lasat masina in parcare la locul de munca. Va tin la curent.

Ultima editare de un moderator: 9 Feb 2014
  2. silvio

silvio Silver Member

Locație:
    Milano
    Masina:
    audi a6 4f 2.0 tdi 2006 audi a6 4f 3.0 Tdi 2011
    Eu am cumparat kit-ul se la Sighisoara 3 ani in urma.lant,intinzator si pinionul mic,am schimbat si pompa de ulei si axul (imbusul) Am 50000 km,si sunt foarte multumit de motor.

3. CipryD

CipryD 4th Gear Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    Audi A4 B7 '08 2.0 TDI BPW
    Am citit cam tot thread-ul si tot am cateva nelamuriri:
    La BPW cat de lung ati facut axul ?
    Care este lungimea pentru portiunea de marime 8/10 hexagonal si cat este pentru cea de 6 hexagonal? Am vazut desenul cu lungimea totala 100 mm pentru o gaura in balansier de 30 mm dar asta din cate am observat nu e cea standard.
    Duritatea de 52-55 HRC ajunge?
    Multumesc.

4. lxl

lxl Gold Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi allroad 2002.2,5 TDI AKE,A2 2002. 1,4TDI AMF,A4 2017 2.0 DETA.A4 2.0 2017 deta,A4 2015,2.0,CNHA
    Lungimea totala a axului oem este 77,5 mm, din care 20 mm in balansor. Modificarea o face fiecare dupa experienta sa.

VCR apreciază asta.
  5. Hilfiger

Hilfiger Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Nissan QQ J12
    Personal nu incurajez sa faceti axul si gaura de unii singuri. Mai bine le cumparati gata facute.

6. eim_mada

eim_mada 6th Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Peugeot 508 GT 2020, 1.6 225cp, 8AT / Honda Civic Sport+ 2020, 1.5 182cp, MT
    Am citit mare parte din acest topic si am ramas la ideea de rectificare a axului de la pompa de ulei, pentru un motor 2.0 TDI BPW. Dar va rog sa ma ajutati cu cateva informatii:

1. Pentru rectificare se cumpara ax de 100mm si se subtiaza intr-un capat? Imi puteti da un cod? (Aceasta uzura apare doar in capatul din spre pinion?)

2. Stiti pe cineva care face largirea gaurii din pinion si ajustarea axului, in Cluj, Bacau sau zonele invecinate? (Bucuresti nu este exclus)

3. Dureaza mai mult de o zi prelucrarea pieselor? Am inteles ca se face un tratament.

4. Daca nu, stiti cui pot trimite piesele la rectificare in tara? Sau eventual sa-mi trimita piese bune si eu sa-i trimit piesele demontate de pe masina, la schimb?

Masina are 175k reali si inca n-a avut problema cu pompa, dar va circula in tari straine mai tot timpul, si vreau s-o intaresc preventiv.

7. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Daca ai fi citit topicul mai cu atentie nu ar mai fi fost cazul sa pui intrebari inutile. Majoritatea colegilor care au scris in acest topic si au reparat/remediat problema au reparat pompa in Bucuresti si eu i-am ajutat cu rezolvarea.

Nu se ia niciun ax sa se micsoreze. Se creeaza unul nou. Toata operatia dureaza cel putin 3-5 zile depinzand de mai multi factori.

terrymada, demon2008 și Strugariu Ciprian apreciază asta.
  8. Hilfiger

Hilfiger Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Nissan QQ J12
    @eim mada

1= uzura se produce in balansoar, ci nu in pompa. Unii fac hexagonul cu 6 in pompa si 10 in balansoar sau 6/8, depinde cine il face (eu de exemplu am unicat, am de 10+ ca un idiot mi-a dat gaura prin electroeroziune stramb si offcenter, nu vrei sa stii cat ma costat). Cod nu iti trebuie, orcum se uzeaza si nu recomand sa pui unul doar ca sa ai ax nou (e frectie la picior de lemn).
    Orcum uzura exista deja, iar pana pica de tot deja sunt afectate toate componentele in motor.

2= LXL si Cristi se ocupa cu astea.

3= Depinde cine le face, unii le au gata facute. De exemplu sunt care le trimiti balansoarele si ei iti trimit a doua zi altele gata facute. La altii trimiti si iti fac ei lucrarea pe balansoarele tale, dureaza cateva zile. Depinde de tine daca vrei alte balanoare pe masina, unii zic ca nu are nimic, altii zic ca nu e ok sa pui alte balansoare.

4= citeste 2 si 3

Eu nu recomand sa te apuci tu sa le faci daca nu ai cunostinte care chiar se pricep, mie mi-a facut cineva si am rupt axul cu patentul (sa nu mai zic ca era si stramb de la cimentarea proasta). Mie mi-au trecut prin mana 3 astfel de balansoare, doua de la LXL si unul de la Cristi. Nu a picat nici unul pana acum. Depinde mult de cine ti le monteaza la loc, sa stie cum se pun.

Ultima editare: 28 Iul 2014
  9. Lajos farkas

Lajos farkas 5th Gear Member

Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    Audi A4, 2.0 TDI 150CP DEUA 2016
    Cod motor BRD, an fabricatie 2006dec, o fi cu pinion sau lant ? Mi-a aparut in bord cu rosu presiune ulei lipsa.

Ultima editare de un moderator: 3 Mar 2016
    Ghiauru30 apreciază asta.
  10. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Este cu pinioane sistemul de antrenare la pompa ta. Bafta.

Ultima editare: 2 Noi 2014
  11. FIORINO 1st Gear Member

Locație:
    CRAIOVA
    Masina:
    A4 140 CP 2007
    Dilema

Acum aproape doi ani am avut o problema cu acel ax de care se tot discuta si am inlocuit tot angrenajul (echilibrorul) cu un altul aproape nou de pe un passat din 2010 sau 2011 cu dauna totala. Am verificat axul cat si cele doua lacase unde intra si nu prezentau urme de uzura. Ce-mi recomandati ? :blink: :(

Ultima editare de un moderator: 26 Aug 2014
  12. AcidBurn 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    Audi A4, 2.0 TDI 140cp, 2007
    Salutare dragi colegi posesori de Audi, in special de motor 2.0 tdi ( cod BPW) mancator de vise sisperante :))

Se faci ca ieri coboram de la Balea Lac spre barajul Vidraru si cand toate erau bune si frumoase, aud faimosul piuit insotit de Low pressure ... opresc instant motorul (aveam o idee relativa vizavi de ce ar putea fi de aici de pe forum) si chem platforma. Am ajuns in Bucuresti dupa un drum extrem de interesant si costisitor cu o platforma din '96 care nu mai vazuse piese schimbate de cativa ani...

Apelez la Dvs. cu speranta sa gasesc un mecanic bun, apt sa faca modificarea axului si a balansierului, sa le monteze si preferabil sa schimbe si distributia, masina avand 100.000km a cam sosit timpul.

Multumesc.

13. Hilfiger

Hilfiger Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Nissan QQ J12
    Cristi in Bucuresti, te contacteaza el ca nu poti sa trimiti pm. Eventual iti dau eu nr de tel.

14. petri

petri 2nd Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 Sline,2.0TDI ,140hp,blb,2006
    Sall All!
    Eu acu 2 ani am schimbat tot angrenajul!(lam avut pe lant)acu am pus pe pinioane!.Gurile rele zic ca nici pe Pinoane nu va tine foarte mult! Si la pinioane sunt probleme cu axul sau nu?

15. Hilfiger

Hilfiger Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Nissan QQ J12
    Pai ce conteaza ca e pe lant sau pe pinioane? Se duce axul hexagonal din balansoar care e identic la amandoua. Ai facut frectie la picior de lemn, exact ca si colegul de mai sus care a pus angrenaj second. Ca la ala cu lant e indicat sa schimbi intinzatorul, lantul si pinionul, e alta treaba ce nu are de-a face cu balasoarul si problema pierderii de presiune.

Trebuie sa intelegeti ca e irelevant ce angrenaj ai, daca nu rectificati balansoarul nu rezolvati nimic, iar problema o sa revina peste ceva timp.

16. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Cei care ati inlocuit pompe de ulei fara sa modificati balansierul si sa creati alt ax ati facut munca in zadar si ati aruncat bani degeaba pe geam. Mai devreme sau mai tarziu o sa va coste de o sa va usture la buzunar. Bafta va doresc.

17. cristi003 1st Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Audi A6 4F 2.0 TDI 2005 BLB (140 hp)-103 kW
    Salut.Eu detin un BLB.Pana acum nu am avut nici o problema.nici un "low pressure" in bord sau altceva.Am aprox 230k la bord.Deci sa ma astept la ce ? Sa inteleg ca toata gama 2.0 TDI inclusiv si BLB are aceasta pb si trebuie sa ma pregatesc 100 % ba chiar " 200 % " ca o s-o patesc si eu ? Drept ca urmare cheltuiala pt rezolvarea acestei pb ? Pot sa ma pregatesc sa pun niste bani deoparte ca sigur voi intampina si eu pb asta ? Sau vand masina :D Pai daca toata motoarele din 2005 pana in 2009 au pb asta inseamna ca milioanele de motoare de pe masini au mers in service-uri ? :)) WOw ce "dragut".

Ultima editare: 6 Oct 2014
  18. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    cristi003 da toate motoarele de 2.0 TDI de pe Audi A4 B7 si A6 C6 o sa aiba probleme mai devreme sau mai tarziu cu pompa de ulei mai precis o sa se ovalizeze acel imbus din balansier si ramai fara presiune de ulei. In plus la tine sigur sistemul de antrenare este cu lant (adica o si mai mare prostie) si exista riscul sa se rupa lantul, sa se distruga patina intinzatoare a lantului sau chiar pinionul de ambreiaj de pe vibrochen sa ramana fara dintii de antrenare ai lantului care pune in miscare pompa de ulei.
    Asa ca pregateste o suma de bani (minim 3.000 lei care include reparatie + manopera + alt kit lant) in caz ca iti va apare in bord martorul cu rosu de presiune scazuta la ulei. Milioane de masini Audi poate nu au mers in service dar mii si zeci de mii au mers cu siguranta + ca in anumite tari aceasta reparatie s-a facut de catre reprezentanta pe garantie. Bafta.

Ultima editare: 6 Oct 2014
  19. cristi003 1st Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Audi A6 4F 2.0 TDI 2005 BLB (140 hp)-103 kW
    Cristi iti multumesc pentru raspunsul tau prompt.Mare om.OK.Ideea e ca daca pana acum nu am avut probleme...ori vorba ta...trebuie sa ma pregatesc de o mica-mare investitie in masina sa rezolv aceasta problema,ori masina a suferit aceasta operatiune de persoana pe care a detinuto (iau si asta in calcul).Nu am cumparat masina de noua.Bun,din ce am citit + ce mi-ai scris tu aici problema se poate rezolva schimband acel kit care este format din, citez : "Kit pompa ulei Audi A4 A6 si VW Passat 2.0TDI 103kw/140cp Kitul este complet si contine : intinzator hidraulic lant ( OE) , pinionul mic ( OE) , imbus ( OE) si lant ( FEBI- Germania) corect ?
    Am citit tot aici pe posturi ca se poate face o "smecherie" cu alte piese de pe motorizarea 1.9 TDI ? In concluzie, care operatiune este mai sigura si mai buna ? Multumesc.

20. Hilfiger

Hilfiger Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Nissan QQ J12
    Si cu ce te ajuta kitul ala? Poti sa il lasi pe ala de pe masina daca vrei, e rupt intinzatorul? bate? E doar "indicat" sa schimbi acele componente.

Chiar asa de batuti in cap sunteti de nu vreti sa intelegeti ca la angrenaj se ovalizeaza gaura din balansoar. Ca pe langa se ovalizeaza si axul e alta poveste, ca il schimbi tu asa de florile marului e frectie la picior. O sa mearga ceva timp dupa care tot o sa se ovalizeze.

Si tu ai vazut la cineva acea conversie? Iti spun ca sunt doar povesti, si nimeni nu o sa se apuce sa faca asa ceva. Prin Polonia a facut cineva si de acolo sa dus vorba, cica se face.. Sau tu vrei gauri extra in chiuloasa?
    Si daca prin absurd ceva mecanic de cartier "iti face" conversia, tot o labareala o sa fie, tot o sa se rotunjeasca gaura aia hexagonala din balansoar.

Bagati o data pentru intotdeauna in cap: Se ovalizaza gaura in balansoar, si la modelul cu lant si la cel pe pinioane. Aruncati banii aiurea pe dat jos baia si facut frectie la picior cu ax nou. Si DA! la toate se duce pana la urma.
    Nu e obligatoriu sa schimbi preventiv, numai sa nu fiti plecati mai departe de casa cand ramaneti fara presiune, ca o sa va coste de nu mai face masina atat.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta