1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Pompa ulei motor 2.0 TDI - sistemul de antrenare cu probleme- reparatie si/sau inlocuire

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de cipi_, 5 Apr 2009.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. Eraser_24 1st Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    VW Passat 2.0 TDI BKP
    Salut baieti!
    Sunt de 2 luni posesorul unui Passat B6 din 2007, 2.0 TDI cod motor BKP(faimos pentru pompa de ulei minune).
    Masina are 220 de mii de km insa nu am avut nici o problema cu ea pana acuma legata de ulei sau pompa etc.Preventiv am zis sa schimb imbusul si angrenajul pompei de ulei si am apelat la colegul LXL din Oradea,eu fiind din tm. Cea mai buna investitie...Imbusul era rotunjit,lacasul se rotunjise si el si era doar o chestiune de timp pana pica!!!!!! Probabil ca ma mai tinea 1000-2000 de km si ma lasa in drum...deci ar fi fost o cheltuiala pe masura...Nu va mintiti singuri si daca aveti faimosul motor de 2.0 TDI si peste 150k de km...indiferent de masina...schimbati sau macar verificati angrenajul ca riscati sa va stricati masina...nu vreti sa stiti ce se intampla daca va pica pompa in mers la viteza...si cat va costa reparatiile. Ceea ce e tragic e ca si motoarele CR din 2009 incep sa pice pentru ca este acelasi sistem idiot doar ca suprafata de contact a imbusului este mai mare.
    Eu am apelat la colegul LXL(si ii multumesc pe aceasta cale :arco:) insa puteti verifica acest thread si veti gasi oameni doritori sa va ajute
    Sper ca experienta mea sa va ajute si va zic din nou...Schimbati preventiv ca scapati de o cheltuiala serioasa

2. Popraulgabriel 1st Gear Member

Locație:
    Cluj Napoca
    Masina:
    Audi a6 c7 2.0 tdi 2015 avant
    Salutare! Stie cineva daca la A 6 din 2009, facelift, 2.0 tdi s-a remediat problema cu pompa de ulei?

3. virgil uturas

virgil uturas 1st Gear Member

Locație:
    Reșița
    Masina:
    A4/B7, 2.0TDI, motor BPW, 2007
    Popraulgabriel da, au facut un ax de 100 mm care probabil ca va rezista mai mult.!

Ultima editare de un moderator: 10 Feb 2015
    mariusmria3 apreciază asta.
  4. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Popraulgabriel Nu s-a remediat nimic. Pompa tot va pica, mai devreme sau mai tarziu.

5. Popraulgabriel 1st Gear Member

Locație:
    Cluj Napoca
    Masina:
    Ok am inteles ca va pica, dar s-a marit imbusul la 100 sau nu?

6. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    S-a lungit de la 77.5 mm la 100 mm dar diametrul tot de 6 a ramas si din cauza asta se va ovaliza in balansier.

7. Popraulgabriel 1st Gear Member

Locație:
    Cluj Napoca
    Masina:
    Multumesc mult baieti de ajutor!

8. atd_plus 1st Gear Member

Locație:
    Targu Mures
    Masina:
    VW Golf Plus 2.0 TDI 2006
    Buna!

Am si eu probleme cu o pompa de ulei, mai exact cu balansierul.
    Stie cineva o pompa defecta? Nu conteaza ca e cu pinioane sau cu lant ca interiorul este la fel.
    As cumpara sa o trimit la reconditionat.

Multumesc!

Ultima editare: 17 Feb 2015
  9. Hilfiger

Hilfiger Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Nissan QQ J12
    Un angrenaj defect (adica cu gaura rotunjita) am eu acasa, dar iti dau fara pompa. Nici nu recomand sa pui pompa second. Daca esti interesat da pm si iti trimit niste poze.
    Cantareste 14kg cu totul.

10. virgil uturas

Locație:
    Reșița
    Masina:
    Problema sistemului de ungere este mai complexa decat crezi! Citeste topicul cu rabdare si cu mare bagare de seama (vezi macar vreo 20 de pagini!) si vei intelege ce au patit si ceilalti colegi de forum si daca tot nu esti lamurit atunci scrie-mi doua randuri in privat si te ajut eu.

Toate bune.

11. Hilfiger

Hilfiger Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Nissan QQ J12
    Virgil, eu cred ca el vrea sa faca balansoarele si dupa care sa repare masina lui. Sau poate are cuzinetii dusi...?

12. virgil uturas

Locație:
    Reșița
    Masina:
    Hilfiger da, cred ca asta e!

Subiectul s-a dezbatut aprig si cu totii suntem de acord ca axul trebuie refacut (dupa proiectul meu sau altul, nu conteaza), gaura hexagonala din balansier trebuie refacuta si daca tot umblii in carter evident ca schimbi si pompa de ulei si kitul de roti dintate si lant/intinzator sau roata intermediara teflonata daca esti pe roti..., dintate.

Ultima editare de un moderator: 17 Feb 2015
  13. atd_plus 1st Gear Member

Locație:
    Targu Mures
    Masina:
    As avea nevoie de una defecta sa o trimit la reconditionat si sa o pun pe masina. Asta ca sa nu stau fara masina o saptamana.

14. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    atd_plus vezi ca interiorul nu este la fel, difera felul pompei de ulei si difera asezarea sorbului. Implicit trebuie sa modifici baia de ulei.

Daca te referi ca balansierele sunt la fel iar te inseli. Mai studiaza. Daca vrei sa reconditionezi balansierul si sa creezi alt ax faci asta cu balansierul tau nu cu altul.

Mai difera si uzura balansierului in functie de simetria cuzinetilor de ungere si alunecare din interiorul corpului/ansamblului sistemului pompei de ulei.
    Vezi ca, repet, te inseli in multe privinte. Mai citeste inca odata acest topic integral pentru ca, precum observ, risti sa faci o mare greseala. Bafta.

15. atd_plus 1st Gear Member

Locație:
    Targu Mures
    Masina:
    Am stat de vorba cu cineva care reconditioneza si zice ca balansierele care antreneza pompa sunt 99% la fel. Diferentele dintre ele ar fi in masa acestora, + - 15 g. Ca si uzura, nu cred ca ar fi o problema asa de mare. Nu sunt forte asa de mari la balansiere incat sa piarda presiune de ulei sau sa se intample ceva.

Ai dreptate, insa perfecta oricum nu o sa mai fie (nici nu a fost niciodata:)) ). Cum zicem noi romanii, "lasa ca merge"....

Asta ar fi parerea mea si celui care reconditioneaza. Este un domn din judetul Satu Mare.

Poate nu am/are dreptate... Dar banuiesc nu ar fi prima pompa pe care o face.

Adrian Gligor apreciază asta.
  16. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Daca acei cuzineti de care vorbeam sunt uzati si tu folosesti alte balansiere care nu au acelasi tip de uzura (in acelasi loc) vibratiile care se transmit motorului si armonicele iti vor creea multe probleme in timp.
    Balansierele alea au si rol de a prelua miscarea armonica a motorului. Despre asta oricum discutam inutil atat timp cat tu esti hotarat sa faci cum vrei . Bafta si ai grija la valoarea duritatii imbusului nou creat. Masoara valoarea duritatii inainte de a monta axul in balansier.

Sa stii ca nu multi (in Romania) stapanesc metoda asta a reconditionarii axului pompei de ulei chiar daca ei zic ca stiu ce fac.

O seara buna

17. atd_plus 1st Gear Member

Locație:
    Targu Mures
    Masina:
    Nu ma intelege gresit, nu vreau sa te contrazic.
    Oricum o sa incerc si vedem ce se intampla. Daca pica pica, asta e. E masina, nu tine o viata.
    Imi da omul asta garantie 2 ani. Daca pica in 2 ani e treaba lui, daca pica peste 2 ani zic ca a tinut destul pentru acei bani.

18. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Care bani. La ce suma te referi ? O pompa de ulei reconditionata in mod profesionist la ora actuala in Bucuresti costa minim 1.500 lei.

19. F.M.

F.M. 1st Gear Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    Audi A4 Allroad 2014 steptronic 7, 2.0TDI 190 HP
    In primul rand Virgil, multumesc pentru proiect, este "mura in gura" :) .
    Aceiași problema si la masina mea Audi A4 B7 BLB din 2005. Am hotarat sa schimb distributia preventiv, deoarece masina are acum 200 mii si teoretic dupa cartea de service de la fostul proprietar mai era loc pana la 210 mii, dar am zis ca e mai ok asa si tot preventiv am zis sa verific si axul hexagonal de la pompa de ulei, care... bineinteles era aproape rotund, mi-a zis mecanicul ca mai ducea vreo 5000 km.

Asa ca am studiat un pic proiectul si am cautat in zona un atelier cu electroeroziune, care este doar unul singur in judet.
    Axul am hotarat sa-l dau in lucru la doua ateliere, la cel cu electroeroziunea unde mi-au cerut cea mai buna cheie imbus de 10 pe care o gasesc si le-am dus un imbus YATO facut din otel CRV 6150, adica Chromium-vanadium steel, despre care wikipedia zice "Chromium and vanadium both make the steel more hardenable. Chromium also helps resist abrasion, oxidation, and corrosion.[2] Chromium and carbon can both improve elasticity."
    Posibil sa existe ceva si mai bun de atat, dar nu avea nimeni pe stoc decat chinezarii, asa ca m-am multumit cu YATO.

La al doilea atelier mi-au cerut axul vechi, i-au testat rezistenta si au zis ca imi fac axul dupa proiectul lui Virgil dintr-un otel cel putin la fel de bun, care in faza primara era o bara cilindrica de otel. Rezultatul inca nu il am, astept sa vad ce iese.
    Deocamdata am pus poze cu balansierul electroerodat si axul facut din imbus YATO-Chromium-Vanadium, revin saptamana viitoare dupa montaj.
    Aa, preturi:
    - electroeroziune + ax din YATO = 100 lei
    - ax din otel nustiudecare, la atelierul 2 = 70 lei

Ioan19 apreciază asta.
  20. Hilfiger

Hilfiger Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Nissan QQ J12
    Arata foarte bine, din nefericire in Timisoara nu am gasit oameni priceputi. Si la mine electroeroziunea a fost 50ron si axul 90ron. Dar ambele au fost facute de mantuiala. Scule yato am si eu, nu le rupi nici sa vrei.
    Parca spuneam cuiva zilele trecute ca nici nu isi imagineaza ce afacere (foarte profitabila) e in spatele acestui balansoar.....

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta