1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Pompa ulei motor 2.0 TDI - sistemul de antrenare cu probleme- reparatie si/sau inlocuire

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de cipi_, 5 Apr 2009.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. catalinnegoita 1st Gear Member

Locație:
    Ilfov
    Masina:
    Audi A6 2.0 TDI 2005 c6
    Salut baieti am citit foarte multe pagini din acest post, si eu am aceeasi problema un sunet infernal de lant de la pompa de ulei detin un 2.0 TDI 140 cp BLB , sunt tentat sa fac adaptarea la pompa de ulei de pe 1.9 tdi , am vazut si niste posturi pe youtube oamenii zic ca este ok , ceva pareri in legatura cu pompa de pe 1.9tdi . Cum se adapteaza , se modifica greu!!

2. F.M.

F.M. 1st Gear Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    Audi A4 Allroad 2014 steptronic 7, 2.0TDI 190 HP
    Solutia cu pompa de pe 1.9TDI mi-a propus-o si mecanicul care se ocupa de masina mea, dar m-a avertizat ca vor aparea niste vibratii in plus (am inteles ca la audi mai accentuate decat la vw cu 2.0TDI).
    Apoi am inteles ca trebuie schimbata si baia ca sa faca loc noului sorb al pompei de la 1.9TDI si ca sa fie complet, pompele la dezmembrari sunt de la 500 lei in sus, problema la 2.0TDI e cunoscuta si baietii speculeaza.

Daca nu as fi intrat pe forumul asta, probabil ca as fi mers pe varianta cu pompa de pe 1.9TDI, dar acum mi se pare mult mai buna solutia cu kitul nou cu lant si patina si rectificarea balansierului + ax de antrenare nou dupa planul postat de Virgil.
    Asa cum a tinut 200 mii cu axul (prost gandit) original, asa sper sa tina inca 200 mii cu alt lant, patina si ax nou, fara vibratiile suplimentare de la pompa de 1.9TDI.

Evident, fiecare este liber sa aleaga, am inteles de la mecanic ca el a pus pompe de 1.9 la mai multe masini si oamenii au fost multumiti cu tot cu vibratii, varianta cu axul construit dupa proiect si electroeroziune in balansier, o vede acum pentru prima data si i s-a parut foarte ok.

Ioan19 apreciază asta.
  3. catalinnegoita 1st Gear Member

Locație:
    Ilfov
    Masina:
    Audi A6 2.0 TDI 2005 c6
    Multumesc pentru raspuns, am citit si eu de vibratii , insa nu am auzit de schimbat baia , iar acum mia spus cristi ca trebuie sa astupi nustiu ce gauri, imi era foarte folositor daca gaseam pe cineva care a facut adaptarea sa stiu exact ce trebuie schimbat acolo , nu as vrea sa ma bag aiurea. Daca doreste cineva sa elucideze misterul adaptarii pompei de ulei de la 1.9tdi la 2.0tdi , o sa urmaresc cu mare interes acest post. Va multumesc.

4. F.M.

F.M. 1st Gear Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    Revin, a trebuit sa fac un ax nou, deoarece axul initial nu a incaput in pompa. Partea rotunda de 2 cm de la mijlocul axului nu a vrut sa intre in pompa, cu toate ca pare a se fi respectat proiectul. Mecanicul s-a "jucat" un pic cu axul la polizor si a stricat "jucaria", asa cum se vede si in imagini.
    Am revenit la mester cu o noua comanda, de data asta i-am cerut ca partea hexagonala de 6 sa fie pana aproape de hexagonul de 10, cu 5mm distanta unde sa se faca trecerea treptat (conic) de la 10 la 6 pentru un + de rezistenta.
    Rezultatul se vede in poza, am probat jucaria si acum intra fara probleme. ;)

Cu ocazia asta am aflat ca initial mesterul NU a folosit cheia imbus de 10 YATO livrata de mine, deoarece din motive tehnice nu a putut face ca axul hexagonului mic de 6 sa fie acelasi cu axul hexagonului mare de 10, ceea ce este vital pentru ca la rotire sa nu apara probleme. Asa ca fara sa stiu, a folosit un imbus de 12 din dotarea proprie (culmea tot otel chrom vanadium), din care a strunjit ambele parti, cea de 6 si cea de 10 realizand acelasi ax de rotire pentru ambele capete. De data asta i-am dus cheia imbus de 12 YATO, din acelasi set cumparat anterior.
    Maine am masina inapoi, in sfarsit.., ca am exasperat-o pe sotie ca i-am tot "furat" masina.

Ioan19 și raducutzu apreciază asta.
  5. R3ptile

R3ptile 2nd Gear Member

Locație:
    Sfântu Gheorghe
    Masina:
    A4 2.0 TDI BLB 2005
    Salutare!

In urma unei atentionari primite de la un mecanic, referitor la existenta acestei probleme de ovalizare a axului hexagonal la pompa de ulei la anumite tipuri de motor 2.0 TDI, am citit cu foarte mare atentie toate posturile threadului.

Din pacate, masina mea: A4 B7 2005 limuzina (22.12.2004) cu cod motor BLB, 185.000 km, intra in categoria de risc maxim privind aceasta problema, mai ales ca am un B7 mai special: turbosuflanta upgrade Garret GTX 2.5 bari, intercooler aluminiu, toata tubulatura schimbata cu aluminiu si furtune siliconice Turbo Works (6 bari), resoftare profesionala, putere: 220-230 CP. (am mai facut si alte retrofituri: RNS-E High Resolution, tempomat, bluetooth high, DVD player, ceas bord color. Urmeaza: upgrade la frane ceramice, ambreaj kevlar si problema cu axul hexagonal)

Ca si o concluzie personala, consider ca cea mai buna metoda pe termen lung, este varianta cu ax hexagonal cu capete de 10/6 mm si marirea gaurei din balansoar la 10 mm.

Ce ma sfatuiti ? Multumesc anticipat!
    Numai bine!

Ultima editare de un moderator: 19 Mar 2015
  6. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Cea mai buna metoda pe termen lung nu este marirea acelei gauri din balansier la un diametru de 10 mm din mai multe motive (unul dintre ele fiind riscul de forfecare la partea unde ramane masura de 6 mm adica partea care intra in pompa de ulei).
    Sfatul meu (si crede-ma ca stiu ce spun) este sa maresti gaura din balansier la maxim 8 mm. Daca zici ca ai citit acest topic stii deja cui trebuie sa te adresezi pentru a face reparatia la masina ta. Bafta.

neagoe marius și Rotaru Stefan apreciază asta.
  7. lxl

lxl Gold Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi allroad 2002.2,5 TDI AKE,A2 2002. 1,4TDI AMF,A4 2017 2.0 DETA.A4 2.0 2017 deta,A4 2015,2.0,CNHA
    Nu vreau sa te contrazic,dar aici nu sant de acord cu cea ce spui,exact atata risc de rupere are si cel de 8 ca si cel de 10.Singura rezistenta opusa la ele este presiunea de ulei,ruperea s-au rasucirea este doar in cazul in care ajunge ceva metalic intre pinioane,dar in cazul ala poate fi axul si de 25 ,tot se sparge pomapa de ulei.Eu am adus inovatia asta cu hexagon de 10 din austria in 2006 de la un prieten mecanic acolo,de atunci am facut mult peste 100 si nici unul nu sa dus pana acum,intre timp au luat altii inovatia si au inceput o intreaga industrie,tin minte ca prin 2009 ma sunat cineva din bucuresti ca vine la mine sa-i fac modificarea,i-am sspus sa trimita piesa cu curierul,a zis nu vine personal.A si venit a stat langa mine pana am pus axele si a plecat inapoi in aceeasi zii.Ulterior am aflat ca au inceput si ei sa le modifice,dar nu la pretul meu ci dublu,ma rog e treaba lor.La fel inca din cateva judete ma-u sunat,au venit au vazut au plecat ,de atunci si ei fac modificarea,asta este piata,este loc pentru toata lumea,dar daca facem o afirmatie,sa fie intemeiata. Eu niciodata nu am ascuns nimic,pentru ca asa e felul meu,am si pierdut la viata mea din cauza asta,dar nu-mi pare rau,eu am 50 deci urmeaza cei tineri,tre sa-i ajutam fiinca viitorul este al lor.Aveam o vorba candva,pe vremea lui ceausescu,se pare ca mare viitor nu avem,macar trecutul sa ramana.

Dan Popa, Geo_G, CipiA4 și alți 4 apreciază asta.
  8. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    lxl nu am spus ca mi s-a intamplat ceva pana acum si eu am facut zeci de modificari la pompa de ulei (fac asta de peste 10 ani, printre altele) dar este mai sigur sa fie trecerea de a 8 mm la 6 mm.
    Cu restul afirmatiilor sunt si eu intru totul de acord referitor la cei care s-au apucat sa modifice aceasta pompa dupa ce au copiat de la altii dar noi sa fim sanatosi si sa mai pierdem noi macar din asta dar sa ramana ceva in urma.

O zi buna

9. R3ptile

R3ptile 2nd Gear Member

Locație:
    Sfântu Gheorghe
    Masina:
    A4 2.0 TDI BLB 2005
    Salutare!
    Cautand un pic pe internet, cu speranta de a gasi un atelier in zona, am gasit chiar in orasul meu un atelier, la care in lista cu utilaje am observat ca are si masini de electroeroziune.

In alta ordine de idei, am inteles ca trebuie tratata gaura balansierului la fel si axul pentru duritate, intrebarea este care ar fi cea mai buna metoda? (termochimic, nitrurare, etc.)

In legatura cu fabricarea hexagonului (in primul rand ma adresez colegilor Cristi sau lxl) ce material imi recomandati? este ok materialul ales de colegul virgil_uturas (42CrMo4 sau 34CrAlNi7-10)? Daca nu pot sa rezolv local hexagonul, cam cat costa unul gata facut si trimis prin curier?

Mersi anticipat,
    Numai bine!

Ultima editare de un moderator: 26 Mar 2015
  10. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    R3ptile un imbus rectificat nu se poate face fara balansier pentru ca trebuie facute niste masuratori. Referitor la material este bun acela dar depinde sub ce forma il gasesti (bare rotunde, bare hexagonale, cat de groase, etc., etc.).
    Repet, ai deja scrise in acest topic toate informatiile. Pretul pentu rectificare/modificare a balansierului pompei de ulei depinde de mai multi factori: materialul folosit, cati oameni lucreaza pentru rectificare balansier, tratament pentru piesa prelucrata si altele.
    Deja acest topic are foarte multe pagini in care repetam aceleasi lucruri mereu. Bafta.

Ultima editare: 26 Mar 2015
  11. mihaimihai

mihaimihai 1st Gear Member

Locație:
    iasi/italy
    Masina:
    Audi A4 B7 Sline 2006(brd) 170cp
    Buna seara.vreau sa ca întreb cum pot sa mi dau seama daca motorul meu are pompa de ulei pe lan sau cu pinioane.cod motor brd.va multumesc

12. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Pompa ta este cu sistem de antrenare prin pinioane. Oricum imbusul se strica si la un moment dat balansierul va trebui sa-l rectifici. Bafta.

In al doilea rand te rog, sa modifici/completezi profilul tau cu masina care o detii (in speta Audi), adica: tipul masinii, an de fabricatie, tipul motor/capacitate cilindrica si obligatoriu cod motor pentru ca data viitoare, daca mai pui intrebari, sa nu stam sa ghicim despre ce tip de masina si motorizare vorbesti. Uite-te la profilul meu si ai sa intelegi despre cum trebuie sa arate si profilul tau. Multumesc.

Ultima editare: 26 Mar 2015
  13. F.M.

F.M. 1st Gear Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    Legat de dimensiunea gaurii din balansier, 10 mm sau 8 mm, nu are nici o importanta atat timp cat axul hexagonal este prelucrat bine, adica trecerea de la 10 mm la 6 mm sa se faca conic, nu brusc si axele de rotatie a celor doua capete sa coincida. Mai mult decat atat, consider ca 10 mm e dimensiunea mai potrivita cazului, deoarece problema cu uzura axului apare mult mai pronuntata in capatul axului care intra in balansier datorita segmentului scurt din ax care intra in acesta, forta fiind mare pe un segment scurt de ax. Din acest motiv trebuie adancita gaura in balansier la electroeroziune de la aprox 17 mm la aprox 30 mm.

14. lxl

lxl Gold Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi allroad 2002.2,5 TDI AKE,A2 2002. 1,4TDI AMF,A4 2017 2.0 DETA.A4 2.0 2017 deta,A4 2015,2.0,CNHA
    Daca angrenajul ar fi cu conicitate ar exista un mare risc de a se rupe.Cuplaje conice sant folosite exclusiv in locuri unde este risc mare de a se desface,exemplu sant pivotii s-au alte articulatii,si pinioane de distributie s-au altele.Eu am adancit la 25mm si i-ti spun de ce nu mai mult.Electrodul de eroziune este din cupru,el in timp ce patrunde cat mai adanc se uzeaza,deci gaura va deveni conica,si nu este voie.Dar fiind hexagon de 10 ,latura de contact este indeajuns de mare ,incat sa faca o suprafata mult mai mare pentru sarcina la care este solicitata.Dar mentionez nu eu am experimentato prima dat,ci un prieten de-al meu din austria prin 2006,cand au inceput sa cada,sant baieti inventivi si in alte tari.

15. Hilfiger

Hilfiger Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Nissan QQ J12
    Nu inteleg de ce sunt sfatuiti sa faca modificarea la modelul vechi, considerad ca rectificarea si manopera sunt mai ieftine si tine "o viata".

Tot asa cum nu inteleg de ce la unii totul costa in jur de 1200 ron si la altii 2500ron.

16. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    Sistemul de ungere de la 1.9 tdi nu poate fi reprodus 100% decat cu costuri foarte mari,adaptat este alta poveste. Insa hai sa recunoastem ca nu exista problema de ungere pe modelele anterioare. Ungerea, lubrifierea unui angrenaj nu are legatura cu faptul ca masina este mai noua sau mai veche important daca isi indeplineste functia si pe ce perioada.

Felicitari celor care au gasit o metoda de remediere, nu este un lucru la indemana oricui.

17. wlf18 1st Gear Member

Locație:
    brasov
    Masina:
    audi 2.0tdi 2006
    Sper sa nu par penibil ca intreb,dar de ce nu a incercat nimeni pana acum sa infileteze axul hexagonal in balansier?!!

18. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Este o "duda" ce spui tu. Nu se poate face asa ceva din mai multe motive unul ar fi viteza de rotatie de cateva mii de rotatii pe minut si mai sunt si alte motive. Citeste topicul pentru ca ai toate explicatiile necesare.

O zi buna

19. andreiconst 1st Gear Member

Locație:
    tulcea
    Masina:
    a6 s-line, 2.0 tdi, 2006
    La sfarsitul lui februarie in urma avertizarii din bord Low Oil Pressure si a unui zgomot din ce in ce mai deranjant la motor am fost nevoit sa schimb intreg angrenajul stiind ca aceasta e o problema destul de des intalnita la 2.0 tdi BLB. Toate bune si frumoase, problema rezolvata pana azi cand mi s-a aprins din nou acest martor, fiind nevoit sa trag imediat pe dreapta. Cum este posibil sau care ar fi cauza ca la nici 3 luni de la schimbarea angrenajului la un mecanic bun cu componente noi (lucrarea ajungand la 2650 lei), originale sa imi dea din nou eroarea asta ?
    Masina mea audi A6 C6 (4F), 2.0 tdi BLB

Ultima editare de un moderator: 12 Mai 2015
  20. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Sa inteleg ca ai schimbat pompa integral adica tot corpul pompei de ulei cu balansiere noi si pompa mica de ulei noua care costa aproximativ 6.000 lei sau doar ai montat un imbus nou (cel vandut de reprezentanta) in balansierul vechi al masinii ?

Ai verificat pinionul cu ambreiaj de pe vibrochen ? Mai avea dintii completi ? De unde ai cumparat lantul cu patina si pinionul mic ? Stii ca trebuia sa corectezi balansierul pentru ca sigur era deja ovalizat ? Cred ca ce ai facut tu pe acolo este o combinatie nefericita si mecanicul ala nu prea stia ce are de facut. Inainte sa te mai apuci de asemenea reparatii citeste si informeaza-te. Daca nu intelegi ce te-am intrebat scrie numarul tau de telefon aici si o sa te sun eu ca sa iti explica ce trebuie sau mai bine zis ce trebuia sa faci si cum sa procedezi. Bafta.

Ultima editare: 12 Mai 2015
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta