1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Pompa ulei motor 2.0 TDI - sistemul de antrenare cu probleme- reparatie si/sau inlocuire

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de cipi_, 5 Apr 2009.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. andreiconst 1st Gear Member

Locație:
    tulcea
    Masina:
    a6 s-line, 2.0 tdi, 2006
    am efectuat lucrarea obisnuita despre care vad ca vorbesc majoritatea userilor "cea in jur de 2500 de lei", la mine fiind 2650. nu ma pricep foarte bine, in linii mari stiu ca am schimbat angrenajul. balansiere noi tot, dar sigur nu am schimbat si pompa mica de ulei daca zici ca costa 6000 de lei.

Ultima editare de un moderator: 12 Mai 2015
  2. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Nu ai inteles ce te-am intrebat si nu m-am referit la nici o pompa mica. M-am referit la tot ansamblul corpului pompei de ulei.

Ultima editare: 12 Mai 2015
  3. DannD 1st Gear Member

Locație:
    Craiova/Slatina
    Masina:
    A4 B8.5 Avant, CSUB 2014 Ultra
    Salutare,
    Sambata vreau sa dau preventiv jos axul minune si balansierul care trebuie rectificat impreuna cu un mecanic care nu sunt convins ca a mai facut asta. Masina nu se va misca pana refac imbusul si rectific balansierul. Prefer sa fac asa pentru ca sunt satul de mecanici care se "pricep" si mai rau nu te lasa sa asisti. In cazul de fata nu ma deranjeaza sa ma murdaresc un pic, ca nu imi cad gradele, mai ales ca nea Costel e mai in varsta. Daca pun balansierele asa cum le_am dat jos, adica la semne, iar masina nu se misca de pe canal mai am nevoie de faimoasa cala?

4. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Da, mai ai nevoie pentru ca risti sa se miste balansierele si distributia nu va mai fi aliniata. Inainte de a demonta sistemul de antrenare se caleaza obligatoriu distributia. S-a mai scris asta in topic de cateva ori pana acum. Te sfatuiesc sa nu faci asta daca nu ai mai facut-o niciodata. Bafta.

5. nae77

nae77 4th Gear Member

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    A6 C6 2006 2.0 TDI-BRE
    Salut,
    Se poate verifica axul respectiv daca dai jos doar baia de ulei fara sa mai dai jos toata fata masinii ca sa verifici si balansierele si sa fie calate cu distributia ?

Ultima editare de un moderator: 24 Mai 2015
  6. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Nu, nu se poate verifica daca nu demontezi integral baia de ulei si corpul pompei de ulei nu este demontat de pe masina iar distributia nu este demontata si calata pe 0. La tipul tau de masina se poate demonta baia de ulei fara sa demontezi fata masinii. S-a mai mentionat asta in acest topic de multe ori pana acum. Bafta.

Ultima editare: 25 Mai 2015
  7. nae77

nae77 4th Gear Member

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    A6 C6 2006 2.0 TDI-BRE
    Multumesc pentru raspuns deci pot verifica la modelul meu axul si sa calez balansoarele si sa pun la pozitia service distributia de sus.

Ultima editare de un moderator: 25 Mai 2015
  8. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Da poti face asta fara sa demontezi toata fata cum trebuie procedat obligatoriu la A4 B7.

Ultima editare: 25 Mai 2015
  9. mihaipint 1st Gear Member

Locație:
    Câmpulung Moldovenesc
    Masina:
    Audi A8 D4 4H 3.0TDI
    Este posibil sa apara vibratii la motor doar dupa 2000 rpm, in cazul in care pompa de ulei s-a montat fara folosirea acelei cale? pana in 2000 de turatii, merge impecabil, dar peste, mi se pare ca vibreaza mai tare decat vibra inaintea modificarii axului si balansierului si respectiv montarea pompei inapoi pe masina.

10. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Da, este posibil. Ti-am mai spus asta.

11. mihaipint 1st Gear Member

Locație:
    Câmpulung Moldovenesc
    Masina:
    Audi A8 D4 4H 3.0TDI
    solutia? data jos pompa si remontata corect? in cazul in care o las asa, risc?

12. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Da, risti sa ramai cu acele vibratii in mod permanent si exista riscuri in plus in afara de vibratii. Cand ti-am spus ca nu este de joaca si anumite lucruri trebuie platite (ca si manopera) pentru ca nu ai cum altfel nu ai inteles. Demontezi si montezi corect pompa. Si asta iar o sa te coste. In loc sa faci ceva bine de la inceput o sa tot desfaci pana iti iese.

13. lxl

lxl Gold Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi allroad 2002.2,5 TDI AKE,A2 2002. 1,4TDI AMF,A4 2017 2.0 DETA.A4 2.0 2017 deta,A4 2015,2.0,CNHA
    Daca exista un pic de inventivitate,se poate monta si fara cala la perfectie.Axul balansor are 2 suprafete drepte,care tre sa fie la 90 de grade fata de carcasa,binenteles cu motorul tras la semn.

mariano și Ioan19 apreciază asta.
  14. DannD 1st Gear Member

Locație:
    Craiova/Slatina
    Masina:
    A4 B8.5 Avant, CSUB 2014 Ultra
    Cristi, tot respectul pentru informatiile date pe forum, si pentru profesionalismul pe care cred ca il ai in activitatea ta, dar nu vad de ce nu am gasi astfel de informatii aici, pe un forum dedicat, atata timp cat se pot gasi pe net (youtbe, de ex.), sau pe alte forumuri.
    Eu ca membru ar trebui sa stiu care e procedura cel putin pentru a ma convinge de profesioalismul lui "nea mecanicul" care foloseste un surub de 6 sau 7 in locul calei sau cand strange surubul "la mana" pentru cei 20N.
    Data viitoare ma voi gandi de 2 ori daca merita sa dau 100 ron mai putin lu' nea mecanicul.
    Multe informatii sunt date aici cu lingurita, iti trebuie putina pregatire tehnica sa le pui cap la cap in asa fel incat sa nu gresesti, chiar daca nu iti repari personal masina.
    Lxl, multumesc pentru informatiile strecurate pe alocuri, cel putin despe cala de la axele balansiere mi-am dat seama ca nu e necesara dupa pozele postate de tine initial.

Ultima editare de un moderator: 29 Noi 2015
  15. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Nu sta nimeni sa detalieze anumite proceduri in primul rand pentru ca nu scrie nimeni romane pe forum si nu avem timp pentru asta. Si asa, eu cred ca stau ore bune pe forum sa dau explicatii dar uneori si eu am altceva de facut nu sa dau explicatii pentru fiecare intrebare. In alta ordine de idei trebuie sa respectam munca unui mecanic bun care asta face in fiecare zi si anumite lucruri trebuie platite. Daca vrei sa le faci singur si sa nu platesti pui mana si te documentezi atat cat poti restul le descoperi singur (existand riscul sa si strici ceva poate iremediabil). Deja discutia se indreapta catre altceva si nu are rost sa continuam. Multumesc pentru intelegere.

O zi buna

16. bugscata

bugscata 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Ex: A4 B7, 2.0 TDI BPW, 2007
    Salut,
    Am citit topicul si nu imi este 100% clar daca pentru sistemul de angrenare cu pinioane trebuie demontata toata fata masinii sau doar data jos baia de ulei.
    Ma ajutati va rog cu un raspuns?
    MS,
    Catalin

17. Hilfiger

Hilfiger Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Nissan QQ J12
    Nu trebuie demontata fata.

18. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    In ELSA (si in mod normal) este mentionat faptul ca se demonteaza fata (in plus se suspenda motorul si se demonteza bara stabilizatoare si cu tampoanele de la motor) ca sa fixezi corect distributia si sa ai loc suficient ca sa demontezi / montezi baia de ulei.
    Ca nu vor unii mecanici sa faca asta si se chinuie ca niste "masochisti" este treaba lor. Singurul model de Audi la care chiar nu este nevoie sa se demonteze fata (bara, trager, radiatoare) este A6 C6. Bafta.

19. sante

sante Bronze Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    a6,2.0 tdi, BLB, 2005
    și la audi a6 c6 se demontează fața...cel puțin la mine așa a făcut

20. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    La A6 C6 se poate demonta baia si face reparatia fara sa demontezi fata masinii. Te chinui putin dar se poate.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta