1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Pompa ulei motor 2.0 TDI - sistemul de antrenare cu probleme- reparatie si/sau inlocuire

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de cipi_, 5 Apr 2009.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. lxl

lxl Gold Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi allroad 2002.2,5 TDI AKE,A2 2002. 1,4TDI AMF,A4 2017 2.0 DETA.A4 2.0 2017 deta,A4 2015,2.0,CNHA
    Nu difera cu nimic, s-a schimbat doar codul, piesa este identica, dar din pacate eu am vasta experienta de a inlocuii doar acest ax, binenteles la cererea clientului cu vesnicul motiv, las ca vand masina.
    Aproximativ dupa 36000 km. s-a aprins becul rosu. :keule: A urmat inlocuirea completa a axelor balansoare cu pompa cu tot si intre timp distrugerea turbinei, care a lasat ulei si in filtru de particule. Era un skoda superb cu motor BSS euro4.

Ultima editare de un moderator: 22 Iun 2011
    Superb 1 apreciază asta.
  2. silvio

silvio Silver Member

Locație:
    Milano
    Masina:
    audi a6 4f 2.0 tdi 2006 audi a6 4f 3.0 Tdi 2011
    Multumesc dyabolyk.

Dar balansorul sau cum se numeste, se poate schimba in caz ca are uzura (gaura ovalizata) ? Un inginer de la audi, mi-a spus ca daca se rupe intinzatorul sau are uzura mare, presiunea la ulei scade si la relanti se aprinde martorul la ulei. Mi-a aratat la un pasat 2.0 tdi care avea aceiasi problema, martoru la ulei la ralanti se aprindea. In turatie se stingea. Motorul avea o rontaiala urata rau. Eu sunt hotarat, schimb si gata.

Ultima editare de un moderator: 22 Iun 2011
  3. dyabolyk

dyabolyk 2nd Gear Member

Locație:
    Vâlcea
    Masina:
    AUDI A4 B8 2009 2.0TDi
    Silvio daca gaura in care intra axul este ovalizata cred ca trebuie sa treci pe pinioane. Sa vedem ce pareri au si colegii de pe forum.

4. silvio

silvio Silver Member

Locație:
    Milano
    Masina:
    Salut!Am nevoie de un raspuns urgent,pentru a schimba lantul la pompa ,trebuie demontata bara ,radiatoare si ce mai e pe acolo sau exista alta metoda?

5. dyabolyk

dyabolyk 2nd Gear Member

Locație:
    Vâlcea
    Masina:
    AUDI A4 B8 2009 2.0TDi
    Salut! Mie mi-a demontat toata partea fata, bara, faruri, radiatoare, distributie. Nu cred ca exista alta metoda.

6. Musique2 1st Gear Member

Locație:
    alba Iulia
    Masina:
    VW
    Mie mi-a demontat distributia ,baia de ulei pompa de ulei sa ii schimbe si axu si din cate am vazut cam atat

7. silvio

silvio Silver Member

Locație:
    Milano
    Masina:
    E adevarat, alta solutie nu e. Cu ocazia asta am schimbat kitul de distributie, nou cu pompa de apa, intinzatorul nu era rupt, avea doar o uzura cam mare, pinionul mai mergea, dar cea mai mare uzura avea axul hexagonal, aproape ca era rotund.

Am schimbat si pompa de ulei si axul semering-ului de la arbore. Maine montaza tot. Manopera si toate piesele, plus incarcare gaz, antigel, si filtrul de ulei, tot al lor, pret final 1000 euro. Nu stiu e mult putin, asta e, am intrat in hora trebuie sa joc. Din toate piesele imi este frica doar de lant, are o chestie ce nu-mi place dar sper sa mearga.

Ultima editare de un moderator: 27 Iun 2011
  8. silvio

silvio Silver Member

Locație:
    Milano
    Masina:
    Salut ! Acum am venit cu masina de la mecanici. Motorul toarce bine. Lantul nu se mai aude. Am facut bine ca am schimbat lantul, axul , pompa, nu stiu daca mai mergea 2-3000 de km. Daca nu era forumul clubaudi.ro nu schimbam kit-ul de la pompa de ulei. Multumesc tuturor celor care au dat explicati pentru lant pompa ulei.

Sanatate la toti!

Ultima editare de un moderator: 28 Iun 2011
  9. lucka_liviu 1st Gear Member

Locație:
    suceava
    Masina:
    audi a6 2008
    dyabolyk Salut!De curiozitate cat a costat kitul complet si cat a costat manopera ?

Ultima editare de un moderator: 23 Mar 2013
  10. dyabolyk

dyabolyk 2nd Gear Member

Locație:
    Vâlcea
    Masina:
    AUDI A4 B8 2009 2.0TDi
    lucka_liviu 600ron kitul si 450 manopera.

11. lup99 1st Gear Member

Locație:
    craiova
    Masina:
    2.0 tdi
    Eu am rezolvat problema cu balansierul reparand-ul.

Ultima editare de un moderator: 23 Iul 2011
  12. Dr0ps2000 1st Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4, 2.0 TDI, 2005
    La voi cum se auzea ? La relanti ? in turatie ? Tot timpul ? La mine se aude doar cand stau la semafor pe D cu piciorul pe frana , cand pun pe N totul se schimba , cand pun pe D iar se schimb iar zgomotul motorului , iar se aude țacanitul ala .

Nu inteleg , daca este de la lantul pompei de ulei de "țacane" doar cand este pe D sau R si este pe loc la o turatie de maxim 900 ? De ce nu "țacane" si la relanti in N sau P ? Exista vreo explicatie ? sau am noroc si nu este de la pompa de ulei ? Pareri ceva ?

Va multumesc anticipat !

Nu cred ca este de la cutie 90% , se aude in partea din fata spre dreapta parca , nu imi dau seama .... Am avut in trecut probleme cu pompa mi-a crapat pe autostrada , s-a dus si turbina si tot , long story , schimbate cu piese sh .

13. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Atunci ia legatura cu un mecanic bun care are aparat de masurat presiunea de ulei in rampa si vezi imediat cum lucreaza pompa de ulei. Bafta

O seara buna

14. lxl

lxl Gold Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi allroad 2002.2,5 TDI AKE,A2 2002. 1,4TDI AMF,A4 2017 2.0 DETA.A4 2.0 2017 deta,A4 2015,2.0,CNHA
    Am o intrebare, ce tip de cutie automata ai?

15. Dr0ps2000 1st Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4, 2.0 TDI, 2005
    Multitronic 7 trepte .

Presiunea de ulei in rampa ? Cum se masoara asta ? Se pune masina in rampa si se monteaza un manometru acolo la joja ? sper sa nu zic vreo prostie , dar nu prea le am cu mecanica :)

Si inca ceva , sa zicem ca sunt probleme la lant sau intinzator astea afecteaza presiunea uleiului ? exista posibilitata ca preisunea in rampa (cum spui tu) sa fie normala chiar si cu un lant uzat sau intinzator slabit ?

Trebuie sa caut si un mecanic care sa aiba "ureche muzicala" sa imi spuna de unde vine zgomotul acela :)))

Ultima editare: 23 Iul 2011
  16. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Ai spus o ''prostie''. :) Presiunea in rampa este presiunea facuta de pompa de ulei in momentul functionarii motorului la diferite valori ale turatiei motorului. Se masoara cu un manometru special care se cupleaza la motor in locul unei sonde. Presiune de ulei are niste valori standard de la care se pleaca. Daca acele valori sunt mai mici la masurare atunci ai probleme.

Mai multe detalii tehnice le obtii de la un mecanic destept. :) Intram intr-o arie prea tehnica si nu are rost sa-ti incarci memoria cu niste lucruri care nu-ti prea folosesc. :)

Normal, daca sunt probleme la lant sau intinzator sau axul balansierului (este ovalizat) acestea afecteaza presiunea uleiului si automat nu se mai face o ungere in parametrii normali de fabrica ai motorului, turbinei, etc.

Inca odata repet, cauta un mecanic care stie ce trebuie sa faca. Du-te la intalnirile cu membri clubului din zona ta (Timisoara) si o sa te sfatuiasca ei la cine sa apelezi. Citeste tot acest topic cap-coada pentru ca am mai discutat si s-a mai discutat repercursiunile lipsei presiunii de ulei.

O noapte buna

Ultima editare: 20 Aug 2011
  17. lxl

lxl Gold Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Daca nu ai schimbat si axul balansor,cel care are gaura hexagonala,care acum e pe jumatate rotunjit,mai faci vreo 25 de mii si iar se ronjeste..

18. audia6tdi Guest

Locație:
    bd
    Masina:
    momentan in cautare,fara graba
    Unde este acel ax balansor ? si cam cat costa ? Este vorba de piesa aia care costa circa 30 ron ? sau e vorba de piesa in care intra ?.

Ultima editare de un moderator: 22 Aug 2011
  19. lxl

lxl Gold Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    De cel din urma e vorba,ala cu gaurica.

20. audia6tdi Guest

Locație:
    bd
    Masina:
    momentan in cautare,fara graba
    Am vorbit intre timp cu mecanicul si a zis ca o verificase si nu avea uzura. Uitasem despre ce e vorba.
    Mersi

Ultima editare de un moderator: 22 Aug 2011
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta