1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Pompa ulei motor 2.0 TDI - sistemul de antrenare cu probleme- reparatie si/sau inlocuire

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de cipi_, 5 Apr 2009.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. ionutmaster86 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    2006 Audi A4 B7 2.0TDI BPW
    BPW are agrenajul pe pinioane.Legat de ce trebuie sa desfaci nu stiu.
    Bafta!

2. alyvo Bronze Member

Locație:
    Nehoiu
    Masina:
    Audi
    Ca sa desfaci suruburile de la baie care sunt mai ''ascunse'' catre cutie, desfa bara stabilizatoare din dreapta si din stanga din cuzinetii de cauciuc si daca ai posibilitatea sa ridici motorul.
    O solutie mai simpla ar fi daca gasesti o sonda gen cum este endoscopul si pe la buson poti vedea ce e la pompa de ulei.

Toate cele bune.

3. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    dariusddj motorul BPW are pompa de ulei cu actionare prin pinioane.

Scuza-ma ca-ti spun dar te-ai dus la un mecanic care ori nu are sculele necesare ori nu stie ce trebuie sa faca.

Ca sa desfaci cele 2 suruburi din spate de la baia de ulei iti trebuie un imbus de 6 foarte lung cu bila in capat care se poate manevra ca sa agate capul surubului si sa il infileteze/desfileteze. In functie de cat de indemanatic este mecanicul, motorul se suspenda sau nu.

Atentie cand pui la loc baia: obligatoriu foloseste pentru etansarea baii de ulei un siicon special care il gasesti doar la reprezentanta si are codul D 176 404 A2. Ai grija ca acest silicon de etansare are un timp de uscare foarte rapid. Reprezentanta lucreaza numai cu acest silicon cand etanseaza baia de ulei. Nu cumpara porcarii de genul 2+2 sau mai stiu eu de care.

Dupa ce ai desfacut/demontat baia de ulei in mod obligatoriu demonteaza corpul/ansamblul pompei de ulei si modifica axul de antrenare care actioneaza efectiv pompa de ulei si partea din balansier in care intra axul pentru ca acolo s-a ovalizat si axul la randul lui este ovalizat.

Demonteaza corpul pompei de ulei si vezi ca balansierele au niste cuzineti. Vezi cat de tociti sunt pentru ca degeaba modifici/repari balansierul si axul daca acei cuzineti sunt tociti/uzati. Ei trebuie obligatoriu inlocuiti daca prezinta uzuri prea mari. Bafta.

Daca nu va descurcati vorbim prin PM.

O zi buna

Laurentiu Leo și Bradu Cristi apreciază asta.
  4. BV26CAT 1st Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Peugeot 206 2.0HDI, an 2000
    Se stie care coduri de motorizare sunt afectate de aceste defecte ale ansamblului pompei de ulei? Va intreb pentru ca eu doresc sa achizitionez un Audi A3 cu motorizare BMM/BKD fabricatie 2008.

5. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Toate mai devreme sau mai tarziu. Nu conteaza codul motorului doar numarul de kilometrii.

Am desfacut si BLB, BRE, BPW, BRD (Audi) si BKP (VW), etc.

Acum cum iti este norocul.

O seara buna

6. dariusddj

dariusddj Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    a4,2.0TDI,2006,multitronic,140CP,BPW
    Am modificat axul si maine il monteaza mecanicul. Balansierele trebuie sa fie cu greutatea in spre motor sau in spre baie cand e tras motorul la semne? Mecanicul zice ca si-a notat dar vreau sa-l verific. Daca le monteaza invers ce se intampla? Trepideaza motorul mai tare ma gandesc.

7. BV26CAT 1st Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Acum cred ca am inteles care e problema. Au schimbat sistemul cu lant cu unul cu pinioane, iar la ultimul se toceste axul care antreneaza pompa de ulei. Mai ramane sa aflu daca la motorizarile care ma intereseaza pe mine (BKD, BMM) a aparut de-a lungul timpului o revizie oficiala a ansamblului pompa/ax. Daca nu, singura solutie este inlocuirea preventiva a pompei si axului respectiv, inainte sa apara pierderea de presiune. Sau modificarea lor ca sa nu se mai toceasca. Hmm...incep sa ma gandesc tot mai serios la o motorizare pe benzina.
    Va multumesc mult pentru explicatii.

8. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Intradevar s-a inlocuit sistemul de antrenare pe lant cu cel care are pinioane si 2 balansiere. Dar si asta cu pinioane este la fel de prost si se ovalizeaza gaura care intra in balansier, axul si uneori partea in care intra axul in pompa de ulei.

Este o solutie intradevar corectarea gaurii din balansier + modificarea axului, preventiv si intradevar atunci s-au terminat cu problemele la pompa de ulei.

Asta recomand eu tuturor celor care au depasit 100.000 km cu masinle lor. Mai bine cheltui acum niste bani, decat ulterior sa ai surpriza sa se intample cine stie ce (sa cada turbina ca nu are ungere cu ulei sau sa se mai strice ceva pe la motor).

O zi buna

mariano și Vali_iza12 apreciază asta.
  9. dariusddj

dariusddj Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Pe mine m-a costat 400 lei modificarea facuta in axul cu balansier iar axul l-am facut dintr-un inbus de 8mm pe care l-am rectificat partea care intra in pompa de 6mm. Trebuie sa fie un inbus de calitate altfel se rasuceste. O sa fac niste poze si o sa pun aici. Eu zic ca nu e mult sa dai 400 lei plus manopera sa nu mai ai probleme.

10. BV26CAT 1st Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Si motorul 2.0 TDI Common Rail cod CBAB introdus in 2008 are aceeasi solutie de antrenare a pompei de ulei ca si motoarele PD BKD si BMM?

11. dariusddj

dariusddj Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Nu va mai stresati de pompa de ulei. Cumperi masina, modifici pompa si stai linistit. Pret 150-200 euro. Cautati doar sa fie pompa pe pinioane nu pe lant.

12. Throwbacks 1st Gear Member

Locație:
    Austria
    Masina:
    Audi A4, 2.0,2005
    Parerea mea ca fost proprietar de audi A4 2,0l, an fabricatie 2005: luati laba de pe masinile astea, cumparati 1,9TDI. Si eu am avut probleme cu lantul de la pompa de ulei. Daca te duci sa-l schimbi la Audi o sa ai supriza sa-ti spuna ca trebuie schimbat tot angrenajul pe pinioane care costa enorm. Eu am vandut masina instantaneu cand am ajuns la problema asta.
    Dupa ce ca are un costa enorm nici astea nu sunt bine facute si au probleme, asadar cumparati 1,9 TDI si gata, sau benzinar.
    Stiu, cele de 2,0 l consuma foarte putin si toti se orienteaza spre asa ceva, dar daca calculezi banii care-i bagi in problemele acestui motor ajungi mai scump decat un benzinar.
    Inafara de pompa de ulei mai au probleme mari si cu pompe duse (pompa injector), care daca nu sunt unse de ulei special facut pentru pompe duse se duc naiba. Trebuie sa folosesti ulei scump si schimbul sa-l faci exact la timp ca sa nu ai probleme.
    Eu am trecut pe o Octavia 2 1,9L tdi, DSG si sunt super incantat de masina. In 2 ani nu i-am facut absolut nimic, decat schimb ulei si frane. Sunt inca un mare fan audi A 4, sunt inebunit dupa masina asta dar m-a dezamagit total.

sante Nu e o regula daca mergi cu ea din an in paste, in marea majoritate a cazurilor cad sigur. Cei dela Audi nu vor sa recunoasca ca e o problema majora si ca nu au reusit acest motor inafara de faptul ca, consuma foarte putin.

Ultima editare de un moderator: 1 Iun 2012
  13. virgil uturas

virgil uturas 1st Gear Member

Locație:
    Reșița
    Masina:
    A4/B7, 2.0TDI, motor BPW, 2007
    Buna Cristian,

Sunt putin descumpanit de fiabilitatea unui sistem asa de important din motorul de 2.0l de la Audi, dar sunt sigur ca exista solutii, asa cum bine ai spus si tu.
    Eu am 160000km cu masina mea Audi A4/B7 2.0 TDI, motor BPW, si sunt interesat sa-mi modific in bine pompa de ulei. Poti te rog sa-mi recomanzi concret un service sau/si mecanic care poate face bine operatiunea ?!

Multumesc,
    Virgil (Resita)

Dan74 apreciază asta.
  14. dariusddj

dariusddj Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Intradevar faza cu lantul e urata,dar cele cu pinoane daca faci modificarea preventiv o sa ai o masina ok. Cele de 1.9tdi te scutura ca un tractor pt ca nu au balansiere.

15. mario vrs Silver Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    audi a4 b7,2006,2.0 tdi BPW multitronic(HHF)
    Eu am 220.000 km, fara probleme la pompa de ulei(cod motor BPW).
    Parerea mea e ca,daca nu te doare capul nu te lega.. Asa...preventiv..poti schimba tot motorul.

16. dariusddj

dariusddj Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Eu zic sa nu te bazezi pe zicala asta. Se stie foarte clar ca la un moment dat va ceda axul. De ce sa nu il rezolvi preventiv tocmai sa nu te doara capul. Daca te lasa la 500km de casa? Sau poate chiar prin strainatate. Cu cat platesti platforma rezolvi acum pompa.

17. mario vrs Silver Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    audi a4 b7,2006,2.0 tdi BPW multitronic(HHF)
    Cam asa e...insa deocamdata ma cam lasa cutia.. Cred ca o sa ma duc in Germania dupa alta,cand si-o da duhul de tot. Deocamdata merge ok,chiar daca se aprinde intermitent PRNDS. Ba ca e calculatorul,ba ca nu stiu ce... Experimente nu fac pe banii mei,sau s-o repar pe la nu stiu ce arab cu 2000 de euro,cand in Germania e 1000-1200 reconditionata cu garantie.
    Scuze de offtopic.

18. gl10cyp

gl10cyp 2nd Gear Member

Locație:
    Tecuci
    Masina:
    A6 ,2.0 TDI, MULTITRONIC, 2007
    Salutare, a cumparat cineva ansamblul pompa ulei cu lant, pinion si intinzator care se gasesc pe net la 200- 300 E, sunt bune de ceva? Am inteles ca ar fi din Ungaria. A montat cineva pe masina?

19. cip_jed

cip_jed 2nd Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Audi A4 2.0TDI 2005 140CP
    gl10cyp asta urmeaza sa fac luna urmatoare, va tin la curent.

Ultima editare de un moderator: 25 Iul 2012
  20. cip_jed

cip_jed 2nd Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Audi A4 2.0TDI 2005 140CP
    Baiatul din Sighisoara e de incredere? trimite si axul si suruburile de prindere? sau doar pinion, lant, intinzator? ce contine kitul de la ei?
    mersi frumos

Ultima editare de un moderator: 23 Mar 2013
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta