1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Portbagaj la A4 B7 - amortizor portbagaj - inchidere / Yala

Discuție în 'Audi A4 B7 (2005 – 2008)' creată de gilm, 16 Noi 2009.

1. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    @alinuty2003 si @CipryD ce cautati voi am eu pe masina din fabrica si trebuie sa schimbati intreg sistemul de actionare/deschidere al portbagajului (alte balamale, arcuri in plus, amortizoare portbagaj modificate care au alte putere de impingere, niste pufere elastice care arunca portbagajul la deschidere care sunt pe usa portbagajului si care tu nu le ai, etc. ...) + fire trase in plus + codari cu VCDS-ul. Ce vreti voi se poate face dar va va costa in jur de 200-300 Euro aproximativ, mai mult sau mai putin.

@Millen trebuie facuta o diagnoza cu Vag-ul si daca nu apar erori trebuie desfacut mansonul pe unde trec firele in portbagaj si masurate ca sa se vada unde sunt intrerupte. Trebuie sa te duci la un electrician. Ti-am trimis un PM unde sa mergi si cu cine sa iei legatura pentru rezolvarea problemei tale. Bafta

O zi buna

2. CipryD

CipryD 4th Gear Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    Audi A4 B7 '08 2.0 TDI BPW
    Ii bine ca nu ma doare mana sa ridic portbagajul atunci :)

3. thor 1st Gear Member

Locație:
    Ploiesti
    Masina:
    A4,1.9,2006
    Salutare,
    Am un B7 din 2005 si problema este ca mie la frig nu mi se mai incuie portbagajul. A mai patit cineva ? :think:

4. Dan.o

Dan.o 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Q7,3.0 TDI DHXA, 2019
    Va salut,

Am si eu o problema ceva mai delicata/pretentioasa pentru care nu am gasit rezolvare cat e internetu de mare...

Din cine stie ce motive, portbagajul meu cand sta inchis nu vine la linie cu restul caroseriei. (este vorba de o diferenta de cativa mm ~3-4)

Cand este inchis, in partea dreapta vine la linie cu restul caroseriei insa in partea stanga, sta putin sub linia caroseriei (ca si cum sta mai adanc asezat/inchis)

Problema este vizibila si la ornamentul de pe bara, cel de sub buza portbagajului. Intr-o parte, golul dintre buza portbagajului inchis si ornamentul de pe bara spate este mai mare, pe cand in partea stanga mai mica.

Exista vre-un reglaj anume al adancimii de inchidere al portbagajului astfel incat sa reglez doar partea stanga cu problama respectiva?

Multumesc frumos.

Ultima editare: 11 Feb 2013
  5. Cristi82

Cristi82 2nd Gear Member

Locație:
    Prahova
    Masina:
    A4 S-line, 2007
    Dan trebuie sa reglezi balamaua din partea stânga, doar din reglajub balamalei poti sa rezolvi aceasta problema

bafta

6. Dan.o

Dan.o 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Q7,3.0 TDI DHXA, 2019
    Multumesc, am rezolvat.

7. alexandru16 1st Gear Member

Locație:
    Franta
    Masina:
    audi a4 din 2001 2.5 tdi quatro 180 cp cod motor AKE
    Salut,
    Imi cer scuze daca nu am postat bine dar am vazut ca se discuta despre portbagaj. Am si eu o problema portbagajul nu il pot deschide decit cu cheia. Bag cheia si sare, manual nu functioneaza. Daca este deschis nu imi arata in bord. Mai specific ca nici geamurile si centralizarea din telecomanda nu functioneaza. Ma poate ajuta cineva cu un sfat ceva ? Multumesc

8. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    alexandru16 fa o diagnoza pentru ca tu cred ca ai o problema cu centrala de confort. Mergi la un electrician si se poate depista de unde ai probleme. Bafta

9. Millen 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4 2.0 TDI 140cp BRE, CVT Multitronic, 2006
    Revin dupa mult timp, dar niciodata nu este prea tarziu. Am fost la momentul respectiv la electrician. Desfacut la portbagaj, izolat firul ciupit si asta a fost.
    Ca mentiune notabila, nu e necesar sa se intre in portbagaj prin habitaclu sau alte nazbatii. Se baga cheia in butuc si gata. ;) Intr-adevar, nu prea o vezi pt. ca este chiar langa lampa de iluminat numarul de inmatriculare, dar e acolo si e tare folositor...

10. marius_rgn

marius_rgn 1st Gear Member

Locație:
    Sighisoara
    Masina:
    Audi A4 B7 S-line berlina an fabricatie 2007 cod bpw 2.0 tdi
    Salutare,
    Am si eu o problema la portbagaj ivita azi dimineata: cobor la masina deschid din centralizata masina toate bune si frumoase dar cand sa deschid portbagajul surpriza nu se mai deschide nici de la butonul din masina nici din telecomanda nici de la butonul de sub capota portbagajului, doar manual din cheie se mai deschide. A mai intalnit cineva problema asta, ce ar putea fi ?

11. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Faci o diagnoza in primul rand si in blocurile de masura vezi cum lucreaza switch-ul/motorul portbagajului. Mai departe desfaci si verifici, la un electrician bun care stie ce face/se pricepe, motorul deschiderii portbagajului. Verifica si firele care merg la inchiderea portbagajului. Se pot intrerupe firele care se afla in stanga cum deschizi portbagajul, sunt izolate de un manson de cauciuc.

Pe ghicite nu stie nimeni care este problema care o ai. Mergi la un electrician care stie sa faca ce ti-am mentionat anterior. Citeste si acest topic integral si cu mare atentie.

Ultima editare: 15 Aug 2013
  12. amantia 6th Gear Member

Locație:
    Sfântu Gheorghe
    Masina:
    A4 B7 2005 2.0 TFSIQ, WV eGolf 2019
    Inchiderea centralizata e electronica, acolo e un motor care inchide/deschide usa. Ori e o problema cu alimentarea motorului (cu cablul) sau cu motorul insusi. Trebuie demontat si verificat. De demontat e usor, poti sa faci si tu. De verificat, nu stiu cum sa faci (dar e un motor simplu, numai ca nu stiu daca functioneaza cu 12V sau cu mai mult/mai putin). Probabil e mai bine sa duci la un (electro)technician auto.

13. marius_rgn

Locație:
    Sighisoara
    Masina:
    multumesc pentru sfaturi,va tin la curent cu ce rezolv.

14. marius_rgn

Locație:
    Sighisoara
    Masina:
    salutare,am fost la un electricean auto si a verificat daca motorasul respectiv primeste curent si el primeste deci e stricat motorasul.de unde pot comanda respectivul motoras ca eu nu am gasit pe tot netu nimica.

15. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    De la orice magazin de piese auto sau de la reprezentanta.

16. Ionut B 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4, BRD 2.0 TDI ,2007
    Salut

Am si eu o problema la portbagaj. Cand il deschid (fizic, cand pun mana) nu se deschide si atat, ci se aude ca si o mitraliera...ca si cum se deschide incontinuu, sau se deschide, se inchide in mod repetat. Trebuie sa il ridic imediat ce am pus mana pe el, pentru a face un singur click(cum era normal), altfel se balbaie incontinuu, pana il ridic, sau iau mana de pe el. Sper ca m-am facut inteles, nu stiu cum altfel sa explic simptomele.

Ceva idei? Mersi!

17. remix

remix Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 1.9 TDI (BKE), 2005
    Salut,
    Au iesit din fabrica modele B7 fara sistemul de inchidere centralizata a portbagajului (adica cel din telecomanda)?
    Imi sta putin pe cap si as vrea un raspuns 100% sigur daca nu cer mult :)

la mine nu functioneaza acum, la fel ca si iluminarea in portbagaj iar pe VCDS nu apare nicio eroare... :|

18. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Te-ai exprimat complet anapoda si nu se intelege nimic din ce ai intrebat.
    Cum adica inchidere centralizata a portbagajului ?. La inchiderea masinii se inchide si portbagajul. La apasarea butonului din telecomanda/cheia masinii pentru deschidere usilor se deschide si portbagajul.

Butonul din mijloc deschide doar portbagajul. La unele modele de B7 il deschide complet/se ridica pana sus (asa am eu) pentru ca are o instalatie speciala din constructie care ridica capota portbagajului fara sa o ajuti tu cu mana (arcuri, balamale, pufere, amortizoare modificate fata de normal).

19. remix

remix Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 1.9 TDI (BKE), 2005
    scuze de exprimare! reformulez:

nu pot deschide portbagajul (unlock) din telecomanda, cu niciunul din cele doua butoane (mentionez ca becul din interior nu se aprinde deasemenea).

intrebarea mea este daca au fost produse modele de B7 la care deschiderea portbagajului se face doar prin introducerea lamei cheii in locasul cu pricina?

20. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Nu, nu exista B7 care sa nu poata fi deschis din butoanele cheii/telecomenzii. Trebuie facute investigatii mai amanuntite si dureaza ceva pentru a vedea motivele problemelor tale cu portbagajul. Ai drum in Bucuresti ?

Distribuie pagina asta