sper ca nu mai e vreun thread deschis cu subiectu asta eu unu nu am gasit.. sa trecem la subiect... am un A4 b5 din 96 e modelul fara climatronic fara ac fara recirculare... dar de ceva timp nu imi mai baga aer la picioare.. daca dau pe picioare imi baga tot la parbriz.. daca dau pe gurile de aerisire de pe bord.. baga pe ele... la fel si cand dau pe parbirz baga bine... mai exact toate merg inafara de picioare.. m-am gandit ca o fii vreo clapeta de directionare sau vreun cablu sarit(am observat ca sunt directionate cu niste cabluri clapetele).. dar cum ajung la ele?.. daca a mai intalanit cineva problema.. sau are cineva vreo idee.. HELP!?
Eu am climatronic si imi sufla doar la parbriz.Oriunde as seta sa sufle tot la parbriz da...Mie mi-au zis ca ori servomotorul este dus,ori are erori stocate.
la climatronic stiu.. da la mine nu cred ca e pe servomotarase.. e mecanica chestia.. ca doar folosesti rotita aia ca sa directionezi aeru.. sper ca o fii pe aici pe forum careva care a patit si a reusit sa rezolve problema asta.. sa imi dea un sfat ceva..
Pai toate aerotermele functioneaza cam pe acelasi principiu,plus ca este mai usor de umblat deca la climatronic.Desfa carcasa aia si vezi cum merg clapetele ale de directionare.Vezi sa nu fie vre-un furtun ceva iesit sau crapat.
Majoritatea au climatronic,vezi ca in Elsa este prezentat cu imagini foarte clare cele fara climatronic,sunt niste cabluri care ajuta la comutare. Succes.
si eu am aceeasi problema + ca nu imi baga aer rece deloc, iar cand ploua si imi baga aer cald...parca e submarin (vorba unui coleg) ajutati`ne!!!
...eu v-am dat un pont (Elsa)acolo gasiti exact procedura de demontare;imi amintesc ca sunt niste cabluri in interior ce comuta,nu este complicat totul este mecanic. ...din cer nu pica ,degeaba asteptati
Uite aici o schema cu cablurile de la clima simpla. 1 - Intake air grill 2 - Nuts 3 - Intake air housing 4 - Seal 5 - Ambient temperature switch -F38- 6 - Fresh air/recirculating flap vacuum motor 7 - Fresh air/recirculating flap two-way valve -N63- 8 - Fresh air blower -V2- 9 - Connector 10 - A/C refrigerant low pressure switch -F73- 11 - Heater box and evaporator housing 12 - Heater and A/C controls 13 - Footwell outlet duct 14 - Heater core 15 - Evaporator drain hose and valve 16 - Fresh air blower series resistance with fuse -N24- 17 - Fresh air/recirculating flap 18 - Spring clip Am subliniat unde trebuie sa verifici,daca cablurile sunt in stare buna. ...deci trebuie dat bordul jos. Succes.
din pacate da.. nu bordul.. dar consola centrala da.. la mine s-a intamplat urmatoare porblema: - aeroterma data la putere maxima - am incercat sa redirectionez aerul de la picioare la parbriz.. am vazut ca merge mai greu am fortat am dat peste cap clapeta care a ramas blocata.. - tot incercand sa mut de la cele frontale la parbriz s-a rupt si cablul care duce la clapeta de la picioare(aceea fiind blocata) Cablul e relativ usor de schimbat.. desfaci fata de pe consola centrala tragi de rotite sub ele mai sunt niste suruburi.. scoti controlarul acela cu rotitele scoti cablu din el.. dupa aceea pe la pedalele la sofer te chinui umpic si vezi unde duce cablul si il scoti si de acolo dupa care il inlocuiesti cu cel nou. (asta daca ai norocul sa fie doar cablul ) Ca sfat.. nu mai directionati aerul cu aeroterma data la putere mare.. maxim treapta 2 si nici atunci nu e prea bine
Am rezolvat. A fost un cablu care in loc sa impinga clapeta se flexa; l-am rasucit de vreo 2 ori ca sa nu se mai indoaie usor, l-am pus inapoi si isi face treaba. Multumesc pentru indrumari!