1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Procedura inmatriculare - discutii diverse - probleme si rezolvari

Discuție în 'Probleme inmatriculare' creată de aba19, 13 Sep 2007.

1. george

george Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    [quattro] - A4 B8.5 2013 & Q5 8R 2017
    Salutare! vin si eu cu o intrebare pentru cine ma poate ajuta ... ( sper ca am postat unde trebuie :-? )
    Care este procedura de schimbare de pe o societate pe alta a masinii si ce costuri ar presupune aceasta trecere ? Multumesc anticipat celor ce vor raspunde :p

Ultima editare: 26 Iul 2009
  2. roby_A6

roby_A6 4th Gear Member

Locație:
    Pe unde apuc
    Masina:
    A6/ O2 RS
    Fostul proprietar nu vrea sa o radieze fiscal.....

am cumparat acum vreo 2 luni un VW 1200 (broscuta) de la un service, masina nu era pe numele celui de la service, neavand nici o hartie intre proprietarul din acte si el ,
    contactandu-l imperuna pe proprietarul de pe Cartea de identitate pentru a intocmi direct intre mine si el contractul de Vanzare-Cumparare a fost foarte cooperator, toate bune si frumoase, am mers am facut contractul de V-C (tipizat) , am luat masina pe platforma(RCA, ITP expirat), dar cand a trebuit sa o radieze fiscal se cam invartea in jurul cozii ca nu are bani atunci etc etc, am asteptat 2 luni si ma tot amana ca peste o saptamana ca peste 2 saptamanai si tot asa,
    intrebarea este ce pot face sa il oblig sa o radieze fiscal pentru a o putea inmatricula pe numele meu?
    si va trebui sa platesc eu amenda ca nu am inmatriculat-o in termen de 30 zile din vina lui?

multumesc.

3. birou-avocatura.com Banned

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi
    Va trebui solicitata radierea pe cale instantei de judecata. Evident, vei cere si obligarea lui la plata cheltuielilor de judecata. Ii poti, de asemenea, solicita si despagubirea cu amenda incasata pentru nerespectarea termenului de 30 de zile pentru inmatriculare, intarziere cauzata tot el.

Eu i-as mai face si o plangere penala pentru 215, alin. 3/ Cod penal. Ai mai fi platit masina daca nu-ti spunea ca va face radierea?

4. razvanescuu Junior Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi Coupe; 2.0 16v; 95
    Am cumparat un Audi Coupe din Germania, pentru piese(dar totusi ma tenteaza sa dau o tura cu ea)....masina este radiata, cu itp si rar expirate, a fost adusa pe platforma. Intrebarea mea este pot sa-i pun numere rosii de romania, si daca da ce trebuie sa fac? Multumesc anticipat.

5. vandrei27 2nd Gear Member

Locație:
    Resita
    Masina:
    Audi q7 3.0 tdi BUG
    Am citit si eu pe aici pataniile lui FARANUMERETEMPORARE si pot spune ca m-am amuzat putin:
    1. In momentul in care scoti numerele rosii in RO, politia iti cere numerele de germania doar pt a le rupe in doua ca sa nu le mai folosesti si la alte masini => nu aveai nevoie de nr temporare trebuia sa spui ca ti le-a rupt la tm, sau in cel mai rau caz trebuia o declaratie ca ai adus masina pe platforma desi in cazul tau nu era nevoie(doar daca masina a fost adusa cu nr galbene de germ, nu de tzoll)
    2 Partea cu certificatul fiscal : trebuia sa completezi un contract nemtesc(kaufvertag) pe care ti l-a si dat "samsarul" cu datele neamtului si ale tale si iti inscriai pur si simplu masina pe numele tau. Tie ti-a fost frica sa nu te dea cumva neamtul in judecata ca ii folosesti numele fara acordul lui si ai preferat sa faci un contract cu o persoana din Romania care a avut masina si sa umblii dupa certificate fiscale. Cate probleme iti poti crea singur, si mai si spui ca ai luat teapa cand de fapt nu stii sa inmatriculezi simplu o masina.
    Daca ai fi luat masina fara un talon de Germania si trebuia sa mergi pana la notar sa dai o declaratie sau nu era din radiata din Germania cred ca dadeai foc la masina pt ca ai luat teapa cand totul se rezolva asa de usor in Romania noastra plina de acte,certificate, birocratie mai pe scurt dar si de multi oameni care nu se pricep la ele

P.S. Ai grija sa nu te dea neamtul in judecata ca ai inscris masina fara sa ai acordul lui. Eu zici sa faci un drum pana in Germania sa-l intrebi daca e de acord sa iti inscrii masina in Romania, eventual sa iti semneze acolo un contract de vz-cumparare )

6. crd

crd 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad, 3.0 TDI, 313 CP, 2013
    Salut,

Am gasit un A6 dragut inmatriculat in Romania cu numere negre, dar imi e frica sa nu fie nr furate sau talonul fals...Stie cineva undeva se poate verifica daca o masina este furata sau nu??
    Exista vreun site?
    La politie cumva...??
    RAR??

Ce acte trebuie sa imi dea fostul proprietar?? (scuza nestiintei mele: e prima data cand cumpar o masina)

Va multumesc pt ajutor

7. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Cum adica cu numere negre da mai multe detalii.

Vad ca esti din Bucuresti, da se poate verifica masina.

Vorbim pe pm sau pe mess ai adresa in profil.

O seara buna

8. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Audi A6 Avant 1.9TDI AWX 2002
    Poti suna la RAR.
    Banuiesc ca nr. negre = nr. permanente.
    De ce banuiesti ca ar fi furata?

9. crd

crd 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad, 3.0 TDI, 313 CP, 2013
    Nu elimin nici nasoala posibilitate ca masina sa fie furata si sa aibe un talon falsificat la mare arta, asa ca pt mine (un cumparator de sh de duminica).
    In tara noastra unde de ex exista "capacitati" care iau permis pe toate categ intr-o sing zi (cum altfel fara ajutorul unui vajnic politai??) orice e posibil.

Incerc sa ma pregatesc pt variantele cele mai nasoale (gen masina furata) si sa nu scap din vedere nimic ca sa nu am surpize dupa cumpararea masinii ( de genul vine dom'politaiu' si imi ia masina din curte ca e furata).

Exista in Romania vreo "autoritate" care poate certifica o masina ca nu este in nici o baza de date cu masini furate??

Ce acte trebuie sa primesc de la fostul proprietar cand cumpar masina??

Cam cata incredere sa am intr-o firma de inmatriculari din Romania/ Bucuresti??
    In cat timp se inmatriculeaza masina cu numere definitive pe numele noului proprietar??

Va multumesc

10. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Audi A6 Avant 1.9TDI AWX 2002
    La cumpararea masinii se face autentificarea acesteia, la RAR, acolo iti zice daca e furata sau nu. De la fostul proprietar primesti talon, carte identitate vehicul, contract de vanzare-cumparare, asigurare (o sa-ti foloseasca pana o inmatriculezi) si mai nou trebuie certificat fiscal care sa ateste ca are dreptul sa vanda masina. Poti avea incredere intr-o firma de inmatriculari buna, desi parerea mea e ca sunt bani pe care poti sa-i economisesti daca ai putin timp de umblat pe la ghisee. Ca si timp, in Cluj am reusit sa-mi inmatriculez masina intr-o singura zi, dimineata am fost la finante pentru inmatricularea fiscala, apoi la RAR (cu programare prealabila online), apoi fuga la politie si seara aveam numerele deja. ;) Dar in general in maxim 2 zile poti rezolva lejer cu inmatricularea (in cazul masinii inmatriculate deja in RO). Bafta!

11. CristiAuD

CristiAuD Silver Member

Locație:
    Ro
    Masina:
    alta marca
    va spun cazul unui prieten care si-a cumparat masina sh din bucuresti.a fost cu ea sa o verifice si la politie si la rar.toti i-au spus ca masina e ok.a radiat-o (cred nu stiu sigur )dar ce stiu sigur e ca dupa ce a inmatriculat-o pe numele lui cu numere noi de prahova s-a trezit dupa doua luni ca il suna politia sa se prezinte la ei si sa aduca numerele si actele masinii ca nu e inmatriculata legal deoarece aia de la care a cumparat-o au falsificat chitanta cu taxa de poluare pe care au platit-o cand au adus-o din germania.eu acum va intreb:politia nu trebuie sa iti verifice dosarul inainte sa iti dea numere permanente adica definitive?de ce a durat asa mult?:gun2:
    tot ce v-am povestit e real asa ca pe langa ce au patit colegii cu samsarii asta le acopera pe toate!bafta!

12. birou-avocatura.com Banned

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi
    Ii puteti spune prietenului ca are la dispozitie urmatoarele cai de atac impotriva oricarei actiuni a politiei:
    A) Pe cale civila
    In situatia in care i se pretinde achitarea unei alte taxe, ori radierea masinii pe motiv ca nu e inmatriculata legal, poate solicita instantei mentinerea masinii ca inmatriculata pe motiv ca dansul este cumparator de buna credinta.
    Totodata nici nu era in sarcina dansului achitarea taxei de prima inmatriculare atata vreme cat nu a fost cel care a inmatriculat primul masina in tara.
    Toata tarasenia de la politie ar trebui , d.p.d.v. legal, sa se desfasoare intre politie si cel care inmatriculat primul masina in tara.
    Pentru fals... sanctionat ar trebui sa fie cel care a comis falsul.
    B) Pe cale penala
    Poate face oricand plangere penala pentru Inselaciune, art.215/Cod penalimpotriva celor care i-au vandut masina pretinzand ca are taxa de prima inmatriculare legal achitata, ca autori ai infractiunii, pe de o parte, cat si impotriva angajatilor politiei, pentru ca au permis inmatricularea pe baza unei chitante false, ca si participanti in forma complicitatii (art.21/Cod penal).
    Daca angajatul politiei pretinde ca nu si-a dat seama ca e falsa chitanta, tot nu scapa, fiind raspunzator pentru sav. infr. de Favorizarea infractorului, art. 264/Cod penal.
    Mai mult, impotriva lucratorului politiei se poate formula plangere penala si pentru Uzul de fals, art. 291/Cod penal pentru ca a folosit chitanta falsa in vederea inmatricularii.
    Daca toate acestea le-a savarsit in scopul de a primi "ceva", atunci mai poate adauga prietenul dvs. si Luarea de mita, art. 254/Cod penal.
    Toate cele de mai sus se vor strange intr-un frumos buchet intitulat concursul de infractiuni, art. 33-36/Cod penal.
    Ramane la alegerea pagubitului impotriva cui si in ce forma isi va formula plangerea penala...
    Succes!

13. CristiAuD

CristiAuD Silver Member

Locație:
    Ro
    Masina:
    alta marca
    mersi pentru ce ai postat!treaba e ca masina a fost radiata deja din oficiu in urma unei decizii venite de la bucuresti!prietenul meu nu e singurul implicat ca parte vatamata e vorba de vreo 30 de persoane.cei care au facut asta sunt multi ,o intreaga retea din mai multe orase.mie tot nu imi vine sa cred ca a durat 2 luni pana si-a dat seama cineva ca e vorba de un fals in acte.prietenul meu a depus o plangere la dna impotriva biroului de inmatriculari dar cei de la dna i-au spus ca trebuie sa astepte rezultatul procesului impotriva celor de la care a luat masina si abia dupa aia se va face investigatie sa se vada ce s-a intamplat cu adevarat.cred ca toata discutia a fost offtopic.imi cer scuze si bafta!

14. alin35 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    1999 Audi A6 150 CP? 2500 cmc; Audi A6 3000 Diesel 224 CP
    Inmatriculare Audi S5

Dupa cum stiti sunt fericitul posesor al unui autoturism Audi S5, cumparat din Germania.

Conform legilor in vigoare, :wacko: trebuie sa platesc cca 5500 eur pentru a-l putea inmatricula.

Acum apare problema urmatoare:
    In urma testelor de emisii CO facute la 3 statii de inspectie tehnica periodica, masina mea are caracteristici tehnice conforme standardului EURO 5 (asta pentru ca este o echipare speciala pentru US).

RAR-ul nu va accepta niciodata norma aceasta de poluare care reduce taxa de poluare la 0 si mi-o va inmatricula drept EURO 4 pentru ca asa scrie in normele lor.

Am vreo sansa sa ii dau in judecata si sa ma bazez pe cele 3 teste de emisii efectuate la statii de inspectie tehnica autorizate RAR?

15. birou-avocatura.com Banned

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi
    Buna ziua!
    Nu neaparat cele trei inspectii tehnice vor reprezenta probele concludente in cauza dvs., ci raportul de expertiza ce se va efectua in dosar.
    Puteti evident sa depuneti la dosar si reultatele celor trei teste insa tot la mana expertului vom ajunge.
    Pentru a fi luate in seama explusiv cele trei teste, efectuate de dvs. in afara dosarului, e obligatoriu acordul partii adverse.
    Cel putin teoretic, sunt sanse.
    Practic insa, ce sanse aveti nu va putem spune pana cand nu se administreaza toate probele in dosar (inclusiv apararile RAR).
    In privinta ultimei intrebari din PM, nu se poate inmatricula masina pana la solutionarea problemei pentru ca nu au in baza la ce sa o inmatriculeze. Va trebuie ori constatarea de la RAR si dovada platii taxei, ori o sentinta care sa constate norma de poluare Euro 5 care sa tina locul celor doua acte.

16. alin35 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    pai teoretic testele de noxe sunt facute in statii ITP care sunt autorizate de RAR. Ceea ce inseamna ca aparatele de acolo sunt omologate de ei. Deci in principiu nu ar fi probleme nu?
    Adica, nu am facut testele in germania sau in alta parte .. cu instrumente ne-omologate rar.
    Testele sunt facute pe propriile aparate. Eventual pot face un test de NOXE direct la RAR si garantez ca tot asa va iesi.

Ultima editare: 26 Noi 2009
  17. Klin

Klin 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 3.0 TDI quattro tiptronic
    Salut!

Am si eu o intrebare. Masina ai luat-o noua din Germania? Pentru ca eu mi-am luat A4ul nou din Germania si mi-au dat de la fabrica un act prin care dovedeam ca e EURO5 si nu am platit taxa de inmatriculare.

18. alin35 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Da. Luata direct din Germania, e la prima inmatriculare (a circulat cu nr de dealer). Daca avea capacitatea cilindrica sub 2000 cmc nu mai plateam nici o taxa.

Singura diferenta intre un Audi S5 si S 5-ul meu este faptul ca acesta e echipat pentru standarde US (Ex: volanul in 4 spite - obligatoriu pentru normele lor de securitate).

Conform normelor europene, un audi S5 este EURO 4.
    Conform testelor de emisii, masina mea e EURO 5.

Poti sa imi dai si mie o copie dupa certificatul acela?
    Nu de alta dar eu am mai multe acte si nu prea mai stiu ce sunt :)

adresa mea de mail: alin.cristea73@yahoo.com

19. Klin

Klin 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 3.0 TDI quattro tiptronic
    Ti-am dat un mail, sper sa te lamuresc. Daca nu, poti veni chiar si maine seara la intalnirea saptamanala a forumului, vad ca esti din Bucuresti. Sunt si oameni care se pricep la inmatriculari si chestii de genul.

20. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Conform Certificatului de omologare emis de catre producator masina intruneste niste norme standard de poluare.

In functie de tara pentru care se emite acest certificat masina se incadreaza la niste norme euro (4 sau 5). Pentru USA norma obligatorie de poluare pentru autoturisme noi incepand cu 2008 este Euro 5. Din pacate daca nu ai acest certificat emis de catre Audi AG SUA sau Audi AG Europa nu vei putea sa inmatriculezi masina decat daca treci un test de omologare efectuat de catre cei de la RAR Bucuresti.

Vin-o maine la intalnire si i-ti arat un Certificat de Omologare pentru masina noua cumparata de la reprezentanta Audi din Germania.

Daca masina a fost achizitionata fara Certificat de Omologare va trebui sa-l soliciti de la dealer-ul de unde ai achizitionat masina.

Altfel va trebui sa te inarmezi cu multa rabdare pentru ca si eu am patit acelasi lucru ca si tine cu un Dodge Caliber cu motor 2.0 TDI 140 cp (acelasi cum il au majoritatea masinilor din grupul VAG), fabricat pentru piata europeana dar in USA si a trebuit sa trimita dealer-ul din USA confirmare pentru Certificatul de Omologare pe care din fericire eu l-am avut cand am fost la RAR Bucuresti si pe care nu vroiau sa-l recunoasca pentru ca vezi doamne nu este emis de catre Uniunea Europeana si masina nu intruneste normele de poluare ale Uniunii Europene.

Vin-o maine la intalnire si i-ti explic cum sa procedezi ca sa o inmatriculezi.

P.S. Vin-o si cu toate actele care le ai de la masina in cauza sa ma uit si sa vad daca ai tot ce-ti trebuie.

Oricum noi ne cunoastem. ;)

O seara buna

Ultima editare: 26 Noi 2009

Distribuie pagina asta