1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Procedura inmatriculare - discutii diverse - probleme si rezolvari

Discuție în 'Probleme inmatriculare' creată de aba19, 13 Sep 2007.

1. alin35 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    1999 Audi A6 150 CP? 2500 cmc; Audi A6 3000 Diesel 224 CP
    Momentan sunt plecat din Bucuresti...
    Dar am sa vin cu proxima ocazie. Sau ne auzim la un telefon si iesim la o cafea.

2. Lusu 1st Gear Member

Locație:
    cluj-napoca
    Masina:
    audi 100 '89 1,8 b
    buna ziua ,am o masina mercedes pe care vreau sa o radiez de la finante .masina e pe numele tatalui meu decedat in 2002 .nu am facut sucesiunea . stie cineva cum pot sa o radiez?multumesc anticipat

3. birou-avocatura.com Banned

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi
    Buna ziua!
    Radierea, ca orice operatiune juridica legata de o masina, poate fi solicitata numai de proprietar.
    In momentul de fata, fara succesiune facuta, nu aveti niciun act cu care sa dovediti calitatea de mostenitor al dreptului de proprietate.
    In concluzie, dupa efectuarea succesiunii, cei care vor mosteni masa succesorala (inclusiv masina) vor putea solicita radierea.

4. Lusu 1st Gear Member

Locație:
    cluj-napoca
    Masina:
    audi 100 '89 1,8 b
    multumesc de raspuns .pot sa fac succesinea doar pt masina sau trebuie si pt apartament?unde pot sa ma interesez de costuri de succesiune ?

5. birou-avocatura.com Banned

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi
    In mod normal, succesiunea se face pe intreaga masa succesorala (toate bunurile persoanei decedata: imobile, auto, actiuni, dr. de autor etc).
    Daca alegeti sa declarati numai unele dintre bunuri, pentru celelalte va trebui sa faceti un supliment la certificatul de mostenitor, acest lucru inemnand alta cheltuiala si alt timp pierdut.
    Un alt motiv sa includeti in masa succesorala toate bunurile ar fi ca nu se plateste per bun, ci per succesiune => nu ar trebui sa va coste in plus daca introduceti si apartamentul.
    Succesiunea se deschide la un notariat in raza caruia a avut ultimul domiciliu persoana decedata.
    Pentru preturi, contactati notari in raza carora a avut tatal dvs. ultimul domiciliu si intrebati de preturi.
    Succes!

6. alin35 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Intrebare:
    Am vreo sansa de castig impotriva statului daca ii dau in judecata pentru taxa de poluare bazandu-ma pe doua aspecte:
    Masina mea conform testelor de gaze efectuate la statii de inspectie tehnica RAR, este EURO 5 si folosindu-ma de faptul ca taxa de poluare este calculata gresit si ca ar trebui sa se tina cont si de numarul de KM pe care ii efectueaza?

7. birou-avocatura.com Banned

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi
  8. alin35 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    revenire

Deci, solicit alte lamuriri.
    Care sunt etapele pentru actionarea in judecata si recuperarea taxei de poluare:

1. Mers cu masina la RAR si obtinut carte de identitate.
    2. Mers cu cartea si actele masinii complete mai putin taxa de poluare la serviciu inmatriculari si cerut raspuns in scris referitor la refuz inmatriculare.
    3. In baza acestui raspuns acctionez in judecata Serviciul de inmatriculare+Finantele Publice (nu stiu daca este corecta denumirea- cei la care platesc taxa). Corect?
    4. Inca un proces pentru inmatricularea provizorie pana cand se termina procesul legat de taxa de inmatriculare.

9. alin35 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    dap. E vorba de aceiasi masina ...
    Oricum, sunt hotarat sa ii actionez in instanta saptamana viitoare.

10. tavi_cc

tavi_cc 6th Gear Member

Locație:
    Romania
    Masina:
    Honda CRX Del Sol 1.6 VTEC
    inmatriculat masina in lipsa proprietarului

buna ziua,de 2 zile un prieten foarte bun m-a rugat,daca se poate,sa ii inmatriculez eu masina din tara(el fiind plecat peste hotare).intrebarea mea este:se poate asa ceva?el a zis ca imi poate trimite o procura(cu drepturi depline asupra masinii si cu dreptul de a semna in locul lui unde este necesar),buletinul etc,toate actele masinii sunt in regula,masina urmand sa o inmatriculez pe numele lui evident,eu doar sa ma ocup de toate demersurile necesare,plati taxe,rar,etc.multumesc anticipat pt raspuns.o zii buna
    ATENTIE:sa inmatriculez masina pe numele lui,nu pe numele meu,eu ne-avand nicio legatura cu masina respectiva(sa ma ocup in numele lui de procedurile de inmatriculare doar)e intrun post in alt topic scris clar ca daca imi ofera procura notariala pot inmatricula masina pe numele meu fara probleme,dar eu vreau sa inmatriculez masina pe numele lui.

Ultima editare: 27 Apr 2010
  11. LevY

LevY Gold Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A6 C5 Avant , 1.9 TDi , AVF , 131 Hp , CV 6+1
    pai ar cam trebui sa mearga pentru ca daca mergi la un intermediar ii da`i actele si dupa 3 zile el iti vine cu placutele ... si nu ii dai procura nu ii dai nimic .. deci e posibil ...

12. Catalin_1987

Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Cu o procura notariala poti face sigur acest lucru.Eu mi-am inmatriculat masina pe numele meu folosind o procura ce imi oferea dreptul sa vad oricui masina in numele fostului proprietar inclusiv mie insumi(atentie trebuie precizat asta in procura intr-o situatie ca a mea).Probleme am intalnit la ghiseul de acte auto si la circa financiara pentru ca nu citeau bine procura.Procura trebuie sa contina toate datele autoturismului(marca,model,serie) dar si ale celor 2 persoane.

13. tavi_cc

tavi_cc 6th Gear Member

Locație:
    Romania
    Masina:
    am citit acest lucru,problema mea era inmatr unei masini pe numele unui anume x in lipsa lui de catre mine...mam gandit la o firma de inmatriculari ce face acest lucru fara probleme,am mai intrebat in stanga si in dreapta dar cate capete atatea pareri(daca si la pol mun bv erau pareri diferite de la ghiseu la ghiseu nu mai stiu ce sa cred).si eu cred ca se poate dar stiti cum este SISTEMUL la noi...:drag:o sa ma duc astazi si la rar sa pun intrebari...postez raspunsurile pe aici,poate ajuta pe cineva.numai bine

14. birou-avocatura.com Banned

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi
    Salut!
    Poti rezolva situatia.
    Iti trebuie insa un avocat dispus sa mearga cu tine la inmatriculari.
    Avocatul poate fi angajat si de catre alta persoana decat titularul dreptului. In concluzie poti merge tu sa angajezi avocatul pentru prietenul tau, urmand ca avocatul sa se prezinte in numele acestuia la biroul de inmatriculari.

15. tavi_cc

tavi_cc 6th Gear Member

Locație:
    Romania
    Masina:
    ok,inteles,notat,multumesc mult,se poate inchide,problema clarificata

16. Vladimir13

Vladimir13 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 3.0 TDI 2006
    Asta am patit si eu si la mine a "bubuit" dupa 1 an si jumatate aproape.

Mi-a venit foaie de la Prefectura Bucuresti ca taxa de inmatriculare a fost platita cu un ordin de plata stampilat de Raiffeisen Bank dar ca ei nu gasesc banii in contul lor, ca plata nu s-a efectuat.

In acea scrisoare mi se spune ca masina mi-a fost radiata deoarece inmatricularea nu a fost facuta legal si sunt chemat la judecatorie mi se pare in septembrie.

Am inteles ca legal vorbind, eu trebuie sa platesc taxa de inmatriculare si judecandu-ma cu persoana de la care am cumparat sa recuperez banii.

Este incredibil.

17. CristiAuD

CristiAuD Silver Member

Locație:
    Ro
    Masina:
    alta marca
    din ce am inteles eu,masina ai cumparat-o de la cineva care a platit taxa cu un ordin de plata emis de raiffeisen.iti pot spune sigur ca ordinul ala il poate "face" oricine.daca asa s-a intamplat,primul lucru pe care il fac ei este sa iti anuleze inmatricularea.problema mare este ca tu esti singurul pagubit(ai platit un pret in care intra probabil si inmatricularea masinii).normal ar fi ca politia sa se autosesizeze si sa vada cum fost emis acel ordin de plata.macar un lucru bun ar putea si ei sa faca si sa te lase sa o inmatriculezi.bafta!

18. tavi_cc

tavi_cc 6th Gear Member

Locație:
    Romania
    Masina:
    gata,am inmatriculat masina prietenului,nu am avut probleme nicaieri.ciudat:uhm:nimeni nu m-a intrebat ce si cum,el imi trimisese o procura dar nu mi-a cerut nimeni treaba asta ci doar actele masinii si buletinul proprietarului(celui ce va fi trecut in acte).rar-ul a fost trecut cam greu dar pt taxele acelea si pt taxa de depreciere cred ca trece orice masina adusa de dincolo.interesu poarta fesu cum se zice.deci se poate.multumesc pt sfaturi si sa auzim de bine.:hi:

19. Danku

Danku 5th Gear Member

Locație:
    Iasi
    Masina:
    A3 1.9 TDI 110hp - 2000
    Situatie similara si tatal meu a patit cu un audi a4 care sta pe dreapta de un an de zile. Cumparat masina inmatriculata RO cu certificat si fisa perfect valabila, 2 proprietari pe carte si un intermediar care a inscris-o doar la finante. RAR efectuat, toate taxele platite, tot dosarul depus la politie in vederea inscrierii autoturismului pe IS, pe numele lui. Cand colo, supriza. Primul proprietar a inmatriculat masina cu chitanta falsa, astia s-au sesizat abia cand masina trecuse de alti 2 proprietari si au anulat inmatricularea de la alt proprietar, toate documentele masinii aflandu-se la DNA bucuresti, pentru cercetari, de mai bine de un an. In instanta ni s-a respins actiunea, evident, justitia noastra pretioasa cand iti ia proprietatea degeaba (sau mai bine zis te pune in imposibilitatea de folosinta a ei) nu considera ca e abuz, ci firesc. In fine, a facut tata o groaza de hartii pe la prefectura, dna, avocatu` poporului, presedentie si tot neamul lor. In esenta raspunsul e ceva de genu: asteapta tu pana terminam cercetarile, dupa care masina se afla in situatia anterioara primei inmatriculari, adica plateste taxa, dupa vreo 1 an 2 asa. dar brief`urile masinii si toate celelalte acte necesare pentru inscriere de unde? Si acele mele, proprietate personala, de ce mi le confisca? Cam asa stau treburile in tara asta, manareala sa faca bani bisnitarii si militia iar cumparatori ide buna credinta sa fie pedepsiti :moa:

20. rey_andrei

rey_andrei 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    a8,3.0d,2005
    mare incurcatura.am cumparat masina de la un tip din valcea si a ramas k imi scoate fiscalul in cursul saptamanii,intru-cat eu am luat-o sambata.il sun de 2 saptamani si tot ma amana.m-am interesat la finante si are de plata 50mil,in situatia d fata ce metode legale trebuie s parcurg sa-mi elibereze certificatul dk el o scalda?multumesc

Distribuie pagina asta