1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Procedura inmatriculare - discutii diverse - probleme si rezolvari

Discuție în 'Probleme inmatriculare' creată de aba19, 13 Sep 2007.

1. birou-avocatura.com Banned

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi
    Buna ziua!
    Din pacate, in ultimul an cred ca s-au inzecit situatiile ca cea prezentata de dvs. Asta daca nu cumva s-au hotarat cu totii sa vina la noi.
    A devenit o practica in randul vanzatorilor sa incaseze banii pe masina si, in loc sa faca prima cheltuiala cu asigurarea actelor necesare cumparatorului, prefera sa isi achite alte datorii (probabil bancile ii sperie mai rau decat un cumparator docil, de cele mai multe ori din alt judet).
    Cu prezenta ocazie mi-as permite sa fac o sugestie: la cumpararea unui autovehicul folosit, nu achitati pretul pana cand nu primiti si toate actele necesare inmatricularii pe numele dvs! Cei mai multi dintre cumparatori se multumesc sa primeasca masina, cartea si talonul, insa acestea nu sunt suficiente pentru finalizarea intregii proceduri a vanzarii intrucat autoturismele au regim special fata de restul bunurilor: se inmatriculeaza.

Certificatul sau fiscal nu il puteti scoate dvs. Numai vanzatorul il poate scoate.
    De scos, il poate scoate imediat, nu asta e problema. Ceea ce este important in cazul certificatului fiscal e sa poarte mentiunea ca respectivul nu are datorii. Practic nu va amana pt. ca nu are timp sa-l scoata, ci pt. ca nu si-a platit datoriile catre stat.

Solutia in cazul dvs. (in masura in care nu reusiti sa-l convingeti sa-si platesaca datoriile) nu ramane decat o actiune in instanta, caz in care veti suporta in prima faza cheltuielile aferente.

In ultima vreme, avem prostul obicei de a sfatui cumparatorul sa formuleze o plangere penala pentru inselaciune. Spun "prostul obicei" pentru ca sunt adeptul rezolvarii oricarui litigiu, mai ales de o amploare neisemnata cum este cazul expus, pe cale amiabila, fara urmari penale. Evident, acest lucru e valabil in masura in care ai cu cine discuta.
    Avantajul e ca o plangere penala nu necesita costuri prea mari.
    Dezavantajul e ca ridica unele probleme vis-a-vis de probatoriu si , mai ales, de ce anume trebuie dovedit. Acest lucru deoarece in contractul dintre parti (mai ales cel tipizat) se mentioneaza numai clauzele necesare transferului proprietatii, nu si obligatiile conexe aferente.

Ultima editare: 5 Oct 2010
  2. rey_andrei

rey_andrei 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    a8,3.0d,2005
    si eu sunt adeptul rezolvarii amiabile dar omul e tare in gura si nici nu cred ca are de gand sa plateasca 50milioane,cu toate ca de la mine a luat 16000euro.
    eu cat de baiat bun sa fiu....pot decurge foarte repede si la varianta neortodoxa(interventie in forta) la el la usa....dar apoi am surpriza k omu sa se duca la politie sa faca el plangere...precizez k e si mai inchis la ten,deci...

3. benjyro

benjyro 4th Gear Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    Audi A4, 1.6 ADP, 1996
    Inmatriculare masina numere rosii !

Am cumparat o masina cu numere rosii care expira luna aceasta si as vrea sa stiu care sunt pasii pentru a inmatricula masina. Mentionez ca RAR-ul este efectuat de vanzator !

4. orgonaskaroly

orgonaskaroly Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Mai ai nevoie de talon, numere, asigurare si de platit impozitul, cam atat!

5. benjyro

benjyro 4th Gear Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    Audi A4, 1.6 ADP, 1996
    dar taxa de mediu sau poluare ?

6. orgonaskaroly

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Pai daca nu este platita, evident trebuie sa o platesti, ar fi primul lucru, altfel nu ti-o poti inmatricula.

7. benjyro

benjyro 4th Gear Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    Audi A4, 1.6 ADP, 1996
    mai exact unde se plateste taxa?

8. orgonaskaroly

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    din cate stiu, la finante.

9. alygator2000

alygator2000 2nd Gear Member

Locație:
    focsani
    Masina:
    A6 3.0tdi 2010
    radierea fiscala

buna ziua, am cumparat o masina de la un prieten,care la randul lui a cumparat'o de la proprietar din bv, cand a cumparat'o respectivul i'a dat acestuia certificatul de radiere fiscala dar avand multe amenzi la primarie a preferat sa mearga in continuare cu nr de bv fara sa o inmatriculeze, acum am cumparat eu masina de la el dar acel certificat nu mai este valabil...este din 2009, ce trebuie sa fac sa obtin radierea fiscala?
    multumesc

10. CristiAuD

CristiAuD Silver Member

Locație:
    Ro
    Masina:
    alta marca
    iti trebuie un cetificat fiscal nou de la proprietarul masinii.si bineinteles sa nu ai datorii la finante.

11. alygator2000

Locație:
    focsani
    Masina:
    A6 3.0tdi 2010
    asta = mers de la focsani si cautat omul la bv...eu nu am datorii dar respectivul :(( Dumnezeu stie :((

Ultima editare de un moderator: 15 Oct 2010
  12. CristiAuD

CristiAuD Silver Member

Locație:
    Ro
    Masina:
    alta marca
    nu e foarte greu daca gasesti proprietarul si e un om cu bun simt iti elibereaza alt certificat daca nu are nimic de plata.nici lui ii convine sa plateasca impozit pentru o masina care nu o mai detine.plus amenzi circulatie,etc

13. Florin M

Florin M 3rd Gear Member

Locație:
    Brasov, Sfintu Gheorghe
    Masina:
    AUDI A4 Avant, 2001, 116 CP, PD, AJM
    nu mai poate scoate certificat fiscal inca odata, pentru ca masina nu mai e in evidenta primariei din bv.

14. CristiAuD

CristiAuD Silver Member

Locație:
    Ro
    Masina:
    alta marca
    pai nu iti scot masina dn evidenta cand o inmatriculeaza noul proprietar si o inregistreaza el la finante?pai daca tu vrei sa vinzi o masina si ceri un certificat fiscal si nu o mai vinzi ulterior ce se intampla?eu stiam ca certificatul nu are rol decat de dovada ca nu ai datorii la ei.nu stiam ca atunci cand ceri eliberarea lui ti-o si scot automat de la impozit.

15. Florin M

Florin M 3rd Gear Member

Locație:
    Brasov, Sfintu Gheorghe
    Masina:
    AUDI A4 Avant, 2001, 116 CP, PD, AJM
    La mine la primărie, când ceri certificat fiscal, îți cere copie după contractul de vânzare-cumpărare și copi buletin vânzător și cumpărător. Tot în acel moment plătești si datoriile pe care le ai la primărie, după care autoturismul este scos de la impozit.Iar pe fisa de înmatriculare pe care o primește cumpărătorul este stampilata de primărie, ca dovada ca autoturismul este scos din evidenta si vânzătorul nu are datorii.

Ultima editare: 15 Oct 2010
  16. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Prima oara depui dosarul (actele emise de RAR + traduceri) la DGPF (Directia Generala de Finante Publice Suceava), apoi vei primi o hartie de calcul a taxei in baza careia ti se va incasa suma x de bani. Apoi platesti si vei primi o chitanta. Apoi, cu toate actele mergi la serviciul de inmatriculari pentru eliberare talon si numere (trebuie platita o chitanta la CEC -scrie acolo pasii) si sa platesti impozitul la primaria Suceava. Tine cont ca trebuie sa iti faci asigurare pe numerele pe care le primesti dinainte de a te putea plimba cu masina (o prostie romaneasca dealtfel), o sa ti se spuna la serviciul de inmatriculari.

17. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Sunt unele Directii Impozite Taxe Locale care scot automat de la impozit / de pe rolul vechiului proprietar cand se emite Certificat Fiscal. Corect din punct de vedere al legii este ca emiterea de

Certificat Fiscal sa ateste faptul ca nu ai datorii la stat si implicit poti vinde / instraina bunul mobil sau imobil catre terti. De abia dupa aceea urmeaza scoaterea de pe rolul vechiului detinator.

CristAuD ai dreptate dar la noi in tara legile se aplica dupa ureche. In Bucuresti in afara de cei din sectorul 6 care aplica legea corect toate Directiile Impozite si Taxe Locale din celelalte sectoare

scot de la impozitare vehiculul odata cu prezentarea contractului de vanzare-cumparare si automat se emite Certificat Fiscal si dovada de incetare a rolului pentru bunul detinut: autovehicul, teren,

imobil, etc. Din acest motiv daca in 30 zile nu se pune pe rolul noului proprietar nu se mai poate emite un alt Certificat Fiscal.

O seara buna

18. alygator2000

Locație:
    focsani
    Masina:
    A6 3.0tdi 2010
    deci pana la urma trebuie sa ajung la brasov...

19. Cristian S.

Cristian S. Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Sau isi poate face asigurare direct pe 6 sau 12 luni;)
    Foarte important este ca in momentul cumpararii autoturismul sa fie insotit de certificatul fiscal al ultimului proprietar!

20. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Cristi, masina nu este inmatriculata in Romania, de unde cert. fiscal?

Distribuie pagina asta