1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Procedura inmatriculare - discutii diverse - probleme si rezolvari

Discuție în 'Probleme inmatriculare' creată de aba19, 13 Sep 2007.

1. Cristian S.

Cristian S. Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Daca exista contract de vanzare-cumparare intermediar i se va cere.Multi se lovesc de treaba asta cand ajung la pol.

-apropo acum merg acolo daca vii la o cafa da un trr..

2. benjyro

benjyro 4th Gear Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    Audi A4, 1.6 ADP, 1996
    asa e Cristian, am patit si eu cu certificatul fiscal. Am fost nevoit sa-l astept de la vanzator. Urmeza sa intru in posesia lui si sa-mi fac asigurarea apoi sa-mi iau numere.

3. nrtek 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 C7 2017
    inmatriculare

prieteni vreau si eu putina indrumare si inainte sa ma duc sa intreb pe la aia pe la inmatriculari vreau sa va intreb si pe voi. problema consta in : am hotarat sa iau masina fratelui meu care este in italia si normal ca trebuie sa o inmatriculez insa ,,, ceea ce vreau eu sa va intreb pe voi este faptul ca as vrea sa o inmatriculez pe numele lui pentru a nu a mai fi nevoie sa se mai faca acte de vanzare cumparare si iradierea deasemeni insa el sa nu fie aici defapt eu cum ar veni sa ma dau el . din ce am inteles prea multe intrebari nu pun oamenii o data ce lor li se da bani. voi ce parere aveti ? a si ar mai si si faptul ca adresa lui domiciliul sa fie pe adresa in italia. astept pareri , va multumesc.

4. Cristian S.

Cristian S. Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Sa vad daca am inteles ...deci vrei sa cumperi masina fretelui tau,care are rezidenta in Italia si sa o inscrii in Ro,dar tot pe numele lui si pe adresa ce o detine in Italia...Adica sa te duci cu buletinul fratelui tau in mana,sa te dai drept el?
    Cam ilegal suna treaba,dar daca semanati bine si tupeul e suficient poti incerca:)
    Cat despre adresa asta sigur nu se poate.Nu pricep de ce vrei sa complici treaba,ca doar asta faci,un contract e o bucata de hartie pe care o poti face oriunde.
    Vezi ce sa discutat si in urma.
    Topicul a fost lipit.

5. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Eu stiu ca daca ai alta adresa decat in Romania, nu poti inmatricula masina cu numetre de Ro. Nu e logic si ca atare nu e cazul... poate doar in cazul in care fratele tau demonstreaza ca are viza de flotant dar nici asa nu sunt sigur.

Oricum, eu zic ca te complici degeaba, de platit taxa tot o sa o platesti, ori atunci nu vad de ce nu ati face schimb de propietari folosind un contract de vanzare/cumparare.

6. nrtek 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 C7 2017
    intr=adevar complic mult insa motivul ar fi ca e destul de scump sa iradieze masina am inteles ca undeva pe la 400 de euro si pe langa banii astia mai vin si cei de la actul de vanzare cumparare. tinand cont ca inmatricularea e cat e 1576 de euro plus aici la rar si la ce mai este ... ma gandesc si eu la cea mai buna varianta. am o cunostinta care a inmatriculat masina pe numele firmei tatalui sau si totul a fost ok adica nu l-a intrebat nimeni nimic.

7. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Dar de ce nu iei masina fratelui tau si te plimbi cu ea aici cu numere de italia, eventual iti face el o imputernicire si gata?

8. Cristian S.

Cristian S. Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    400 de euro sa radiezi masina in Italia?Pt.ce?De radiat tot va trebui,inainte sau dupa ce aduci masina...plateste si el taxe acolo nu?Deci nu ii convine sa ramana cu ea pe cap.Am radiat una in Sp si cu tot cu provizorii pe o luna am platit 120 de euro.Un contract de V/C costa la o firma de inmatriculari 20 ron.Asta il poti face si la noi in tara.Fratele tau mai are acte in Ro?Buletin,domiciliu?Daca da treaba e simpla.copie dupa buletin,faci contractul in tara,il "pui" sa semneze si incepi procedura pt. inscriere.
    Cunostinta care a insctis masina pe firma tatalui sau a avut la mana o imputernicire,stampila;)...

Consulta-te si cu colegul :@birou-avocatura.com http://www.clubaudi.ro/probleme-inmatriculare/9103-probleme-inmatriculare.html#post107877

Ultima editare: 9 Noi 2010
  9. nrtek 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 C7 2017
    pai da e si asta o varianta insa .. taxele sunt foarte scumpe in italia si astea l-ar ajunge cu tot pe la 2000 de euro pe an si e destul de mult nu ?
    mai bine sa dau acu sa imi iau de o grija decat sa dau in fiecare an atatia bani.

asa e la ei au mai fost discutii pe forum despre ... "inteligenta" lor si pretentiile care le au. multi se feresc sa ia masini din italia si cam asta ar fi motivul

Ultima editare de un moderator: 9 Noi 2010
  10. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Pai atunci ar trebui sa dai 400 euro pe radiere cu zambetul pe buze... oricum Italia e o tara din care eu personal m-am ferit sa aduc masina, intotdeauna ei au fost mai speciali fara vreun motiv intemeiat.

11. nrtek 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 C7 2017
    am uitat sa mai spun ca ... nu mai are actele bune cele de romania are buletinul cu adresa veche .. de unde noi ne-am mutat.. deci si asta ar fi o problema:|

12. nrtek 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 C7 2017
    am fost si am vorbit cu cei de la inmatriculari si au spus ca pot sa fac eu toata treaba cu imputernicire notariala si o pot radia ei dupa inmatriculare o sa revin cu informatii.

13. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A6, 3.0 TDI Quattro, BMK, DPF, 2005.
    Un pic offtopic, de aceea va rog sa-mi rapundeti in PM, ca sa nu se devieze subiectul topicului, eventual.
    Plec zilele astea la RAR si la politie pentru radiere (unde trebuie sa duc numerele vechi) si sa mor daca stiu cum se scoate/schimba numarul de inmatriculare din fata. Are si senzorii aia de perimetru...
    Mi-e frica sa fortez ceva pe acolo sau sa o duc la un neica nimeni care tot cu o surubelnita sa forteze...
    Sunt convins ca neamtul a facut ceva inteligent, dar nu i-am gasit smecheria.
    Va multumesc mult.

14. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Are niste suruburi dedesubtul suportului de numar. Le desfaci sunt 2 sau 3 la numar. Si se ridica/scoate partea din fata care acopera placuta de inmatriculare. Restul, i-ti dai seama singur.

O seara buna

15. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Ok, merci...
    O sa vad maine.
    Am "bajbait" eu cu degetele pe sub numar si nu am dar de vreo "denivelare". Acum recunosc ca nici nu m-am pus in 4 labe sa VAD ce e pe acolo, dar nesimtind nimic nimic la pipaire, am zis ca e ca deasupra, fara nimic de desfacut si...m-a cuprins panica, sincer.
    Miercuri sunt progamat la RAR si apoi ma duc la politie...unde trebuie sa dau numerele jos. O sa fugaresc pe unu cu A6 prin oras sa-l intreb daca stie.
    Chiar ar fi culmea sa nu aflu,....desi repet,...sunt convins ca neamtul a facut o treaba cu cap.
    Maine o fac pe patrupedul si caut surubelele...
    In seara asta am vazut la o grila de pe ebay, fara pasticul pt numar dar care pare prins prin niste cleme de ea,....vad eu ce fac. Cu grija...
    Multumesc inca odata.

Ultima editare: 13 Noi 2010
  16. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Nu trebuie sa faci pe patrupedul foloseste o oglinda mai mica.

O seara buna

17. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Sau declari unul din numere pierdut. Nu au ce sa iti faca...

18. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    A, bine, dar in final tot trebuie sa-l scot,.....si o sa-l scot ca doar e pus de OM acolo.
    Imi place de macristian care deja ma vedea capritza la botul masinii...;)
    Era un fel de-a spune...
    Eu tot inclin sa cred ca rama aia e prinsa in niste cleme. Vad eu.
    Scuze membrilor si moderatorului pentru :sign_ot:, dar nu am vrut sa deschid unul nou doar pentru asta.
    Mutumesc tuturor pentru intelegere ...

(Acum invat, sunt nou in club. Sunt inca in era intrebarilor, ce sa fac ?

19. ata2k6 3rd Gear Member

Locație:
    Turda, Com. Moldovenesti
    Masina:
    A4 B5 1596cc ADP power 1995
    Buna ziua!

Am o problema de nu stiu, sa rad sau sa plang.
    Am cumparat de la unul un audi 80 din 94, adus in tara in 98, dar nefolosit (RAR-ul a fost efectuat, ITP, etc la fel, are talon si carte de identitate romana, dar cu numere rosii). Problema e urmatoarea: cand sa ma duc sa il inmatriculez, im da de veste ca nu a fost platita vama la masina (pentru ca la data aducerii masinii trebuia platita vama la masina) si ca ma va costa vreo 3000 de euro ca sa se "aranjeze" inmatricularea. Mi se pare ceva putred la mijloc, ce procedeu ar trebui sa urmez ca sa reusesc inmatricularea?

20. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Nici un procedeu. Trebuie sa platesti vama. Te duci la directia vamala judeteana sau iei legatura cu un comisionar vamal si faci vama la masina daca vrei neaparat sa o inmatriculezi in Romania.

O zi buna

Distribuie pagina asta