1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Procedura inmatriculare - discutii diverse - probleme si rezolvari

Discuție în 'Probleme inmatriculare' creată de aba19, 13 Sep 2007.

1. ata2k6 3rd Gear Member

Locație:
    Turda, Com. Moldovenesti
    Masina:
    A4 B5 1596cc ADP power 1995
    Asta o cred. Dar chiar 3000 de euro? Mai bine ma apuc de dezmembrat atunci.....

2. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A6, 3.0 TDI Quattro, BMK, DPF, 2005.
    Gata, e inmatriculata.
    Taxa RAR, pentru schimbarea de proprietar, avand ITP-ul facut, 103 LEI.
    Numar la rand un pic peste 40 de lei, preferential, un pic peste 80.

(Am rezolvat si problema cu numarul de pe fata. Da, are 4 suruburi sub rama numarului, dar sunt la nivelul grilei. Eu cand dadeam cu mana, nu le atingeam.
    Trebuiesc scoase, se trage un pic rama din partea de jos si se ridica. Numarul se baga print-o "usita", o clapita, de la dreapta la stanga. A fost usor, asa cum banuiam, dar trebuie sa aveti la voi o surubelnita Philips, adica "in cruce".)

3. geeo2008 1st Gear Member

Locație:
    ialomita
    Masina:
    dacia break
    inmatriculare auto

am si eu o nelamurire cu inmatricularea unei masini si anume ca la inmatriculare se cere copie dupa asiguare,problema e ca masina nu are asigurare si daca ii fac p numele meu ,atunci cand merg la inmatriculari nu se pierde?

4. alistar

alistar 3rd Gear Member

Locație:
    Campina
    Masina:
    ex A4 1.9 tdi 131HP AVF 2003 new Bmw X3 2005
    asigurarea se incheie pe numele noului proprietar chiar daca vechea asigurare mai era valabila. la inaintarea dosarului catre directia inmatriculari dosarul trebuie sa cuprinda si copia dupa rca-ul incheiat pe numele noului proprietar.

5. El Greco

El Greco Bronze Member

Locație:
    Undeva in Moldova...
    Masina:
    Din gama VW !
    Daca se schimba si numerele de inmatriculare,asigurarea o vei face pe numele viitorului proprietar fara sa treci pe polita numarul masinii(pe care il completezi ulterior)! Se trece seria sasiului,nr. de identificare!
    Asigurarea este perfect valabila pentru viitorul proprietar chiar daca nu are nr. de inmatriculare!
    La fel se procedeaza si pentru masinile aduse de afara si pentru cele care isi schimba proprietarul(dar sunt inmatriculate in RO) si schimba si numarul de inmatriculare!
    Daca se mentine nr. de inmatriculare(se poate schimba doar proprietarul din acte),se trece pe asigurarea facuta pe noul proprietar si nr. de inmatriculare al masinii!
    Iar ceea ce multi nu stiu,cand vinzi o masina si asigurarea mai este valabila,odata cu incheierea unei noi polite de asigurare de catre noul proprietar,cel vechi poate cere returnarea unei sume de bani de la firma de asigurari constand intr-o diferenta dintre suma platita pentru o perioada de timp( 6-12 luni) si perioada efectiva de folosire a politei! Firma de asigurari este obligata prin lege la rambursarea acestei sume!
    Bafta!

6. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Corect, insa ceea ce tu nu stii e ca firma de asigurari face in asa fel incat sa nu iti dea suma corecta si scade inca o luna din rambursare pentru o zi din luna noua.
    De exemplu daca ai facut asigurarea in 14 martie valabila pentru 1 an si vinzi masina in 6 august, practic ai beneficiat de asig. 4 luni si 8 zile. Asadar ar trebui sa primesti banii pe 7 luni si 22 zile... in schimb vei primii banii pe 6 luni, se ia martie si august ca fiind luni intregi. E plina tara de hoti si in fata legii...

7. slaly

slaly 2nd Gear Member

Locație:
    Abrud
    Masina:
    Audi A4,1.8, 1998, ADR
    Va salut! Am cumparat de curand o masina din germania de la un dealer El mi-a facut pe loc contract (kaufvertrag) intre mine si el(dealer), am si stampila de la dealerul respectiv. Insa actele masinii sunt pe numele unei persoane , nu pe firma (dealer) cu care am eu contract de vanzare-cumparare (kaufvertrag). Masina este di germania. O sa am probleme la inmatricularea definitiva in romania daca nu am contract direct intre mine si persoana din acte???
    am nevoie urgenta de ajutor..........

8. fr3nkyb0y 1st Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A6 Avant, 2.0TDI, 2009
    Salut slaly!

Degeaba ai facut contract cu dealer, ca o sa ai probleme la finante si la politie! Daca vrei, te pot ajuta, doar sa-mi trimiti prin pm id-ul tau ;)

9. slaly

slaly 2nd Gear Member

Locație:
    Abrud
    Masina:
    Audi A4,1.8, 1998, ADR
    Audi a4 AB 07 THC

Buna ziua,
    dupa multe harti si multe harti am reusit sa inscriu masina
    problema cu contractu v/c am rezolvato......am avut niste relatii la biroul de traduceri si mi-a facut un contract cu persoana de pe brief.
    cu toate taxele am ajuns la 4100 de euro
    Audi a4 motor de 1.8,ADR, 92 kw 1781 cm3, ABS,ACC,Airbag
    taxa de poluare 6270 de ron :(((
    urmatorul pas: o sa ii dau in tribunal poate mai scot cv din banutzi astia.(daca a mai facut cnv lucru asta sa imi zica si mie daca se merita).
    in curand o sa postez si niste poze:D

10. fr3nkyb0y 1st Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A6 Avant, 2.0TDI, 2009
    Salut!

Slaly, spune-mi si mie cum ai ajuns la 4100 euro daca taxa era doar de 1450 euro? Cand ai inmatriculat masina? anul acesta sau anul trecut? Pentru ca s-a scumpit taxa de 1 ianuarie si mi se pare ieftin 1450 euro taxa la masina ta.
    La un prieten cu motor 1.9TDI, 1998 a avut taxa 2000 euro, dar la urma a rezolvat la Oradea la RAR sa faca depreciere dupa aspect, si a facut si dupa km, si a ajuns la 907 euro!

11. slaly

slaly 2nd Gear Member

Locație:
    Abrud
    Masina:
    Audi A4,1.8, 1998, ADR
    Audi a4 AB 07 THC

Masina am aduso in tara in 20.12.2010
    am facut o deprecire de km parcursi anual pe propria raspundere de 45003 de km:)):thumbs-up: cei de la finante mi-au spus ca platesc taxa veche nu cea noua.
    Nu am avut relati la RAR sa fac si depreciere pt aspect si trebuia sa mai fac si o programare care era peste 2 sapt.
    pot sa zic ca mi-a fost frik sa risc mai mult. Din auzite am aflat ca din 15 ianuarie intra taxa noua.
    poi masina a fost 2200 de euro+1450 taxa numere pe 5 zile din germania 80 de euro+aprox 250 de euro benzina si niste rovinete, 100 de ron numere rosi
    237 asigurare pe 6 luni, 120 de ron rovineta, 37 de lei la cec, 85 numere preferntiale, 52 la primarie, 400 de ron RAR, 350 de euro gume de iarna(noi)+genti de aluminiu,70 de lei tradus 10 ron xerox deci daca calculezi se aduna:blink:

ce zici am depasit cam mult? la final?
    astept un raspuns;):anbet:

12. slaly

slaly 2nd Gear Member

Locație:
    Abrud
    Masina:
    Audi A4,1.8, 1998, ADR
    Audi a4 AB 07 THC

1450 de euro taxa la finante scz;):thumbs-up:

13. floryn_boss2008

floryn_boss2008 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4 1,9 tdi AVB,101 cp 2003
    schimbare proprietar

cum as putea sa imi fac rost de carte legal sau ilegal pt k io am cumparat masina de la un intermediar si fara carte am fost la adresa proprietarului si nu mai statea acolo de ceva timp mi-ar fi zis noi proprietari dupa ce le-am spus problema ,si cica ar fi plecat in america.io am contract de vanzare cumparare cu cel de-al 2 lea si cel pe care la facut el ci proprietaru undeva prin 2007,exista vreo posibilitate sa fac rost de aceea carte sau de alta nou,ma-m bucurat k atatia ani nu am platit taxe ,amenzi de radar ,etc dar intr-un final va trebui sa o vand si nu vad cum numai sa gasesc tot unu ca mine interesat:rockwoot:

14. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Stai putin, deci tu ai cumparat masina de mai multi ani si nu te-a interesat sa iti iei cartea de identitate? La ITP acolo unde stai nu ti-a trebuit?

15. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Merge sigur fara ITP. Conform legii nu are voie sa faca ITP in afara statului de provenienta. De ex. cei cu numere de Bulgaria trebuie sa faca ITP sau cum se numeste la ei in Bulgaria.

O zi buna

16. floryn_boss2008

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Itp

itp am dar naspa si cand mau oprit in ro sincer decat odata pt folie pe fata ia-m dat actele si nu a zis nimik am fost deacord sa-mi dezlipesc folia pe loc sa nu imi ia talonu si ma-m ales cu o amenda de centuta de 60 lei si parca 1 pct si in rest aici nu am avut nici o treaba de acum intru in 4 ani de cand ma invart pe afara si decat o amenda de parcare am avut in rest nu ma oprit nimeni,deci nu e asta o problema numai k nu stiu cum sa fac rost de carte ??asta e ideea nu itp sau altceva:p

17. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Iti meriti soarta! :angrymod:
    In fine, nu prea am inteles eu cum ai ITP naspa sau ce legatura are cartea de identitate cu amenzile. Daca e numele tau pe carte (implicit si pe talon) atunci te duci si o declari pierduta si iti face alta. Dar, pentru ca tu ai spus ca atatia ai te-ai bucurat ca nu ai platit impozit, ma face sa cred ca nu e trecuta masina pe tine. Asadar contractul e nul (are termen de expirare), masina e pe alta persoana, mai mult ca sigur nici nu e cu taxele la zi, asadar singurul lucru pe care mai poti sa il faci ca sa valorifici masina este sa o dezmembrezi sau sa o vinzi unui schrot.
    Nu stiu cum ai putut sa te bucuri ca nu platesti impozit, pentru ca asta inseamna ca si cum te-ai bucura ca nimeni nu iti recunoaste un obiect ca fiind al tau. Acum sa zici mersi daca nu te leaga politia cand te mai opreste, pentru ca conduci o masina (care nu e a ta) fara sa ai permisiunea propietarului, ori ca numerele sunt expirate, masina fiind radiata de catre propietar.

18. floryn_boss2008

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Nu inteleg de ce ma acuzi?io am cumparat masina nu am furat-o,deci proprietarul are si el o vina?nu crezi? pt ca a vandut-o fara carte si plus k a facut contract de vanzare si este la mine proba si pt ca nu a radiat-o in termen legal de 60 zile parca?de asta ce zici? si io am vina mea dar asta e,nu am de unde sa-l iau sa rezolvam cu cartea ? si itp il poate oricine cu 150 lei fara a se prezenta cu masina,asta este de mult timp chestia si nu o fac io si ingineri care vand abtipilde,nu crezi?,orice se face cu bani ? si nu sunt proprietar in acte,dar acu am vb cu cineva care poate rezolva problema mea si acu in vara cand vin acasa o rezolv,oricum ms de pareri:racer: si apropo masina nu este radiata sau data furat pt ca nu se poate face asta fara numere si asta ar fi o infractiune din partea lui,nu crezi?din moment ce avandut masina,si nu are probleme in datele politiei pt k normal cand am cumparat-o am verificat-o pribtr-un prieten,salutare:wtf:

ce legatura are permisiunea proprietarului ca io conduc masina nene???????dak el a vandut-o fara sa o radieze in prealabil,acui este vina ,io am gasit o cale sa fac rost de alta carte?si io am incercat sa dau de el dar nu sta la adresa aia ?ce ai face in locut meu?io vreau sa-mi iau ceva mai bun acu si am gasit si so dau si pe asta?stima cum sa o dezmembrez k nu e de 500 e omule?

Ultima editare de un moderator: 6 Feb 2011
  19. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A6, 3.0 TDI Quattro, BMK, DPF, 2005.
    Foloseste "EDIT" atunci cand vrei sa completezi. Pentru o ora de la prima postare,...ca altfel o sa fii certat.

20. Cristian S.

Cristian S. Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Scrie te rog pe intelesul tuturor,gramatical ma refer,nu folosi limbaj tip chad,foloseste functia edit pe viitor cand doresti sa mai adaugi ceva ultimului post conf.regulamentului.

ITP nu se poate face fara masina !! Se fac poze de cativa ani incoace.Fara CIV se mai inchide ochii cu toate ca nu ar trebui.
    Obligatia ta cand ai cumparat masina era sa incepi si sa finalizezi actele conf contract de vanzare/cumparare.Alta carte de identitate(duplicat) ma mir sa poti tu scoate,doar proprietarul masinii are acest drept.Tu nu esti proprietar,esti doar un detinator al masinii printr-un contract de vanzare cumparare expirat.
    Nu era de obligatia celui care ti-a vandut masina sa ii faca radierea ci a cumparatorului.In momentul in care se va "trezi" ca are de platit impozit la revenirea in tara cel care ti-a vandut masina probabil va dori radierea ei,iar atunci are 2 variante:
    Te cauta si refaceti contractul de V/C in termeni legali sau te da in judecata prin dovada contractului detinut,isi radiaza masina in instanta iar tu ai de platit chiar daca vinzi masina mai departe.Iti spun din proprie experienta;).Impozit,cheltuielile de judecata daca sunt cerute le vei scoate din buzunar.
    Chiar nu inteleg:
    Cum poate o persoana sa cumpere o masina dupa care sa se faca nevazut,neinteresandu-l preschimbarea actelor doar prin simplul fapt ca nu plateste amenzi,impozite...
    Iar ca sa revenim la problema ce te doare:cartea de identitate.Cel care ti-o elibereaza clar prin metode nu tocmai legale sper ca stie ce face.

Distribuie pagina asta