1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Procedura inmatriculare - discutii diverse - probleme si rezolvari

Discuție în 'Probleme inmatriculare' creată de aba19, 13 Sep 2007.

1. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    floryn_boss2008 daca o sa mai scrii in detaliu procedurile prin care tu rezolvi acele probleme (prin metode ilegale si in afara legii de fapt si de drept) pe care le ai doar din vina ta vezi ca o sa se sesizeze cineva din oficiu pentru ca acest forum este citit nu numai de membrii acestui club.

Asta este valabil si pentru toti ceilalti care citesc si posteaza pe acest forum. Si da TU ESTI principalul vinovat pentru tot ce ti se intampla acum pentru ca tu conform legii ERAI OBLIGAT SA INMATRICULEZI MASINA PE NUMELE TAU.

Asculta sfaturile pe care ti le dam benevol, ca data viitoare s-ar putea sa nu mai fii asa norocos privitor la problemele pe care le ai cu autoturismul in cauza.

Stii ca fostul proprietar pe numele caruia este masina de fapt in acte poate sa ti-o ia inapoi daca vrea ?. Este foarte simplu dar nu intru aici in detaliu.

Problema asta nu o s-o rezolvi asa usor decat printr-un mare noroc sau cu timp bani si nervi cu ajutorul avocatilor si prietenilor prin alta parte. Asta puteai sa o faci in maxim 1 zi daca erai cu capul pe umeri si inmatriculai masina imediat cum ai intrat in posesia actelor de vanzare-cumparare.

O noapte buna

Ultima editare: 12 Aug 2011
  2. Swat Cat

Swat Cat 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    ASV si AMK
    am si eu o intrebare... daca am cuparat masina si am facut acte tot .. am luat catea talonu masina... si proprietarul nu vrea sa imi dea financiarul .... ce pot sa fac?

3. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Nimic... nu poti inscrie masina fara cert. fiscal.

4. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Trebuie sa-l dai in judecata, din pacate, conform legii ca sa-l obligi sa-ti dea certificat fiscal. :(

O noapte buna

5. Swat Cat

Swat Cat 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    ASV si AMK
    si daca il dau in judecata si el il sccoate... chit ca a expirat contractul de vazare cumparare... ce fac cu el... :))

6. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Nu conteaza ca a expirat contractul. Un contract de vanzare NU EXPIRA. NU este produs perisabil sau cu valoare de vanzare pana la o anumita data. Masina esta a ta conform legii. Conteaza sa ai certificat fiscal si de atunci de cand il ai te duci la Directia Impozite Taxe Locale din sectorul in care stai si arati ca atunci ai obtinut certificatul fiscal. Poti incerca la DITL sa inscrii masina pe rol cu o declaratie pe proprie raspundere pana obtii Certificat Fiscal. La unele sectoare mai accepta chestia asta privitor la justificarea bunului dobandit.

O noapte buna

7. Cristian S.

Cristian S. Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Intradevar contractul nu expira,doar ca in vederea efectuarii transcrierii este valabil 30 de zile.Obligatia vanzatorului este ca in momentul vanzarii unui auto este obligat sa iti ofere certificatul fiscat,apoi se face contractul de vanzare.
    Am vandut anul trecut o masina si acum s-au perfectat actele si am scor CF.,era sa platesc si amenda 30ron deoarece trecusera cele 30 de zile din momentul semnarii contractului.

@Swat Cat probabil ca are de platit mult impozit si de aceea nu vrea sa ti-l elibereze.Chiar in afara de tribunal,legal nu stiu cum ar putea fi obligat...
    Contract faci altul;)

Ultima editare de un moderator: 7 Feb 2011
  8. Swat Cat

Swat Cat 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    ASV si AMK
    sunt la al 2-lea crontract.... si o sa expire si asta...

nu o sa mai fac prostia asta... o sa pastreze 10% din valoare masinii pana imi da financiarul pe viitor. cred ca il doare in p#l pe el.

9. mircea-teodor

mircea-teodor Silver Member

Locație:
    Făgăraș
    Masina:
    A6, 2.0TDI, CAHA, 200CP , 2011 , 4FB , SLine int.
    Schimbare certificat de inmatriculare

Salutare,
    Mi-am schimbat buletinul-cartea de identitate deoarece mi-am schimbat domiciliul.Domiciliul nou este tot in acelas oras si stau in el de 5 ani numai ca nu mi-am facut mutatia de la vechiul domociliu.Automat trebuie sa-mi schimb si permisul si cerificatul de inmatriculare al masinii.
    Acum nu stiu ce acte imi trebuie pentru schimbarea certificatului de inmatriculare cu toate ca pe net sunt destule sfaturi si nu stiu pe care sa-l aleg.Eu sunt din Fagaras si trebuie sa ma duc la Brasov pentru asta si nu vreau sa fac 2 drumuri.
    Pana acum din ce am inteles imi trebuie o " Fisa de inmatriculare auto". Printr-o relatie in oras mi-am procurat un tip de fisa completata la masina de scris partial.Din cate am mai vazut si mi-a comunicat pe mail cineva de la Brasov de la prefectura cica imi trebuie si o stampila de la finatele locale cum ca sunt luat in evidenta.Cel care mi-a facut rost si de hartie mi-a spus ca numai daca schimbi orasul de domiciliu iti trebuie acea stampila de la finante.Eu am platit impozitul pe masina anul acesta si cred ca automat sunt luat in evidenta la finante odata ce am platit 3 ani la rand de cand am masina.
    Cea ce mai observat este ca fisa care mi-a dat-o amicul meu este putin diferita de cea pe care o putem da jos de pe net de la prefectura BV dar in mare este cam aceeas treaba.Mentionez ca amicul meu se ocupa de inmatriculari .
    Nu stiu ce sa fac cu actele astea care sunt bune si care nu sa nu ma duc degeba la BV.
    Multumesc.

10. crys18 1st Gear Member

Locație:
    Ploiesti
    Masina:
    A3 1.6 1998
    Inmatriculare!

Problema ar fi ca nu stiu ce acte si unde sa ma duc pentru a-mi inmatricula masina :( un a3 1.6 din 98
    Am cumparat-o acum 4 zile de la un tip din bucuresti care a adus-o din germania si a luat numere rosii la inceputul acestei luni.
    am facut contract de vanzare cumpare, tipul a vrut sa-mi dea si fiscalul dar nu stiu ce anume a zis doamna de unde am facut contractul de V-C , ca trebuie sa fac eu pentru a putea el sa-mi dea ficalul.
    Majoritatea actelor sunt in germana, iar masina in acte este D3 ceea ce nu stiu exact unde se incadreaza la noi.
    Vreau sa o inmatriculez pe RO dar nu stiu ce pasi sa urmez, unde sa ma duc etc.

E cineva care a mai trecut prin asa ceva si poate sa ma ajute?!
    Multumesc anticipat !

*Am postat la probleme pentru ca asta este o problema pentru mine!

11. CristianM

CristianM 4th Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A8, 3.0 TDI S-Line, 2008
  12. crys18 1st Gear Member

Locație:
    Ploiesti
    Masina:
    A3 1.6 1998
    Ms,o parte din tutorial imi este de ajutor dar nu in totalitate :(
    Se face cumva rar si in Ploiesti?

13. julaikos 1st Gear Member

Locație:
    Potigrafu
    Masina:
    oltcit,1.1T,1993
    Am si eu o problema,am cumparat masina de la o persoana,am facut contractul vanzare/cumparare,fisa de inmatriculare si a doua zi respectivul trebuia sa-mi aduca certificatul fiscal,bineinteles acest lucru nu s-a intamplat si de 3 luni ma tot amana.
    Imi puteti spune care ar fi procedura de actionare in instanta a respectivului pentru a obtine o hotarare judecatoreasca sa pot inmatricula masina?cumva aceasta hotarare ma poate apara de o eventuala amenda la politie?la fisc o sa platesc amenda de 60 de ron fiindca puteam trece masina pe rol la mine chiar si fara acel fiscal...
    Va multumesc!

14. sharkyno 3rd Gear Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A6 C7 Avant 2012,2.0 TDI - CGLC - 177hp
    Buna seara am si eu o problema delicata: Am cumparat o masina am primit briefurile,contract de vanzare cumparare intre vanzatorul german si cumparatorul roman si contractul dintre mine si vanzatorul roman.Am efectuat RAR-ul la masina(masina are nr rosii pana in 14-10-2011 scoase de cel de la care am luat masina)Nu pot obtine certificatul fiscal de la el deoarece imi spune ca locuieste la aceeasi adresa cu fratele lui,iar acesta are un proces pe rol,pentru ca a vandut o masina si nu a radiat-o si i-au venit acasa amenzi si impozit.Vanzatorului mei nu i se elibereaza certificat fiscal,chiar daca nu are datorii,pana nu se solutioneaza procesul fratelui.
    Mi-a spus totusi ca aia de la finante i-ar da certificat daca achita impozitul fratele lui,iar amenzile nu se vor lua in considerare,ca sunt in proces,dar trebuie achitat impozitul care este aprx.600 lei.
    Intrebarea mea este daca ma duc acolo cu el si ii platesc eu impozitul pentru a imi putea inmatricula masina ce pasi trebuie sa urmez ca sa nu iau teapa???DACA SE POATE...SAU CE ESTE DE FACUT...CE MA SFATUITI.
    Va multumesc anticipat celor ce imi pot oferi informatii.

15. crys18 1st Gear Member

Locație:
    Ploiesti
    Masina:
    A3 1.6 1998
    Probleme Fiscal

Acum 4 luni am cumparat un Audi a3 din 88
    Era adusa din Germania si scoase numere rosii.
    Am cumparat masina de la tipul respectiv, am mai scos si eu 2 randuri de numere rosii...
    Problema ar fi ca atunci cand am cumparat masina nu am cerut fiscalul de la tipul respectiv, vorbisem cu el sa ajung la Bucuresti sa incrie masina la Fiscal pentru ca nu o inscrisese, dar am amanat pana cand in momentul cand nu mai pot da de tipul respectiv...(telefonic)

Am inteles ca este o amenda pentru neinscrierea la fisc, care nu stiu cat ar fi...
    Intrebarea este:
    Pot inscrie masina fara fiscal daca el nu a declarat-o la fisc?

Multumesc!

16. danysxx

danysxx 2nd Gear Member

Locație:
    tecuci
    Masina:
    audi a 4 b5 1997 ADR 125 cai
    Cum aflu cand a fost prima inmatriculare in tara

Am intrebare. Cum aflu sigur cand a fost inscrisa masina prima data in tara ?
    Am inteles ca, cartea masinii se poate da pierduta, respectiv dispar primii ce au avut-o pe numele lor. Aflu prima inmatriculare la eliberarea cartii a 2-a ? asa este, sau ...

Ultima editare de un moderator: 22 Ian 2012
  17. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Da, aflii cand se elibereaza duplicat dupa CIV sau faci cerere la SPRCIV - servicul inmatriculari unde este inmatriculata masina acum, sa-ti comunice prima inmatriculare pentru autoturism.

18. danysxx

danysxx 2nd Gear Member

Locație:
    tecuci
    Masina:
    audi a 4 b5 1997 ADR 125 cai
    ok .multam. scuze daca am postat unde nu trebuie. :)

Ultima editare de un moderator: 22 Ian 2012
  19. Cristian S.

Cristian S. Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Ramane scris pe civ data primei inmatriculari chiar daca a fost schimbata.

20. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Pt o masina fabricata in iunie 2002 si inmatriculata in iulie 2002,ce an o scoate RAR-ul?2002 sau 2003?

Distribuie pagina asta