1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Procedura inmatriculare - discutii diverse - probleme si rezolvari

Discuție în 'Probleme inmatriculare' creată de aba19, 13 Sep 2007.

1. breitner

breitner Gold Member

Locație:
    Comarnic, München
    Masina:
    A4 B5, 1.8 Quattro, Passat B5 1.9 TDI AVF 4Motion
    Anul de fabricatie RAR-ul il ia din seria masinii (VIN). La sectia financiara (pentru taxa de jupuit romanii) conteaza data primei inmatriculari. Ex.: o masina fabricata in oct. va avea in serie anul urmator fabricarii si ea ar fi putea fi inmatriculata in nov. sau dec., deci inaintea fabricarii !!! Iar data primei inmatriculari se ia din factura sau prima carte de identitate.

Ultima editare: 9 Apr 2012
  2. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    ASHIHARA masina va apare in documentele eliberate de statul Roman cu an de fabricatie 2003. Pentru grupul VAG tot ce depaseste luna mai a unui an curent se trece ca data de fabricatie anul urmator.

3. Ambro

Ambro 1st Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Audi A4, 2.0 TDI, 2010, 200 HP, berlina
    Buna tuturor
    As vrea sa ma ajutati intr-o problema si anume am cazut la o intelegere cu o persoana, sa cumpar un Audi A4 din 2002. Eu doresc sa o trec pe numele meu, sa fie totul in regula, insa omul care o vinde are talonul retinut de politie din cauza ca avea folii pe geamurile din fata. A primit o dovada, a fost si la RAR si-a rezolvat cu foliile, i-au pus stampila ca totul este ok si acum asteapta sa ii vina talonul (i-a fost luat in alt judet si zicea ca ii vine in maxim 20 de zile). Vreau sa ma ajutati si anume cum se procedeaza in astfel de cazuri cu contractul de vanzare-cumparare, daca o pot trece pe numele meu cu acea dovada? Cum este oare mai bine ? (eu m-am gandit sa retin o parte din bani (300 euro) si sa facem contractul de vanzare-cumparare in asa fel incat sa fie precizat ca va fi primi si suma ramasa de bani doar cand imi aduce si talonul). Credeti ca ma complic sau ma agit degeaba, voi ce ati face in cazul meu?
    Multumesc.

4. QUATTROINELE 4th Gear Member

Locație:
    Tulcea
    Masina:
    A6c7 2.0tdi 177cp
    a4b6

Doar cu dovada nu vei putea trece masina pe numele tau.
    in contract nu ai cum sa treci ca va primi diferenta de bani cand iti va da talonul.se poate face o hartie de mana cu doi martori care este acceptata de instante in caz de probleme.poti face si o hartie prin notar care este mai buna.
    in concluzie poti face contractul de vanzare cumparare,faci autentificarea RAR,astepti sa-ti dea talonul si apoi o treci pe numele tau.asta daca ai incredere in om.daca nu,dai avansul de 300e(cu hartie de mana cu doi martori sau notariala) cum ai spus si astepti talonul,dai si diferenta ,faceti contract ,etc.. succes.

5. Ambro

Ambro 1st Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Incredere in om iti dai seama ca nu pot sa am, l-am intalnit si vazut in piata auto, habar nu am ce fel de persoana este. Eu ma gandisem sa ii dau suma de bani mai mare si sa ii raman dator cu 300 E pana imi aduce talonul. Sunt tare debusolat ca nu stiu cum sa fac !

6. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    NU dai nici un ban pana nu aduce talonul. Asculta-ma ca nu faci bine nici daca dai avans. Daca vrei cu adevarat masina faci hartie la notariat si atat. Daca el accepta inseamna ca este un om serios si de incredere.
    Scrii in hartia care o faci la notariat ca devine creanta certa, lichida si exigibila si se investe cu formula executorie directa pentru executura fara dare/chemare in judecata ca sa nu stai ulterior sa-l cauti prin tribunale sau mai stiu eu pe unde ca sa-ti recuperezi suma care o dai ca avans. Asta inseamna ca daca nu va intelegeti (nu mai vrea sa returneze avansul) apelezi la un executor judecatoresc direct si iti recuperezi bani fara proces. Bafta.

7. breitner

breitner Gold Member

Locație:
    Comarnic, München
    Masina:
    A4 B5, 1.8 Quattro, Passat B5 1.9 TDI AVF 4Motion
    Ai 2 solutii : astepti pana vine talonul sau cauti alta masina (cu actele in regula). Asta daca nu vrei sa ai probleme atat de mari ca o sa-ti vina sa-ti iei campii!

8. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    breitner ai prescurtat perfect de fapt ceea ce trebuia spus. :) Dar stii cum e treaba, daca ti se pune pata .... :) Incercam sa-l ajutam. Ambro ideea este sa faci ce a zis colegul in mesajul anterior ca sa nu te mai complici inutil. Bafta.

9. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Bisnitarul ala nu e sanatos la cap!
    O masina se vinde pe acte. Ori el nu le are!
    Asadar, ce doreste sa vanda?

10. Ambro

Ambro 1st Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Multumesc de raspunsuri.
    L-am sunat pe tip si i-am zis ca pana nu isi recupereaza talonul nu dau nici un ban in avans pentru ca vreau ca totul sa fie in regula cu actele.

11. yoyoyoyo3 1st Gear Member

Locație:
    Romania
    Masina:
    vw golf 1994
    buna !
    am cumparat o masina neinscrisa dar nu am facut nici un act de vanzare cumparare.. as putea sa o inscriu pe numele meu daca nu am nici un act care sa dovedeasca ca e a mea? am doar actele masinii

12. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Nu, nu se poate sa o inscrii pe numele tau.

Ultima editare: 26 Apr 2012
  13. mitos 2nd Gear Member

Locație:
    TG-JIU
    Masina:
    A3 8V 2016
    Vreau sa stiu si eu ce acte trebuie sa aiba o masina adusa din Franta. Am inteles ca in Franta nu sunt carti de identitate si ca nu au decat certificat de inmatriculare si contract de vanzare. Mai trebuie ceva acte ? adica: asigurare, etc. Daca scrie pe masina si in certificat euro 5 exista varianta sa nu iasa euro 5 la RAR ?. Masina e A4 B8 fabricatie 05.2009. Multumesc!

Ultima editare de un moderator: 24 Mai 2012
  14. tibi_hd 1st Gear Member

Locație:
    Hunedoara
    Masina:
    Audi A6 2000 TDI, 2005
    Cumparare audi din romania neinmatriculat.

Buna imi cer scuze in avans pentru intreabarea mea, am tot cautat aici pe forum si pe google insa nu am gasit nimic care sa ma lamureasca.

Vreau sa cumpar un audi din romania care a fost adus din germania si inca e inmatriculata in germania. Poate cineva sa ma lamureasca care sunt pasii ca sa cumpar masina si sa o pot inmatircula pe numele meu pentru ca sincer imi este cam teama sa nu pierd banii, (doamne feri ! :) , dupa cum stiti orice este posibil in Romania.

Multumesc anticipat.

15. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Primul pas:
    CONTRACT V-C
    - apoi faci traduceri din germana in romana
    - apoi iti faci programare la RAR si te duci la IDENTIFICARE.
    - apoi mergi la finante pentru cerere calcul taxa, apoi platesti taxa
    - apoi faci impunerea la primarie si iti faci asigurare la masina
    - apoi mergi la politie, departamentul de inmatriculari si depui actele pentru inmatriculare
    - apoi iti iei numerele si actele (CIV-ul cu numele tau)
    - apoi, dupa circa 10-15 zile vei primi talonul.

16. mario79

mario79 6th Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    audi a 4 ,1.9 tdi ,1997
    am cumparat un autoturism din Franta si proprietarul mi/a dat certificatul de inmatriculare si asigurarea obligatorie auto.Pe certificat mi/a scris in franceza,,vandut domnului........la data de.........,,.Mi/a spus ca asigurarea o va transfera la o alta masina ,a mea nefiind valabila in caz de accident ci doar la controlul politiei.La francezi dupa 15 zile de la vanzare radiaza masina de la primarie nu si de la politie.Cand o inmatriculam aici se trimite in Franta notificare si va fi radiata automat si din evidentele politiei.Atentie la masinile cu probleme care au fost oprite prin parcurile politiei pentru diferite probleme.
    In Romania am tradus cele doua acte(c.i si contract)cu 120 lei,mi/am facut programare la RAR (418 lei),am platit c.i (37 lei) ,taxa la primarie (52 lei),una la fisc (2 lei),asigurarea pe 6 luni 260 lei,numerele 85 lei(la preferinta),fara numar timpul stat pe la cozi si motorina consumata.Dupa 5/6 zile mi/a venit si c.i.

17. j0cher90

j0cher90 2nd Gear Member

Locație:
    Tulcea
    Masina:
    audi A4 B5
    Ovidiu, cand luam masina din autohaus din Germania, ce acte trebuie sa ne dea vanzatorul, care ar fi toate?? ca sa nu avem probleme cu inmatricularea aici?
    Multumesc

Ultima editare de un moderator: 15 Aug 2012
  18. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Brief mic
    Brief mare
    TUV
    Contract V-C

19. j0cher90

j0cher90 2nd Gear Member

Locație:
    Tulcea
    Masina:
    audi A4 B5
    multumesc mult

20. andrei_b 1st Gear Member

Locație:
    Tm
    Masina:
    A4,1.6 2002
    Nelamurire acte

Problema mea e urmatoarea:
    -vreau sa achizitionez un auto de la o persoana fizica,care are:-un contract de Vanzare cumparare de la proprietarul din acte al masinii.Ei problema e ca ea(doamna) nu a trecut masina pe numele dansei,doar a declarat-o la primarie si plateste taxe.
    -Intrebarea mea e urmatoarea,e ok si suficient ca eu sa fac act(contract de vanzare cumparare) doar cu doamna,proprietara in urma contractului de vanzare cumparare a masinii,si sa solicit de la ea un certificat fiscal ? precizez ca ea are de la vechiul proprietar din acte un certificat fiscal al acestuia datat cu data la care a achizitionat masina.(precizez ca masina e inmatriculata in Romania).

Distribuie pagina asta