1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Procedura inmatriculare - discutii diverse - probleme si rezolvari

Discuție în 'Probleme inmatriculare' creată de aba19, 13 Sep 2007.

1. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Da este suficient sa faci contract de Vanzare-Cumparare cu actualul proprietar chiar daca nu a inmatriculat masina la SPRCIV pe numele doamnei. Trebuie sa iei certificat fiscal de la ultimul proprietar. Bafta.

Ultima editare: 17 Oct 2012
  2. andrei_b 1st Gear Member

Locație:
    Tm
    Masina:
    A4,1.6 2002
    Merci

Multumesc pentru raspuns!

3. jacquelline 1st Gear Member

Locație:
    P. Neamt
    Masina:
    VW GOLF 4, 1.6, 16V
    Va rog sa ma ajutati cu procedura de inmatriculare a unui autoturism adus din Germania (ma refer la inmatricularea definitiva).

Va multumesc

4. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Citeste acest topic de la inceput pentru ca s-a mai scris cum trebuie sa procedezi. Citeste si celelalte topicuri din aceasta arie.
    Vad ca ai un VW Golf in profil daca ai si un Audi schimba masina din profil ca sa stim despre ce masina vorbesti.
    Citeste si pe alte forumuri ca sunt descrise procedurile pentru inmatriculare. Invata sa citesti si pe urma pune intrebari. Bafta.

5. alexe 1st Gear Member

Locație:
    craiova
    Masina:
    seat
    probleme inmatriculare masina olanda

Buna ziua,
    Am cumparat o masina din Olanda ,am avut brif mare, brif mic, contractul de vanzare cumparare , tuv, dar nu mi se dau numere negre deoarece mi s-a spus ca mai trebuie un document si ca a trimis politia adresa la Bucuresti. Stie cineva despre ce este vorba , a mai avut cineva aceasta problema, intre timp imi scot numere rosii contra cost sunt deja la al 5-lea.

Ultima editare: 27 Oct 2012
  6. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Esti in una din exceptiile pentru care ti se va da n seturi de numere rosii intrucat nu ai documentele complete.
    Nu stiu exact despre ce e vorba, insa banuiesc ca iti lipseste un fel de certificat fiscal. Nu ai intrebat ce document lipseste?

7. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Ii lipseste asigurarea celui care a adus masina in tara. Adica cel care a adus masina in tara a scos numere de tzoll si a facut asigurare pentru drum pe care cred ca a pierdut-o.

alexe ma insel cumva ?

8. alexe 1st Gear Member

Locație:
    craiova
    Masina:
    seat
    nu imi lipseste asigurarea si nici de la birou nu mi-au dat nicio explicatie doar ca ar fi vorba de un formular pe care cica il opresc autoritatile olandeze RDW care dovedeste ca a fost radiata fiscal sau cam asa ceva

9. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Ai cumparat-o personal sau ti-a adus-o cineva ?. Daca ai cumparat-o personal ia legatura de unde ai achizitionat-o si roaga-i sa te ajute cu acel document. Daca ti-a adus-o cineva ia legatura cu el si vezi cum rezolvi problema. Oricum e bine ca ti s-a permis sa poti lua numere rosii ca sa poti circula cu masina. Bafta.

Ultima editare: 31 Oct 2012
  10. Guest 39101 Guest

Problema inmatriculare

Salutare. Astazi (28 dec) am reusit sa scot certificatul de autenticitate de la rar in vederea schimbarii proprietarului. La inmatriculari mi-au zis ca imi lipseste nu stiu ce anexa de la primaria actualului proprietar. Problema este ca abia de pe 3 ianuarie se reia activitatea la inmatriculari. Sa fiu asa ghinionist si sa prind noua taxa? Mentionez ca masina este inmatriculata in Romania din 2002 (cu inca o schimbare de proprietar in 2004).
    Va multumesc!

11. cata181

cata181 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A8 D4 3.0 TDI Quattro 190 kW (254 PS)
    Scuză-mă dar până acum ce ai așteptat? Să vină Ponta la putere și să "taie" taxa de înmatriculare? Nu puteai să demarezi procedura mai devreme? Să fi sigur că nu ești ghinionist ci poate ignorant iar "noua taxă" este în vigoare de un an de zile, numai că a fost suspendată o perioadă, așa că îți urez un an nou fericit și spor la plată!

12. Guest 39101 Guest

Daca am zis ca azi am reusit sa scot certificatul, inseamna ca abia azi am avut programare la rar, mai devreme nu s-a putut. De pe 3 decembrie am facut programarea. Oare chiar sunt ignorant?

13. cata181

cata181 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A8 D4 3.0 TDI Quattro 190 kW (254 PS)
    Nu am vrut să fiu atât de caustic, numai că totuși, omule wake-up! Suntem în decembrie, este sfârșit de an, ce te așteptai ca să vină cineva să te invite să demarezi mai devreme procedura de înmatriculare? Trebuia să fi conștient că jegoșii abia așteaptă să îți ia banii... și timpul trece de cele mai multe ori în defavoarea noastră.

14. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Eu nu cred ca din 3 ianuarie o sa ti se ceara dovada ca masina are taxa platita (ca sa te puna sa o platesti) cu atat mai mult cu cat tu ai cumparat masina in 2012, conform contractului de v/c. Oricum, in momentul de fata nu mai poti face nimic.
    Si inca ceva, in ce privesc programarile la RAR sunt 2 variante:
    - varianta oficiala e cea in care tu cand ai sunat la RAR in 3 decembrie, puteai refuza programarea pe sfarsitul lunii si sunai in alt judet (aproape de tine) si iti rezolvai problema mai repede.
    - varianta neoficiala, in care vorbeai cu cineva sa te bage mai repede (evident in schimbul unei atentii).

15. adyasu

adyasu 2nd Gear Member

Locație:
    timisoara
    Masina:
    A4 B6,1,9 TDI,96 kw,2002
    Ma confrunt cu o problema foarte mare. :(
    Am cumparat un audi a4 inmatriculat care a fost recarosat si pe cartea masinii si pe talon este specificat la observatii ca este scutit de la taxa de prima inmatriculare datorita recarosarii.
    Pana aici, totul bine. Am facut identificarea la RAR, fiscalul e curat, am fost la primarie si i-am facut impunerea pe numele meu dar cand am vut dosarul complet si m-am.dus cu el (dosarul pentru inmatriculare) la politie pntru obtinere numere definitive a aparut surpriza: nu pot s-o. transcriu pe numele meu deoarece rebuie sa-i platesc taxa auto.
    Cel care mi-a vandut-o. a spus ca nu o sa am nici un fel de probleme sau ceva de genul asta pentru ca este scutita si gata.

Cand am aflat vestea de la politie am pus mana pe telefon si l-am sunat tipul spunandu-mi in felul urmator: ''eu am vandut masina si nu mai platesc nici o taxa la ea''. adica intr-un fel sa ma spal cu ea pe cap. :(

In CIV si in Certificatul de inmatriculare apare ca data a primei inmatriculari 24.10 2012. Cum a inmatriculat-o el atunci ?.

Intrebarea mea cea MARE: cum as putea sa scot banii acestia de taxa de la el sau sa-mi dea banii inapoi si sa-i dau masina. Masina este pe numele lui in continuare. Eu vad treaba asta ca pe o inselaciune. :(

Daca il dau in judecata rezolv ceva ?. Va rog sa ma ajutati. Va multumesc.

Ultima editare de un moderator: 25 Ian 2013
  16. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Adi, ai spus-o chiar tu:
    Asadar, nu vad cum poti spune ca ai fost inselat. Nu vanzatorul a scris treburile astea pe CIV si pe talon. Asadar, te-au inselat cei care au completat CIV-ul si talonul. Adica tot cei de la biroul de inmatriculari care intre timp ti-au cerut dovada platii taxei. Daca vrei sa dai pe cineva in judecata, pe ei trebuie sa ii dai.

Asta e una la mana. Apoi, daca vanzatorul iti spune ca masina e buna si tu o cumperi, dupa care constati ca nu e asa buna si te duci la el sa iti ceri banii inapoi, ti se pare ca il mai poti ataca cu ceva in instanta? Riscul e al tau, ai tot timpul si dreptul sa verifici orice la obiectul pe care vrei sa il cumperi, fie ca e o masina, fie ca e un aspirator fie ca e o lopata. Daca ti se pare dubios sau nu iti convine, nu cumperi. Asa e dintotdeauna.
    Asadar, mi se pare absolut normala reactia vanzatorului, vina iti apartine in totalitate tie. Singura reclamatie pe care o poti face cuiva, ma repet din nou, e celor ce au pus inscriptia ca e scutita de taxa pe ACTE ORIGINALE si care acum, tot ei, s-au razgandit si iti cer bani.
    Si inca ceva, uiti ca in 2012 era o alta taxa. In 2013, datorita guvernului pe care l-au votat majoritatea, avem o noua lege/taxa. Lege care spune ca o masina care nu a platit taxa sau a fost recuperata, i se va plati din nou... stai tu sa vezi cati o sa o mai pateasca dupa tine pe tot parcursul lui 2013.

Ultima editare: 25 Ian 2013
  17. Emy_

Emy_ Silver Member

Locație:
    Mangalia
    Masina:
    Fosta ADR 1.8i 125Cp ; prezentele 1.9 AFN + 2.0 CBAB
    Achizitionarea unui autoturism cu procura

Va salut,
    As dori sa achizitionez un autoturism inscris in tara. Prietenul meu (actualul proprietar) are procura cu fostul proprietar, iar pe talon este trecut tot fostul proprietar. Acum, daca as dori sa iau eu masina, ce ar trebui sa fac ? Pot plati impozit la ea ? As putea s'o radiez daca vreau ?

Ultima editare de un moderator: 28 Feb 2013
  18. Cristisor

Cristisor Platinum Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Fost proprietar de A4 (B5)
    Cred ca depinde de ceea ce scrie in procura cu care circula prietenul tau. Daca acolo este mentionat ca poate transmite dreptul de utilizare mai departe, atunci presupun ca iti poate face o noua procura prin care tu sa o utilizezi, insa de radiat nu cred ca ai avea cum pentru ca operatiunea ar iesi din drepturile alocate prin procura facuta initial. Totul tine de felul in care a fost redactata procura, si eu i-am facut tatalui meu o procura prin care imi poate vinde masina, o poate radia, sterge din evidentele autoritatilor dupa ce a fost vanduta, etc, etc etc.

19. dani2984

dani2984 Junior Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi S4 B8 / 3.0 TFSI V6T / 333 cp / 4x4 / euro 5 / anul 2010
    Salutare.
    Am cumparat un A4 cu numere rosii (primul rand) si as dorii sa o inmatriculez pe numele me (numere negre). De la vanzator am primit toate actele din tara de origine al masinii, dovada de circulatie pt numerele rosii si o copie de asigurare (valabila 1 luna).
    Se poate sa am probleme la inmatricularea ei daca nu am nici o fisa de inmatriculare si dovada ca vanzatorul a inregistrat-o la fisc?
    Multumesc

20. QUATTROINELE 4th Gear Member

Locație:
    Tulcea
    Masina:
    A6c7 2.0tdi 177cp
    dani2984 ai nevoie obligatoriu de un certificat fiscal de la vanzator si bineinteles contract vanzare-cumparare iar fisa de inmatriculare o completezi cu datele celui care vinde si cel care cumpara adica tu.

Ultima editare de un moderator: 12 Apr 2013

Distribuie pagina asta