1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Procedura inmatriculare - discutii diverse - probleme si rezolvari

Discuție în 'Probleme inmatriculare' creată de aba19, 13 Sep 2007.

1. leone

leone 2nd Gear Member

Locație:
    Montegalda - Italia / Bacău - Romania
    Masina:
    a4 b8,caga,2009
    salut la toti forumistii :hello
    vroiam si eu cateva informatii daca este posibil de la cineva din jud bacau,eu am cumparat de vreo cateva luni de aici din italia,unde si traiesc o masina
    acum in septembrie as vrea s o inmatriculez,dar pe numele tatalui meu pt a evita amenzi usturatoare pe aici...
    vroiam sa stiu daca este cineva care a facut o procedura din asta,va multumesc

2. breitner

breitner Gold Member

Locație:
    Comarnic, München
    Masina:
    A4 B5, 1.8 Quattro, Passat B5 1.9 TDI AVF 4Motion
    Poti sa o inmatriculezi pe numele oricui prin contract de vanzare sau donatie, dar nu scapi de platit timbrul de mediu! Iar chestia cu amenzile n-o sa mai tina decat vre-un an, fiindca se lucreaza la baza de date comuna a autovehiculelor din UE.

3. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Stai linistit cu baza de date comuna, ca aici e Ro. Aici va mai dura 10 ani pana sa existe baza de date comuna. Nubsunt ins stare nici politia si primaria sa isi uneasca baza de date - simplificandu-se astfel multe... Si in caz ca nu stiai adeverinta de nerecupeare a taxei trece la Drpciv printr-un proces de verificare gen, ii intraba pe aia daca au emis-o ei. La stagiul la care nu pot vedea pe loc nici o situatie, azi 2013, in mileniul calculatoarelor ma indoiesc foarte mult ca aceasta baza de date comuna la amenzi va fuctiona mai repede de 2020.
    In schimb nu am inteles cum, daca inmatriculezi pe numele lui taica-tau, eviti amenzile. Poate taxele...

4. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Se refera la faptul ca el avand domiciliul in Italia este obligat sa inmatriculeze in Italia oice autoturism care este in proprietatea lui/pe numele lui.
    Pentru asta este amendat si i se confisca masina daca nu indeplineste aceasta cerinta.
    De asta multi din cei care au domiciliu in Italia inmatriculeza autotuismele pe numele rudelor.

5. leone

leone 2nd Gear Member

Locație:
    Montegalda - Italia / Bacău - Romania
    Masina:
    a4 b8,caga,2009
    cristi - corect asta este motivul.
    De ce sa platesc o suma care intre bollo si asigurare anuala se duce undeva pe la 1000 de euro, cand pot plati toate taxele in Romania, mai bine sa creasca Romania, nu ?

Oricum chiar daca inmatriculez masina si circul cu ea aici in Italia risc o amenda de vreo 80 de euro, pentru ca italienii nu le convine deloc chestia asta. Asta mai ales din pricina crizei economice dezastruoase prin care trec, legea respectiva cu confiscatul talonului nu este de acum, e de multi ani, dar numai de putin timp s-au pus pe capul romanilor cu masini inmatriculate in Romania.
    Si, bineinteles mai sunt si italieni cu firme in Romania care au masini si circula pe aici dar cu aia n-au nici o problema.

Pana o sa faca ei baza de date comuna ma intorc acasa. :)

Ultima editare de un moderator: 7 Sep 2013
  6. breitner

breitner Gold Member

Locație:
    Comarnic, München
    Masina:
    A4 B5, 1.8 Quattro, Passat B5 1.9 TDI AVF 4Motion
    Baza de date comuna este o prioritate UE deoarece (in speta Italia) daca pe autostrada depasesc viteza (media intre 2 puncte de masurare, ca asa-i la ei) nu pot sa-mi trimita amenda acasa pentru ca sistemul nu recunoaste numarul!

7. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Te inseli. Pot sa trimita amenda ca au acces la baza de date a proprietarului masinii cu numar de RO insa de multe ori nu se merita sa trimita amenda in Romania.

8. Cristian Talpiga 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4 B8 143cp 2008
    Timbru de mediu "introdus in sistem"

Salut,
    Am fost luni in Pipera sa inmatriculez masina si am avut surpriza de a trebui sa astept 2 zile lucratoare ca cei de la ANAF sa introduca in sitem confirmarea platii.
    Pe scurt : platisem taxa de timbru dimineata si cu chitanta in original merg la politie cu speranta ca in 2 h am numerele si plec cu ea...din cauza unor chitante false prezentate acolo nu se mai dau pe loc numerele si actele decat dupa ce verifica confirmarea platii timbrului de mediu in sistem(platiti vineri si abia marti se poate inmatricula masina in 2h)
    Ca sa fie totul ok trebuie mers la inmatriculari la vreo doua zile dupa plata timbrului de mediu...

9. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Asa e. La fel am patit si eu, si i-am spus celui de la inmatriculari ca fiecare raspunde penal pentru fals in acte asadar eu raspund pentru veridicitatea chitantei de la ANAF. Degeaba, mi s-a spus ca asa sunt ordinele de la sefii mari... se pare, ca in tara noastra nu este suficient un dosar penal pentru fals, asadar nu inteleg de ce mai exista acest sistem...

10. blueice69

blueice69 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4,1.9TDI,fab 2000 motor AJM
    O sa incerc eu sa explic putin:sistemele de functionare in Romania nu sunt asa de performante precum ne-am dori. In virtutea sportului national ce se numeste ,,uitatul la tv", speram ca si la noi lucrurile sa se miste cel putin la fel ca in SUA; din pacate lucrurile stau altfel iar lipsa de tehnica ar trebui completata de persoane cu putere de decizie si....SURPRIZA...apare ceea ce se numeste FUGA DE RASPUNDERE,adica nimeni nu-si asuma riscuri;concret in cazul tau, ovidiutm,pentru lucratorii de acolo, pe principiul ,,mai bine previi decit sa combati", este mult mai usor sa te puna pe tine pe drum sau in asteptare decit sa te caute ulterior in cazul in care....:footy:

11. Cristian Talpiga 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4 B8 143cp 2008
    O sa te contrazic putin blueice69...la noi nu se doreste verificarea facuta de catre cei de la politie in sistemul ANAF mai repede.Spun asta pentru ca dupa ce am iesit dezamagit de la Pipera (pe la 16.30 )ca trebuie sa astept 2 zile, am gasit pe cineva care a putut sa ma ajute cu numai 100ron...
    A doua zi la ora 9 .30 aveam numerele,talon,carte si am plecat cu masina...Respectivul mi-a spus ca a fost verificata taxa si este in sistem.
    Probabil ca ANAF-ul baga zilnic taxele in sistem dar lucratorii de la politie nu se sinchisecsc sa o verifice mai devreme de 48h.Sa nu mai zic ca daca procedam de la inceput cu inmanarea dosarului si suma respectiva cui trebuie aveam totul in 45 minute gata...

12. alexandruuu 2nd Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    VW Passat B6 2.0 140hp CBAB 2009
    Salutare,

Masina s-a vandut. Proprietarul actual utilizeaza o firma de intermediere.
    Eu trebuie sa merg la finante sa declar ca este vanduta si, eventual sa mi se returneze restul de impozit pe anul in curs? Daca da, care sunt actele necesare?

Merci!

13. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    La finante nu trebuie sa declari nimic.
    La primaria unde masina a fost impusa, trebuie sa mergi. Ceri un formular de scoatere de la impozit, anexezi o copie dupa CI-ul tau, dupa CI-ul cumparatorului, dupa contractul de v/c si dupa CIV-ul masinii. Apoi vei fi intrebat daca doresti rambursarea banilor ce i-ai platit la impozit la inceputul anului pe tot anul, sau poti sa ii lasi la ei daca stii ca urmeaza sa cumperi alt imobil sau mobil, si se recalculeaza diferenta care mai trebuie sa o platesti.

14. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    alexandruuu banii raman la ei si se compenseaza cu eventualele impozite de plata pentru la anul. Nu este nevoie sa ceri sa ti se returneze nimic. Trebuie sa scoti un certificat Fiscal cu actele mentionate de Ovidiu, care acel certificat il predai cumparatorului adica celui trecut in contractul de vanzare-cumparare. Bafta

15. alexandruuu 2nd Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Firma de intermediere a zis ca eu nu mai trebuie sa scot certificat fiscal pentru ca pot sa scoata ei. De asta nu m-am mai dus la primarie.
    Ovidiu, la noi la Timisoara, nu la mall se merge pentru operatiunea asta?

Multumesc de raspunsuri.

16. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Ba da, in Iulius Mall exista oficiu al primariei, chiar inainte scarile rulante ce duc la Food Court, chiar vis a vis de Media Galaxy si Flanco.
    Eu tot ce am de rezolvat pentru inscriere sau transcriere rezolv in Mall.
    Daca firma de intermediere s-a ocupat de scoaterea fiscalului nu inteleg de ce nu se ocupa pana la capat, adica si de scoaterea de la impunere. Parerea mea e ca le-ai dat bani degeaba. Din 3 drumuri scoateai singur si fiscalul si scoteai si masina de la impozit. Iar un contract e simplu de completat si il gasesti la Mirton la incredibilul pret de 2 ron - varianta ce se imprima de pe un exemplar pe altul. Fiecare contract are 4 foi, mai multe decat o sa ai nevoie vreodata.

17. alexandruuu 2nd Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    La Mall o sa merg atunci, stiu unde-i oficiul.
    Cumparatorul a angajat firma, nu eu. De ce nu merge pana la capat, nu stiu.
    Contract am facut la Ocico cu 20 de lei, ca nu stiam altundeva unde, ba chiar mai mult(ca pret zic eu) cumparatorul entuziast voia la notar ...
    Merci de informatiile complete.

18. AlexG

AlexG 5th Gear Member

Locație:
    Prahova
    Masina:
    Audi A4 B5/1.6 ADP/ 12.1999
    Va salut,
    Am si eu o intrebare daca am facut o prostie sau nu :( am cumparat o masina de la un al 3-lea intermediar. Si acum "povestea":
    Deci pe carte apare proprietarul Ion care a vandut-o in 2011 la un intermediar din Ploiesti, a vandut-o cu fiscal si fisa de inmatriculare. Intermediarul a declarat-o la primarie dar nu a inmatriculat-o la politie acum in ianuarie a vandut-o la alt intermediar care a procedat identic si apoi am cumparat-o eu.
    Ca si acte am fiscalele din 2014 + fisele de inmatriculare stampilate de la amandoi intermediarii am fisa de inmatriculare cu stampila de la mine cum ca am luat-o in evidenta am fiscalul de la proprietarul din carte din 2011 DAR pe fisa de inmatriculare nu am stampila la vanzator e decat semnatura proprietarului. Acum intrebarea mea este daca se poate inmatricula asa sau trebuie sa caut eu proprietarul din Vrancea sa mearga cu mine pentru aceea stampila ?

Ultima editare de un moderator: 12 Apr 2014
  19. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Nu ai stampila celor de la DITL (Directia Impozite Taxe Locale) Vrancea adica de unde este primul proprietar ?

20. AlexG

AlexG 5th Gear Member

Locație:
    Prahova
    Masina:
    Audi A4 B5/1.6 ADP/ 12.1999
    Exact am fiscalul emis de cei din vrancea cu data din 2011 si stampilat dar pe fisa de inmatriculare nu am stampila

Distribuie pagina asta