1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Procedura inmatriculare - discutii diverse - probleme si rezolvari

Discuție în 'Probleme inmatriculare' creată de aba19, 13 Sep 2007.

1. Florin Sandu

Florin Sandu Banned

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A8 3.0 TDI QUATTRO, Audi A3 1,6 FSI
    Eminence,
    cat si pentru ceilalti:
    Firma Audi considera ca masinile fabricate in fiecare an incepand cu luna 07 ca fiind de fapt productie a anului urmator.
    Eminence, intradevar masina ta a fost fabricata si inmatriculata in o7/95 si dupa aceasta data vei plati taxa deoarece vei vedea ca-ti vor cere copie dupa cartea de identitate din Italia(posibil sa iti ceara si o traducere) dar in realitate RAR-ul de la noi ti-o vor trece in talon ca fabricatie 96.
    Nu-ti face probleme, este totul in regula.:thumbs-up:
    Am prieten care a cumparat Audi anul trecut in septembrie si avea pe talon fabricatie 2008 . Sa fi vazut ce figura faceau anumiti militieni care nu stiau cu ce se mananca asta :scared2: ca sa nu mai zic ca unul a vrut sa-i retina si talonul :keule:

2. vcosmin 3rd Gear Member

Locație:
    Băile Herculane
    Masina:
    Audi S4, 1992
    Numere rosii poti sa scoti fara sa mergi la RAR, iti tb traducere dupa brief, si inca ceva, pe acolo. Merge repede :thumbs-up:

3. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Audi A6 Avant 1.9TDI AWX 2002
    Multumesc de lamuriri. Ciudat tare, as zice... Dar se pare ca la nemti anul incepe in iulie.:laugh:

4. Gibi Bronze Member

Locație:
    Galați
    Masina:
    Audi A4 2006 1,9 TDI
    Nu-i vorba ca anul incepe in luna iulie; perioada asta iulie - iulie, are o denumire speciala in lumea fabricantilor de masini; nu este vorba aici numai de Audi, ci de toti din Europa.

5. falcone2002 1st Gear Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A6 C7
    Certificatul de autenticitate eliberat de rar este valabil 60 zile.
    Eu am facut rar-ul in 12.09, deci informatia este de actualitate.
    Nu iti trebuie nici o traducere pentru Nr. rosii. trebuie taxe la cec si impozite, asigurare si mai platesti la politie cand ridici numerele.
    Traducerea dupa brief este necesara cand platesti taxa de prima inmatriculare.
    Poti sa scoti de 3 ori nr. rosii ( adica poti folosi masina 3 luni). Nr. rosii se elibereaza pentru 30 de zile. Cand iti expira te duci si iti iei altele.

Ultima editare: 1 Oct 2008
  6. Florin Sandu

Florin Sandu Banned

Locație:
    București
    Masina:
    Gibi,
    te contrazic putin :p
    nu toti producatorii de masini au aceasta regula, de exemplu daca ai un BMW sau un Mercedes cu data primei inmatriculari in 30.12, atunci in talon iti va iesi anul care este trecut in brief si nu urmatorul :readit:
    nu stiu cum este la alte marci auto dar acestea doua le stiu deoarece am avut din fiecare (de fapt inca sunt pe numele meu):)

7. Florin Sandu

Florin Sandu Banned

Locație:
    București
    Masina:
    Mai exista o chichita la cele trei luni de numere provizorii pe care nimeni nu o mentioneaza, si anume ca dupa ce iti expira prima luna de numere provizorii iti mai elibereaza in continuare numai daca ai platit taxa de prima inmatriculare !!!
    Atentie ca uite asa risti sa nu mai poti merge la RAR decat cu ea pe platforma :faint: va spun din proprie experienta :)

8. falcone2002 1st Gear Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A6 C7
    NU e adevarat.
    EU mi-am scos nr rosii cand am adus masina pe 17.08.
    Eu dupa ce am facut RAR-ul in 12.09, mi-am mai scos o data nr. rosii pe 17.09 fara a mai plati acea taxa.
    Taxa de prima inmatriculare o voi plati abia acum pe 10-11.10 cand am de gand sa inmatriculez masina

9. harfo_79

harfo_79 Bronze Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi Avant B6/A4 1.9 TDI / Audi Avant B9/A4, 2.0 TDI Black&White
    din ce am inteles eu de la rar.
    daca autoturismul este fabricat dupa luna iunie a unui an, indiferent de data primei inmatriculari, data omologarii la noi si implicit data fabricatiei este anul urmator. exemplu concret la masina mea:
    data fabricatiei: septembrie 2004
    data primei inmatriculari: noiembrie 2004
    data fabricatiei conform omologare in romania: ianuarie 2005
    ma rog pe CIV nu scrie decat 2005 dar verbal m-au spus ca e ianuarie

10. nicushor

nicushor 5th Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Audi 80 b4

curios unde zici tu ca merge repede, in sibiu dupa ce umblu o jumatate de zi pentru a plati toate taxele si asigurare plus traduceri, mai trebuie sa mergi la 7 dimineata sa iti iei numar de rand si ajungi la ghiseu abia pe la 2 3 amiaza, e groaznic:motz:

11. alex.petrariu

alex.petrariu Gold Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    Audi A8 4.2 quattro 2004 / Audi A4 2.0i 2001
    Pe zi ce trece aud tot mai des probleme cu inmatricularea masinilor din Italia ! Nush care-i faza dar toti prietenii mei care vin din Italia si vor sa-nmatriculeze masini pe Romania intampina o gramada de probleme !

12. Florin Sandu

Florin Sandu Banned

Locație:
    București
    Masina:
    Falcone uite ce spune legea:
    - Vehiculului căruia i s-a acordat autorizaţie de circulaţie provizorie în condiţiile arătate mai sus, i se pot atribui succesiv, în aceleaşi condiţii, mai multe autorizaţii provizorii care nu pot cumula mai mult de 90 de zile, cu condiţia achitării tuturor taxelor şi tarifelor legale necesare înmatriculării, înainte de eliberarea următoarei autorizaţii
    Acum mai depinde si de cei care interpreteaza legea respectiva :meeting:
    Oricum in Bucuresti numai asa poti lua numere provizorii mai mult de o luna.

13. falcone2002 1st Gear Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A6 C7
    In Brasov am rezolvat intr-o juma de ora cu taxele la impozite si la cec + 1 ora juma` de stat la coada la politie pentru nr. rosii

14. falcone2002 1st Gear Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A6 C7
    Hm, ce sa zic, atunci imi cer scuze pentru remarca mea, dar la Brasov nu am avut nevoie de taxa de prima inmatriculare platita.

15. nicushor

nicushor 5th Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Audi 80 b4

hmmm.....:think: te invidiez sincer:rolleyes: eu tot nu am avut suficient timp sa ma duc la politie si sa stau atatea ore la coada, cred ca daca vin pana in Brasov as iesi mai bine :), si acuma intrebarea intrebatore se poate face chestia asta sa fi din sibiu si sa iei numerele rosi din brasov :think: nu prea cred asai?

16. falcone2002 1st Gear Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A6 C7
    Chiar nu stiu daca se poate sau nu.
    :uhm:

17. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Audi A6 Avant 1.9TDI AWX 2002
    Mai precis ce anume? Ca si eu sunt in oala asta...
    Singurul lucru la care am dubii e urmatorul: masina e inmatriculata in Italia, are un proprietar acolo, nu trebuia radiata inainte ca eu sa o pot inmatricula aici? Din cate m-am interesat eu raspunsul e 'NU' dar tot am unele retineri...

18. Gibi Bronze Member

Locație:
    Galați
    Masina:
    Audi A4 2006 1,9 TDI
    Nu te contrazic, poate stii mai bine regulile, dar asta am obsrvat-o mai la toate masinile ce vin la noi in tara.
    P.S. chestia asta mi-a explicat-o un angajat de la RAR

19. speedfan 1st Gear Member

Locație:
    giurgiu
    Masina:
    audi A4 an 2002
    Inmatriculare

salut, ma poate ajuta cineva referitor la ce acte am nevoie atunci cand merg cu masina la RAR? precizez ca masina a mai fost inscrisa in romania. ms

20. Alexyno

Alexyno 5th Gear Member

Locație:
    Prahova
    Masina:
    Audi A4 1.9TDI/96kw-131cp Quattro
    pai toate actele necesare care iti trebuiesc le vei putea lua de pe langa sediul politiei de la cei care se ocupa cu inamtriculari si RCA,iar tu va trebui sa mergi la tn in oras sa iei de la tn de la primarie sa platesti taxa masinii pe numele tau si la cec sau BCR sa platesti taxa de talon si sa mergi la rar sa ii faci autentificarea apoi cu toate aceste acte mergi la politie .Daca doresti sa schimbi si numerele tre sa mergi tot la politie cu toate aceste acte.

INMATRICULARE PERMANENTA VEHICUL UZAT (indigen/indigenizat)

Documente necesare:

* Cartea de identitate a vehiculului avand aplicata folia de secretizare (original si copie), pe care este inscrisa radierea din circulatie;
    * Fisa de inmatriculare cu viza circumscriptiei financiare. Fisa de inmatriculare trebuie semnata de proprietar (si stampilata in cazul pers. juridice)
    * Copia tichetului de asigurare
    * Certificatul de autenticitate sau, dupa caz, nota de identificare;
    * Copia documentului de proprietate (factura, contract de vanzare . cumparare, etc)
    * Dovada de plata a taxei de inmatriculare (C.E.C., trezorerie) - chitanta sau ordin de plata
    * Chitanta de plata a contravalorii certificatului de inmatriculare
    * Documentul de identitate al solicitantului (original si copie);
    * Contravaloarea placilor cu numere de inmatriculare
    * In cazul in care detinatorul, nu se poate prezenta la ghiseu, acesta poate fi reprezentat de catre o alta persoana, pe baza unei procuri notariale speciale.
    * Pentru solicitarile persoanelor juridice, mai sunt necesare si urmatoarele acte:
    o adresa inregistrata de solicitare, cu indicarea delegatului autorizat sa depuna si sa ridice documentele de circulatie;
    o copia actului de identitate al delegatului;
    o copia certificatului de inregistrare eliberat de Oficiul National al Registrului Comertului.
    o pentru entitati ca societati civile, profesionale de avocati, birouri de notari publici, precum si alte asemenea entitati, trebuie sa se prezinte pe laga documentele de inmatriculare si certificatul de cod fiscal.

Distribuie pagina asta