1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Procedura inmatriculare - discutii diverse - probleme si rezolvari

Discuție în 'Probleme inmatriculare' creată de aba19, 13 Sep 2007.

1. Alexyno

Alexyno 5th Gear Member

Locație:
    Prahova
    Masina:
    Audi A4 1.9TDI/96kw-131cp Quattro
    Daca vrei doar la rar pt autentificare iti trebuie doar cartea masinii de pe care sa poate citi seria si buletinul tau

2. speedfan 1st Gear Member

Locație:
    giurgiu
    Masina:
    audi A4 an 2002
    ms, pentru informatii :)

3. flo_tiesto

flo_tiesto 5th Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Audi A3 , 1.9 TDI
    Inmatriculare audi

Salutare tuturor , uitati ma bat de o mica problema :)
    Am achizitionat un audi A3 de la un prieten , e inmatriculat in romania si vreau sa-l trec pe numele meu , am fost si am facut contractul de vanzare-cumparare si in dosarul pentru politie am asa :
    - contract vanzare cumparare
    - certificat de radiere
    - copie si original carte identitate autovehicol
    - fisa de inmatriculare auto
    - cope dupa buletinul meu si al vanzatorului
    - ceva chitanta ( contravaloare taxa inmatriculare750kg-3500kg - 52 lei)
    Doamna unde am facut contractul de vanzare -cumparare mi-a spus ca trebuie sa ma programez la RAR , sa imi fac asigurare obligatorie pe 6 luni si sa platesc taxa de preschimbare talon
    Eu doresc sa pastrez numerele de inmatriculare , adica nu vreau alte numere , cel putin deocandata .Intrebarea e alta . pot sa circul cu masina pana o trec pe numele meu ? Masina are toate actele pe numele fostului proprietar , are ITP-ul pana in 2010 , asigurare obligatorie
    Cat m-ar costa sa-mi schimb numerele de inmatriculare cu altceva? ce demersuri trebuie facute inafara de RAR , taxa preschimbare talon si inmatricularea propriuzisa?

4. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A4 B5 Avant, 2001, PD, AJM, 116+ CP by arazvan2002
    pai tu acum poti circula cu ea.
    vei face o programare la RAR, iar asigurarea o faci pe numele tau dupa ce faci identificarea( RAR- ~80 ron).
    taxa de schimbare certificat se achita la cec 40 lei parca, si daca raman numerele care le are acum nu mai platesti nimic.
    daca vrei numere preferentiale se achita 80 ron la inmatriculari.
    parca mai era o chitanta dar nu mai tin minte care...daca imi amintesc iti spun
    pe baza certificatului de radiere fostul proprieta isi ia banii inapoi de la asigurari.
    fisa de atestare fiscala a vechiului proprietar o ai? trebuie sa fie vizata de fisc atat pt el, si tu sa platesti impozitul( cred ca e a treia chitanta)
    pe certificat trebuie sa apara mentiunea instrainat lui.....(numele tau) la data(cea a contractului de v-c) si semnatura vechiului proprietar
    sper ca nu am uitat nimic...ba da...iti trebuie multa rabdare, vei sta mult pe la cozi

5. flo_tiesto

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Audi A3 , 1.9 TDI
    eu am asa . anexa la fisa de operatii pentru transcriere, fisa de inmatriculare auto , contractul de vanzare - cumparare original si copie , cartea de identitate , copii dupa certificatul de radiere, ceva chitanta pentru o suma de 52 de lei ( directia de taxe si impozite) si un proces verbal de stabilire asupra mijloacelor de transport ( directia de impozite si taxe locale) cam atata
    Aici imi mai scrie ca am nevoie de dovada de efectuare a inspectiei tehnice periodice :( de care nu stiu nimic.
    Am nevoie mare de ajutor pentrui ca eu mai trebuie sa-i dau ceva bani omului si vreau sa fiu sigur ca totul e ok , ca am primit tot ce trebuie de la el.ms si astept un raspuns

Ultima editare: 21 Oct 2008
  6. flo_tiesto

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Audi A3 , 1.9 TDI
    Fisa de atestare fiscala a vechiului proprietar asta care sa fie ?Tin sa precizez ca nu m-am batut de o asa problema si de asta intreb daca tot trebuie sa-i dau omului ceva bani sa nu fac vreo prostie .

7. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A4 B5 Avant, 2001, PD, AJM, 116+ CP by arazvan2002
    pai dovada ca ai itp-ul e stampila din certificat.
    cand iti da certificat nou e scris pe calculator si pus numai o stampila de la politie.
    fisa de atestare fiscala e de fapt fisa de inmatriculare cu datele vanzatorului si cumparatorului vizate de primarie la finante.
    cred ca ai cam tot...dar recomand sa mergi cu actele care le ai la un birou de inmatriculari de langa rutiera, unde inmatriculezi masina si arati tot ce ai acolo. la noi la iasi e o toneta si a fost de treaba domnisoara de acolo si mi-a zis tot.
    la RAR iti trebuie numai certificatul, cartea si buletinul tau, si sa ai CNP/CUI fost proprietar( le gasesti si in RCA).
    de curiozitate cat ai platit impozit? eu 160 ron :(((. cu 100 ron mai mult decat la opelul cu motor de 1.6 x(

in ce priveste numerele...trebuie sa te hotarasti daca raman astea acum pentru ca dupa va trebuie sa platesti inca o data tot ce platesti acum cred. si vechiul proprietar trebuie sa plateasca o taxa pentru pastrarea numerelor(~30 ron) si daca apoi vrea sa le foloseasca pe alta masina plateste ca si cum ar vrea numere preferentiale. daca tu vrei numerele tale trebuie sa te gandesti inainte la macar 4 combinatii

poate te ajuta asta: http://www.sibiuvirtual.ro/actenecesare/acte%20necesare%20inmatriculare%20autoturism.php

8. flo_tiesto

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Audi A3 , 1.9 TDI
    ti-as raspunde cat e impozitul dar nu l-am platit :) cel putin deocandata , o sa te anunt in momentul cand il platesc :)
    Ms ff mult de informatii , am sa dau o fuga saptamana asta pana la inmatriculari ( unde am facut dosarul pentru inmatricularea masinii) sa vad mai exact ce trebuie si ce nu . Ms inca o data pentru ajutor.

9. CLM

CLM Platinum Member

Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    B6 1.9 Q; ex: B5 1.8 Q; ex: B5 1.8T; ex: B4 2.0;
    traduceri

este obligatoriu ca traducerea sa fie facuta de o persoana autorizata?

10. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Audi A6 Avant 1.9TDI AWX 2002
    Da, traducerea se face doar la o persoana autorizata (altfel ar fi prea simplu) :)

Miercuri am programare la RAR, de la ora 14:00, ce parere aveti, sa ma duc de dimineata, sau sa respect ora programarii?

11. mojo 1st Gear Member

Locație:
    Iasi
    Masina:
    Audi A4 avant B5, 1999, 1,9 TDI, AFN
    Inmatriculare

Am cumparat un audi a4 inmatriculat in italia, proprietarul e roman si actele masinii sunt pe numele lui. Eu am toate actele masinii in original + contract de vanzare - cumparare, insa masina nu e radiata din tara de origine. Pot sa o inmatriculez aici daca nu e radiata de acolo?

12. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Salut, bun venit pe club! In aceeasi situatie sunt si eu, am actele de Italia in original si numere de Italia. M-am interesat mult inainte sa o cumpar, si se poate inmatricula chiar daca nu e radiata acolo. Cand iti vei depune dosarul la politie pentru numere romanesti (asta dupa ce treci prin RAR, platesti o gramada de taxe, printre care cea de poluare), vei preda numerele si actele de Italia, si am inteles ca ei radiaza cumva masina in Italia. Cert e ca se poate inmatricula, sunt 99.9% sigur.

13. mojo 1st Gear Member

Locație:
    Iasi
    Masina:
    asa stiu si eu dar am mai citit pe forumuri si unii spun ca trebuie sa fie radiata din tara de origine pentru ca altfel nu se poate imatricula, eu cel putin sper sa nu fie probleme ca si asa ma doare capul cand ma gandesc la taxa de poluare :rolleyes:

14. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Eu am apelat la o firma de inmatriculare care mi-a facut dosarul pentru inmatriculare, nici ei nu au zis nimic ca ar fi probleme cu actele, deci sper sa fie OK. Cand o inmatriculezi? Sa ne tii la curent. Bafta! :icon_thumright:

15. mojo 1st Gear Member

Locație:
    Iasi
    Masina:
    mai intai sa prind programare la RAR:footy:

16. juve_star

juve_star Bronze Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    AUDI A4 1,6 101CP
    Eu va doresc foarte mult sa nu aveti probleme si sa va inmatriculati masinile cat mai curand. Cand am luat masina am gasit mai intai un A4 cu nr din italia care expirau la anul prin noiembrie. Puteam merge lejer cu masina, dar am inteles ca la radiere trebuie sa mergi la notar in Italia evident, unde se face un act de instrainare de la propietarul de drept la noul cumparator. Cel care i-mi vindea masina nu era proprietar dar i-mi garanta radierea. Eu trebuia sa-i dau actele originale si nr. de la masina plus 250 de euro si dupa o saptamana se rezolva. Evident ca a cazut orice targ. Apoi am auzit ca e chiar greu sa radiezi o masina cu nr de italia. Eu va doresc sa nu aveti probleme, dar mai bine era sa va orientati spre o masina din vest. Succes!

17. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Si eu m-am gandit la problema asta inainte sa cumpar masina. Am fost la mai multe birouri de inmatriculari auto si toti mi-au zis ca masina se poate inmatricula fara probleme, altfel clar ca nici eu nu cumparam masina. Toti imi ziceau ca masina nu trebuie radiata in Italia. Tie cine ti-a zis ca trebuie neaparat radiata?

18. juve_star

juve_star Bronze Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    AUDI A4 1,6 101CP
    Mie mi-a spus cel care mi-a vandut masina adusa din germania. Renuntasem oricum la audi din italia ptr ca era foarte neangrijita si tapiteria cazuta si dupa ce i-am povestit ce si cum, a zis ca e foarte complicat cu cele din italia. In plus de asta el i-mi cade si un fel de neam si atunci am avut incredere in el.

19. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    M-ai pus pe ganduri... Si eu m-am gandit la treaba asta inainte sa o cumpar, si am sunat la doua birouri de inmatriculari auto inainte sa cumpar masina, ei mi-au spus ca se poate. Acuma RAR-ul l-am facut, la finante am inscris masina, am platit si impozit pe ea, mai am de platit taxa auto (aici nu cred ca zice nimeni nimik, doar imi iau banii), apoi la politie, sa-mi dea numere de Ro. Aici mi-e frica... Se poate sa dau ditamai taxa de 2500 de lei si sa nu imi dea numere?
    In Romanika orice e posibil... Chiar m-ai pus pe ganduri.

20. juve_star

juve_star Bronze Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    AUDI A4 1,6 101CP
    Deci tipul care avea audi italia i-mi facea act de vanzare cumparare in alb cu propietarul de acolo (roman). Probabil aveau blat cu un notar si nu era nevoie sa merg eu in italia, ptr ca-mi tot spunea ca asa fac toti...si e ok. Acum Dumnezeu stie peste cine dai. Si pretul m-a cam speriat. Un A4 1.8 5V klima full de la 3800 l-a lasat in 3600, cand acum 2 luni aprox. nu gaseai sub 4000. Avea si un zgomot la motor...in fine, problema sunt actele. Trebuie sa radiezi masina altfel nu o poti inscrie. Chiar sunt curios...cum s-o rezolva. Succes. Mai intreaba pe forum poate si-a adus cineva masina din italia, cum a procedat!

Distribuie pagina asta