1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Procedura inmatriculare - discutii diverse - probleme si rezolvari

Discuție în 'Probleme inmatriculare' creată de aba19, 13 Sep 2007.

1. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Audi A6 Avant 1.9TDI AWX 2002
    Cei de la firmele de inmatriculari ziceau ceva de genul ca eu cand duc dosarul pentru inmatriculare (+ placile de Italia) trimit ei in Italia actele si placile si asa le radiaza. Ma duc luni sa mai intreb o data sa fiu sigur, nu sa platesc ditamai taxa si sa ma trezesc ca raman cu o bucata de fiare pe care n-o pot folosi. Daca nu se poate inmatricula o vand si nici nu mai vreau sa aud de masini, sa le ia naiba.

2. juve_star

juve_star Bronze Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    AUDI A4 1,6 101CP
    Nu deznadajdui! Este posibil sa mai fie o varianta, deoarece nici astia de la acte auto nu-s paraleli cu radieri etc. Daca se face treaba asta prin politie este ok. Macar asa ai siguranta ca dai cui trebuie actele. Poate si baiatul de la care vroiam sa iau audi italia le ducea la politie...dar el nu mi-a dat detalii. I-mi tot spunea ca se rezolva, se rezolva. Incearca, e pacat de banii tai si de masina. Cred ca cel mai bine trebuia sa intrebi la politie, dinainte .

3. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Uite ce am gasit pe www.politiarutiera.ro:

"În cazul vehiculului de provenienţă străină care a fost anterior înmatriculat în alt stat şi care se înmatriculează pentru prima dată în România, solicitantul trebuie să prezinte, pe lângă documentele sus-menţionate şi toate documentele de înmatriculare eliberate de autorităţile străine, în original, precum şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare. Acestea se reţin şi se arhivează la Serviciul Inmatriculări, fiind posibilă emiterea, la cerere, a unei dovezi de reţinere pentru a servi în faţa autorităţii străine la radiere."

Nu specifica nicaieri faptul ca ar fi obligatorie radierea. De fapt daca stai sa te gandesti putin logic, radierea cade in sarcina vanzatorului, nu stiu ce oameni inconstienti isi vand masinile si pe urma sa plateasca in continuare impozite dupa ele...
    Daca mai aflu ceva, va anunt...

4. juve_star

juve_star Bronze Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    AUDI A4 1,6 101CP
    Este posibila vinzarea fara ca masina sa nu fie radiata. Dar in cazul in care ar fi trebuit sa mergi in Italia dupa propietar si apoi la notar cred ca te lasai bagubas. Hai ca iese soarele...e bine atunci. Poate au mai scos astia legi noi si s-a mai simplificat radierea. Succes!

5. Dracku

Dracku Bronze Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Fosta mea, Audi A4 2,5TDI V6 Quattro 2001,180CP
    Nu vreau sa te sperii,dar eu cand am fost sa inmatriculez un ford,ei mi-au cerut pe langa brief-ul mare si mic si talonul masinii,care nu il aveam,si cand i-am spus ca nu-l am ,mi-a explicat ca trebuie sa trimita datele masinii in Germ la politia de acolo,si pana le vine confirmarea ca masina nu e furata,eu trebuie sa fac dosare cu copii la actele pe care le am si sa iau nr rosii(prov)1-2-3-4-5-6luni,cat dureaza toata treaba.Noroc,ca intr-un tarziu,dupa ce facusem copii 4-5 randuri ,i s-a facut mila de mine si m-a pus sa dau declaratie pe proprie raspundere ca am ratacit talonul masinii(trebuie sa-i dau omului o bere neaparat,ca a fost cumsecade si m-a ajutat).In cazul in care in locul Fordului(fiesta 2001)m-as fi dus cu Audi-ul pe care il am,cred ca s-ar fi schimbat datele problemei.Oricum,iti urez bafta si sa ne tii la curent!

6. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Ei chiar 6 luni nu cred sa dureze... Important e sa o pot inmatricula, nu sa ma trimita la plimbare si eu sa raman cu masina platita si ditamai taxa platita. Si chestia cu verificatul daca nu e furata nu o fac cei de la RAR? Cand am fost la RAR am primit la un moment dat o foaie pe care scria (in engleza) ca masina nu a fost gasita in baza de date cu masini furate (foaia a ramas pe urma la ei, la RAR).

Chestia ca "omului i s-a facut mila" numai la noi se intampla. La noi orice faci tine de hazard, de cum "vrea muschiul" functionarului cu care stai de vorba, si asta ma streseaza.

Si inca ceva... Se dau nr. rosii pe 6 luni?!

P.S. Ford-ul pe care l-ai inmatriculat era cu numere PERMANENTE de Germania? Nu era radiat?

7. juve_star

juve_star Bronze Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    AUDI A4 1,6 101CP
    Eu am venit cu audi de la Resita cu nr.rosii de CS cum se vede la avatar.La inmatriculare mi s-au cerut nr si talonul rosu (autorizatia de circulatie) din Germania. Nici nu aveam asa ceva. Masina era radiata dar ei vroiau nr nemtesti. Pai zice seful de acolo: Cum a venit masina? Prin aer? Am dat din umeri. Nu stiu! zic eu. Dar am nr rosii din romania . Nimic. Pana la urma tot el limpezeste situatia: Inseamna ca ai adus-o cu platforma! Stiam si eu treaba asta dar se complicau lucrurile caci bagasem 2000 ron in acte si asta era ultimul episod: INMATRICULAREA definitiva. Daca era scartar ma punea sa vin cu nu stiu ce procura de la notar de la baiatul din Resita care a adus masina..dar am scapat. Hai scrie o declaratie pe propria raspundere ca masina a venit pe platforma din Germania, i-mi ordona el, ca pana la urma avand dialogul asta cu actele, sa ma si intrebe cat am dat pe ea. Portite sunt dar tre sa mergi tot pe LEGAL, asta e ideea. Ei accepta totul atata timp cat iei pe raspunderea ta unele lacune din acte. De exemplu cand am dat dosarul la facut la o firma de acte auto, cei de acolo vazand ca nu am nr din Germania mi-au spus ca nu voi putea inscrie masina si sa ma ierte Dumnezeu, daca nici astia n-au vazut acte si masini in Bucuresti...dar uite ca a mers. Insa masina era radiata.

8. mojo 1st Gear Member

Locație:
    Iasi
    Masina:
    Audi A4 avant B5, 1999, 1,9 TDI, AFN
    eminence cand afli ceva sigur sa ne anunti si pe noi pt ca si eu sunt in aceeasi situatie, din cate stiu chiar daca nu apelezi la o firma de inmatriculari predai la politie numerele si actele masinii in original si le trimit ei in tara de origine pentru radiere dar acuma depinde cat de comunist e functionarul cu care stai de vorba...uite aici e specificat ca in cazul in care masina nu este radiata din tara de origine predai la politie talonul masinii in original si placutele de inmatriculare http://www.informatiiauto.ro/inmatricularea-permanenta-vehicul-uzat-importat-uid21.html

9. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Ce scrie pe site-ul dat de tine se potriveste cu ce mi-au spus toate firmele de inmatriculare cu care am discutat problema, ei m-au incurajat sa iau masina ca totul e ok... Luni ma duc sa mai intreb pe cineva care e in domeniu. Marti fratele meu isi scoate numere rosii (si el e tot in situatia asta, are un B4 din Italia) si o sa intrebe la politie care e procedura.

10. faranumeretemporare 1st Gear Member

Locație:
    ploiesti
    Masina:
    opel
    fratilor, ma bucur enorm ca gasesc forumuri cu discutii de genul acesta, pentru ca avem cu totii probleme pe care discutand asa, unii cu altii, le mai lamurim...
    sa trec la subiect...am luat alaltaieri o masina de la un "samasar" (arde-l-ar focu') din timisoara...de idiot ce sunt am luat-o fara numerele ei cu care fusese adusa (cele temporare nemtesti )...avea doar numere rosii valabile inca vreo 18 zile de timisoara
    peste tot pe net gasesc ca imi trebuie la inmatricularea definitiva numerele alea temopare germane, iar nemernicu' de samsar,dupa ce m-a dus cu vorba 2zile ca ma rezolva el intr-un fel...acuma nu mai raspunde la telefon...sunt distrus...chiar nu stiu ce sa fac...sa dau declaratie la notar ca a fost adusa pe platforma?dar trebuie sa inventez un numar de platforma si ala zice ca se fac verificari...mi-a dat totusi o copie a buletinului lui...ma gandeam sa daudecalaratie pe numele lui...caz in care e doar o decalaratie..nelegalizata...sicare nu cred ca are vreo valoare...daca stie cineva ce s-ar putea face in situatia asta de *****...va rog scrieti...oricum la noapte nu mai dorm:((

intre timp mi-am dat seama ca problema este din pacate multmai grava...asa arata ea in toata amploarea ei:

fara sa ma interesez suficient am cumparat de la un "samsar" nenorocit din timisoara o masina alaltaieri...ala nu a declarat-o,nu a facut nimic, mi-a dat-o doar cu numere rosii de timisoara valabile inca vreo 18 zile...nu am la ea nici numerele ei temporare de germania cu care fusese adusa...acum va cer voua sfatul, ce sa fac...am un contract de vanzare-cumparare intre cetateanul neamt si samsar,mai am un contract intre samsar si mine si mai am un contract xeroxat,alb,necompletat...as completa pe cel alb direct cu datele neamtului si cu datele mele,"omitzand" astfel samsarul...iar apoi sa ma duc la Fisc s-o declar pe numele meu si asa mai departe...pasii nu ii stiu din pacate:(
    de mentionat ca eu sunt din ploiesti si masina am luat-o din timisoara, fara numerele ei temporare nemtesti,ci doar cu cele rosii de timisoara...ar trebui de asemeanea sa dau si declaratie la notar ca masina a fost adusa pe platforma,deci sa explic astfel absentza numerelor germane temporare.
    daca ce am scris eu vi se pare "realizabil" si corect va rog sa-mi confirmati, pentru ca nu vreau sa ma bag intr-un necaz si mai mare decat cel in care sunt deja:((

Ultima editare de un moderator: 4 Mai 2013
  11. juve_star

juve_star Bronze Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    AUDI A4 1,6 101CP
    Daca ai talonul, cartea masinii, contractul dintre neamt si samsar, contractul dintre tine si el toate in original vei putea inscrie masina. Daca nu ti-a dat aceste acte in original cauta-l pe cale legala, deoarece conform legii, trebuie sa-ti returneze banii. Eu am cumparat masina din Resita si nu am avut nr de Germania, dar le-am avut pe celelalte de mai sus. Iar declaratia ca masina a fost adusa pe platforma am dat-o personal pe o coala A4 si nu a fost nevoie de notar. Mult succes!

12. faranumeretemporare 1st Gear Member

Locație:
    ploiesti
    Masina:
    opel
    Merci pentru raspuns in primul rand!
    Deci eu am asa: Fahrzeuschein original, cu stampila pe care zice "Auserbetriebstrung am 28 Dec. 2007" (nu stiuce inseamna, mi s-a zis ca atunci a fost radiata). Mentionez ca este taiat cu o dunga cu pixul pe diagonala acest Schein.
    Mai am Fahrzeugbrief, in care sunt trecuti cei doi proprietari pe care i-a avut masina, si anume Thomas si Wolfgang. Am inteles ca ar fi trebuie sa scrie in continuare, sub ei, ca masina a fost vanduta in Romania, sau sa fie trecute numerele ei rosii de Timisoara, cu care am cumparat-o.
    Am contract intre ultimul proprietar neamt (Wolfgang) si samsar - contractul este in germana, tipizat, toate datele fiind completate de mana, cu pixul, fara serii de buletin - doar numele si adresele amandorura (neamt si samsar).
    Si mai am contractul dintre samsar si mine, semnat alaltaieri - mie mi-a dat ala doar partea rosie a contractului, la el ramamand parca cea verde sau neagra.
    Asta e tot ce am si zici tu ca imi sunt suficiente? Sper sa fie asa cum spui!
    Declaratia o dau maine cum ca am adus-o eu pe platforma, desi nu a fost asa.
    Si deci il "omitem" pe samsar, adica completez contractul in alb, tipizat pe care mi l-a dat tot ala, doar cu numele neamtului si cu al meu? Deci ca si cum samsarul nici n-ar fi existat niciodata? Ce nu inteleg eu este cum explic prezenta numerelor rosii de Timisoara, ala cum le-a facut daca mi-a zis ca nu a declarat absolut nimic la Fisc? Sper sa nu am probleme apoi, daca se verifica, altfel e nasol.
    Astept raspuns, multumesc mult inca o data!

13. mojo 1st Gear Member

Locație:
    Iasi
    Masina:
    Audi A4 avant B5, 1999, 1,9 TDI, AFN
    Cum adica sa completezi un contract in alb, sa completezi cu datele neamtului si sa semnezi tu in locul lui?!

14. faranumeretemporare 1st Gear Member

Locație:
    ploiesti
    Masina:
    opel
    Cand am spus "contract in alb" m-am referit la faptul ca panarama de samsar timisorean mi-a pus la dispozitie un model de contract de vanzare-cumparare in limba germana, tras la xerox, necompletat cu nimic.
    Ca sa fac o recapitulare, mai spun si ca samsarul facuse contract intre el si neamt, contract la fel cu cel in alb pe care spun ca il am eu, atata ca era complatat cu datele lor, anume nume, data nasterii si domiciliu. Fara stampila, doar semnaturi din partea amandorura.
    Mai exista contract si intre mine si samsar, deasemenea tipizat, dar in romana.
    Ce spun eu ca vreau sa fac este sa completez contractul in alb pe care il am cu numele neamtului si cu numele meu. Singura diferenta ar fi ca n-ar mai exista samsarul la mijloc, ca si cum vanzarea s-ar fi facut direct cu mine, ca si cum eu as fi cumparat masina personal din Germania.
    Nu stiu cat de bine am explicat, sper doar ca s-a inteles.
    Cu contractul astfel completat m-as duce sa-mi eleibereze numere rosii romanesti, intrucat cele pe care mi le-a dat samsarul e posibil sa fie expirate,, din moment ce nu sunt trecute in Brief si nici autorizatie nu mi-a prezentat.

15. boresque

boresque Gold Member

Locație:
    E60
    Masina:
    A6 4B-C5, sedan model 2000, 2.5TDi AKN 110Kw(150hp), c.v. M6-DQS
    Nu da declaratie in numele lui

Salut faranumeretemporare!
    In niciun caz nu da declaratia daca nu cunosti adevarul!
    Eventual declara ce stii ca-i adevarat.
    Art. 292/ Cod penal statueaza ca infractiune de sine statatoare simpla declarare a unor fapte necorespunzatoare. Daca mai si inregistrezi declaratia falsa, te ciocnesti si de 291/ Cod penal (uz de fals).
    Declaratie in numele lui, iar nu-ti recomand, se sanctioneaza de 290/ Cod penal.
    Intereseaza-te de numerele provizorii de Germania, ca trebuie sa existe daca masina a intrat in tara pe rotile ei. Chiar si expirate fiind, sunt bune de predat.
    Intereseaza-te totodata sa nu fi fost predate numerele provizorii de Germania la Politia inmatriculari din Timisoara, cu ocazia obtinerii numerelor rosii de TM!!
    In acest caz, in locul numerelor de Germania spui ca le ai pe cele rosii de TM.
    Vezi ca exista firme specializate pe inmatriculari auto care iti pot pune actele cap la cap.
    Nici sa faci nopti albe nu are rost, situatia se rezolva destul de simplu in instanta in cazuri similare, doar ca e de durata si nu poti folosi masina. Odata obtinuta sentinta, politia nu-ti mai poate cere nimic altceva in afara ei. Se considera dovedite toate situatiile de fapt pe parcursul procesului si sunt acoperite de sentinta.
    Succes!

16. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Exact in situatia asta se afla fratele meu, a cumparat masina de la samsar fara nici un contract. S-a dus frumusel si si-a "fabricat" un contract de vanzare-cumparare intre el si proprietarul de pe actele de Italia, si gata... NU INCURAJEZ practici de-astea mai mult sau mai putin ilegale, dar daca situatia obliga la de-astea, ce sa faci?! Cat ce priveste numerele temporare, nu inteleg de ce se agita politzaii pentru ele? Sunt o gramada de masini de vanzare pe net fara nici un numar, aduse pe platforma (sau D-zeu stie cum). Teoretic nu prea are ce sa se intample daca dai declaratia respectiva (doar daca masina a fost furata in Ro si tu declari ca ai adus-o din Germania, ai pus-o...). Deci daca stii sigur ca nu e furata poti recurge la metoda asta, daca NU POTI ALTFEL. Multa multa bafta, e un stress al drakului sa-ti iei masina SH, m-am prins pe propria barba...

17. Ionutz M

Ionutz M 3rd Gear Member

Locație:
    Bistrita
    Masina:
    Audi A4 B5 1,6 benzina '96
    Mie mi-a adus nasu meu masina,si pana am avut programarea la RAR am scos 3 ture de numere rosii. Cand mi-a facut dosarul pentru inmatriculare ,(nasu meu are firma de acte inmatriculari) ,tocmai in ziua cand trebuia sa ma duc la Politie sa depun dosarul pentru numere nu mai stia unde a pus numerele nemtesti. Asa ca am mers la un notar,si am dat o declaratie ca am adus masina pe platforma. Acolo mi-a trebuit contractul de vanzare-cumparare intre mine si el, si atat.Nu mi-a cerut nici un numar de inmatriculare a platformei,nimic. Am platit 18 lei, si gata. Totul a fost in regula.

18. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Eu am mai fost azi la un birou de inmatriculari unde mi-au zis ca se poate inmatricula masina chiar daca nu e radiata in alta tara. Au zis ca problema e a celui care nu a radiat-o ca va plati taxe in continuare, nu a mea... Maine intreb si la politie sa lamurim odata pt totdeauna problema.

19. juve_star

juve_star Bronze Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    AUDI A4 1,6 101CP
    Eu zic ca vei scapa cu bine pana la urma. Noi oamenii cinstiti asa patim. Dam de belele care ne albesc parul, iar un samsar rade si le rezolva prin telefon. Ce sa-i faci...ROMANIA.

20. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Tocmai a intrebat fratele meu la politie, raspunsul e ca se pot inmatricula masinile chiar daca nu sunt radiate dincolo. :drag: Asa ca in cateva zile o sa ma pot si eu bucura cu masinuta trecuta pe numele meu si cu numere de Ro.

Distribuie pagina asta