1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

QUATTRO - ce face - cum se comporta - explicatii - probleme si rezolvari

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de Adrian, 11 Iun 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. adibose

adibose 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    2007 - A4 B7 Avant 1.9TDi
    sunt de aceiasi parere cu barladi, probabil ca haldexul nu mai livreaza catre roti ceea ce trebuie, faptul ca, si anume cardanul invarte diferentialul spate asta nu inseamna ca haldex-ul isi face treaba corect. Cred ca ai nevoie de o investigatie mai amanuntita, aici pe forum te poate ajuta cineva care e posibil sa se fi lovit de problema ta...
    succes.

2. Georgekey

Georgekey 6th Gear Member

Locație:
    ATENA
    Masina:
    AUDI TT 225 TQ BAM 2001
    fischer30 Este o problema clasica la ECU unit haldex-ului dar daca observati scrie ''sporadic'' care inseamna INTERMITENT adica nu se intimplaintotdeauna

3. fischer30

fischer30 2nd Gear Member

Locație:
    Bacau
    Masina:
    AUDI TT, 1,8T, 2001
    Va multumesc tuturor pentru raspunsurile voastre. Dar totusi, ce ma sfatuiti sa fac? Inteleg ca sunt niste probleme, poate a ramas pe blocat cum a spus Barladi, poate "intrerupe" cum zice Georgekey. Clar, corect nu funtioneaza, dar, sa ma apuc sa schimb calculatorul Haldex. Sincer nu prea imi vine, caci e pe uneva pe la 2300 RON. Ce risc oare daca merg asa cu ea? Posibil sa stric ceva la grupul Haldex, la transmisia pe spate, sau e doar problema electronica ?

4. adibose

adibose 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    2007 - A4 B7 Avant 1.9TDi
    man, este o problema destul de delicata, si de multi bani. de ce nu mergi la un service sa-ti faca o diagnosticare serioasa? e posibil ca toti sa ne inselam si daca schimbi ceva ce n-ar fi trebuit o sa dai vina pe noi :)

5. Katamoni

Katamoni 2nd Gear Member

Locație:
    Pitesti
    Masina:
    Audi A3 Sportback 1.6 facelift 2009
    Ai o problema destul de importanta la Haldex. Daca ambreiajul Haldex-ului ramine cuplat risti sa rupi ceva in transmisie (grup spate, planetara, cardan). Pana ajungi la service incearca si evita virajele stranse.

6. nykul

nykul 5th Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    audi a6 2.5 tdi 180cp quatro
    vibratii

am verificat cardanu din cap in coada cm cu cm si nu e nici o problema la el.
    acuma seara am facut un drum mai lung si am simtit de cateva ori la 100 la ora in treapta a6-a ca a inceput sa vibreaze f tare in timp ce o acceleram, am lasat acceleratia si am accelerato din nou si nu a mai faut decat peste ceva timp, nu se aude tot timpu doar cand are el kef. in schimb la plecare de pe loc cand accelerez la viteza 1 si 2 simt vibratia de fiecare data .
    a si mai era ceva; dimineata cand e rece nu vivreaza delok decat dupa ce se incalzesc agregatele pe acolo.

7. pfaizzzer

pfaizzzer 2nd Gear Member

Locație:
    Brasov
    Masina:
    Audi A6, 3.0 TDI quattro, 2005
    Haldex Sport

Am aflat de existenta pe piata a unui haldex care distribuie momentul mai mult pe puntea din spate(cel din link).
    Intrebarea mea este daca are cineva asa ceva si daca imbunatateste performantele si in ce sens.

http://www2.neuspeed.com/127/23/0/1949/haldex-gen-4.html

P.S. ei zic ca e haldexul piesa aia...dar eu zic ca e calculatorul de haldex

8. mario242

mario242 3rd Gear Member

Locație:
    București / Constanța
    Masina:
    Future>A6,Ex. B6
    da e am avut asa ceva este vorba de haldex cu distrib puterii 60% spate si 40% fata.
    Se comporta foarte bine cand o pisti un pic iti fuge ca un bmw de sub fund;)
    acum redevenind serios cred ca acest tip de haldex este cel mai bun.
    Singura chestie e ca iti trebuie cuplu ca sa fie eficient si sa te scoata din situatii ''grele''

9. CoCaine

CoCaine Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B5 avant (AFN)
  10. gabriel_petrea Banned

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    Audi A6,1.8Tquattro,2001
    toate Audi cu motorare longitudinale au torsen . Haldexul e pe motoare transversale.

11. gabriel_petrea Banned

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    Audi A6,1.8Tquattro,2001
    salutare.

Nikul ;...ceea ce spui tu nu e bine deloc . incearca sa schimbi uleiul in grup . Eu asta vrea sa fac pentru prevenire...desi ....schimbul de ulei nu cred ca o sa te ajute foarte mult . Referitor la zgomotul pe care l-au semnalat ceilalti colegi ,acelasi zgomot il am si eu . cutie manuala 5+1 . Se aude mai ales cand intorci in loc ...ca si cum...ai calca cu rotile din spate pe un asfalt mai zgrumturos...ca si cum ai calca pe un drum de ciment cu pieticele . O intrebare destul de importanta pentru mine .
    1 - Se face geometria rotilor si pe spate ?
    2- A schimbat cineva uleiul in diferentialul de pe spate ? Este acelasi ulei cu cel din cutie ? ce fel de ulei a-ti pus ?

Ultima editare: 6 Iun 2010
  12. nykul

nykul 5th Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    audi a6 2.5 tdi 180cp quatro
    quattro

sa rezolvat problema mea, eu am schimbat cutia tiptroinic cu una mauala si rapoartele in diferential is diferite in cutie fata de grup.
    am, schimbat diferentialul pe spate, am pus cel; de pe care am luat cutia si sa rrezolvat problema doar ca din cauza uzurii din diferential e o mica vibratie la plecarea de pe loc cu rotile virate la maxim. e ceva normal sa se auda asa dupa un anumit nr de km pt capar uzuri la cutie diferential fata si diferential spate.
    referitor la schimbu de ulei se face la fiecare 80000 km si se pune un ulei special pt grup. e diferit fata de cel din cutie. dar nu e neaparat nevoe sa schimbi sau macar sa completezi.

13. cat 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    a4 1,8t quattro aeb,a38l
    Azi am fost la o vulcanizare cu pretentii sa schimb 2 cauciucuri .Angajatul de acolo mi-a spus ca nu pot pune 2 cauciucuri pe masina 185/65/15 si doua 195/65/15 pentru ca pot strica grupul ca am quatrro si ca daca vreau sa dau semnatura. pe proprie raspundere Voi ce parere aveti?Ati mai auzit asa ceva ?

14. Catalin_1987

Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    fabrica recomanda folosirea anvelopelor cu aceleasi dimensiuni si caracteristici(inclusiv marca) pe toate rotiile la o masina dotata cu sistemul Quattro(asta scrie in manualul meu de utilizare).O roata mai lata poate pierde tractiunea mai greu sau mai repede(depinde de conditii) decat una mai ingusta si de aici apar solicitari suplimentare in sistem.

15. AndyG

AndyG 5th Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Audi A6 3.0 TDI
    Are dreptate angajatul!
    Cred ca pe langa quattro mai are de suferit si ESP-ul.

LE: In cazul tau diametrul diferit al rotilor fata-spate da peste cap tot sistemul de quattro si ESP

16. AndyG

AndyG 5th Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Audi A6 3.0 TDI
    Vibratiile alea la bracaj aproape de maxim care se simt difuz in toata masina, preponderent inspre spate, atunci cand masina este in miscare sunt de la quattro (torsen) si sunt normale. E o senzatie ca si cum rotile de pe spate se taraie in loc sa se invarta la un viraj foarte strans.
    Atunci cand masina sta pe loc si se vireaza volanul maxim e alta mancare de peste. Din nou, acest fenomen (vibratii reduse in volan, zgomot foarte finut) este normal la orice sistem cu servo-directie.
    "Asa face toate!"

Ultima editare: 21 Oct 2010
  17. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A6, 3.0 TDI Quattro, BMK, DPF, 2005.
    Ca tot suntem la "Discutii despre quattro" am zis sa luam in discutie si comportamentul, in general, al tractiunii quattro, pe zapada sau/si polei,...ca tot a inceput "distractia" pe sosele...
    Eu ce sa zic...?
    Am avut un Punto 1.9 si acum am o Corsa D 1.2. PE "ingramaditele", aproape nici cu frana de mana nu le poti intoarce in loc pe zapada.
    Am avut un Mondeo, pe asta puteam sa-l intorc, dar oricum mai greu ca pe Dacie. Nu stiu de ce. Doar si asta avea portbagaj, deci inertie mai mare pe spate.
    Am testat si eu, zilele astea, pt prima data, tractiunea quattro pe zapada (aproape polei) avand cauciucuri de vara, inca.
    Am iesit din parcare MENTINAND acceleratia si virand la stanga. I-a fugit spatele foarte usor spre dreapta si cred ca doar accelerand si virand la dreapta, am reusit sa o propulsez spre inainte,....aproape ca in WRC.
    Desi am cauciucuri de vara (chiar vroiam sa incerc asa, ca sa accentuez deraparea), m-am gandit ca spatele a fugit din cauza faptului ca "impingand" si el masina, a rupt mult mai usor aderenta fata de o masina cu puntea spate fara motorizare.
    Din pacate, am vazut ca poti face "gogosi" mult mai usor, dar si o redresare in forta, accelerand, derapand controlat, se poate face mai usor. E drept, fata de o masina cu tractiune pe fata, redresarea se face mai ... in forta.
    Asta e prima impresie.
    Se prea poate sa fie gresita. Cu siguranta, inca nu am mirosit cum trebuie, tractiunea quattro...
    As vrea sa va intreb cateva lucruri...'

1. Din experienta voastra, pe zapada sau polei, un quattro derapeaza in lateral mai usor ?

2. Cum trebuie actionat cand observi (simti) ca iti "pleaca" spatele ?

3. Care sunt concret avantajele (pe drumurile alunecoase) ale unui quattro, in afara de faptul ca trage cu toate rotile spre inainte ?

(Ma refer la mersul pe zapada sau polei, ca vara stiu de faza cu acea "tzinere" in curbe.)
    As vrea sa ne impartasiti, noua, astora noi in familia quattro, niste secrete sau sfaturi la circulatul in sezonul rece, cu acest tip de tractiune.
    Va multumesc mult.

Ultima editare: 3 Dec 2010
  18. cat 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    a4 1,8t quattro aeb,a38l
    bune intrebari si la mine e prima iarna cu audi quattro

19. l.u.v

l.u.v Bronze Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 2.5 TDI Quattro
    Imi amintesc ca ma framantau si pe mine aceste lucruri..:sm4:
    Toata discutia nu face doua parale daca nu pui niste gume bune de iarna!
    Pune cauciucuri de iarna si pe urma o sa vezi diferenta.
    Acum 10 ani, cind am "incalecat" prima oara quattro am facut la fel si am constatat cu surprindere ca masina se comporta mai rau decit ce avusesem inainte, cu tractiune fata.
    Eram tare dezamagit, apoi am incaltat-o de iarna si..:hubbahubba:
    Asta deoarece la o integrala trag toate rotile diferit(functie de aderenta) si neavand gume de iarna care sa agate bine zapada face cam ce vrea ea.
    Tragand si spatele implicit pleaca mai tare pe un viraj luat in forta.
    Acum:
    1.Ti-am raspuns mai sus, masina va pleca toata si este posibil sa plece mai tare spatele.
    2.Depinde de situatie..daca pleaca usor si ai spatiu suficient si drum lat poti accelera, ai sa vezi ca masina desi derapeaza in continuare se inscrie pe trasa ei parca legata de o sfoara magica.
    Daca nu ai loc atunci iei gazul de pe ea, la fel ca la celelalte.
    3.Avantajele ai sa le simti DOAR daca iti echipezi masina corespunzator.
    Atentie:Discutia asta este valabila in mare parte pe drumuri acoperite de zapada, pe gheata si polei nu te ajuta nici 8x8.
    Sigur, ai mai multa aderenta decit altii, dar pe gheata esti sanie.
    Condusul preventiv este foarte important.
    Sfat:La prima iesiti cu masiunile in spatiu deschis, camp, sosele slab circulate, la munte, dealuri si invatati masina, invatati reactiile.
    Practica va va invata sa "simtiti" masina voastra si astfel sa cereti de la ea exact ce va poate oferi.
    Satisfactiile sunt imense.
    Eu ies in fiecare iarna cu zapada mare si ma joc cu ea(in Bucuresti in parcarile mari de la Ikea este un teren excelent noaptea).
    Fac asta desi am 43 ani, dar satisfactia de a invata si a te baza pe masina nu egaleaza nimic.
    1.CONDUCETI PREVENTIV, 4X4 NU VA SCAPA DE BELELE.
    2.GUME DE IARNA OBLIGATORIU.

Pinichi apreciază asta.
  20. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A6, 3.0 TDI Quattro, BMK, DPF, 2005.
    Am carnet de 20 de ani si 5 masini pe mana si...fie primit,...am tot mers pe drumuri inzapezite. La fiecare masina am luat lanturi si toate cutiile au ramas sigilate.
    Stiu ca discutia la prima vedere nu face doua parale, pentru stiu ce inseamna sa mergi iarna cu gume de vara.
    Am precizat, am lasat cauciucurile de iarna tocmai din considerentul de a nu avea aderenta, de a simula cat de cat o suprafata si mai alunecoasa de cat pare. SUNT ADEPTUL CAUCIUCURILOR DE IARNA IN SEZONUL RECE, CLAR.
    Vroiam sa stiu in mare, "toanele" unei masini integrale. Comportamnentul ei in general. Da-ti seama ca la prima zapada mai adevarata, echipat cu gume de iarna, ma duc la o scoala cu mai multe terenuri de handbal si acolo o s-o miros exact. Acum, mai mult de curiozitate am intrebat.
    Poate aflu niste chestii interesante. Am facut candva si scoala de carturi, dar una e tractiune pe spate, pe asfalt,...si alta e integrala, chiar daca deraparile le faci mai mult sau mai putin voit.
    La primul derapaj, am si simtit ca trebuie sa accelerez ca sa o scot din problema. Candva, un istructor de scoala de pilotaj imi spunea ca o masina de curse se conduce, se simte cu fundul. Da, are dreptate. Daca mai ai si scaune sport,...chiar o simti aproape inainte de a "pleca" de sub tine.
    O sa vad eu ce poate,...cat de curand. :)
    Numai bine.

Up-date:
    Gand la gand cu bucurie...
    Ai editat exact asa cum gandeam si eu... :)

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta