1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

QUATTRO - ce face - cum se comporta - explicatii - probleme si rezolvari

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de Adrian, 11 Iun 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. AndyG

AndyG 5th Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Audi A6 3.0 TDI
    Si eu am simtit de cateva ori in iarna trecuta cum ii fuge spatele.
    La un viraj la 90 de grad pe zapada/gheata primul fenomen pe care l-am simtit a fost o subvirare, urmata in scurt de supravirare. Aceasta din cauza ca am gresit si am rotit (instictiv, fara sa gandesc) mai mult de volan decat era nevoie deoarece am simtit subvirarea si am luat si piciorul de pe acceleratie, rezultatul final fiind supravirarea.
    La alt viraj pe o curba mai lunga, spre stanga pe sub un pod (vezi poza), mi-a fugit aprope un metru in dreapta perfect lateral fata de bordura din stanga. Asta pe un crosabil ud, vara. Bine ca ma incadrasem pe partea din stanga a curbei deoarece era un sens unic si nu era nimeni in dreapta mea. Aici nu am mai gresit ca mai sus, am tinut volanul pe curba si am accelerat usor.
    Cred ca cea mai buna metoda de a ataca in viteza o curba este sa franezi in linie dreapta, pana sa intri in ea, dupa care odata inscris in viraj sa accelerezi puternic.
    La orice senzatie de derapaj incerc sa pastrez pozitia volanului pe directia dorita, sa las ESP-ul sa-si faca traba, accelerand in acest timp.

Km 4-5.jpg

2. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A6, 3.0 TDI Quattro, BMK, DPF, 2005.
    Pai da, de asta spuneam. Alaltaieri, cand a inceput sa ploua si incepea sa inghete la sol, veneam spre casa din alt oras si conducea sotia. Imi tot spunea in curbe, ca simte cum ii "fuge" spatele. Eu spuneam ca nu se poate, ca nu simt nimic. Normal, atata timp cat nu aveam si volanul in mana. Ea in schimb, isi dadea seama.
    Ma gandeam ca se poate intampla, dar vroiam sa tin "firma" sus.
    Ea a mers mult cu un Punto si acum are o Corsa D. Pe astea aproape nici cu frana de mana nu le poti intoarce. Sunt compacte si le fuge mai greu spatele.
    Concluzia ? (atunci cand am ajuns acasa)
    "Asta a fost prima si ultima data cand mai merg cu asta.":)
    Iti dai seama. Alt gabarit, alt comportament, cutie hidramata,....polei (in formare), conditii perfecte in a merge pentru prima data cu o masina.
    Asta e. Sunt condamnat de acum sa merg numai eu cu "agregatul". ...parca imi vine sa plang....
    Nu imi era frica ca ma baga in sant, cat imi era frica de faptul ca o sa calce frana cu ... stangul. Fratie,...saream prin geam de nici nu simteam. :))
    Da,...e clar ca se comporta bine, ca are avantaje,...doar ca trebuiesc descoperite si stapanite. Odata facuta asta,...SUNT CONVINS ca experienta si satisfactia e maxima.
    (Totusi nu poti face drift prin oras, nu ? Pacat... :) )

Ultima editare: 3 Dec 2010
  3. AndyG

AndyG 5th Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Audi A6 3.0 TDI
    Eu am reusit sa fac cerculete, destul de rotunde :) , pe nisip ud, pe plaja in sezonul rece.
    E destul de simplu, se accelereaza puternic cu volanul virat la maxim. Pentru efect maxim cu ESP-ul decuplat si maneta pe manual sa nu-ti schimbe cutia automat la turatie mare sau macar in modul S.

4. l.u.v

l.u.v Bronze Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 2.5 TDI Quattro
    Senzatia absoluta este la cutie manuala, acolo faci ce vrei tu.
    Obligatoriu cu ESP-ul decuplat pe zapada mare, scrie si la carte.

5. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Da, asta stiam,...mai ales daca vrei totusi sa pleci de pe polei. Eu totusi zic ca merge recuplat dupa ce prinzi cat de cat viteza (asta in afara orasului, ca altfel, stai cu mana pe buton). Asa, te mai ajuta cat de cat la stabilitate si la ruperile de aderenta la accelerari.
    Apropo, eu stiam ca sistemul pentru controlul tractiunii poarta al nume fata de ESP. Culmea e, ca la patinare, cand iti si taie alimentarea, se aprinde tot martorul de la ESP. Foloseste aceeasi semnalizare de bord sau a intrat in grija ESP-ului si controlul tractiunii ?

In final,...nu exista o caracteristica ascunsa, rara, de sezon, la quattro de la Audi, doar ca in prima faza, rupe pe spate mai usor aderenta pe suprafata alunecoasa. Controlabila toata problema, dar se intampla, nu ?
    Maaaama, se anunta la meteo ninsoare. Daca nu maine, poimaine sigur fac niste teste cu ea. O sa-i schimb cauciucurile si o sa vad cam la ce forta G laterala incepe sa "fuga", cum o pot controla, cum trage, cum franeaza,...etc. O sa ma si joc un pic,...doar un pic, pentru ca nu ma trage inima s-o chinui. Inca.
    Sa ne gasim intregi si fara polite stricate, la primavara....si nu numai.
    (Asa cum il auzeam pe un prieten ca se plangea de Passat-ul lui 4Motion ca are frana de mana electrica,....incep si eu sa ma gandesc la treaba asta. Naspa :) )

Ultima editare: 4 Dec 2010
  6. mug 1st Gear Member

Locație:
    Rm Valcea
    Masina:
    B5, AFN, 1.9TDI ,1997,quattro
    Super explicatii !:icon_thumright:

7. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Ceva scurt, ca e aproape off-topic, dar am manualul in germana si ....
    Pana la ce viteza poti merge cu ESP-ul decuplat ?
    Eu am incercat sa-l decuplez in mers, pe la vreo 90km/h si nu m-a lasat (nu aveam ce face la un drum, ma plictiseam). Il activa singura. Ma gandesc ca e o viteza maxima in care te lasa masina sa mergi fara el. Stand pe loc, ramanea dezactivat...
    Dar daca o sa ninga si vrei sa faci gogosi pe zapada,...o sa se activeze de capul lui cand ti-e lumea mai draga ? Ca de, turatie si viteza la roata, o sa fie slava Domnului,...

Ultima editare: 14 Dec 2010
  8. masimo

masimo Silver Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Audi A5 3.0 TDI with REVO Stage 3 DPF Bypass Software,VW Touareg 3.0 TDI,2011
    ESP-ul odata dezactivat nu ar trebuii sa se reactiveze, decat odata cu oprirea motorului!La viteze mari nu stiu, dar, cel putin pana in 60 km/h se decupleaza si din mers!:hi:

9. flavius a4

flavius a4 3rd Gear Member

Locație:
    Brad
    Masina:
    Audi A4 berlină, 2.0 TDI CAGA, 2008 & Audi A4 avânt, 1.9 TDI ATJ Quattro, 2000
    Frumoase explicatiile despre quattro.bravo

10. alistar

alistar 3rd Gear Member

Locație:
    Campina
    Masina:
    ex A4 1.9 tdi 131HP AVF 2003 new Bmw X3 2005
    Nu am quatrro dar dupa ce am mers cu un motor de 1.9 quatrro am ramas total impresionat.La ceva timp am avut ocazia de a ma da cu un 3.0 tdi quatrro,ce sa mai zic senzatie. Problema e ca unii cred ca daca au quatrro nu se poate intampla nimic negativ. Totul are o limita.

11. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Nu stiu, eu pana acum nu m-am spart in figuri, ca de,...de acum isi spune cuvatul si CNP-ul,...dar astept sa vad ce poate, cum se comporta pe o suprafata mai alunecoasa. In rest,...nu prea sunt diferente. Nu stiu, eu nu le simt. La un mers curat, e o masina cat se poate de normala. Poate ca demarajul e mai in forta, la puterea care o are masina, tragand toate rotile. Altfel, cu o singura punte motoare, mai ales sa fie fata, cred ca ar rupe aderenta mult prea usor si ar limita potenta motorului, a cuplului. Dar asta s-ar intampla la demarajurile de la viteze mici...
    SA VINA ZAPADAAAA ...:yahoo:
    .... scuze... :undwech:

12. l.u.v

l.u.v Bronze Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 2.5 TDI Quattro
    O corectura, find mai grea din cauza tobelor duble, cardanului si diferentialului una quattro va pleca mai incet decit una cu tractiune fata.
    Ma refer strict la demaraj pe drum uscat, ca pe udaciune se schimba situatia.

13. masimo

masimo Silver Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Audi A5 3.0 TDI with REVO Stage 3 DPF Bypass Software,VW Touareg 3.0 TDI,2011
    Oare?:)

14. hro

hro 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 2.7 quattro, 120 kw model 2006
    eu cred ca pleacă mai tare fii si si trasa si impinsa decât una doar trasa

15. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    .... si avand si puntea spate motoare,...da sa rupa un pic aderenta la virajele din scurt. Eu asa am observat, cand ies din parcarea blocului, dar e usor anticipata si usor, spre spectaculos, de contracarat... :)
    Aici e o chestie de fosta centrifuga si de aderenta cauciucului la suprafata de contact.
    La plecarea drept, spre inainte, si eu sunt convins ca pleaca mai repede decat una cu punte pe fata. Chiar daca e mai grea,...un pic. De asta e si in standard 4X4. Sa faci o masina de 2 tone si sa-i pui peste 200 de cai,...cu o singura punte motoare mai mult ca sigur ca-i afectezi performantele. Deci,...le fac pe toate .... "QUATTRO" :yahoo:

.... parerea mea ...:meeting:

16. cat 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    a4 1,8t quattro aeb,a38l
    DOAMNE CE BINE! Sunt super multumit de masina achizitonata de curand,am testat-o pe zapada,QUATRRO face toti banii,asta la masina mea veche de 14 ani,dapai la ceilalti colegi de pe aici care au modele mai noi...siguranta ,caldura ,confort ,tot ce vrei!

17. myr2009

myr2009 1st Gear Member

Locație:
    mioveni-arges
    Masina:
    a4,2,5-quattro,1999
    eu am intrat cu 15-20 la ora in bordura.cu tot quattro,daca nu ai cauciucuri de iarna degeaba.s-a dus sanie in bordura.am mai taiat si cauciucucul(de vara ce-i drept dar bun).ori ai cauciucuri de iarna ori mergi incet si
    adaptezi viteza la ce ai tu

18. mariobos

mariobos Bronze Member

Locație:
    Lugoj
    Masina:
    AUDI A6 4F-A4 B8 Facelift
    Depinde si ce faci in momentele alea...frana de motor e sfanta, quattro nu te ajuta la franare dar in frana de motor face toti banii....

19. l.u.v

l.u.v Bronze Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 2.5 TDI Quattro
    Fara gume de iarna se duce sanie, mai ales pe gheata.
    Pe gheata nu te ajuta nici 8x8.
    Conduceti preventiv si pe urma 4x4..

20. 1QUATTRO9

1QUATTRO9 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A3 Sportback 2.0TDI 2012
    Poate gaseste cineva si pentru b6. astea sunt pt b7

0-100km pt diesel

1.9 TDI 115 PS (85 kW; 113 bhp) ✓ ✓ 11.2 sec 115 mph (185 km/h)
    2.0 TDI 140 PS (103 kW; 138 bhp) ✓ ✓ ✓ 9.7 sec 124.5 mph (200 km/h)
    2.0 TDI 170 PS (125 kW; 168 bhp) ✓ ✓ 8.6 sec 127.2 mph (205 km/h)
    2.0 TDI quattro 170 PS (125 kW; 168 bhp) ✓ ✓ 8.5 sec 126.2 mph (203 km/h)
    2.7 V6 TDI 180 PS (132 kW; 178 bhp) ✓ ✓ ✓ 8.4 sec 134.8 mph (217 km/h)
    3.0 V6 TDI quattro 233 PS (171 kW; 230 bhp) ✓ ✓ ✓ 6.8 sec 150 mph (241 km/h)

Dupa cum vedeti, la 2.0 quattro e cel mai tare. La fel stiu si la 1,9, asa ca nu tine faza cum ca ar fi mai greu.

Ultima editare: 10 Ian 2011
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta