1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

QUATTRO - ce face - cum se comporta - explicatii - probleme si rezolvari

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de Adrian, 11 Iun 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. X Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    -
    Creatorul Quattro si-a facut bine de tot datoria - noi audistii avem cu ce sa ne mandrim.Filmultetul este demential si arata suprematia lui Audi in fata concurentilor.:yahoo: Quattro rulls!:yahoo::yahoo::yahoo::yahoo::yahoo:

2. robert_pantelimon

robert_pantelimon 3rd Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    audi a4 1.8T quattro by TCM TURBO
    sal

salut ca posesor de quatrro va pot spune ca dincate stiu este permanent si eu am obtiunea de a decupla fata sau spatele :rulez:

3. adibose

adibose 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    2007 - A4 B7 Avant 1.9TDi
    azi am fost sa ma tund, si frizerul imi spune acelasi lucru, ca nu este permanenta tractiunea integrala...sa-l cred? :)
    glumesc..

Quattro este permanent full time. diferenta o face tipul de control al diferentialelor. care poate fi Haldex sau Torqsen .
    In principiu la Haldex apare distributia controlata electronic si in mod normal de mers, distribuia poate fi 10% spate si 90% fata iar in functie de necesitatati poate ajunge la 50/50

robert_pantelimon : ce au vrut sa spui cu "si eu am obtiunea de a decupla fata sau spatele" ?

4. _me_eu_moi_

_me_eu_moi_ 2nd Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    A4 Quattro
    un singur lucru e clar ... sistemul Quattro este permanent ! la mine unu sigur
    nu bag mana in foc pt modelele sub 2000 :think:
    restu' sunt aberatii :blahblah1:

5. tzantzar

tzantzar 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 2.5 TDI 180cp Quattro
    eu sunt de aceeasi parere :) quattro - 4x4 permanent :)

6. deocamdata

deocamdata Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    ALLROAD: 2009 3.0 TFSI ; 2006 3.0 TDI; RR Autobiography 4,4 SDV8
    :) cum sa nu fie permanent ?
    Ce legatura are cu anul de fabricatie al masinii ?
    Citez:
    "Tractiunea integrala quattro distribuie fortele motrice permanent si variabil pe rotile din fata si spate. Un diferential median cu torse regleaza distributia fortelor motrice asupra osiilor in cazul motoarelor instalate longitudinal, iar in cazul in care motorul este montat transversal, distributia fortelor este preluata de un cuplaj cu lamele reglat electro-hidraulic. Tractiunea quattro permite transferarea maxima a fortei asupra pistei, in orice situatie de drum. quattro inseamna o placere activa sporita in conducerea autovehiculului, o uzura scazuta a rotilor, rezerve extinse de siguranta si siguranta activa la cel mai inalt nivel. quattro ofera si antrenare pe directia inainte, daca o singura roata are aderenta la drum, iar in functie de situatie - indeosebi la motoare mai puternice - quattro permite atingerea unor valori superioare de accelerare".

"Diferentialul median Torsen este elementul central al tractiunii integrale quattro la montarea motorului pe directie longitudinala. Acesta asigura complet automat distributia variabila, corespunzatoare situatiei, a fortelor motrice pe osia din fata si pe cea din spate. Principiul fundamental al diferentialului Torsen (Torsen = torque sensing = sesizare valorii cuplului motor) se bazeaza pe autofranarea intre roata-melc si melcul unei transmisii prin melc. Un diferential Torsen este format din doua transmisii prin melc. Distributia cuplului motor se realizeaza in mod normal in parti egale pe osia din fata si cea din spate (50%:50%). In caz de conditii de aderenta diferite intre osia din fata si cea din spate are loc o sprijinire a cuplului motor, in functie de diferentialul Torsen in proportie de pana la 66% (in cazul Audi allroad quattro pana la 75%) la osia cu o mai buna aderenta la sol".

"Cuplajul electro-hidraulic Haldex este elementul central al tractiunii quattro la motoarele transversale. El distribuie forta de tractiune variabil si conform situatiei pe ambele punti si ofera toate avantajele unei tractiuni permanente pe toate rotile. Cuplajul Haldex reactioneaza deosebit de repede la schimbarile raporturilor de tractiune si adapteaza distributia fortei de tractiune optimal. In acest caz sunt folosite o multitudine de informatii, printre altele turatia motorului si cuplul motor, viteza rotilor, functile de franare ale ABS si recunoasterea intentiei de manevra, accelerare sau actionarea franei de mana. Prin aceasta tractiunea quattro garanteaza printre altele o tractiune si o siguranta exceptionale".

Ultima editare: 4 Apr 2008
  7. _me_eu_moi_

Locație:
    Craiova
    Masina:
    A4 Quattro
    esti informat , nu gluma :readit: si sper sa se lamureasca multi :icon_thumright:
    probabil ei isi doresc sa-l decupleze(se gandesc in principal la consum) dar eu as opta mereu pt quattro la audi .pe mine m-a scos din multe kkturi:p

GOD BLESS QUATTRO :anbet: :arco: :anbet:

8. kellu

kellu Platinum Member

Locație:
    Mioveni
    Masina:
    Opel Corsa
    "Nu de putine ori, istoria a demonstrat ca ideile geniale sunt cele mai simple. Doua asemenea inventii sunt si cele care fac diferenta intre tehnologia quattro si celelalte tipuri de tractiune integrala: integrarea diferentialului central in cutia de viteze si un ax tubular de numai 26,3 cm care permite transmiterea puterii in doua directii. In loc sa antreneze diferentialul puntii din fata direct prin extremitatea din fata, acest ax este cuplat la diferentialul interaxial si asigura antrenarea trenului spate printr-un ax cardanic si a trenului fata prin intermediul unui arbore de iesire canelat."

"Cu incepere din 1988, modelele audi dotate cu transmisie quattro sunt echipate cu o alta inovatie inteligenta: diferentialul interaxial Torsen. Gratie acestui diferential, inainte ca rotile unei axe sa inceapa sa patineze, forta de antrenare este repartizata spre rotile de pe cealalta punte."

"Asemenea sistemelor clasice de tractiune integrala, blocajul diferentialului spate poate fi cuplat manual, ca un ajutor pentru demarajul in conditii extreme. La o viteza de peste 25 km/h, blocarea se va decupla automat si sistemul antiblocaj va reintra in functiune." (de-asta am avut eu :yes: )

9. kellu

kellu Platinum Member

Locație:
    Mioveni
    Masina:
    Opel Corsa
    si o poza cu diferentialul care a facut diferenta :yes:

Flo brasov 82 apreciază asta.
  10. alexa76

alexa76 3rd Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    AUDI B4 2.0E 16V QUATTRO
    Adevarat ce spuneti,dar la mine cuplezi diferentialul spate dar decupleaza automat la 40km/h si instant se stinge si becul verde de pe consola dintre scaune.Oricum va zic ce poate acest..QUATTRO...in conditii de drumuri grele,este de neegalat.

11. nemilos

nemilos 4th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI 200 TURBO QUATTRO EXCLUSIV 1988
    la mine se cupleaza ce vrei si cand vrei fara efecte secundare nedorite.

12. _me_eu_moi_

Locație:
    Craiova
    Masina:
    A4 Quattro
    pana nu vezi cu ochii tai nu crezi :blink: ... dar astea sunt modele mai vechi si eu cel putin la modelele mai noi nu am mai vazut butonul ala
    ca e bine ca e rau nu mai zic nimic
    eu sunt multumit de 4x4 tot timpu' :)

:respekt: Quattro :respekt: :arco:

13. nitescucip 1st Gear Member

Locație:
    Brasov
    Masina:
    AUDI A6 quattro - 2001
    Este un diferential torsen (TORque SENsing) cu distributie continua, permanent variabila a cuplului fata/spate. Ea poate varia intre 30%-70% si 70%-30% (fata-spate).

14. Ice_2k

Ice_2k Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S5 B8.5
    Torsen este pe A4/A6/A8. Pe A3 este Haldex. Torsen este un sistem complet mecanic, de tip proactiv. Asta inseamna ca previne aparitia derapajului, si nu reactioneaza la aparitia lui, cum face sistemul Haldex (sistem reactiv). Torsen este un sistem 4wd permanent, distributia cuplului fiind 50:50. Diferentialul Torsen, poate trimite tot cuplul la o singura punte (daca cineva e curios, chiar am un filmulet unde pentru 1-2 secunde, una din punti s-a oprit complet. Masina era complet blocata in zapada, nu se mai putea misca). La Haldex, situatia este un pic altfel: masina este in mod normal, aproape tractiune fata (zic aproape pentru ca in conditii normale, la puntea spate se trimite 2.5% din cuplul disponibil, deci nu e chiar 0 pe spate). Acest sistem foloseste senzori care detecteaza roti care derapeaza, moment in care este cuplat ambreiajul din diferentialul Haldex, lucru ce face ca mai mult cuplu sa fie trimis la puntea spate. Din pacate, cuplul maxim care poate fi trimis in spate este de 50%.

15. traian si decebal Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    nu am
    are cineva informatii despre quattro generatia a 6-a?
    am auzit ca va fi introdus odata cu S4?
    ce elemente vor fi in plus fata de generatia actuala?

16. traian si decebal Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    nu am
    pai in ce an este produsa masina ta?
    eu cred ca ai generatia a 4-a.
    marele neajuns al acestei generatii este ca daca pierzi aderenta total pe cate o roata de pe fiecare puncte masina moare acolo.

http://en.wikipedia.org/wiki/Quattro_(all_wheel_drive_system)

generatia a 5-a are distribustia standard a cuplului 60 % pe spate si 40% pe fata + altele.

17. traian si decebal Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    nu am
    nu stiu ce se intampla ca nu mai merge linkul.l
    cea mai importanta concluzie despre quattro generatia a 4-a este ca: However, in severe road conditions (wheels on ice or raised in the air and an obstacle restricting the vehicle from moving forward, on a slope) the car will not be able to move when one front and one rear wheel lose traction.

practic daca o roata de pe fata si una de pe spate (indiferent care ), au pierdut aderenta total, masina nu se mai misca.
    eu zic sa stai linistit, este prea putin probabil sa se intample asta.

18. V8TDI

V8TDI Gold Member

Locație:
    la casa
    Masina:
    Q7 4.2 TDI. De la Abt.
    Cred ca asta se referea la primele generatii de quattro. Cel putin dupa 2005 (daca nu chiar mai devreme) nu mai exista problema asta. Am fost la o prezentare de Q7 cand s-a lansat si una din probe la parcursul off-road era chiar asta: rotile stanga spate si dreapta fata erau pe role (simuland patinarea) iar celelalte 2 pe uscat. Masina a plecat de pe loc fara probleme. Mai era si o proba cu 2 "sine" dispuse in asa fel incat 2 roti pe diagonala sa fie in aer. Q7 a trecut suveran mai departe dupa ce a oprit cu rotile in aer...

Am pus 2 poze mai jos care ilustreaza aceste probe...

19. traian si decebal Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    nu am
    ceea ce spui tu este valabil pt quattro generatia 5.
    Audi A4 B6 are generatia 4.

20. bta007

bta007 5th Gear Member

Locație:
    RO
    Masina:
    Audi A4 1,9 TDI Quattro
    mda, sper sa nu ajung in situatia in care sa regret ca am renuntat la tractiunea fata pt quattro si sa ramin cu acele 2 roti pe gheta, ca atunci kiar ca vor ride toti de mine cu tot cu quattro meu :))

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta