1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

QUATTRO - ce face - cum se comporta - explicatii - probleme si rezolvari

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de Adrian, 11 Iun 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. glumaretzuu Gold Member

Locație:
    Bacău / Iași
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0TDI
    Stiu si eu de testul facut de Promotor unde au demonstrat ca ori sunt prosti ori au luat bani de la Automobile Bavaria. Ei vor sa compare tractiunile integrale pe zapada cu cauciucuri de vara care mai erau si de dimensiuni diferite. Eu inteleg ca trebuiau sa scoata BMW-ul mult in fata dar nici chiar in halul asta. Mai aveau putin si ajungeau la concluzia ca Dacia 1300 e mai stabila pe zapada decat A5 quattro. Si sa stiti ca exista lume care chiar a pus botul la acest test. Un prieten care are un A4 B6 si un A6(ultimul model) ambele cu tractiune fata tot imi spune ca toate Audi-urile au probleme iarna atat la plecarea din zapada cat si la stabilitate. Tot ii spun ca degeaba are cauciucuri de iarna daca sunt destul de uzate,dar nu vrea sa ma inteleaga.:(

2. 911turbo

911turbo Bronze Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    2007 A6 2.7TDI BPP Quattro, 2003 A6 2.5TDI BFC, 2003 A6 2.5TDI AKE, 2000 A4 1.9 TDI AJM
    am vazut si eu acel test si se vede clar ca au vrut sa puna in lumina proasta quattro.....cei de la bmw sunt foarte invidiosi ca sistemul x drive nu face 2 bani in zapada....de aceea e plin de bmwisti care fac filme fake pe youtube sa arate cat de rau e quattro si cat de bune sunt bmwurile lor integrale.Quattro e cel mai bun sistem de tractiune integrala si asa ramane,concurenta si fanii concurentei sa stea in banca lor si sa faca masini care sunt tot timpul cu un pas in urma audiurilor.In videoul cu allroad se vede clar cand nissanul patrol franeaza.Allroad urca oricum panta asa ca audi nu trebuia sa mai faca publicitate negativa altor marci.Deasemenea patrolul ar fi urcat fara probleme.In rest toate masinile prezente la test erau inutile in acele conditii.

3. traian si decebal Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    nu am

nu cred ca asta era principala tinta cu acel filmulet.

opinia mea este ca audi A5 abia lansat(cred ca avea in acel moment al testului maxim 10 luni) afecta vanzarile de seria 3 coupe.
    cum probabil peste jumatate din vanzarile de A5 sunt 3.0tdi iar acesta are quattro, trebuiau sa gaseasca ceva de care sa se ia.
    celor de la automobile bavaria le era (si le este) f frica de A5 si atunci au gasit o modalitate de a combate: denigrand.

practic ei nu urmareau sa loveasca pe quattro (asta a fost un mijloc), ei vroiau sa loveasca vanzarile. asta le era tinta.

mi se face greatza:
    http://www.promotor.ro/teste-auto-teste-comparative/articol-audi-a5-vs-bmw-seria-3-coupe-2314009

4. 911turbo

911turbo Bronze Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    2007 A6 2.7TDI BPP Quattro, 2003 A6 2.5TDI BFC, 2003 A6 2.5TDI AKE, 2000 A4 1.9 TDI AJM
    Asa e,ai dreptate dar in general la promotor cand e vorba de bmw totul e super.Lumea e convinsa ca bmw e mai bun ca audi deci un comparativ de genul acesta are un impact destul de mare....asa sunt foarte multi....si in romania sunt foarte multi fani bmw care sau dus imediat sasi ia un e46 sau un e39 ieftin si gata mama ce masina miam luat.Putini dintre ei sunt cunoscatori si de aceea cred ca au o masina mult mai buna decat audi...cam asta e atitudinea proprietarilor de bmw.Bineinteles si BMW si Audi sunt masini decente deci nu are rost sa inceapa unii cu texte de genu "ce urata sau ce proasta e aia" pentru ca nu are rost.Sunt masini scumpe si sunt construite la anumite standarde.In acest caz e vorba doar de gusturi.Cel putin pentru mine ca pasionat al industriei auto, Audi si Porsche sunt cele mai dezirabile masini daca luam automobilul in cauza ca un tot unitar.

5. robert_pantelimon

robert_pantelimon 3rd Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    audi a4 1.8T quattro by TCM TURBO
    exact asta am vrut sa zic ca la nemilos am avut si eu:)

6. cezar

cezar Banned

Locație:
    IASI
    Masina:
    audi a3 2005 tfsi, 200cp, quattro
    replay la video promotor

NU POT SA MA ABTIN!!!
    nu pot sa nu spun ca traim intr-o tara de *****, cu niste oameni de *****, cu orgolii de *****!

audi si bmw sunt ambele marci germane, si nu vad cum ar face ceva nemtii care sa fie valabil pt o treaba, si pt alta nu: in audi poti muri in curbe, iar in bmw nu! (folosindu-te de tehnologia 4x4 pe care au implementat-o la aceste masini). nu stiu daca am reusit sa fiu prea explicit, dar pt cei care ii cunosc pe nemti, care sunt o "masina al detaliului" cred ca au prins ideea.

acum, ce vreau sa spun, dupa ce am vazut filmul, sunt urmatoarele:
    sistemul quattro este implementat de audi din 1980, perioada in care au cistigat tot ce se putea cistiga la raliuri. recent a fost preluat si pe lamborghini gallardo, dar ce mai conteaza, niste snobi...(vezi promotor)
    deci ceea ce are bmw avea de mult audi, sau altfel spus au preluat asta de la audi...
    puteau sa se lege de detalii poate mai de amanunt, raport transmisie adaptiv intre fata/spate la bmw, sa inteleaga tot pasionatul care are masina scumpa si ii place sa se joace cu ea, ce ofera bmw in plus. Nu? Dar au preferat sa se lege de frinele de la audi!!! parca ar face testul elanului la dacia logan!!! Exact ca niste saraci(drive-testerii) care parca s-au suit pt 10 km intr-o masina noua si incearca sa-si dea cu presupusul! Si cind vad ca mai e vb si despre zapada, imi vine in minte o imagine cu tarani ce incearca sa faca rotocoale cu masina prin alunecare! Ei bine, domnilor drive-testeri de birou, AUDI QUATTRO NU SE INTOARCE LA 180 DE GRADE NICI CU FRINA DE MINA SCOASA DIN VITEZA PE ZAPADA!!!!! A-ti stiut asta, inainte de a spune ca v-a fost frica sa frinati pe zapada??? Sau va era frica sa nu va dea seful afara daca atingeati putin vreo una din masini?
    La audi , am inteles din film, ca ii pleaca spatele cind accelerau! ce prosti! cind accelerezi cu quattro in curbe se modifica raportul puntilor fata/spate, tocmai pt a nu trebui sa intre esp-ul in functiune prea des! A... nu stiati, dominilor ca daca patineaza de spate , cum ziceti voi, mai este un sistem redundant, anume ESP, care nu te lasa la greu, asa ca mai incercati o data , si daca derapeaza, filmati si puneti pe net, sa vindem toate audi-urile!
    Imi place concluzia lor, care e tot una cu sfatul meu, fratilor: urcati-va la volanul unui bmw pe benzina, si trageti de el tot pe drumul ala cind e uscat, fara sa-l lasati sub 100km/h in toate virajele, cu 5000rpm!! Adica uracti-va din nou...

... eventual va trimit eu un filmulet, daca promiteti ca nu il duceti la rutiera:))

7. cristi_

cristi_ Banned

Locație:
    București
    nici nu trebuie sa te abtii, comentariul tau este chiar pertinent :applaus:

8. KASSEL

KASSEL Banned

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    AUDI TT 3.2 DSG Quattro 250CP / VW TOUAREG 3.0 TDI / VW GOLF 1.4
    Si din partea mea ai :applaus:
    Filmuletul unde este filmuletul ???;)

9. Gibi Bronze Member

Locație:
    Galați
    Masina:
    Audi A4 2006 1,9 TDI
    Bravo Cezar!!!!!!
    Personal, pe o panta cam de de 30 grade si carosabilul sticla, cu un allroad 2.7 diesel, mi s-a intamplat sa trebuiasca sa opresc masina datorita traficului aglomerat si al masinilor imobilizate pt ca nu reuseau sa urce; pur si simplu masina a plecat usor din acel loc si am reusit sa urc panta fara probleme, adevarat cu cauciucuri de iarna.

10. 911turbo

911turbo Bronze Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    da...adevar graiesti

11. cosminm

cosminm 4th Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A5 3.0 V6
    masina din drivetest e masina mea :)) asta e fost nr. ei inainte sa o cumpar eu IF98POR :P

nu vreau sa zic nimic de cat de "obiectivi" au fost astia in reportajul ala... oricum un drivetest de kkt, din care nu am inteles nimic.

si din aceeasi categorie (ca sa va amuzati nitel) http://www.gds.ro/Economie/2007-08-15/Drive+Test+Skoda+Octavia+2 taddaa :drag:

12. deocamdata

deocamdata Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    ALLROAD: 2009 3.0 TFSI ; 2006 3.0 TDI; RR Autobiography 4,4 SDV8
    Din categoria "obiectivitate" PROMOTOR:
    http://www.promotor.ro/teste-auto-teste-comparative/articol-volvo-xc70-vs-audi-allroad-1067013

"Un alt lucru enervant la Audi este reducerea automată a gărzii la sol în cazul depăşirii vitezei de 40-50 km/h, fapt ce necesită atenţie sporită în cazul rulării pe drumuri forestiere."

Pe drum forestier rulezi cu mai mult decat 59 km/h ??????

"Deşi trebuie să recunosc că pneurile din echiparea lui Allroad erau eminamente de stradă şi cu un grad ceva mai mare de uzură mă aşteptam la evoluţii ceva mai sigure din partea modelului german pe un traseu forestier acoperit pe alocuri cu un strat subţire de noroi"

No comment ... :))

"În final trebuie să menţionez poate cel mai mare minus al modelului german. Conducta de retur pentru combustibil şi radiatorul de răcire al acestuia înainte de a fi “aruncat” în rezervor se află amplasate pe partea dreaptă, lîngă prag pe toată lungimea acestuia.
    Pînă aici nici o problemă, dar acest radiator nu este protejat de nici un scut ceea cel face extrem de vulnerabil, chiar şi la pietricelele aruncate de roata dreaptă faţă, fără a lua în calcul un eventual mic incident în rulajul off-road. Am amintit de acest detaliu pentru că la primul contact cu Audi Allroad echipa ProMotor s-a trezit în vîrful multelui cu rezervorul gol în urma cedării legăturii dintre conducta de retur şi radiator."

Daca "echipa" habar nu are sa negocieze varfurile de panta .....

Si exemplele pot continua ...

Deci ... probabil cine plateste mai bine are intaietate la Promotor ........

13. keanu1 2nd Gear Member

Locație:
    mizil
    Masina:
    bmw 525d
    ce aveti bai nene!! Daca nu castiga audi nu e bine facut testul??!
    Am mai vazut teste comparative cu seria 5 x drive si a 6 qouatro si tot bmw a castigat!!
    testeul era facut de francezi!!
    Asta e!! Acceptati realitatea si gata!!
    Si qouatro si x drive sunt foarte bune!!!

14. cosminm

cosminm 4th Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A5 3.0 V6
    keanu1: eu vorbesc aici strict de filmul cu A5... nu am cum sa am incredere intr-un drivetest facut iarna cu cauciucuri de vara (la A5 erau de 255 fata spate, la bmw 225 fata si 255 spate) de niste flacai care au citit din pliantele de prezentare ale celor doua masini si care in 10 minute cat a fost reportajul ne-au aratat aceleasi 2 scene. de ce nu au filmat cu fuge A5-ul de cur sau cum subvireaza. n-am un fix cu audi, nu ma intelege gresit, da' nu pot sa nu ma scandalizez cand vad lucruri facute prost.

PS: imi place tare de tine, ca in toate mesajele tale zici ca bmw e mai tare decat ala si decat ala...da' termini mereu cu propozitia "si audi si bmw fac chestii foarte tari" sau "si audi si bmw sunt foarte bune!!" :) :p

15. glumaretzuu Gold Member

Locație:
    Bacău / Iași
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0TDI
    Poate o fi mai bun X drive decat quattro pe zapada(nu am testat nici una nici alta si ca nu ma pot pronunta) dar oricum facatura se vede cand zice ca A5-ul cand trecea de 40km/h derapa ca naiba; cred e ma riscant sa mergi cu A5 quattro decat cu o Dacie 1300.;)
    Eu am mers iarna trecuta pe zapada cu tractiune integrala de la Renault(Scenic rx4) cu cauciucuri adevarate si avea o stabilitate si pleca de pe loc fara nici o problema si oricum Renault nu are mare experienta in tractiuni integrale,pe cand Audi e renumit.

16. deocamdata

deocamdata Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Daca erai "UN PIC" atent realizai ca argumentele aduse de cei de aici contra acelui test au fost obiective ...
    Deci ... nu este o polemica gen teoria chibritului cum ca Audi este mai bun ...

Eu personal cred ca pt ProMotor orice este mai bun decat Audi si asta din cauza lipsei de sponsorizare .......

17. BONCUTU

BONCUTU 1st Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    audi a6
    Transmisia Quattro probleme si rezolvari

am si eu un a6 3.0quattro si cand virez maxim sa ma intorc are o trepidatie si un sunet urat oare sa fie din cauza ca i quattro?

18. deocamdata

deocamdata Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Nu.
    Cel putin la nci un a6 quattro pe care l-am condus(inclusiv a mea care are acum 130.000 km) nu se simte nici o trepidatie.

19. taz

taz Banned

Locație:
    Sadr al Yusufiyah
    Masina:
    Audi A4 B6 S-line 2.5 V6 TDI quattro, fost -132 KW 180 CP actualmente 151 KW 205 CP
    acelasi sunet e si la mine...
    eu am dus-o la mai multe service-uri inclusiv la unul din service-urile oficiale audi din madrid.
    la fel ca si celialti mecanici, cel care se ocupa cu verificarea inainte de service, cel de la audi mi-a spus ca e okay sunetul ala
    imi explica ceva cu niste auto-blocaje p'acolo datorita faptului ca rotile nu se invart cu aceeasi viteza. (lucru care mi l-au spus toti mecanicii la care am fost acolo in madrid)
    in final mi-au spus ca e ok masina
    am mers cu un honda crv cu tractiune integrala permanenta, nou nouta, 2008...
    exact acelasi sunet

20. nykul

nykul 5th Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    audi a6 2.5 tdi 180cp quatro
    aceeasi trepidatie si la mine a6 2.5 tdi quattro se aude mai tare cand pleci un pic mai suparat. e o trepidatie absolut normala sa iti faci griji daca nu o auzi;)

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta