ceau si eu is in aceeasi situatie cu tine,si am ajuns la concluzia sa cumpar o masina de aici din tara,mie unu mi-au spus cand am fost si am vorbit acolo ca imi trebuie o copie dupa brif care va fii pastrat de ei pana cand imi vor da ok-ul pentru recarosare,iar ca procedura,se schimba talonul in talonul nou va aparea seria de pe caroseria pe care o vei cumpara,cel mai bine parerea mea e sa iei din rom,acuma fiecare e cu parerea lui,
Te duci cu brifu de la masina 'noua' si faci o cerere pt recarosare. In 1-2 zile iti vine raspunsu de la Bucuresti daca se accepta ori ba. Apoi trebuie sa te prezinti cu masina noua si motoru vechi si cu o hartie de la un service autorizat ca ei ti-or mutat motoru de pe o masina pe alta. Ca sa nu faci mutarea efectiva, poti face cumva sa nu mai aiba motoru serie si zici ca o facut mutarea.Pe hartie. Apoi trebuie sa duci o hartie la rar de la un centru de colectare fier vechi ca ti-or luat masina veche pe care sa apara nr de sasiu. Dupa ce faci toata magaoaia asta, apoi inmatriculezi masina ca si una adusa de dincolo ( cu taxe la impozit, taxa de talon nou, etc) numa ca nu mai platesti taxa de inmatriculare. Pe la rar te costa in jur de 8 sau 10 mil toata afacerea.
ca si costuri cum am inteles eu, ar fi: 1. masina cu aceasi tip de caroserie (aici am dilema ce si cum cu versiunile de facelift dintre anii 1998-2001 - daca nu pot sa iau ceva mai nou, versiunile de facelift atunci cred ca nu ma bag in dansul acesta, si pun la vanzare piesele de pe masina mea, dezmembrez. Motorul si tot ce tine de rulaj e intact, mai mult in Noiembrie am schimbat TOT la partea din fata, m-au costat o groaza de bani...) 2. hartii si omologari la RAR - 100 + 650 RON 3. manopera la o firma autorizata pt schimbarea motorului Azi ma duc la RAR clar sa aflu ce pot sa aduc din germania, ca sa nu am surprize la final, ca nu imi accepta masina adusa...
Sal Buna baieti de ceva timp am facut recarosare la masina mea si costa pana in 10 mil la RAR, faza e din ce stiu eu trebuie ca primele 10 cifre din seria de sasiu sa fie identice la masini . Acte cum a spus si colegul mai sus .
tocmai am venit de la RAR au zis ca trebuie sa fie neaparat: QUATTRO... iar partea cu faceliftul nu e sigura...poate ca o accepta...poate nu... mi-au zis ca inainte sa cumpar masina sa trimit seria de sasiu si sa-l verifice...sa nu raman cu ea in aer...ca poate nu mi-l accepta naspa
Priveste partea buna a lucrurilor: nu renunti la quattro Ii mult mai bine sa vii acasa cu o masina din Germania, mult mai bine ingrijita, decat una calita prin gropile patriei. Eu iti zic sa cauti in Germania si multa bafta!
clar...asa este doar sa-mi fie acceptat si acel a4 b5 cu facelift...tare as vrea sa nu raman in aer cu el
salut iara am sunat la RAR acuma mi-a raspuns un alt domn... a zis ca pot aduce masina intre anii 1996-2001, nu conteaza ca e facelift sau nu... criteria eliminatorie si sigura e: ca primele 8 numere/cifre din seria de sasiu sa fie la fel: WAUZZZ8D... oare e raspuns final??? ca la "vrei sa fi miliardar?" sau poate mai sun un prieten, ca doara aici am intrebat publicul...(numai nu stiu cum aplic 50/50)
Am un Audi A4 1.9 TDI an 1997 break si am facut accident cu el, vreau sa iau aceeasi masina din Germania si vreau sa stiu daca iau un model din anul 2000, break 1.9 TDI, pot sa-l recarosez? De cati ani poate fi maxim diferenta? Cu normele de poluare cum platesc mai putin ? E mai ieftin euro 2 decat 4 ? la motor Diesel ma refer.
Citeste si aici: http://www.clubaudi.ro/modele-clasi...tii-diverse-si-cum-procedam-4.html#post367040 Normele de poluare nu te mai intereseaza, ca tu nu mai platesti taxa de inmatriculare pentru ca se anuleaza din cauza ca faci recarosare. O sa platesti in continuare impozitul si asigurarea in functie de capacitatea cilindrica a motorului. Nu conteaza daca ii diesel sau benzina,tot aceleasi taxe le platesti.
Masina mea avariata e asta: Audi A4 avant 1,9 TDI An 1996 Diesel 81 kW (110 CP) Avant Masina ce vreau sa o cumpar: Audi a4 1.9 TDI An 01/2000 206.590 km Diesel 81 kW (110 CP) Avant Intrebarea e urmatoarea: o pot recarosa pe cea din 2000 daca eu am avut masina din 1996, au caroseria la fel, motorul tot 110 cp, doar anul ce difera si culoarea ?
Recarosare -masina trebuie sa aibe acelasi nr de omologare pe caroserie, in cazul tau B5 -cost schimbare motor la firma autorizata recarosare audi 500RON -taxa omologare 700ron -taxa de recarosare 90ron in cazul in care este mai noua in cazul tau cea de 2000, trebuie schimbata si o parte din instalatia electrica veche si probabil cutia de viteze si alte componente mecanice daca nu este la fel.
Vin cu o intrebare de 100 puncte. Am gasit undeva un S4 neinmatriculat la un pret care ma obliga la o idee. Vreau sa fac recarosare la masina mea B5 din 98 quattro tdi, la S4 B5 99 facelift. Conform listei de mai sus: -motor mai mic, dar tdi -seria de caroserie tb sa fie la fel pana la 8D ca e tot B5 caroseria. -am schimbat deja motorul dar nu e omologat, as vrea sa o fac doar din hartii -tb sa gasesc un service care sa imi dea factura pentru schimb motor in timpul recarosarii -are aceeasi tractiune -are aceeasi culoare S-o supara cineva la RAR (oficial) ca am pus motor de tractor pe o masina sport? :D E putere mai mica, nu mai mare, totusi motor pus pe caroseria respectiva. Se gasesc si pile..dar sa fie cat de cat si legal. Ar mai fi o chestie sa tai toata tabla cu seria de caroserie dintre tablele amortizoarelor dar nu imi prea place ideea.
salut,am un a4 b5 din 98 1.6 prefacelift si am avut accident cu el si ii avariat doar la elementi de caroserie,motoru merge perfect.As vrea sam caut tot un b5 dar sa fie facelift intre 99-01 adus de dincolo fara acte(acte expirate)sau din ro cu sau fara motor.De pe care sa imi iau elementii de caroserie necesari refacerii masini mele si as vrea sa mai stiu daca mias gasi una cu motor de 1.8 de exemplu si sa mil montez si ala care ar fi pasii pt legalizarea motorului de 1.8 in loc la cel de 1.6 ,pentru elementi nu am nevoie de nici un act presupun ca doar le inlocui si nu au acte.Astept sugestii,pareri