1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

RED Audi A4 B6 2004 1.9 TDI AVF

Discuție în 'Masina mea / Prezentarea membrilor' creată de AlexPTB, 14 Dec 2017.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. AlexPTB

AlexPTB Platinum Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    A4 B6 2oo4 1.9 AVF
    Pregatiri pentru cand va fi timp si chef.

Garnituri racitor ulei, garnitura intre bateria de filtru si bloc si preventiv cele doua furtune de antigel ce vin in racitor ca zona de acolo e manjita cu putin ulei:

- 1x 038 117 070

- 1x 038 117 070 A

- 1x N 013 811 5

- 1x 038 115 441 A

Furtune antigel racitor: 038 121 086 M

Ultima editare: 30 Iun 2022
    arazvan2002, MRR și F33lings apreciază asta.
  2. AlexPTB

AlexPTB Platinum Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    A4 B6 2oo4 1.9 AVF
    Aveam in plan de vreo doi ani incoace sau mai bine sa innoiesc candva si "spatele" masinii.

Incet incet am comandat in diverse "transe" piesele necesare.

Doresc sa innoiesc deoarece suburuile de jos de geometrie sunt gripate, daca vreau sa schimb direct pe masina se va pierde mult timp si intre timp mi-a mai venit o alta idee pe care probabil o pun aplicare.

Pentru bunastarea mea, datorita vechimii masinii (desi nu are joc la articulatia spate), datorita rulajului.

Am luat tot setul spate, taiat suruburi unde a fost cazul, desfacut unde s-a putut si azi am dus bucsile la presa sa ma chinui sa le scot.

Sunt date naibii, dure, par trainice de parca ar tine o viata (desi am vazut atat B6 cat si 7 cu unele brate sh deoarece aveau bucsi terminate efectiv, deoarece noi nu gaseau unii de le cautau, desi noi unele brate sunt scumpe ca naiba). Personal am vazut acu' vreo 3-4 ani un B6 cu toata articulatia spate zob inclusiv joc in bucsile din punte (alea patru, prin care trec suruburile de fixeaza puntea de caroserie).

In anumite programe de cautare, efectiv nu "apar" bucsi/bucsile spate, dar asta e o alta poveste. Eu am gasit o lista cu ele si am adaugat-o pe topicul dedicat suspensiei 8E (voi mentiona si in topicul meu coduri, la momentul potrivit - daca mai exista urmaritori ai topicului).

Bun, bun, dar ce ce faci asta? Fac asta deoarece mai am o idee ce as pune-o in aplicare si nu pot tine masina pe elevator fara punte cateva zile, asa ca am luat decizia asta.. plus ca va fi mai usor la montatul inapoi.

Am reusit cu mult chin sa scot toate bucsile din brate si fuzete dar numai cu ajutor din partea mecanicului (bratul de fier si anii de experienta au fost necesare).

De suruburile rupte care fixau senzorii ABS nu am reusit sa ma ocup, dar s-ar putea sa duc la strung pentru indepartare surub si m-am sfatuit cu mecanicul sa renunt la filetul din fuzeta si sa montezi senzorii noi cu surub de trecere prin si cu piulita contra. Probabil nu isi are rostul treaba asta, ca nu se defecteaza senzorii prea des (bun, conteaza exploatarea masinii, mediul din care provine.. am vazut senzori defecti din cauza apei si a ruginii de pe rulmenti spate - in acest caz era necesar senzor si rulment). Bun, revin la subiect, inca nu stiu daca voi face cu surub de trecere, ramane de hotarat.

Ideea pe scurt este: echipare complet noua (suruburi, rulmenti, senzori, bucse, stabilizatori, bucse bara), asamblare provizorie pe punte (montat bratele nou facute, suruburile apropiate) iar cand vine momentul, demontata intreaga punte spate, montata sus puntea "noua", strans totul si apoi geometria.

Revin cu update, cand.. cum..

Ultima editare: 2 Iul 2022
    vladmang, arazvan2002, ovidiutm și alți 2 apreciază asta.
  3. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Gaureste miezul fiecarei bucse cu 6-8 gauri, spiral de 8 sau 10, dupa din 4-5 ciocane pe marginea acestora ies imediat.
    E de ajuns sa rupi priza jumatate de cm pe fata si jumatate de cm pe spatele bucsei, la marginea de metal (majoritatea sunt de aluminiu), dar mereu in acelasi loc si vor iesi relativ usor.
    Zic relativ, deoarece tot pierzi 10 minute la fiecare bucsa, si sunt destul de multe pe spate.

In orice alt fel ai face-o, e munca de chinez, inclusiv la presa (unde pierzi mai mult timp sa centrezi bucsa decat sa o scoti).

Trebuie doar sa fii putin tehnic sa stii unde sa lovesti pentru a “rupe” priza, oxidarea.

AlexPTB, arazvan2002 și ovidiutm apreciază asta.
  4. AlexPTB

AlexPTB Platinum Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    A4 B6 2oo4 1.9 AVF
    Mecanicul mi-e foarte bun prieten, doar ca a fost tare ocupat si am zis ca incerc deoarece am mai scos la presa diverse.
    In prima faza am scos mijlocul bucselor (mai putin la cele duble din trapez), am spart camasa bucselor ramase cu dalta. La bucsele ramanse am facut si a facut mecanicul manevra cu burghiu de jur imprejur.

Si da, e munca de chinez, dar intr-un final eu zic ca merita. Daca ar fi fost toate articulatiile la un pret mai decent, era alta poveste. Pretul pentru trapez mi se pare exagerat si nu se justifica. Nu stiu cati dintre noi ar opta pentru doua brate trapez noi (fiind livrabile doar pe origine).

5. AlexPTB

AlexPTB Platinum Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    A4 B6 2oo4 1.9 AVF
    Atasez coduri, sa ramana in topic, poate va avea nevoie si altcineva:

* Bucse punte fata

- partea din fata 8D0 399 419 G / 25867 01 (Lemforder) - 2 buc

- partea din spate 8D0 399 415 D / 17703 01 (Lemforder) - 2 buc

* Bucse punte spate

- partea din fata 8E0 505 145 AR / 411451 (Spidan) - 2 buc (partea din fata - adica spre cutie).

- partea din spate 8E0 505 145 AP / 411452 (Spidan) - 2 buc

* Reparatie axa spate (completa)

- bucse bumerang 8E0 501 541 S => 26619 01 (Lemforder) - 4 buc

- bucsa inferioara fuzeta 8E0 505 203 D => 26623 01 (Lemforder) - 2 buc

- bucsa brat H spre fuzeta 8E0 505 279 J => 100 505 0006 (Meyle) - 2 buc

- bucsa brat H sus 8E0 505 171 J => 26611 01 (Lemforder) - 2 buc

- bucsa brat H jos 8E0 505 185 N => 100 505 0007 (Meyle) - 4 buc

- brat drept / bara directie: 8E0 501 529 K => 38774 Febi - 2 buc

Optional cine vrea bratele curbate (bumerang) echipate:

- stanga 8E0 505 323 M / 173741 Febi / 63472 SIDAT / VKDS 421028 SKF / TC3087 Delphi - 1 buc

- dreapta 8E0 505 324 M / 173740 Febi / 63473 SIDAT / VKDS 421027 SKF / TC3088 Delphi - 1buc

- saiba excentrica WHT 001 675 - 2 buc

- saiba excentrica WHT 001 676 - 2 buc

- surub excentric WHT 001 679 - 2 buc

- surub excentric WHT 001 262 - 2 buc

*NOTA: brat H = brat trapez (cel pe care vine montat arcul spate)

DonDoneL și F33lings apreciază asta.
  6. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Ai furat poza de la rusi ? :))

AlexPTB apreciază asta.
  7. AlexPTB

AlexPTB Platinum Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    A4 B6 2oo4 1.9 AVF
    Da @audi66 :) Pai doar acolo gasisem toate reperele scrise, in doua programe de identificari, nu le arata a fi livrabile separat de brat. Am mai postat poza pe topicul dedicat suspensiei de B6 (si 7 parca) in trecut.

Bucsile punte fata - daca se incalzesc bine, ies destul de usor, camasa exterioara fiind din teflon.

Bucsile punte spate - inainte de a fi incalzite, gauriti-le cu o bormasina si scoateti uleiul din ele ! Sunt hidrolagare (adica au ulei in interior). Am avut noroc si am fost stropit doar foarte putin de uleiul incins din bucsa (a ars 10-15 minute bucsa si la un moment dat a "tunat"). Dupa ce goliti uleiul intr-o tava, puteti sa le incalziti bine si incepeti sa taiati mijlocul bucsei iar mai apoi luati dalta/surubelnita tapana si incepeti sa bateti pe camasa exterioara a bucsei (care e de metal) sa incercati sa o indeparati de camasa puntii.. apoi cu niste lovituri zdravane le scoateti din punte.

Ultima editare: 13 Iul 2022
  8. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    De trapez (reperul #1 din poza atasata) nu te-ai atins ?
    Vad doar bucse de brate, fuzeta si punte spate.

9. AlexPTB

AlexPTB Platinum Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    A4 B6 2oo4 1.9 AVF
    In poza nr 3 se vede puntea de fata.
    Sumar: vreau sa innoiesc tot spatele masinii iar aceasta metoda am gasit-o mai rapida, raportat la timpul de demontare si montare a pieselor noi, adica o punte complet echipata (rulmenti, abs, bucse).

Pe fata vreau sa fac acelasi lucru, insa momentan vreau sa fac spatele. Oricum piesele de spate, majoritatea le am de un an sau mai bine.

O sa revin cu info pe parcurs. Pe fata am montate de ceva timp brate ieftine, nu cine stie ce. Cand am pus suspensia (arcuri, flanse, amortizoare) pe fata am decis sa montez brate superioare tot noi, dar TRW (cele “vechi” neavand probleme iar suruburile din fuzeta nu au pus problema) dar m-am gandit ca va dura ceva pana voi umbla din nou pe fata.

Sincer, pot spune ca in unele cazuri mi-am facut de lucru degeaba si cheltuiala suplimentara.

Daca tot am in cap sa fac atatea, elementele ce sunt de durata pe masina vreau sa le duc la sablat si vopsit. Initial mi-am propus sa le curat eu bine, sa le dau cu solutie de rugina, grund si sa le vopsesc; dar curatarea efectiv reprezinta un chin daca nu ai scule “adevarate” (cel mai indicat e sa le sablezi, sa nu iti consumi foarte foarte mult timp si sa te epuizi fizic).

Ma gandeam sa vopsesc diferit elementele (punte, bara torsiune, bride bara, trapez, fuzeta) dar cel mai probabil aleg o singura nuanta (negru sau gun metal grey).

DonDoneL apreciază asta.
  10. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Eu am folosit o panza de genul pentru curatare, a iesit totul ca nou. Dupa, am dat grund si vopsit negru mat.

upload_2022-7-13_22-7-41.jpeg

bobalex18 apreciază asta.
  11. AlexPTB

AlexPTB Platinum Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    A4 B6 2oo4 1.9 AVF
    Mica documentatie. Nu e reclama. Vreau sa ramana in topicul meu.

TEXTAR Hydra Tec is designed to lubricate the working surfaces of brake cylinders and pistons, including caliper guides (caliper pins), as well as sealing elements.

Hydra Tec also plays the role of mounting paste when installing the brake piston. After applying this lubricant, the piston moves freely through the o-rings, and the pilot pins pass through the mounting holes more easily.

The lubricant has hydrophobic (water repellent) properties , which protects the sliding surface and other metal components of the brake system from corrosion.

Hydra Tec contains no mineral oils - the lubricant is safe for sealing elements made of ethylene propylene rubber and does not lead to their destruction and swelling over time. It can also be used together with brake fluids such as DOT 3, DOT 4, DOT 4LV and DOT 5.1 - compatibility with these products has been confirmed in a number of special tests.

Hydra Tec is available in 180 ml tubes. Order code: 81001400

At the moment, under the TEXTAR brand, the whole range of specialized automotive chemicals for servicing the brake system of a car is produced, including:
    - Cera Tec - anti-squeak high-temperature high-viscosity grease that does not contain metal. Order code: 81000400 (75 ml.), 81000500 (5 ml.);
    Hydra Tec is a lubricant for the repair and protection of moving parts in brake and clutch systems.

12. AlexPTB

AlexPTB Platinum Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    A4 B6 2oo4 1.9 AVF
    Piesele au fost duse la sablat si vopsit in camp.

Am reverificat lista de piese pentru spate, totul pare a fi.

Va urma sa intru in posesia pieselor si ma apuc de asamblat si bucsat. (apropo, nu tot ce se vede in poza cu puntile imi apartine) iar in poza cu puntea sablata, se vede camasa exterioara a bucsei care a fost indepartata, bucsile spate au perete dublu, cel exterior e de aluminiu, o parte cauciuc, apoi camasa metalica cu cauciuc si mai apoi mijlocul bucsei) :banghead:

Suruburi pe original (cam tot) - subururi excentrice, piulite exc, suruburi brate, fuzeta, suruburui portetrieri, suruburi protectii disc, cleme fixare cabluri frana de mana, etc

Ce am mai luat ar fi kit garnituri culisante etrieri spate (daca va fi nevoie desi etrierii noi au aproximativ 20-25 000 km rulaj), placute noi Ate Ceramic (acelasi rulaj precum etrierii), rulmenti SKF, senzori ABS Bosch, bucse punte Spidan, brate curbate SKF, brate drepte ("bara directie") Febi, bucse bara antiruliu originale, stabilizatori Lemforder iar bucse la fuzete si trapez Meyle si Lemforder.

Va urma.

Ultima editare: 31 Iul 2022
    DrLexic, F33lings, CB927MF și alți 7 apreciază asta.
  13. Peto

Peto Silver Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 B8
    Wow asa da , totul ca nou , felicitări pentru întreținere !

AlexPTB apreciază asta.
  14. AlexPTB

AlexPTB Platinum Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    A4 B6 2oo4 1.9 AVF
    Multumesc frumos @Peto

Am adus acasa piesele, momentan ocupatie doar de spate, am reusit aseara sa bucsez cu un prieten fuzetele (relativ simplu, o bucsa) si bratele trapez (H) (4 bucsi total, in 3 locatii).

Zona in care sta bucsa a fost curatata si unsa bine la fel si bucsa si au intrat fara prea mari probleme.

Va urma sa ma ocup de puntea spate, sa aduc piesele la atelier iar in timp ce puntea va fi data jos, cea "noua" va fi asamblata si fixata (mi-e mai usor sa le duc demontate decat totul ca un intreg).

rex, 911turbo, F33lings și alți 4 apreciază asta.
  15. AlexPTB

AlexPTB Platinum Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    A4 B6 2oo4 1.9 AVF
    Aseara am scos camasile ramase din puntea spate, am curat zona, uns si montat bucsele. A fost anevoioasa introducerea bucselor dar s-a reusit pana la urma.

Constantin654, 911turbo, F33lings și alți 4 apreciază asta.
  16. F33lings

F33lings Bronze Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    A4 B6 1.8 T Denim Blue Pearl Effect
    :applaus:

AlexPTB și cipri29 apreciază asta.
  17. AlexPTB

AlexPTB Platinum Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    A4 B6 2oo4 1.9 AVF
    S-a asamblat jos puntea spate cu suruburi apropiate, pusa vaselina cuprata pe suruburi, montata puntea sus si centrata.

A fost putin greu de montat pentru ca am ales sa montez si talerele (inaltatoarele din grupa heavy duty deasupra arcurilor).

Cablurile de frana nu le-am schimbat pentru ca ne-am apucat tarziu de treaba, oricum sunt in stare buna, le am luate, vor urma inlocuite.

Suruburile ce fixeaza puntea de caroserie nu le-am comandat, am vrut sa ramana tot cele vechi, la fel si la amortizoare.

Da, etrierii "spanzurati" in furtun, au fost agatati sus, acolo i-am lasat jos inainte de montarea pe portetrier.

Placutele spate au in jur de 16 000 km si cred ca s-au consumat cam 20-25% si destul de uniform. Ca paranteza, acelasi tip e pe spate la C6 iar media la un C6 (automat) este de 25 000 km (are un prieten C6 automat iar doua randuri de ATE standard l-am dus cam 25 000 km/set, in medie).

Suruburile stranse cu bratele sub tensiunea de lucru, rulmentii si butucii lubrifiati si ei, vaselina siliconica sub si pe bucsile barii de torsiune.

Tablitele discurilor arata bine si doi la mana nu aveam altele sa le duc si pe acelea la sablat dar se pot schimba usor, daca va fi nevoie candva.

Intr-un final facuta si geometria spate, totul in parametrii. Bonus reverificare si aranjare unghi fuga fata (voi monta capeti de bara "S-Line", fara acel cauciuc tampit).

Ma declar foarte multumit de rezultatul final, a fost de lucru, a fost cheltuiala dar rezultatul ma multumeste deplin.

Ultima editare: 7 Aug 2022
    Chriss_Deejay, vladmang, george_gopo și alți 2 apreciază asta.
  18. AlexPTB

AlexPTB Platinum Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    A4 B6 2oo4 1.9 AVF
    "Bonus" poze din lateral (dupa aproximativ 30 km facuti de la montaj). Arata uniform daca te uiti din unghiul potrivit, la masuratoare, din asfalt pana sus la aripa spate 66 cm iar pe fata 64.5.

Inainte aveam aceasi dimensiune fata si spate insa datorita formelor aripilor (arcadelor) la orice B6, B7 sedan, avant, apare o oarecare iluzie optica si vei spune ca sta mai lasata de spate.

In graba nu voi demonta talerele, va urma sa ma obisnuiesc cu "noul look".

Ultima editare: 7 Aug 2022
    vladmang, Oudi, arazvan2002 și încă o persoană apreciază asta.
  19. Lucian189

Lucian189 Bronze Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    RS7 Performance
    Oare nu merita alte jante??

AlexPTB apreciază asta.
  20. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Asa arata si la tine bucsa respectiva ?
    Cea care o iei pe Lemforder si vine pe Boge cu sigla OOOO polizata. OE-ul este tot Boge.

Eu initial am zis ca a dat-o in bara Lemforderul la lungime, dar dupa montaj se taseaza singura.

upload_2022-8-8_8-0-13.jpeg

AlexPTB apreciază asta.
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta