1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Renault doreste o masina mai ieftina decat Logan

Discuție în 'Stiri auto generale' creată de Adrian, 20 Iun 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. traian si decebal Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    nu am
    nu neaparat se vor indrepta catre prapastie.
    daca Tata Nano, vinde 500.000 buc pe an, masina costand 1500-1800 dolari, de ce sa nu faca si renault o masina de lux comparativ cu Tata Nano si sa ceara pe ea 3000 dolari la o investitie de maxim 2000 dolari ceea ce se transforma inca intr-atata profit. total 500 mil $ profit.

practic pt aceasta masina va fi piata suficienta in india +china( 33% din populatia pamantului ) plus in alte tari sarace din asia si africa.

@Glumaretzuu. o masina care pleaca de la fabrica la un pret de 20.000 euro, profitul pe ea este de minim 3.000 Euro.
    pe un logan de 7000-8000 se scot minim 2000 euro profit de catre producator.

Ultima editare: 22 Dec 2008
  2. glumaretzuu Gold Member

Locație:
    Bacău / Iași
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0TDI
    Eu am auzit pe la stiri/emisiune(nu-mi mai aduc aminte exact) ca profitul ar fi de ~400euro in medie pt VW;mai multe nu stiu;poate in cei 3000euro de care spui tu intra si profitul dealerului. Oricum daca tu spui ca 3000 euro castiga fabrica,nu pot sa te contrazic. Scuze de:sign_ot:

3. TA2A2

TA2A2 Banned

Locație:
    GRANTHAM ENGLAND UK.
    Masina:
    AUDI A4 1.8TURBO-SPORT PACK(163)
    ....cred ca dacia-logan este la sfirsit de drum.....si la sincer vorbind era si este o porcarie,si am incercat sa o compar cu o alta marca care nu se mai fabrica in uk si anume ROVER..
    daca o masina ca roverul nu a putut face fata concurentei...care fata de dacie se poate numi masina ...nu stiu cum renault care are 11 masini de 5 stele la testele euro ncap:puke2: o sa reuseasca sa mai vinda "cutia de conserva" cu roti la export...sau in tara
    este pe ultimul drum....ca mortul:)

Ultima editare: 23 Dec 2008
  4. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Audi A6 Avant 1.9TDI AWX 2002
    Loganul are avantajul pretului, nu cred ca Roverul era atat de ieftin. Clar ca daca era mai scumpa avea 0 sanse pe piata. :) Insa asa, cu criza economica, masinile ieftine vor cadea printre ultimele...

5. sab197

sab197 Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0 tdi multitronic, MY 2009
    Am avut logan si sincer va spun ca e o masina cinstita.....la banii care ii dai pe ea merita.Am fost pe campuri unde era buruiana mai mare decat masina nu vb de santuri...asta nu o pot face cu audi (sigur se va trezi cineva sa spuna ca masina e facuta pt sosea nu pt camp dar na asta e domeniul meu).Dupa toate peripetiile care le-am avut cu el la 80k km am fost la service sa schimb pe garantie tot ce trebuia schimbat caci iesea din garantie si nu au avut ce sa schimbe....era totul ok. Haideti sa nu mai hulim atat loganul ca pana la urma e o masina care isi face toti banii....vorbesc de versiunea cea mai ieftina nici decum de prestige care deja e prea scump.La fel ca si vechiile dacii, loganul este masina cu care romanul isi face treaba. Am vazut pe youtube o combaratie intre logan mcv si un audi a6 rs4 am ras cu lacrimi....

6. traian si decebal Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    nu am
    minim 3000 castiga fabrica+ce castiga dealerul.

"Toyota a estimat un profit operational pentru acest an fiscal de 14.6 miliarde de dolari, in timp ce profitul net este estimat la 11.4 miliarde de dolari."

asta era ceea ce estimau ei dar in final au ajuns pe pierdere. cand imparti cifrele de mai sus la cele 5 milioane de masini vandute de toyota, ies niste cifre ametitoare in conditiile in care media pretului unei masini toyota se invarte probabil la maxim 15.000 euro.

de asta zic ca renault stiu ce ei ce fac: isi rotunjesc veniturile.

7. CLM

CLM Platinum Member

Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    B6 1.9 Q; ex: B5 1.8 Q; ex: B5 1.8T; ex: B4 2.0;
    Hai sa vedem peste vreo 10 ani ce ramane din loganul ala al tau si ce ramane dintrun audi.
    da'ne si noua linkul de youtube sa vedem la ce era comparatia aia intre logan si audi

8. sab197

sab197 Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0 tdi multitronic, MY 2009
    Uite aici linkul, vezi ca sunt 2. De ce te apuci si comentezi aiurea....eu am spus ca loganul e o masina cinstita si ca isi face banii pe care ii dai(ma refer la cea mai ieftina), si in nici un caz nu am comparat un audi cu logan ca e in potriva naturii sa faci asta. In zece ani loganul va deveni ca daciile vechi care le vezi cocosate si incarcate pana la refuz cu 10oameni si mobila in ea.
    Daca renault va construi o masina mai ieftina ramane de vazut....mie imi vine greu sa cred si sincer nu mi-as dori asta caci in oras e nebunie si asa...iar daca o sa-si ia chiar orice maturator masina atunci sa va tineti bine.

9. TA2A2

TA2A2 Banned

Locație:
    GRANTHAM ENGLAND UK.
    Masina:
    o masina mai ieftina decit loganul..//:scared2: cred ca a venit vremea sa scapam de HIRBURILE comuniste gen ARO,DACIA,DAC,ROMAN,TRACTORUL...cele mai bune care se pricepeau toti sa le repare pe marginea drumului......si pe care comunisti le exportau in lumea 3-ia:)
    sa lasam "nostalgiile" pentru bunici nostri............multi au falsa impresie ca daca tin uzina in viata inca un an sau 2 cei de la renault vor construi o masina performanta care sa poata fi cumparata de clasa de mijloc.
    mai devreme sau mai tirziu aceasta "porcarie" comunista trebuie sa dispara...chiar cu riscul ca 9mii de oameni sa ramina someri...trebuie sa inteleaga ca produsul lor este ceva DEPASIT si sincer uitativa la renault cite masini fiabile au.
    uitativa la vecini nostri ex.iugoslavia(iugo a disparut o porcarie de masina ca si dacia)
    polonia(polonez alta timpenie) si putem continua cu tancurile care se fabricau in CCCP(lada,volga etc)
    singura masina din E europa care a reusit cit de cit a fost skoda....si inca se mai mentine.
    DACIA LA ORA ACTUALA ESTE O MASINA DEPASITA DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE CARE NU AR TREBUI SA SE MAI FABRICE.....iar o varianta mai ieftina inseamna si mai prost echipata....

10. roby_A6

roby_A6 4th Gear Member

Locație:
    Pe unde apuc
    Masina:
    A6/ O2 RS
    nu mai huduiti atata loganul, eu am condus un logan 1.5 dci ~ 2 ani, si nu era asa jalnica cum ma asteptam, e o masina ok pentru banii pe care ii dai p ea,te poti folosi de ea oriunde ai nevoie,pe camp,la carat una alta.... si nu te uiti la gropi de 2 ori daca poti trece sau nu?, si te gandesti imi va ramane scutul aici...???ca la alte masini mai joase, cu loganul poti merge linistit, e facut pentru romania:)

Nu cred ca un ``cotet`` de golf 3 ,bmw 3-ar ``pisicuta`` ..sau altele mai vechi de 15 ani sunt mai bune decat un logan de prin 2005 (fiind cam la acelasi pret), hai sa fim realisti, tot jafuri raman,

numa ca la noi la romani,este o boala pot spune: sigur se gaseste vreunu` care abia si-a luat permisul, sa zica :``da ba da mi-au luat bmw cu motor de 2000 cu multi cai, masina , nu logan ca alea is varza`` si daca ii spui da ce are frate loganu? iti raspunde scurt:``pai da ce ma ,ma plimb eu cu Dacia?! eu am Bmw asta cred eu ca este umpic de mandrie pot spune de prost gust,
    romanu nu isi ia ca neamtu masina pentru ce ii trebuie, si-o ia sa se dea mare,si cand nu mai are bani de benzina stau toate prin fata blocului.....ca papa 11-12 prin oras nu ca loganu 6.5-7 ...

eu sustin ideea ca renault sa scoata o masina mai ieftina, penrtu cei care au nevoie sa mearga din punctul A in B, decat sa mergi cu RAT sau taxi cred ca e mai comod si mai ieftin

11. TA2A2

TA2A2 Banned

Locație:
    GRANTHAM ENGLAND UK.
    Masina:
    ...ai dreptate masina de carat una...alta si sa aiba portbagajul mare....

12. CLM

CLM Platinum Member

Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    filmuletele...

-cu tot cu filmuletele alea, nu mi'as lua un "sicriu" daca as avea banii aia, ci tot mai bine o masina nemtzeasca de cativa ani. si nu e vorba la toata lumea de mandrie, cum spunea cineva mai sus. in fine nu are rost sa ducem la nesfarsit, e opinia mea.
    -daca ar fi o masina cinstita, loganul ar trebui sa coste 5000, avand in vedere cat se investeste in ea si ce poate
    -orice maturator ARE DREPTUL sa isi ia masina! de care isi permite. daca tu ai masina si ii spui saracului sa nu isi mai cumpere ca deja e nebunie, asta este ori nesimtire, ori prostie, ori nepasare. daca e sa trecem la biciclete, trecem toti, nu le cerem doar altora

13. mariusik

mariusik Bronze Member

Locație:
    Buzău
    Masina:
    Audi
  14. juve_star

juve_star Bronze Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    AUDI A4 1,6 101CP
    Vad ca are vechime topicul! Fiind posesor de sh destul de vechi (13 ani), mai intai am avut intentia de a-mi lua logan dar m-am razgandit.Pentru cel mai ieftin model (6400 E) luam o masina fara nimic pe ea, cred ca doar air bag sofer. Pana si vopseaua e de 2 lei. In fine, daca vrei special sa configurezi modelul, sa zicem ca vrei A/C nu-ti pune pe ea. Tre sa cumperi varianta care are deja un pret mai mare, cu plusurile de rigoare.Poate n-ai bani de urmatorul model, concluzia : client pierdut. Daca vrei sa refuzi casetofonul, nu ai voie, iar el costa in factura 700 ron (fara TVA cred), pret la care iei super cd mp3 cu usb si alte cele, concluzia : client furat. Intretinerea cu garantia sunt alte costuri pe care nu mi le permiteam daca luam logan. Piesele de origine au preturi exorbitante, iar alternativele mai ieftine, chinezesti si turcesti sunt de o calitate execrabila. Service-urile au preturile pe care le stim, cat despre talentul si dibacia cu, care lucreaza ne-am lamurit cu totii. Loganul cu dotari full, AIR BAG ABS, a fost implicat intr-un accident dat si in ziar, cu fata praf facuta, lonjeroane bulite si alte nenorociri. Doar centura la salvat pe sofer (nici nu a fost el de vina), air-bag-urile au stat bine mersi la locul lor. Omul spunea la vremea respectiva ca va da in judecata fabrica, ptr ca a platit multi bani, special sa cumpere varianta cu dotarile de "siguranta". Acum unii vor spune, ca a fost o exceptie, dar cine isi doreste sa afle daca merg air_bag_urile?Neamtul cand a avut probleme, a chemat inapoi toate modelele cu pricina si nu a ascuns avaria. Crede-ti ca si Pitestiul ar face la fel? Nu cred. Cred ca avantajele daca aveam logan, erau doua: ca am masina noua si Euro4. Asa ca mai bine merg cu batrana mea si daca tre sa umblu la ceva piese, umblu cu inima impacata, ca doar mi-am luat sh. Confortul il stiti si voi, cand sofezi un AUDI!

Ultima editare: 4 Ian 2009
  15. Bocanelu

Bocanelu 4th Gear Member

Locație:
    Bacău
    Masina:
    Audi A4 2.0 TDI multitronic 7 trepte
    1. Coborand din A8, loganul poate parea o rabla.
    2....

16. juve_star

juve_star Bronze Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    AUDI A4 1,6 101CP
    Cand vezi un A4, chiar cum e al meu, (fara clima si geamuri electr.) din 1995, si te uiti la un Logan, Sandero (cea de 3000$ nici nu o iau in calcul) si clio, iti dai seama ca sunt in urma rau de tot, mai ales interiorul la materiale. Pana si Cielo era peste ele, dar daca ei nu sunt francezi sau francofoni cu noi...asta e, i-au trimis in koreea. Oricum incepusera romanii sa-l faca de cacao...

17. CLM

CLM Platinum Member

Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    foarte bun postul tau
    care ziceai mai sus ca loganu e o masina cinstita si isi merita banii? :moa:
    oricum topicul e dsp o masina mai ieftina pe care sa o scoata renault. scuze ca ma repet, am mai zis'o: ar face bine sa scoata una mai buna!

Ultima editare: 4 Ian 2009
  18. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Faza cu air bag-urile s-a intamplat si la audi,asa ca....

19. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    (Cost materiei prime+salarii+amortizari+energie+chirii+productia neterminata raportat la nr de masini fabricate intr-o luna sunt date confidentiale)
    ..pretul fara adaos poate fi si 2000e insa este greu de facut un calcul din afara,daca o sa-l intrebati pe Stroie sau o persoana de la comp.financiar-cont o sa aflati desi sunt platiti si ptr asta cu un spor de confidentialitate:)

..total de acord .

Am mers cu mult hulitul Logan este o masina ok,pretul nu stiu daca a fost corect;) ...corect este cand ai vanzari si amandoua parti sunt multumite.
    Probabil ca Logan se vinde in profit si cu 5000e dar daca poti cu 8000e de ce nu?
    Am condus acum 3 ani extraurban si urban un benzinar de la Logan al unui prieten ce pot sa spun ca nu e un motor zgomotos,cutia e exacta,vizibilitatea asa si asa,servo directia e ok,scaunele tarisoare,degrivaj bun.
    Nu are demaraj asta e dezavantajul ei major ptr Romania unde trebuie sa depasesti mai tot timpul este incomod.
    In exterior grila de plastic slaba de la radiator,vopseaua asa si asa (o sa arateca Safranurile de aici cu rugina),tabla subtire nici Golful 5 nu o are mai groasa;)
    Masina a trecut de 170 de mii e pusa la treaba in domeniul constructiilor nu a avut nici o problema,acum are si o scara deasupra:)

Eu unul nu vad cu ochi rai aceste masini low-cost :
    -de exemplu in domeniul constructiilor nu cred ca ar fi placut ceva smoala,var nestins etc pe un Audi:)
    -masina nu e foarte confortabila dar daca isi face treaba si nu e capricioasa compenseaza.
    Daca o sa faci Germania-Romania saptamanal conteaza sa fie Audi dar daca o faci Bucuresti-Rm.Valcea zilnic nu as refuza un Logan...ce sa zic poate nu sunt eu asa fitos:)

PS...sper sa scoata chinezii o masina electrica cu autonomie de 1000de km si sa coste 1000e sa fie mica ca o bubuzuza eu as lua 3 la pachet;)
    ...masina electrica exista de mult si la VAG,BMW,Renault asteapta toti cu marfa sub tejghea e programata prin 2010 de greii din auto ,cum spuneam sper chinezii sa sparga piata cum au facut-o in multe alte domenii.

Ultima editare: 5 Ian 2009
  20. alex_flo

alex_flo Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI 80 1.8S, PM, 1990, EURO2
    Ca pentru o masina noua Loganul sau Sandero au un pret decent la pretentiile si calitatea lor, nu contrazic pe nimeni.
    Dar ca cei de la Renault sa scoate o masina si mai ieftina de atat, cred ca va fi o masina de tot rahatul. Adica materiale si calitate discutabile, la nidte dimensiuni in mod sigur gen Matiz. Pai se duce de rapa si utilitatea, care e cel mai mare avantaj al Loganului. Deci cu atat mai mult devine atractiva o masina sh.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta