1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Reparatii si sau Vopsire caroserie la A4 B5

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de cipriangeorge, 25 Mai 2012.

1. MariusSS

MariusSS Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi 80 B3 1,8S PM 1989 ; Audi A4 B5 1.6 ADP 1996 ; Kawasaki VN800 Clasic
    Stiu prietene, acolo mi-e si mie gandul acum. Ideea era sa iasa bine pentru amandoi, omu nu vroia sa i se ia permisul, si pentru bautura dupa ce il lua prima oara pt neacordare de prioritate doar pentru atat. Nu era omu sa cada de pe picioare sau sa vorbeasca imbarligat in nici un caz, oricum e irelevant.

Gandul mi-a fost sa fiu de inteles cu omu si bun ,sa nu fiu radical. Tipu care urmeaza sa se ocupe de ea am inteles ca este tinichigiu la reprezentanta peugeot din bv, asta daca o fi asa...pentru ca mi-o repara undeva in regie proprie unde banui ca nu are prea multe scule profi si etc...si tocmai de asta si intrebam. Nu este greu sa renunt la idee si sa o dau la intors, buletinul omului este la mine pana la rezolvarea cazului sa zic asa.
    Pe mine ma intereseaza sa imi repar mica paguba, iar pe RCA ( nefiind masina pe numele meu, era umpic complicat) ma loveam de birocratie si mult timp pierdut pe ;a astia si nu imi prea permit asta acum.

In mod normal nu as fi procedat asa, dar data fiind situatia si paguba care nu este formidabila, mi sa parut ca era cea mai buna varianta. Si eu ma astept sa bage ala chit de 2 degete acolo sa se faca ca indreptat si sa vopseasca cu spray-ul, dar vreau sa ii duc eu singur vopseaua luata pe cod tot, sa fiu sigur ca o sufla cu pistolul si nu baga chit cu roaba, de asta si intrebam in mod normal cum ar trebui procedat la genul asta de infundatura. La vopsit banui ca dupa ce se da si lacul, e nevoie de un polish sa nu se vada....

2. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Se indreapta, se chituieste, se finiseaza si dupa la vopsit. Fara chit nu scapi.

Nu puteati sa va duceti a 2-a zi la RCA cand omul era treaz nemancat si le explicati cum te-a atins usor in parcare sau faceati amiabila ? Astfel nu ii lua permisul nici pentru bautura, nici pentru neacordare de prioritate. Si tu iti reparai masina profi intr-un service autorizat, unde aveai pe cine sa tragi de urechi daca nu iesea cum trebuie. Bafta si sper sa o rezolvi.

3. MariusSS

MariusSS Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    da, asta era calea pe care ar fi trebuit sa merg, dar repet...fara propietar la RCA nici nu stau aia de vorba cu tine, e mai complicata treaba cu propietaru la mine. + ca dura ceva mai mult timp oricum. Aici sper sa fie omul cu mana buna si sa iasa bine.
    Asta e, data viitoare o sa incerc sa fac rost de o procura si termin cu prostiile astea.

va tin la curent. numai bine!

4. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Chit garantat. Si din poza mi se pare ca aripa aia nu e straina de chit.
    Nu conteaza ca nu esti proprietarul masinii, accidentul se solutioneaza intre conducatorii auto, nu intre proprietari. RCA-ul in Romania e pentru masina, nu pentru sofer.
    Eu as fi ales o alta varianta decat ti s-a prezentat aici: as fi luat banii pe loc de la om, atat pentru reparatie cat si pentru deranj... si iti faceai masina platind cash, orinde alegeai tu (iar cand platesti cash poti trage de urechi mesterul si chiar poti refuza plata) si iti mai ramanea si de un plin de benzina. Daca soferul beat refuza varianta asta, il luam permisul fara comentarii, acolo. Telefon la 112, accident cu un sofer intoxicat. Apel inregistrat, nu mai scapa al meu, ca se trezea maine si venea treaz, fie la acidente usoare, fie la rca.
    Daca esti sofer prost platesti! RCA sau din buzunar. Daca esti sofer prost si baut mai adaugam o amenda, plus o suspendare. Data viitoare sa se gandeasca de 2 ori cand se urca la volan baut.
    Si inca ceva: daca a dat cu spatele la iesirea din parcare, nu i se suspenda permisul pentru neacordare de prioritate (desi asta era normal). Insa pentru alcool, creste amenda si se lasa cu suspendare. Si nu pupa nici reducere a pedepsei.

Ultima editare: 11 Feb 2015
  5. cobi

cobi Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Ex :Audi
    Cum a zis si colegul mai sus , RCA ul folosit in cauza nu era de la masina ta ci a celui care a provocat accidentul . E normal sa nu stii pana nu te " bati " de probleme dar faptul ca " ierti " un om baut asta poate avea urmari in viitor cand poate omora pe careva ....

6. Ogyo

Ogyo Silver Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    A4, B5, 1996 - 1.8i 125 cp - ADR
    Sa iti raspund si eu ca sa te convingi .. Pt reparatie, clar o sa iti dea cu chit, fibra probabil si vopsit.. daca se face cum trebuie si nu e de umplut sau asa.. o sa tina. Vopseaua, n`o sa mai fie la fel ca si cea arsa de soare, adica culorile o sa difere indiferent ca e acelasi cod de vopsea.

Cat despre asigurare, pe propia experienta iti spun : am fost lovit de unu in timp ce conduceam masina tatalui meu ( eram singur in masina ) . Am fost la asigurari impreuna cu el, nu a fst nevoie de tata .

Cazul 2 : cu masina mea, am atins un cielo, i`am facut portierele de comanda in timp ce eu am avut semnalizarea crapata si aripa indoita putin . Masina nu e pe numele meu de asemenea, ala s-a dus sa isi faca masina pe asigurarea mea, nici macar nu m-am dus cu el sa imi faca poze la masina . I-am zis unde gaseste masina si daca vrea sa vina cu agentu de acolo sa ii faca poze . Nu m-a mai sunat nimeni, lui i s-a facut plata si eu m-am ales cu vre- 4 mil in plus la asigurare . cam asta a fost , deci nu trebuia sa o lasi pe mana lui , oricum reparatia ta sare de 500 ron cred.

7. coco_catalin

coco_catalin Gold Member

Locație:
    Botoșani
    Masina:
    Audi A4 B5 / 1.6 ADP / 101 CP / 1997
    Lasati-l pe Marius, nu-l mai suparati... probabil isi da si el singur seama ca nu a procedat corect. Este de invatat din lucrul asta. L-a scutit pe ala de un RCA mai mare :-)) ar trebui sa-ti fie recunoscator si sa-i faca masina ca noua... Marius a avut doar cateva intrebari sa va adreseze, si ca v-a povestit cazul eu chiar il apreciez.
    Bafta si atentie la "ceilalti din trafic" ca uite asa se intampla diverse lucruri, nu e suficient sa fii atent doar tu si sa-ti vezi de drumul tau :friends:

8. MariusSS

MariusSS Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    :hi: Stiu ca bunavointa in unele situatii este in defavoarea pagubitului, in cazul meu, inca nu ma pronunt pentru ca nu mi-a facut masina inca omul, voi judeca dupa. Tot ce fac acum este sa imi dau cu presupusu si sa privesc partea pesimista din viitor.
    Nu a fost cea mai buna varianta din lume asta, si chiar daca masina va iesi ok dupa, sigur nu voi mai repeta asta, si sper sa nu mai fie cazul.

Ce sa-i faci...a avut omu noroc ca a dat de unu ca mine care sa gandit ca e omeneste sa gresesti si ca e bine sa fie ok pentru toata lumea si sigur el va mai face nazbatii dinastea si pe viitor,dar sa ii fie altu nasu...
    Voi pune poze dupa reparatie.

9. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Audi A4b5 AFN1,9 TDI feb.1999 Audi A4B5 AFN1,9TDI quattro, august1999
    Marius, pe cate vad, nu e chiar asa de mare beleaua. Daca omul e priceput, iese ca noua aripa! Fara chit nu scapi, fiindca e pe nervura, si aia din ciocan nu cred ca poate sa ti-o faca. Oricum, e laudabil gestul tau de a te intelege cu omul! e mare lucru sa gasesti pe cineva ca tine in ziua de azi, in general românul e instare sa-ti dea in cap fie si numai daca i-ai atins un pic vopseaua! Bautul la volan...daca ai baut un spritz, adica 200ml vin combinat cu 200ml sifon, aia nu inseamna ca esti baut la volan, decat in ochii idiotilor de legiuitori ! In fine...eu pun pariu ca o sa iasa bine, ai sa vezi !
    :salute:

10. MariusSS

MariusSS Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Gata reparatia. Nu stiu cum a facut-o omul, dar eu unu sunt multumit de lucrare.Sper sa si tina.
    A trebuit sa vopseasca toata aripa, defapt a vopsit zonele afectate si a lacuit toata aripa si pierdut spre plafon in sus + polish dupa sa nu se observe, asta din ce am inteles eu.
    Singura chestie care se vede este o mica diferenta de luciu al lacului fata de celalalte elemente, dar nuanta a nimerit-o, e ok.
    Bara trebuie sa o aliniez eu la aripa, asta asa era de mai demult cand ma impins unu cand eram oprit la o trecere de pietoni.

11. Daniel RR

Daniel RR 4th Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    A4 B8 - 2.0 TDI CAHA - 2012
    MariusSS Daca te deranjeaza luciul te poti duce sa o mai poliseze umpic .. am vazut la unele vopsitorii mai ales pe Loganuri , dupa ce a fost vopsita aproape jumatate masina i-au dat un polish de matuire a lacului .. ca doar nu o poate vinde asa ca se vede ca a fost dauna totala .. sau daca nu te deranjeaza o poti lasa asa :)

12. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Sau iei o carpa si freci 5 minute aripa pe uscat.

13. MariusSS

MariusSS Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    tu glumesti, nu? :)

14. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Nu glumesc deloc.
    Un element proaspat vopsit care nu trebuie sa arate proaspat vopsit (din motive evidente) trebuie matuit ca si cand are semne de uzura normale. Daca te uiti atent masina are mii de micro-zgarieturi ca o panza de paianjen. Tu ce faci cu carpa pe uscat, iei din luciu si aplici microzgarieturi tocmai pentru a fi aripa uniforma cu celelalte elemente. Sau polishezi restul masinii.
    Du-te in piata de masini si intreaba-te oare cate masini de acolo au elemente vopsite. Cati sunt polishate si cate sunt zgariate intentionat? Iti spun eu, e mai ieftin sa vopsesti un element sau doua si sa le zgarii decat sa polishezi toata masina, mai ales daca nu folosesti decat o pasta (iasa si polishul prost si tine si putin).

Distribuie pagina asta