1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Resoftare si modificare putere motor 2.7 TDI - discutii diverse

Discuție în 'Motor' creată de Noobster, 2 Iul 2007.

1. bdn 1st Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    2008 allroad 3.0 TDI
    nelamurire

ce inseamna un soft nou?

cat despre dezamagire... ramane de vazut.

2. adibose

adibose 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    2007 - A4 B7 Avant 1.9TDi
    sal, ma refer la remapare.

3. V8TDI

V8TDI Gold Member

Locație:
    la casa
    Masina:
    Q7 4.2 TDI. De la Abt.
    De ce abia dupa 10 mii? De ce sa nu-l faca de la inceput?

4. adibose

adibose 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    asa recomanda tunerii, nici eu nu inteleg de ce nu-l poate face de la bun inceput, eu cred ca tot aia este...dar asa recomanda tunerii...

eu unul nu prea sunt de acord nici cu mia de \km pana in 3000 rpm decat daca sunt obligat de vendor prin garantie...in rest nu vad de ce nu as atinge 6000 in primii 500 km :)

5. V8TDI

V8TDI Gold Member

Locație:
    la casa
    Masina:
    Q7 4.2 TDI. De la Abt.
    Hm, nu stiu ce sa zic. Eu am facut resoftarea la Abt si masina avea 48 de km cand am luat-o de la ei. Nu mi-a zis nimeni de acolo ca ar fi o problema, ba chiar ei livreaza masinile noi (ca si a mea dealtfel) gata tunate (la motor). Cat priveste prima mie de km eu cred ca e totusi normal: motorul e nou, e "strans" si trebuie sa-si faca un pic de joc. Nu zice nimeni ca e interzis sa-i dai 6000 de ture de la inceput. Este doar recomandat sa nu sari de 3000. Daca te tii sau nu de aceasta recomandare (nu tu ci in general), asta e alta problema si are legatura cu cat de mult vrei sa pastrezi masina respectiva. Daca ar fi interzis, atunci ar fi pusa o limitare electronica/mecanica. Am o cunostinta care si-a luat de curand noul M3. Dupa prima mie de km trebuie sa mearga la service sa-i ridice prima limitare (180 de km/h). Dupa a doua mie de km se duce iar sa-i ridice limitarea pana la 220 de km/h. Abia dupa vreo 3 sau 4000 de km or sa-i ridice toate limitarile. Probabil ca rodajul facut in uzina pe banc nu e suficient si de-aia se recomanda sa nu depasesti 3000 de ture in prima mie de km.

6. deocamdata

deocamdata Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    ALLROAD: 2009 3.0 TFSI ; 2006 3.0 TDI; RR Autobiography 4,4 SDV8
    Nu-ti place sa fi posesorul unei masini standard ... pai nu o sa fi.
    Allroad este prin definitie mai exclusivista. Costa cat un Q7. Asa ca nu o iei doar pt fite.
    Exteriorul este clar deosebit.
    Motorul ... ce vrei sa faci cu allroad-ul ? Liniute ? Daca raspunsul este afirmativ ai gresit modelul si motorizarea.
    Cat ai condus un audi cu 3.0 ? Eu zic ca nu ai ce sa-i reprosezi.
    Daca totusi ai piticul cu tuning-ul iti sugerez solutia adoptata de V8TDI - ABT inainte de a te urca tu in ea.
    Si eu am fost tentat multa vreme de al tuna dar dupa discutii interminabile (inclusiv cu ABT Germania) mi-am dat seama ca pt un allroad tunatul este mai greu de facut pt ca risti sa cazi in extrema kitchului ....

Cat despre comparatia ta cu Passat-ul ... c'mon man ... are rost ?

7. Cata_ADC

Cata_ADC Moderator Staff Member

Locație:
    Brasov - Zarnesti
    Masina:
    alta marca I3 , e-drive 2018
    Fiecare cu masina lui

Pana la urma fiecare face ce doreste cu masina lui. In fond nu trebuie sa facem comentarii de genul tau. Daca vrea un plus de putere asta nu inseamna ca se baga omul la liniute sau alte intreceri de genul.
    Tuningul se face dupa ce s-a rodat motorul cat de cat iar asta tine si de placute si discuri la masinile noi. Incearca tu sa forjezi V8TDI modificat si dupa mai vorbim cat te va tine motorul...:rolleyes:

8. deocamdata

deocamdata Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:

Tuningul se face la ZERO km dar poti sa beneficiezi de ce-ti ofera dupa rodaj ... sau poate ABT-ul sau MTM-ul sau AMG-ul au vreun interes ascuns sa "strice" masinile noi care ajung din fabrica direct peliniile lor de montaj :p

9. Cata_ADC

Locație:
    Brasov - Zarnesti
    Masina:
    De stricat o strica cel care isi cumpara masina si nu asculta de cei ce au facut modificarile. :aggressive:
    Ca pana la urma pedala este sub piciorul tau nu al lor :)

10. deocamdata

deocamdata Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Corect.
    Asta spuneam si eu ... scuze daca "tonul" meu a parut acid ... nu asta era intentia ...

11. adibose

adibose 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    deocamdata, eu nu contest masinile celor de la ABT si AMG, acestia de altfel fiind tuneri de-ai casei. iar modificarile lor nu se refera doar la o remapare :)

MTM nu este tuner oficial al lui Audi, ca numai asta fac este altceva...dar ABT este tunerul lor de casa.

Problema e urmatoarea, spre exemplu tunerul meu, cere ca proprietarul sa aiba cel putin 10 mii de KM cu masina, ca acel motor sa se lase cat de cat...pentru ca va avea soft in prima mie ed KM, va fi tentat s-o calce mai mult decat ii este permis in perioada de rodaj si s-ar putea sa aiba probleme, cine stie...si vine si da vina pe tuner ca a avut el piciorul greu pe acceleratie, si nu e corect.
    Asa, ca masura de siguranta, ii cere sa aiba minim cei 10 mii d KM.

totul tine de siguranta masinii...

sunt perfect de acord cu V8TDI si softul la 0 km, e aproape acelasi lucru, dar trebuie sa fii temperat...atata tot. iar multi nu sunt..asa ca :)

12. Cata_ADC

Locație:
    Brasov - Zarnesti
    Masina:
    Abt??

Stai linistit mereu se intampla faze de genul trebuie doar sa fim intelegatori ca pana la urma forumul a fost facut sa ne ajutam nu sa ne certam. :friends:
    Apropo nu stiam ca ABT este tunerul de casa Audi. Parerea mea este ca nu e.
    Spre exemplu la design exterior nu au decat buze ce se monteaza peste bari,nimic in plus ca de ex spoilere remodelate etc. Nu stiu daca am dreptate doar intreb?? ;)

13. V8TDI

V8TDI Gold Member

Locație:
    la casa
    Masina:
    Q7 4.2 TDI. De la Abt.
    Vezi ca am pus eu cateva poze cu Q7-le meu. Ti se pare ca la spoilere, bari, praguri etc. arata ca seria? Daca vrei sa vezi o diferenta clara, uita-te pe http://abt.atbit6.de/app/Configurator.asp si schimba setarile de la rubrica "Karoserie". Asa poti sa faci comparatia intre exteriorul serie si cel de la Abt. Iar barele si pragurile sunt modelate de ei si le inlocuiesc pe cele serie. Astazi am primit la a mea respectivele repere serie care au fost date jos. Cred ca am sa le pun pe ebay :think:.
    Si da :yes:, Abt este tunerul de casa al lui Audi. Au acces direct la liniile de montaj, asta insemnand informatiile despre cote, parametri etc. si coopereaza cu Audi pe partea de dezvoltare de suspensii, frane, motoare (motorul de 2.0 TDI de 170 de cai a fost realizat de Abt plecand de la cel de 140 de cai). Adica ce era acum 2-3 ani tuning, a devenit serie prin cooperarea Audi-Abt. Iar Christian Abt este seful echipei DTM Abt care concureaza pe masini Audi (chiar si el personal a luat cateva premii in DTM). MTM fac si ei tuning la Audi, sunt si in DTM dar au un sprijin oarecum "tacit", oficial neexistand nici o cooperare intre ei si Audi. Cam in aceeasi situatie mai sunt si altii (Oettinger, Hofele, Nothelle etc.)
    Dealtfel cum am mai spus si eu am apelat la Abt tot din acest motiv: Abt este singura firma recunoscuta de Audi la tuning, si de aia nu se pierde garantia masinii oferita de Audi cu ce fac ei.

14. lost_angel_76_r 2nd Gear Member

Locație:
    Italia
    Masina:
    AUDI S4 - B5
    da stiu ca esti bine informat ! eu personal aflu multe chestii interesante despre AUDI de la tine ! respect

15. Cata_ADC

Locație:
    Brasov - Zarnesti
    Masina:
    Ai tot respectul meu sa sti. Mi-ai dat informatii clare si m-am convins.
    Dar spre exemplu la masina mea cei de la ABT ca si la Q7 tau nu au venit cu o bara de fata remodelata. Este schimbata doar partea de jos.
    Sa iti pun si poze sa vezi la A3
    De exemplu cei de la Oettinger ofera o cu totul alta bara.

16. cristi231077

cristi231077 Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    <<<<===
    :sign_ot:
    Cred ca ar trebui sa porti discutia asta in alt thread, acesta este pentru chip tuning.:angrymod:

17. adibose

adibose 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    cristi are dreptate, am plecat de la chiptuning si s-a ajuns la caroserii, V* a incercat sa-i explice lui cata, ca ABT chiar este tuner de casa Audi.

acum ca ne-am lamurit...chiptuning mai facem? :)

18. Cata_ADC

Locație:
    Brasov - Zarnesti
    Masina:
    Scuze

Scuzele mere de rigoare. Ne-am cam luat la discutie si prinsi in febra ei am uitat ca suntem pe un alt thread.

19. sanchy24 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 B7 2.7 TDI 2007
    Ma intereseaza sa fac o resoftare la A4 care il detin cu motor de 2.7 TDI 180CP. Aveti idee in Bucuresti la cine sa fac aceasta resoftare?

20. coexist 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi Q7 3.0 Tdi quattro
    Eu am facut la Tcm Turbo si voi face in continuare. Am inteles ca Superchips ar fi o varianta f buna. Ideea de baza este sa incerci sa faci chiptuning la un tuner cunoscut si in care ai ceva incredere bazata macar pe ceea ce au scris altii din experienta lor. Cel mai bine ar fi sa citesti cat mai mult si abia apoi vei putea lua o decizie.

Distribuie pagina asta