Salutare,chiar eu am trimis un b8 de 120 de cai la REVO Oradea,cu fisa dyno, a iesit 208,6 parca sau asa ceva, acum un an si ceva. Masina merge fara probleme,e din Baia Mare. Cele de 120 de cai sunt detunate de fabrica din anumite considerente,la cerere,anumite companii care cumpara flote,taxi de exemplu nu au nevoie de 143 de cai, e mai economic. Totul e la fel ca la motorul de 143, turbina,injectoare, etc doar difera softul.
Confirm cele zise de masimo. Oricum peste 180 cp nu e safe si afecteaza buna functionare a motoarelor de 120 si 143 cp.
Aseara am facut si eu resoftare 170 cp si 390 Nm. Am alta masina acum, pot face chiar si depasiri. Revin cu mai multe impresii dupa o utilizare mai lunga.
Pana la urma exista vreo documentatie care sa arate faptul ca se poate face tunning la motorul CAGA de 143 CP la 170 CP pe cutia multitronic LLA? Adica suporta cutia "newtonii" in plus?
Da, suporta. Cutia suporta mai multi nm. Eu am soft si se comporta ff bine. Nu smuceste, nu bruscheaza.
Stiu ca ai facut tunning . Ideea e daca e trecut undeva in specificatii la cutie ca eu nu am gasit pe net cat duce cutia asta. Ma gindesc sa nu apara in timp uzuri vizibil mai mari ca inainte de tunning.
Din cate stiu eu, suporta 400 nm. Cutia asta mai este folosita pe motorul de 2.7 tdi. La data resoftarii am cautat pe mai multe forumuri informatii, inclusiv am gasit niste date tehnice in care era specificat acest lucru. Softarea este oricum facuta diferit fata de cutia manuala, cu unele curbe mai blande pe acceleratie, exact pentru evitarea suprasolicitarii cutiei. Sper ca in timp sa nu am probleme.
salut sunt nou pe forum . imi poate recomanda si mie cineva unde sa fac o remapare la motor ? am un a5 2000 cmc tdi 140 hp am vb la SKN dar mi se pare foarte scump mai stiti si alte variante
sorinchi citeste acest topic integral, unde ti-am mutat mesajul si unde trebuia sa scrii. Iti recomand sa mergi la Buzau la Ginel. Bafta
Ca fapt divers... luati aminte ce spune Cristi ... nu face reclama rescpectivului... Ca fapt divers ( o sa scriu cu capital ) : indiferent de tipul de resoftare / chiptuning , este MUSAI / NEAPARAT / OBLIGATORIU sa se faca testare DYNO inainte si dupa !!!! Poate costurile sunt mai mari , dar , daca nu faci fata acestor costuri , mai bine nu faci nimic !!! Remaparea ( pe scurt ) nu se reduce strict la debitul de aer pe care o produce turbina ... sunt multe alte "nimicuri " care iti pot transforma "bolidul" intr'o caruta dupa 1000 de km sau chiar mai repede !!! Pe scurt , acel grafic de dyno arata efectiv raspunsul motorului la modificarile efectuate ! P.S. cred ca ma agit degeaba ...
Resoftare Audi A4 B8 136 cp Salut, am 235 000 km la bord la un Audi A4 2010 B8 100kw. Vreau sa-mi fac resoftare si vreau sa stiu daca la km astia e ok sau fortez motorul? daca mi se duce ambreajul mai repede pt ca nu a fost niciodata schimbat? daca scade sau creste consumul? si daca merita sa-mi asum un risc. Multumesc
Depinde de resoftare. Uzura motorului poate fi nesemnificativa daca modificarea de putere este facuta si in limite de bun simt. La numarul acesta de km trebuie sa ai in vedere si un kit de ambreiaj nou. Consumul de carburant ar trebui sa scada cu vreo 0.5-0.8l. Am tunat Audi-uri cu km mai multi si nu au fost probleme pentru ca am tinut cont de uzura masinii.
Buna ziua dragi colegi, Mai devreme, profitand de fatul ca am pus mana pe o interfata mpps, am vrut sa-mi fac o scurta resoftare la ECU. Codul piesei in cazul meu 03G906018AQ. Din pacate am avut ceva probleme. Din fericire la citire, pt ca nu s-a ajuns la scriere. Selectez ECU-ul din lista, dau F2 (Read), imi "trezeste ECU" si dupa ce incearca sa se logheze imi apare eroarea "No response from ECU". Ati mai patit? Astept pareri/sugestii... Va multumesc.
Eu am pus pe masina mea Audi A4 B7 2.0 TDI BLB 140 cp softul de la Upsolute Austria in septembrie anul acesta. Masina are acum 175 de CP si 390 Nm si 310 000 km a avut masina in bord in momentul in care am pus softul. Consumul din contra a crescut cu cca 0,5-1 l, dar avand in vedere ca am jante pe 17 toli atunci inteleg, acum am pus anvelopele de iarna cu jante pe 16 toli si consumul a scazut. Masina este cu totul alta, merita upgrade-ul.
@dragan2, Daca ai motorul de 170CP acesta are sistem de injectie Siemens PPD si il poti citi cu BDM - CMD 3.2.x MPPS-ul stie sa citeasca ECU mai vechi, gen EDC16Ux
A facut cineva resoftare la motorul de 2.0 TDI 170 cai? Daca da, la ce putere a ajuns si daca se justifica (consum, cuplu, diferenta de putere).