si cum e cu FWD + suspensie sport si cu 420NM ? sunt curios sa vad ce spun posesorii care au resoftat motorul :D
Cum sa fie... E alta masina! Am si DSG pe ea si pot sa iti zic ca la inceput nu o dadeam in sport ca efectiv nu simtem ca pot sa o controlez . Dar m-am o isnuit repede ). Mersi.
Cat ar ajunge doar echilibrarea? Dacă unde fac eu "ciparea" nu fac și asta, o sa fiu nevoit sa caut sa o fac undeva.
Eu nu inteleg o chestie. Sa o luam in felul urmator. Am un Audi A4 2.0 TDI FWD remapat 210CP / 430nm. De ce acceleratia si viteza maxima a masinii dupa remapare e mai "slaba" decat una stock de 210CP si cu o greutate mai mare ? performantele masinii nu tin cel mai mult de cai/cuplu, greutatea masinii si aerodinamicidate? Mai ales ca masina mea cantareste 1540kg iar de ex un Audi A6 3.0 TDI FWD 204CP/400 nm ar fi mari rapida ca a mea si cantarind 1700kg(0-100km/h = 7.6s si viteza max 242 km/h), ma refer strict la cutia manuala. Nu aveti idee cam ce acceleratie va avea masina mea la 210CP/430nm si ce viteza maxima va atinge. Din cate am vazut pe unele site-uri de tuning mai scrie ca atinge 239km/h sau asa, dupa parerea mea la asemenea putere si cuplu si greutatea masini ramanand aceeasi (1540kg, 7kg/CP aproximativ la fel ca una 3.0 TDI Quattro), ar fi trebuit sa atinga 245-250 km/h si 0-100 km/h in sub 7.5s (stock 8.3s si 230 km/h ) sau mai bine zis acceleratia 0-200 km/h ar trebui sa fie cel mai puternic influentata. Astept niste raspunsuri, o zi buna PS: la multe masini resoftate vad ca acceleratia 0-200 km/h ramane la fel ca cea stock, de ce ?
Pana la un răspuns, o sa-ți mai dau ceva ca referință, care în schimb te poate băga și mai tare în ceață. A6 C6 3.0TDI 223 CP, a mers cu 270km/h în bord (încărcat ca de vacanță), dar jur ca se ducea lejer la 280, dacă nu trebuia sa ies de pe autostradă. (Ma pus pe "treabă" un grec cu o Astra OPC. ) Deci doar dacă ai probleme "atingi" doar viteza maxima comunicată de constructor. Mașinile se "duc" mai mult decât în datele oficiale. Cum oficial au viteza maximă de 245km/h, nu ai limitator de viteza, la 250km/h, cum au "sportivele". La greutatea mașinii tale, clar ca trebuie sa fie o îmbunătățire mult sesizabila. Dacă totuși crezi ca ceva nu este în regula, sunt mulți colegi de pe forum care au recomandat insistent, TEST DYNO înainte și după tuning. Atunci o să vezi dacă nu cumva nu le-a ieșit "harta" și astfel s-o facă de fapt mai puturoasa decât era.
In general cifrele date de tuneri sau rezultatele de pe dyno sunt umflate, plus ca majoritatea scot niste varfuri (de 100-150 rpm) unde cuplu/puterea sunt mai mari pentru a da bine la reclama, restul plajei fiind mult mai jos asa cum spunea si kng bv.
@Calin93 Sunt de accord intru totul cu cele spuse anterior de colegii nostril referitor la cifrele "umflate",varfurile de putere si restul plajei de turatie.Nu stiu cu ce tuner ai lucrat,poate insa ai putea sa incerci si la un alt tuner.Poti sa iti spun de exemplu ca masina din semnatura (A4 B8 2.0 TDI CAGA - 143 CP Stock), remapata la 180 CP/420 NM a stat "umar la umar"cu un A4 B8 2.5 TDI V6 190 CP atat din mers cat si la plecarea de pe loc. In cazul tau, nu cred ca poti sa obti atat de usor performante la un motor 2.0 echivalente cu cele a unui motor 3.0 V6,dar nu imposibil...asta este doar o parere personala.
cel mai probabil a4b8-ul cu care ai stat umar la umar avea motor de 2.7 tdi si probabil a contat si diferenta de greutate dintre cele 2 ...
2.5 TDI V6 nu exista pe B8. Mai mult ca sigur : 2.7 L (2698 cc) 24-valve TDI V6 diesel 190 PS (140 kW)
Bine ca exista colegi care sa ma corecteze pentru ca tastatura incearca sa ma saboteze,intr-adevar faceam referire la motorul de 2.7. In exemplul meu comparam 2.0 TDI(Stock 143CP) remapat la 180 CP vs 2.7 V6 TDI (Stock 190 CP),exemplu apropiat de comparatia colegului Calin93: 2.0 TDI (Remapat 210 CP) vs 3.0 TDI (Stock 204CP). Intr-adevar greutatea si-a spus cuvantul in exemplul meu, dar ar fi trebuit sa fi fost aceiasi situatie si in cazul lui (asta daca 210 CP nu este un simplu numar pe o hartie obtinut in anumite conditii), de aici si sugestia mea de a incerca un alt tuner sau sa treaca la evaluarea maparii curente cu un dyno(preferabil unul "neajustat").
Salut. Am si eu , un A4 B8 2.0 tdi din 2010 are 120 cp din cauza ca am luat o din belgia si aia platesc asigurarea in functie de cai. Exista posibilitatea sa o duc la 136 sau chiar 143 fara sa se buleasca ceva si fara sa schimb turbina intercooler sau alte dracii?
Audi a4 b8 120 cp Am un a4 b8 2010 si are doar 120 de cai. As putea sa il resoftez in reprezentanta ? ar mai trebui si piese fizice sau doar resoftare ? As dori sa il aduc pe la 140-145 de cai nu mai mult. Daca nu, ce alte variante bune si nedaunatoare pt motor am ?
matzero si fatalys, puteti fara probleme sa resoftati masinile. Fara interventii fizice la mootor se poate ajunge din soft chair si la 170cp. fatalys, resoftarea fa-o la un tuner din piata nu la reprezentanta... Acolo iti vor spune ca nu se poate face
salut! am un audi a4 an 2010 120cp. Si as dori sa stiu daca as putea sa ii cresc putera la motor si pana unde as putea so duc de la 120 cp
as dori sa fac un soft revo stage1 pentru un A4 B8 de 143 CP. pareri ? a mai facut cineva acest upgrade ? pro, contra?