CAGA turbo stock remapat stage 1+ Cu ESP dezactivat, pedala la podea de la 1700 rpm, pe la 2300 rpm rupe aderenta cu jante de 17". Presiunea in turbo 2.5+ bari absolut. Multitronicul duce mult si bine daca s-au facut servisarile la timp si s-a schimbat uleiul cu ce trebuie.
Scuzati-mi intrebarile impertinente, dar am cautat si sincer n-am gasit :-s 1.Cum se poate vedea daca e umblat in softul masinii? 2. Se poate umbla incat sa se ascunda anumite defectiuni ale masinii? 3. Se poate resofta cu softul original? Daca da, cum? Sau la ce costuri. Va multumesc.
1. Citesti softul din ECU si il compari cu originalul pentru aceiasi combinatie de SW si HW cu orice editor HEX. 2. Da. 3. Da. Se rescrie softul original in ecu. Ca si costuri depinde de cine iti face. Pentru 2006 probabil ai EDC16U31, se poate scrie full BDM sau prin OBD cu aproape orice scula.
am citit mai multe discutii si peste tot vad ca se spune ca fiecare soft este personalizat pe motorul din fabrica se foloseste acelasi soft si functionaza fara nici o problema, de ce nu exista un soft standard pentru un anumit motor, de ce se personalizeaza in functie de motor si de uzura lui? insa acest lucru ma pune pe ganduri, daca este nevoie de soft personalizat inseamna ca acel soft este foarte la limita si foarte riscant si se mai si lauda cu acest lucru daca ar fi sa cumpar un Logan sau VW sau Audi si sa scrie ca fiecare motor are alt soft in functie de cat de prost e facut eu sigur nu as cumpara asa ceva, asa si cu modificarile de putere, daca ar fi un soft standard super testat cred ca as vrea sa fac o incercare dar sa se faca experimente personalizate (adica netestate) nu sunt dispus sa accept
Au acelasi soft pentru ca sunt noi. Nu poti avea pretentia ca 2 masini, acelasi motor, aceiasi nr de ani sa aibe uzura egala, difera de la utilizator la utilizator si la modul de exploatare. La una poate turbina e in stare mai buna ca la cealalta, sau injectoarele au alte valori, ambreiaj/volanta uzate, exemple pot fi 100. Asa ca iti face softul in functie de gradul de uzura a fiecarei masini. Daca vrei soft de duzina, acelasi soft pus pe X masini, du-te la tunerii de cartier, dar tare imi e ca revii cu cine stie ce probleme pe forum. P.S Daca tot vrei soft testat, du-te la Revo, unde iti lasa un soft demo (test) la 80% din capacitatea celui care iti va fi pus pe masina timp de 1 saptamana, daca esti multumit iti pune varianta finala, daca nu esti multumit nu te costa nimic si iti pune soft-ul original inapoi. Dar si pretul este pe masura, fata de alti tuneri.
ok, uzura e diferita, dar cate de uzat poate fi un motor fata de altul? vorbim despre stage 1 la care teoretic ar trebui sa reziste orice motor daca si stage 1 este facut la limita uzurii atunci nu am incredere ca o sa duca reziste mult de ex. exista 2.0 care din fabrica are 140 si 170 cai cel de 170 cai rezista fara nici o problema cu soft de duzina, din fabrica, sute de mii de km daca cel de 140 nu rezista la 170 cu acelasi soft de duzina inseamna ca pur si simplu nu e facut sa reziste iar orice soft personalizat ocroteste orice uzura si forteaza la maxim tot ce poate in detrimentul fiabilitatii daca ar fi un motor care sa reziste la crestera de putere atunci nu ar trebui un soft personalizat la limita fiecarui motor eu fac analogie cu overclock la procesor de calculator, cam toate proceosarele care nu sunt blocate pot fi duse cu overclock la frecvente mai mari iar un stage 1 se face fara nimic deosebit, fara sa se umble la tensiuni si alti parametri, abia la overclock mai puternic e nevoie de lucrui personalizate dar acolo e alta poveste eu as dori un stage 1 dar super mega testat pe sute de mii de masini, audi face acelasi soft si il foloseste pe milioane de masini, asa un soft vreau si eu daca exista, nu vreau experimente pe masina mea sa crape piesele din cauza unui soft personalizat adica netestat eu cand citest personalizat inteleg experiment netestat coresct? sau unde gresesc?
"eu as dori un stage 1 dar super mega testat pe sute de mii de masini"… . Daca iei lucrurile asa, exusta o solutie simpla din care toata lumea iese linistita… Mergi cu ce ai acum, linistit sufleteste si gata. Iti provoci stari de stres inutil. O marire de putere este o marire de putere, cu anumite posibile consecinte in timp, ASUMATE. Tu vrei tuning, daca se poate, mai sigur decat softul din fabrica. Nu se poate. Daca nu-ti permiti asumarea acestui risc, sau daca tii prea mult la masina, sau poate ca vrei sa faci cu ea 1.500.000 km fara reparatii, mai bine las' asa. E simplu. Ti s-a pus pe tava solutia cea mai sigura. Din experiente. Il mai ai si pe Dragos acolo langa tine, cu atatea review-uri pozitive… (la o adica poti merge direct la el si sa-l intrebi detalii tehnice) Acu' tu vrei mega testari, sute de mii de referinte,….nu prea se poate asta, fii realist. (Soft personalizat, inseamna de ex, ca se scoate cat de mult se poate (hello, adica poate insemna si mult mai putin, nu ca duce totul la limita) dintr-un motor cu o compresie deficitara, sau dintr-o o turbina care sta sa moara. De obicei, un tuner corect, iti refuza cererea daca ai probleme hardware, sa zic asa. . Deja repet ce s-a mai spus pe aici. Nu e corect. Bafta. )
Eu cand am sunat nici o firma nu a vrut sa auda de resoftat fara o constatare tehnica inainte cand le-am zis cati km am.
nu e ca tin prea mult la masina dar mi-e frica sa nu se strice, si asa mi-e frica cu soft standard la cate problem am auzit ca pot fi cu pompa de inalte si cu cutia automata ma gandeam ca exista un soft standard super testat dar cred ca cel mai testat e cel original si cam atat la care Dragos de langa mine cu review bune te referi? completechip?
E masina, nu lumanare daca o atingi sa crape. Mai bine asculta sfatul lui G@bryel si scoate-ti ideea de resoftare din cap.
Ajuta si la plecare de pe loc pentru ca nu permite transfer de mase. Oricum daca se face o resoftare corecta fara sa se abuzeze in zona in care incarca turbina n-ar trebui sa ai probleme cu aderenta. @bluey ai fi surprins sa afli ca Octavia RS TDI imparte aceeasi supensie cu unele modele de 140cp si chiar si 1.6 TDI.
Resoftarea s-a facut corect E putin cam imposibil sa nu rupa aderenta la 30 de grade afara si 450+ Nm la roata. Dar asta e masina mea, stiu ce risc (Presiunea in turbo e fix la limita) si imi asum. Daca mi-ar cere vreun prieten sa-i fac soft la un EDC17 i-as face in limita safe (185 CP / 420 Nm).
@ sandumbogdan: Da, la acel Dragos. Eu la el am facut si sunt super multumit. Pacat ca nu are si dyno pentru quattro, dar asta e, nu e rentabil pentru el, ne multumim deocamdata cu ce spune calculatorul. Parerea mea e, ca daca tot te "mananca", daca tot te gandesti la chestia asta, in final ai s-o faci. Iar daca in final simti ca ai s-o faci, de ce mai cauti una alta ? Daca asta iti dicteaza "inima", pot sa-ti spuna multi sa n-o faci, ca tot degeaba. In final, decizia iti apartine, fa cum crezi tu ca e mai bine.
Bogdan, daca vrei un soft super mega bine testat, atunci poti sa montezi turbina de la 170, fiindca la cele doua motoare numai turbina este diferita. Pui softul original cel mai recent de 170, si esti gata
Am zis eu sa puna softul la dealer? Sau sa cloneze? Orice tuner care pricepe putin poate sa schimbe hartile diferite. Si zonele OTP se poate schimba foarte usor dar nu cu un galletto sau kess clona din china.
Se pot si cu clona schimba. Decompilezi softul, muti toate call-urile spre adrese din OTP intr-o zona libera din flash si apoi copiezi partea de OTP acolo cu offsetul necesar, dar nu stiu daca merita din moment ce poti transfera foarte usor hartile odata ce le-ai definit in ambele file Dar hai sa nu intram in detalii ca poate incep oamenii sa-si faca singuri masinile si dupa plang pe aici dupa ecu :D Eu am un ecu identic cu acelasi HW/SW number si copiez hartile de pe unul pe celalalt, mai putin zonele OTP. Nu am dat gres niciodata :D (Mai nou folosesc masina asta zilnic, de asta fac teste pe ecu cu IMMO off).
Salutare, am un A6 2.0 Tdi 140 cai, 2007,cutie multitronic, cod motor BRE, 102.000 km, fara filtru de particule, pot face o resoftare fara sa deranjez cutia si turbina? E vorba de ceva minim de putere, pentru depasiri scurte, nu condus sporiv, masina e de plecari familiale. Daca se poate face ceva din punctul asta de vedere, ce recomandati? Nu stiu daca are vreo importanta in cauza respectiva, dar am si padele pe volan.